zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams OM eist anderhalf jaar tegen Gilds

Surinaams OM eist anderhalf jaar tegen Gilds

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 mrt – Tegen ex-minister Siegfried Gilds van Justitie & Politie is een gevangenisstraf geëist van anderhalf jaar. Het Openbaar Ministerie acht ebwezen dat Gilds zich schuldig heeft gemaakt aan witwaspraktijken.

Ook wordt de politicus deelname verweten aan een criminele organisatie. Bovendien zou Gilds gepoogd hebben een getuige te bewegen terug te komen op een eerdere verklaring. Alleen Gilds’ vrij gevorderde leeftijd, Hij is net zeventig geworden, heeft volgens officier van justitie Garcia Paragsingh een zwaardere eis voorkomen. Ze vindt de ten laste gelegde feiten vooral verfoeilijk vanwege het ministerschap.

Gilds had beter moeten weten als man die de wet op ongebruikelijke geldtransacties heeft ingevoerd. Siegfried Gilds is leider van coalitiepartij SPA. Hij moest aftreden na als verdachte te zijn aangemerkt. Volgens het strafdossier heeft hij onroerend goed aangekocht voor de Nederlandse drugscrimineel Andy Groenewoud. Enkele getuigen hebben transacties bevestigd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. wat met de heer gilds is gebeurd kan met ieder ander mens gebeuren.ik weet ook bijna te zeggen dat de heer gilds dit niet opzettelijk heeft gedaan maar meer uit andere overwegingen.

  neen gilds is echt een heel andere type mens,dat zeker niks te maken zouden willen hebben met de onderwereld.hoe deze man erin is getrapt,is bij mij nog steeds een raadsel


  Maak melding
 2. Maar Shantiekiller(tok tokie) die zit er nog steeds.

  Wat een rechtsstaat wat een schurken bende..en de andere domkoppen slapen nog steeds en zullen als domkop naar het schavot gebracht worden…zie daar resultaat BOLWERK van….VHP…en Opa Ruro Pseudo(NPS) wil de absolute Blakaman leider zijn.(no way…. never)
  Door andere zwarte leiders op te sluiten.
  Nog erbij het bouwen van gevangenissen is voor de blakaman’s bestemd.(weet dit)

  Ondertussen lopen Hindoe, Javaan, Chinees als schurken,dieven, boeven vrij rond.

  RECHTSSTAAT ach ROT OP MAN ! VERFOEILIJKE BENDE IS FRONT.


  Maak melding
 3. Gilds had enkel een vrienden-dienst gedaan, althans dat zei hij eerder bij het verhoor.En is van geen kwaad bewust (lafoe), die grapjas van een ex justitie minister.


  Maak melding
 4. Sari tori voor een haast zeventig jaren oude man!

  Wat gebeurt er in- en met deze wereld?

  De man die met groot machtsvertoon als minjus de “operatie Fycus” of hoe dat ding heten moge, aankondigde wordt door diezelfde operatie, geopereerd.

  Te yu wani naki maskita na see pranga, yu must look out nanga spikri!


  Maak melding
 5. Nu Gilds daarna Tokkie. Die Amerikanen zijn al heel duidelijk met hun rapport alleen hebben ze nog geen naam genoemd. Bouterse had het al gezegd, als ze goed hadden geluisterd hadden ze deze oude dealer al 5 jaar geleden opgesloten.


  Maak melding
 6. Hoor ze janken de Hindostanenhaters, terwijl ze lachen als een Hindostaan de bak moet indraaien.

  Pinto, jij bent 1 van de jankers, die alsmaar blijft zeggen dat alleen de ‘Roeps’ stelen en andere misdaden plegen.

  Voor Gilds worden nu allerlei smoesjes verzonnen, zoals valt te lezen in reactie 3.

  Een ander is weer aan het janken dat gevangenissen gebouwd worden voor alleen blakkamangs. Het zijn juist deze mensen die zich overwegend schuldig maken aan delicten.

  Blijven jullie maar de Hindostanen haten, eens worden jullie ter verantwoording geroepen.

  Klim maar in de pen om mij uit te schelden.
  Ik zal al die scheldpartijen lachend van me afschudden. Ik lach nu al in mijn vuistje.


  Maak melding
 7. Wat een schande. Pak Santokhi ook op. Hij is de grote boef maar neen hij wordt beschermd door Veni en die zorgt ervoor dat alle zaken mbt hem in zijn voordeel uitvallen. (bij de OM, dat is al corrupt)Lachertje terwijl iedereen weet dat wat over Santohi verteld en gezegd wordt, berust op waarheid. De bewijzen liggen zo op straat om aangetoond te worden.Maar toch geen veroordeling. Wat een OM in Suriname. Alleen om Santohti te beschermen en anderen te veroordelen. Santohi sprak al zo negatief over Gilds omdat hij de uitkomst al wist over de zaak van Gilds. Gilds no spang, denk eraan je bent een zwarte piet voor Veni, en Santokhi is de witte man in zijn Kabinet. Dus die heeft meer rechten. Zo doet hij dat. De witte mensen in zijn kabinet beschermen en de zwarte mensen laten vallen Maar wat Veni vergeet hij is ook zwart in de ogen die denken dat ze wit zijn. Gilds hou je taai.


  Maak melding
 8. Ik dacht dat er in Suriname geen racisme bestond en dar een ieder vredig met elkaar leefde. Dagelijks wordt de blankeman uitgescholden voor slavernij etc. maar kijken jullie eerst in eigen huis hoe jullie
  elkaar haten. Is dit het Surinaamse volk waarop wij zo trots moeten zijn. Schande.
  Mijn motto is ,,Liefde voor een ieder haat voor niemand.

  Khan


  Maak melding
 9. Gilds, moet gewoon wat hij weet naar buiten brengen en meer zeg ik niet.
  Gilds, je hebt je geheimen goed op laten bergen in Nederland, toch?
  De reden is omdat bij een onverwachte overlijden de schuldige dan via de Nederlandse pers wordt geradbraakt.
  Je laptop inhoud is gered, no span, in Su zijn er nog kopys,in de kluis van de Hakrinkbank, toch??
  Ik gun je een rustige oude dag, helaas gunde je dat anderen niet en heb je niet geluisterd naarr je……..als ze mijn posting lezen dan weet ik dat ze mij begrijpen want ook in Nederland is er een dossiwer over je maar ach, ze hebben ook boter op hun hoofd.
  Hoe vaak heb je geen infiltranten op DDB, afgestuurd, helaas voor hen, want ze werden snel door B.I.D, ontmaskerd.


  Maak melding
 10. Kom na inie njang en driengie
  gils baleser wanneer komt sangtakie aan de beurt ook hij heef een wasmachine door koop
  bij een crimineel de amerikanen zijn al boos
  @Prema geen haat uitlokken zij die naar ras en kleur kijken zijn zo diep gezonken dat ze zelf niet weeten wat ze aan het doen zijn
  wij zijn surinamers verdeel en heers uitbannen
  soso lobie


  Maak melding
 11. waarom wordt er zo gejuicht het is maar een eis van 1,5jr de rechter hoeft niet mee te gaan met het o m de rechter kan de heer gilds langer of korter de bak in sturen ik zou dus zeggen wachten maar op de definitieve veroordeling(vonnis)
  Glenny


  Maak melding
 12. Prema en Neus zijn gewoon zielig bezig.
  De grootste dugsdealers zitten in de VHP en dat weet Santaki heel goed.Santaki die nieteens weet wie Segebai is,terwijl heel Suriname weet wie hij is.Terwijl Santaki’s vrouw een Toyota Hi-Lux Surf van Segebai reed.Nniet iedereen is dom als Prema en Neus. Haha


  Maak melding
 13. Prema,
  Ik ben verknocht op Surinamers, Prema daarin begrepen. Laat daar geen misverstand over bestaan. A winsi yu e disco, mi no sabi disco!


