maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Holi ook nationale feestdag in Nederland'

‘Holi ook nationale feestdag in Nederland’

-

Does Travel - naar Suriname

Als het aan de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA, Burgerschap) ligt, zou het Hindoestaanse Holi een nationale feestdag in Nederland kunnen worden. Het kleurige feest van verbintenis kan net als in Suriname en India een belangrijke maatschappelijke betekenis krijgen, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

„Ik denk dat het goed is eens een volwassen discussie te voeren over het uitroepen van Holi als nationale feestdag. Dit soort discussies worden veel te veel vanuit de emotie gevoerd. Er is gauw angst, omdat men bang is er iets bij te verliezen. Zo’n nieuwe feestdag kan je ook zien als verrijking,’’ aldus Baldewsingh in de krant.

In Suriname is het Holi-Phagwa lentefeest al heel lang een Nationale feestdag. (Via: Hindustani.NL)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. Als het aan de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA, Burgerschap) ligt, zou het Hindoestaanse Holi een nationale feestdag in Nederland kunnen worden.

  als men niet in staat is dit tot stand te brengen,dan kunnen wij dat gepraat van de wethouder naar het rijk der fabelen plaatsen.

  alleen het idee,dat bij deze man leeft is een gevaar voor de overige nederlander(allochtonen)dit heeft hij waarschijnlijk ingezien en gaan twijfelen.

  discussies,
  geblokkeerd


  Maak melding
 2. Rabin Baldewsingh het zal bij een droom blijven.

  Moslims willen ook heel graag willen dat het Ied feest als een nationale feest in aanmerking komt. Zij krijgen nul op het rekest en datzelfde zullen de hindu’s ook krijgen.

  De meeste autochtone Nederlanders zullen dit niet accepteren.
  Worden ze uitgenodigd om deze feesten met ons mee te vieren, slaan ze dat niet af.
  Gratis eten en drinken dat telt.


  Maak melding
 3. rabinder; ga met je camera spelen in de schilderswijk…de nederlanders zijn helaas niet te pruimen op een andere carnaval te wachten….


  Maak melding
 4. kriolo-mama,

  Het Suikerfeeest is niet alleen een feest van de Marokkanen, maar voor alle moslims.
  Dus ook een feest voor Surinaamse Moslims.

  Een oplossing zou kunnen zijn 2e Kerst, 2e Pasen en 2e Pinksteren in te leveren.
  (In veel landen bestaan deze 2e feestdagen niet eens).

  Deze ingeleverde dagen zouden dan goed gebruikt kunnen worden om daar andere nationale feestdagen van te maken zoals het Suikerfeest, Holi en de viering van Arbeidersdag.

  Het zal echter een wens blijven, want het zogenaamde christelijke Nederland is bij lange niet wat het christendom predikt, n.l. met elkaar delen en het respecteren van andere geloven.

  Soms doen werkgevers nog steeds moeilijk als moslims of hindu’s op deze feestdagen vrij willen zijn, onder het mom van het werk laat het niet toe.
  Dan komt de ware aard van de autochtone christelijke Nederlander naar buiten.


  Maak melding
 5. Beste Surinamers

  Snappen jullie waarom Wilders zo te keer gaat.
  Rabin heeft geen gaatje in zijn hoofd
  maar een heel groot gat .
  Ik snap niet dat deze gast bij de PVDA aan genomen is .

  Ik mag toch aan nemen dat er wat intellect bij deze man in zijn boven kamer huist .


  Maak melding
 6. En wat te zeggen over de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen.Hebben deze nazaten geen recht om deze dag te gedenken en ook te vieren ?
  Mensen dring aan bij je werkgever aan om die dag vrij te krijgen.


  Maak melding
 7. mensen laat gaan deze issues.
  Laten wij onze feesten gewoon vieren zoals we al jaren doen. Met de verschillende gemeenschappen wat suriname rijk is.

  Want ben bang als een niet christelijke nationale feestdag word ingevoerd de autochtone nederlanders graag deze dag omarmen net als het zomercarnval niet meer weg te denken is uit Rotterdam grootste niet autochtone festijn.

  Dus mensen no spang laten we gezellig onze holi , keti koti , bodo whatever heel rustiek vieren wat wij immers hebben kunnen heel veel landen van ons leren….

  tang boeng.


  Maak melding
 8. @ nr.5

  Beste prema,
  niet zo moraliseren, ik ben naar school geweest en weet dat er ook in Su.moslims zijn/wonen, of gebruik je mij om een- ieder te laten weten hoeveel jij zgn. weet???
  Ga lekker schoolmeesteren ergens anders , misschien vind je iemand die tegen je opkijkt!!!! YO NO!
  grt,kriolomama


  Maak melding
 9. Die “gast” heeft niets anders te doen. Zelfs bij enkele “bestaande” christelijke feestdagen wordt er gewerkt, enkel stof voor wilders en co. Grapjanus.


  Maak melding
 10. wordt moeilijk……..
  als alle nationaliteiten een nationale feestdag gaan claimen dan kunnen wij (degenen die werken) thuis blijven met behoud van salaris….


  Maak melding
 11. Gezeur met nationale feestdagen. De echte gelovigen zijn meestal al met pensioen.
  En zij die werken en willen feesten kunnen gerust een verlofdag aanvragen.


  Maak melding
 12. Simple gewoon extra dagen opnemen. we hebben er genoeg beschikbaar, van 360 dagen per jaar kies der maar 1 uit.

  Ik neem vrij, hoef werkgever niet te melden waarom ik vrij neem. en mensen die betaald vrij dus gratis willen feesten, die effe normaal.


  Maak melding
 13. Deze man heeft wel de gekste ideetjes en kan niet begrijpen waarom ze hem niet met vervroegd pensioen naar huis sturen. Hij is toch de man wie eerst ook een voorstaander was om niet te roken in de horeca en dan vervolgens mensen die buiten in de kou staan te roken dan weer voorzien van een dekentje.
  Achteraf wou hij ook al een wet lanceren om mensen die hun kauwgumpje op straat uitspugen een boete van 95 euro laten betalen.
  Ik kan deze meneer niet meer peilen. Hoe is het dan met de mensen die op straat voor de cafe gaan roken niet beboeten die hun peukje op straat gooien maar mensen met een kauwgumpje wel. En er is nog iets voor deze meneer die ik wel zou willen weten, en of mensen die hem nog erop willen wijzen. Als hij deze mensen een dekentje wil geven om voor de cafe te gaan staan en roken hoe is het met de bewoners die daar last van hebben of op dit manier het huidige waarde van hun woning verliezen door dit shit idee van hem. Laat hij eerst deze mensen door een of andere vorm met een goede voorstel komen. Zij hadden er niet op gerekend dat de mensen voor hun huis in de avond zouden staan en heel erg veel overlast bezorgen. EN NU WIL HIJ DE SURINAMERS ZOGENAAMD EEN NATIONALE
  HINDOEFEESTDAG DOEN TOEKOMEN WAARVAN DEZE ACHTERLIJKE HOUDING. WAT MIJ DUIDELIJK IS DAT HIJ NIET VEEL ZOU KUNNEN DOEN MAAR JE WEET WAT ER IN POLITIEKE KRINGEN WORDT GEZEGD ALLES IS BESPREEKBAAR. He Rabin probeer voor deze groep mensen dan op de eerste plaats om op deze dagen letwel op ja deze dagen maar een halve dag betaald verlof te regelen en dan voor alle duidelijkheid met HOLI EN DIVALIE hoe het is geregeld en vooral in den haag op de scholen dat de kinderen met SUIKERFEEST het afgelopen schooljaar vrij hadden.En zoals altijd zullen ook een heleboel niet met me eens zijn maar lucht je hart gerust op.

  RABIN EN ANDERE THINK ABOUT THIS
  TANG BOENG.


  Maak melding
 14. Kerk en staat dienen strikt gescheiden te zijn. Dus geen enkele religieuze feestdag als nationale feestdag. Wil je op die dag vrij zijn neem dan een vakantiedag op. Ik geef Wilders steeds vaker gelijk. De reli-terroristen stellen steeds meer eisen.


  Maak melding
 15. surinamers zijn rare wezens .
  kijk naar onze kleine suriname kwa bevolking hoeveel nationale vrije dagen wij hebben,wat ik heel gek is dat veel van die mensen die hier op hun achterste poot staan, een ding vergeten dat nederland bepaald of zo een dag wel of niet komt punt uit.ik kan mij nog herinneren hoe de gemoederen hier verhit waren toen het over 1 juli ging .


  Maak melding
 16. Beste mensen, sang yé spang so. Die man is een hagenaar en door de hindustanen zit die man daar als wethouder. Hij moet toch wat zeggen voor de hindustanen, kisie of ano go kisie na feestdag, hij heeft het geprobeerd wat voor het publiek te zeggen. Als was ik het ook. Mi mus tak wang sani toch. Maar in zijn achterhoofd weet hij dat dat niet gerealiseerd kan worden.

  memre


  Maak melding
 17. hallo mensen
  goed hoor an rabin om te pleiten voor een vrije dag voor het holifeest. en dan mogen anderen ied dag vrijnemen het kan mij niet schelen. blijf doorgaan hoor rabin ik steun jevan harte en veln met mij. want ALS JE NIKS DOET GEBEURT ER NIKS. hoe mensen hun andere feestdagen invullen moeten zij weten
  wij willen gewoon ook in het integratiedebat een vrije dag van de hindoes klaar uit
  m vr gr rosita hari uit den haag


  Maak melding
 18. “Kerk en staat dienen strikt gescheiden te zijn. Dus geen enkele religieuze feestdag als nationale feestdag. Wil je op die dag vrij zijn neem dan een vakantiedag op. Ik geef Wilders steeds vaker gelijk. De reli-terroristen stellen steeds meer eisen.
  Hirudinea”

  Hirudinea,

  Hoe verklaar je dan de christelijke feestdagen die wel nationale feestdagen zijn?
  Kerk en staat zijn gescheiden in Nederland toch?

  Als geen ander weet ik dat het Holifeest in Nederland geen nationale feestdag zal worden.
  Maar waar ik wel voor pleit is dat als hindu’s een dag willen inleveren om dit feest dit vieren, dat ze die dag ook vrij krijgen. Nog veel te vaak geven de witte bazen hen die vrije dag gewoon niet. Misschien is het zefs niet gunnen.

  Afgelopen woensdag luisterde ik naar een Hindostaanse radiozender. Mensen die belden, vertelden dat ze geen vrije dag hadden gekregen om dit feest te kunnen vieren.

  De autochtone Nederlander heeft het wel over integreren, maar dan alleen van de autochtone kant uit.

  Vergeet niet dat in Suriname haast alle belangrijke christelijke feestdagen nationale feestdagen zijn en dat zijn er 6.
  De hindu’s, de moslims hebben elk maar 1 religeuze feestdag als nationale feestdag.
  Anderen gelovigen hebben er zelfs geen, als ik mij daar niet in vergis.

  Daarom ben ik voorstander dat op 1 januari, 1 mei en 25 november na, alle andere nationale feestdagen in Suriname worden afgeschaft.
  Geef iedereen 5 dagen als extra vrije dagen, zodat men zelf kan bepalen wanneer men vrij wil zijn om een religeus feest te vieren of een belangrijke dag te herdenken.
  Niet dat de christenen voor hun religeuze feestdagen geen vrij hoeven te nemen en de niet-christenen dat wel moeten.
  Gelijke monikken gelijke kappen.

  En ik vind dat dat ook in Nederland mag gebeuren. Een onderwerp dat zeker ook mag worden meegenomen in het integratiedebat.

  kriolomama,

  Als je weet dat er onder de Surinamers ook moslims zijn, waarom pleit je er dan niet voor dat alle moslims een vrije dag krijgen om het suikerfeest te vieren?
  Je pleit dat alleen voor de Marokkanen en daar ging het om mij, alsof alleen zij de enige moslims zijn in Nederland.
  Dat je dat vertaalt als moraliseren is maar jouw rekening. Je voelt je op je tenen getrapt als ik de rest van je reactie lees.
  Voel je niet onzeker, doe ik ook niet als ik wordt gewezen op onjuistheden mijnerzijds.
  Daar leer ik van.

  “Wanneer gaan jullie werken?Jullie denken alleen aan eten.Die Prema denkt alleen aan gratis eten.Ga werken voor je eten mang! haha

  0000012”

  Ga eerst 40 jaren keihard werken om daarna te mogen genieten van je pensioen en dat doe ik met volle teugen.
  Let op mogen genieten. Er zijn mensen die niet eens na al die jaren keihard te hebben gewerkt, mogen genieten van hun pensioen, omdat Magere Hein ze dat niet heeft gegund.

  Jouw reacties zijn leeg, zonder enig inhoud.
  Zelfs een koe van zondag heeft meer cabeza dan jij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES