Surinaamse hoofdstad vast na hevige regenval (foto’s)

1

PARAMARIBO. 9 mrt – Vrijwel alle straten in Paramaribo en omgeving staan blank na een nacht intense regen. De week is begonnen met ergernis om vooral het vastlopende verkeer. De politie had er geen greep op, zo de dienders al op straat te bespeuren waren.

De belangrijkste verkeersaders naar het stadcentrum zaten urenlang verstopt. Het water loopt vrijelijk over de hele straat, wat haast noopt tot rijden op de tast. In de buitenwijken is de situatie weer als bij elk beetje zwaardere bui. Straten zijn niet meer te zien. Het water loopt menige woning al binnen en overal wordt flink gehoosd. Veel scholen zijn dicht omdat het ook daar te nat is.

De dienstverlening bij met name de overheid stagneert. In vooral het noordelijke deel van de hoofdstad zijn nog meer de sporen te merken van het overvloedige vocht. In de bekende Ma Retraite mall bijvoorbeeld kan alleen nog wadend worden geshopt. Minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken zegt alles in het werk te stellen om het ongemak te beperken. Nu komen ook uit het binnenland berichten binnen over wateroverlast. Kijk voor meer foto’s op www.surinamefoto.com.


Kijk voor meer foto’s op www.surinamefoto.com.

1 REACTIE

  1. Gaan we weer met de slippers in de hand voetje voor voetje om niet te verdrinken in een kuil/gat! Duikbril en snorkel mee!
    grt.kRI.MAMA


    Maak melding

Reacties zijn gesloten.