  Maak melding
 14. @0000012 #20

  Waar slaat dit op? Welke van de voorgaande 19 reacties schrijf je dan aan mij toe?
  ou he niet beter zijn als je eens druk maakt om bv een domme gans als Irsi #5 die slechts oog heeft voor Santo terwijl er zo veel ergere misdadigers nog steeds op hun berechting wachten. En anders om vanessa #13, en anderen.

  Nee grote nul als er een verdwaasde sukkel hier op het net is dan is het grote 0 wel. 😆


  Maak melding
 15. Ze vallen allemaal stuk voor stuk door de mand, die Bouterse haters. Als je een kuil graaft voor een ander, dan val je er zelf in. Tide Tamara We Stre Go Moro Fara. Ik snap niet wie nog geloof in het oude politiek gebrul van Vene en de zijnen. Iemand die land in de uitverkoop heeft gedaan en Brunswijk laat doen wat hij wilt. Santhoki doet daar geen moer tegen, wacht maar Toki Toki, your the next one. Maak geen grappen met Bouta.Bouta is de enige man die van zijn volk houd en geen onderscheid maakt in ras of kleur. Een Vene doet het wel samen met zijn gezanten.


  Maak melding
 16. De één daar is keihard bewijs….Hij zit nog.
  De andere vertellingen moet aftreden en moet nu door zijn eigen terug verkregen RECHTSSTAAT…….achter SLOT en GRENDEL.

  Soso sari droevig en verdriet…wat en LAND..vol domoren aan de MACHT.


  Maak melding
 17. alex en pinto,

  kom naar ghana terug en help het land op te bouwen. wij zoeken bouwvakkers in ghana om gevangenissen te bouwen.
  kijk niet werkloos toe maar kom aun terug naar ghana.


  Maak melding
 18. Neen no.15 Khan.Het zijn niet de Surinamers in Suriname die rascistisch bezig zijn,dat zijn de zg SurNeds,ik nodig je uit om naar Suriname te gaan en met eigen ogen te bekijken hoe de Surinamers met elkaar daar omgaan,ga vooral op de centrale markt,daar kennen ze geen zwart,hind. javaan enz.ze gaan echt gebroederlijk met elkaar om,de Hind.marktverkoper gaat bij de creool eten,ook de javaan maw,ze lopen elkaars eethuisjes plat.Kijk ook naar de doniebusjes op de standplaatsen hoe ze daar met elkaar omgaan.
  1 ding hebben de zg SurNeds goed geleerd van de Nederlanders,hoe een ander ras te kleineren bv,ze zijn zelf allochtoon ,wat ze hebben meegemaakt toen ze hier naar toekwamen, genegeerd en uitgescholden door de Nederlanders,denk aan Stavenissen,waar een heel dorp tegen hun komst was,hetzelfde doen ze met de Marokkanen nu,omdat een paar Nederlanders een hekel heeft aan de Marokkanen nemen ze het klakkeloos over die dommmie`s.

  een crimineel hoort in de bak thuis maakt niet uit wat voor ras hij-zij is,maar in Suriname meten ze altijd met 2 maten.


  Maak melding
 19. inderdaad wat met gilds is gebeurd kan een ieder gebeuren .dat geld voor meer dingens in het leven mi boi meestal zijn die overwegingen voor eigen voordeel.wie zijn billen brand moet maar lekker op de blaren gaan zitten .


  Maak melding
 20. Zoals ik al eerder heb aangegeven, ik blijf lachen om bepaalde personen.

  “Bouta is de enige man die van zijn volk houd en geen onderscheid maakt in ras of kleur. Een Vene doet het wel samen met zijn gezanten.

  DOGLASURI”

  Laat Bouterse en zijn NDP de komende verkiezingen maar winnen. Als Venetiaan al 4 keer president heeft mogen zijn van Suriname en eigenlijk geen omslag heeft kunnen maken in de oude rotzooi politiek, dan mag Bouterse van mij de volgende president worden.

  Maar waar ik bang voor ben is dat Suriname internationaal geïsoleerd zal raken.

  Verder ben ik heel erg benieuwd of Bouterse inderdaad van elke Surinamer houdt ongeacht ras, geloof, rijk, arm, geschoold, ongeschoold en vul het rijtje maar verder in.

  Is Bouterse in staat vernieuwingen te brengen voor land en volk. Dat is mijn aller grootste nieuwsgierigheid.

  Mij maakt het geen ene moer uit wie president wordt van Suriname, als die persoon maar eerlijk en rechtvaardig is en ervoor zorgt dat iedereen een menswaardig bestaan heeft.

  Dus een president die niet met zich laat sollen maar zelf ook niet solt met de bevolking.


  Maak melding
 21. Mentor jr,

  Niet ik ben degene die haat zaait, maar mensen zoals Pinto en zijn kornuiten, die hier verkondigen dat alleen de Hindostanen stelen.

  Zelf heb ik altijd geroepen dat ze allemaal stelen. Niet alleen de Marron, of de Creool, of de Javaan, of de Chinees, of de Hindostaan enz. heeft 10 lange vingers maar allen.
  Worden ze opgepakt dan zal ik er niet om treuren.
  Hoop dat eindelijk opschoning plaatsvindt onder alle politici zowel voor meneer als voor mevrouw.

  0000012 je hebt een aantal nullen in je nick en dat geeft aan hoe zielig jij wel niet bent. De grootste nul onder de vele nullen.

  Voor de zoveelste maal herhaal ik dat begrijpend lezen voor velen een groot probleem is.

  Ik blijf lachen om deze personen.


  Maak melding
 22. @ Prema,
  Zozozo schat.Nu weet ik ookal dat de cijfer 0 (nul) voor zielig staat.Je hebt me weer wat geleerd met je domme benadering.Ik kan zien dat de SuriNeds daar in die kouwe kikkerland niks te doen hebben en van chter hun luie stoel zooooooooveeeeeeeelll van Suriname houden.En zodra ze het warm krijgen onder hun poten ,dan rennen ze weer weg naar de koude kikkerlandje.hihihaha


  Maak melding
 23. @ 13: “De bewijzen liggen zo op straat om aangetoond te worden.Maar toch geen veroordeling.”

  Jij hebt een grote mond weifie. Welke CRIME heeft Santokhi gepleegd? Kom jij eens met die “bewijzen”, ze “liggen toch op straat” naar jou zeggen? Ik wacht erop. En graag naar mij toe emailen. Als je ze hebt, plaats ik mijn email adres, en dan kunnen we op een nuchtere en volwassen niveau discussieeren, ipv dat “alles wat blinkt is goud” niveau van jou en al die andere “hindustanenhaters”.


  Maak melding
 24. raj,

  Zolang men niet kan bewijzen dat Santohki een crimineel is, is hij onschuldig.
  Zolang niet bewezen wordt dat Bouterse een moordenaar is, is ook hij onschuldig.

  Je hebt personen die de een ten koste van alles de een verdedigen/ophemelen en de ander ten koste van alles de grond inboren.

  En deze personen beweren dat ze het goed menen met Suriname en met de bevolking.


  Maak melding
 25. @ Raj khaise bab je krijg somo gevoelens
  met je email op deze forum te plaatsen
  te schermen je durf niet vannesa aanspreken met weifie sang de na kaka fowroe ede faja watra sa poering djing er is een jongeman in nickerie doodgeschoten de moeder sprak er over of weet je dat ook niet sangdoksie oke dan tjoep kakere na bhol


  Maak melding
 26. @35: Jouw koeterwaals kan ik helaaas niet verstaan. Je probeert de wannabee hindustaan uit te hangen, maar je maakt je zelf mee belachlijk, zie je dat niet in.


  Maak melding
 27. dit is de wraak van santokie gils vertel wat je weet van santokie
  waktie dalijk oeng sa sie miera bere
  @raj de kast waar mijn voor ouders uit stammen zijn hoog aangeschreven in india
  dus ik ben geen wannabe maar ik ben niet uit om te zoeken waar mijn roots is
  wat ik wel weet ik ben een sranang mang in hart en nieren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES