dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname rekent op voortbestaan bauxietindustrie

Suriname rekent op voortbestaan bauxietindustrie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO. 9 mrt – Suriname rekent zonder meer op behoud van de bauxietindustrie. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Bauxietwinning mag nog lang een belangrijke inkomstenbron en werkverschaffer blijven. Toch moet de benadering nuchter blijven.

De regering houdt sowieso rekening met de ontwikkelingen in de wereld. Het vrij plotse besluit van Billiton tot vertrek noopt tot damage control. “Nu moeten we met Suralco kijken hoe in elk geval de raffinaderij te Paranam open te houden”, zegt Rusland. Ook na 2010 als Billiton eenmaal vertrokken is, moet deze levenslijn in stand blijven. Daarom moet met Suralco samen een strategie worden uitgewerkt.

Dat kan pas goed als Billiton definitief de koffers pakt. Vanwege de joint venture tussen beide bedrijven, wil Suralco eerst een goede inventarisatie van wat achterblijft. “Suralco heeft belangstelling voor de eigendommen van Billiton. We hadden gehoopt dat de deal zo spoedig mogelijk afgerond zou zijn. Maar het is een vrij complexe zaak. Er komen zoveel zaken bij kijken”, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. suriname heeft zich nooit kunnen los koppelen op de afhankelijkheid van de (multinational)bauxietindustrie.

  ik hoop dat de minister zich niet laat misleiden door de houding van billiton mij.
  bij deze mis ik de vakbondsleider derby.

  deze man zag het allang aankomen voor suriname met haar afhankelijkheid op de bauxietindustrie.
  hoe verder met west suriname.gaat dit door of niet.
  niet zitten klagen maar handelen.


  Maak melding
 2. Hoor ik de “monie” minister enkele dagen geleden niet zeggen dat zijn ouderwetse systeem de recessie niet gaat merken, althans woorden van gelijke strekking?.We hadden gehoopt…, er niet veel te hopen, de problemen van nu zijn overal is merkbaar en treft haast een ieder. Begin je “baard” alvast nat te maken en komen met oplossingen voor., op de 1e plaats de “have nots”.


  Maak melding
 3. Antwoord is gewoon simpel:

  Gaat Billiton weg, no problem, laat Eddy Jharap en Mister Ramdin (ex directeur van Suralco) de koppen bij elkaar steken en een eigen surinaams bauxietmaatschappij opstarten, ZONDER POLITIEKE BEMOEIENIS.


  Maak melding
 4. Neus,
  Dat weet haast een ieder, wat mij stoort is dat de “verantwoordelijken” nu pas zijn komen “aandansen” met de problemen (maan-kraters ect.)die de Billiton voor het Land achterlaat. Of hou je soms van kunstmatige “meren” (lafoe).By the way, lees ik het goed?, “het vrij plotse besluit van Billiton tot vertrek noopt tot damage control” dus Rusland de minister no bing sabie a torie, fa dan. Grapjassen.


  Maak melding
 5. neus,

  Joe mekie mie lafoe baka in a latie netie. Ifoe a huisbaas no potie notie tap papiera met de “huurder”,dan kan je niet al teveel “gillen”. Een goede “huisbaas” zou alles netjes op zwart-wit hebben gezet en dat hij het recht behoud om af en toe te mogen “tjekken” of alles nog “heel” is en of de “huur” nog past aan de huidige situatie, anders ben je dan overgeleverd aan de wil van de “huurder” en dan ben jij een slechte verhuurder, snap gij da?.


  Maak melding
 6. ben het eens met Raj,

  Laten we iets eigen van ons maken geloof in eigen kunnen was het motto jaren 70.
  Anders ben je altijd afhankelijk.
  En blijf erin geloven kijk maar naar staatsolie ook op eigen kracht neergezet.


  Maak melding
 7. Als onze bauxietmijnen uitgeput zijn, wat valt er nog te doen voor een bauxietmaatschappij in Suriname, die gasten verlaten omdat er niks meer te halen valt. 1 mijnbouwproduct minder in Suriname. Een ander politieke samenstelling zal ook geen bauxiet in de grond kunnen stoppen. Zijn wij niet een beetje te laat om nu pas hierover te gaan brainstormen? Oeps!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES