Nederlandse oud horeca-baas betrokken bij smokkel

19

Voormalig horeca-baas Jan B. uit Winschoten staat maandag terecht wegens drugshandel, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie. Daarnaast worden hem diverse fraudezaken toegedicht, meldt RTV Noord.

De Nederlander zou onder meer betrokken zijn bij de invoer van grote hoeveelheden cocaïne uit Suriname en Frans-Guyana. Ook voormalig advocaat en zakenpartner Orlando V. zou bij de smokkel betrokken zijn.

Eerder werd al een 49-jarige man uit Stadskanaal veroordeeld vanwege drugssmokkel. Hij heeft na zijn vrijlating verklaard dat ook B. bij de zaak betrokken was.


19 REACTIES

 1. Ach, ik heb altijd al gezegd :surinamers het is jullie eigen schuld en ik zal je zeggen:In nederland is iedereen het al beu en nu wordt die troep naar su verplaatst.
  Zelfs de nederlanders hebben het nu al voor het zeggen.
  Zal de slavernij weer zijn intrek nemen.
  a tang so


  Maak melding

 2. Belangrijk is dat niet surinamers criminelen zijn, maar vooral die hollanders!

  Mensen zonder een surinaams nationaliteit mogen niet worden gezien als surinamers.


  Maak melding

 3. Pinto neem van mij aan Surinamers zijn in deze zeker geen kruimeldieven ZEKER niet! kijk mar naar de mooie huizen en auto’s in su

  Datravisie hoe noemen we ze dan? Surinaamse nederlanders?…..Nederlandse Surinamers??
  waarom mogen zij geen surinamers worden genoemd? zo zal er altijd een strijd blijven suriname(rs)blijven hun(ex)landgenoten in nederland nodug hebben. De komende generaties misschien nog wel meer, ze blijven met elkander verweven nog jaren lang


  Maak melding

 4. No 3 en 4 wat raascallen jullie nou?
  Waar worden die drugs geproduceerd?
  Waar worden die drugs verzonden?
  Juist ja vanuit Suriname.
  Als Suriname niet produceert en levert is het drugsprobleem in dit opzicht opgelost.

  Ik neem het absoluut niet op voor hollanders die in de drugs zitten.
  Van mij mogen ze deze gasten levenslange eenzame opsluiting geven.

  Direct en indirect zijn deze lui verantwoordelijk voor de dood van vele mensen.

  Maar 3 en 4 ga de zwarte piet niet alleen bij hollanders neerleggen dat is dom en kortzichtig.

  Het drugprobleem is in Suriname levensgroot en moet bij de wortel aangepakt worden.

  Geen drugsmaffia/drugscriminelen meer in Suriname, zal ook voor de rest van de wereld een stukje beter maken.

  Maar zolang er landen zijn die goud verdienen aan het verbouwen van drugs en diverse regeringen een oogje toeknijpen of het zelfs stimuleren, zal het een levensgroot probleem blijven.


  Maak melding

 5. En maar steeds lullen dan het altijd onze kondrémangs zijn die in die shit vanuit Su naar NL smokkelt. Die witte mannen zijn niet heilig hoor, waarop komt er geen 100% controle op Zanderij waarop ze die witte mannen checken op xtc! Want Surinamers die niks gedaan hebben zijn zomaar de klos op Schiphol. Maar ja als je dat hier schrijft staan die Bounty’s al klaar op te laten weten dat ze die billen van die witte mannen likken.


  Maak melding

 6. misschien is het beter zo’n bodyscan op zanderij te zetten kan er meteen daar worden gecontroleerd dan hoeft de 100% op schiphol ook niet meer en zijn we van een hoop gelul af over die 100% controle in HOLLAND! dan kan er worden gelult over de 100% controle op zanderij. “Probleem verschoven, niets opgelost” maar kijken hoe de reacties dan zijn.

  Ben heel benieuwd.

  En O ja… de witte mannen zijn zeker niet heilig dat hoor je mij niet zeggen.


  Maak melding

 7. Ja hoor. Die kroegbaas uit het boerendorp ging naar SME en kocht zomaar ff een paar kilo die hij in zin koffers stopte en dat alles zonder dat er iemand uit SME bij betrokken was. Immers hij hent daar toch heg nog steg. Volgens mij lag die coke gewoon onder een palmboom op hem te wachten.

  Sommige SME willen zo graag vertellen dat het allemaal en uitsluitend aan de bakra’s ligt dat ze zelfs de meest grote fabels geloven.
  Al die mensen met deie groten huizen hebben zeker tijdens vakantie toevallig de hoofdprijs in de loterij gewonnnen! Ga toch heen. Anansi tories horen in de kinderbijlage. 😆


  Maak melding

 8. Beste mensen al ik zo de verschillende berichten hierboven en op andere topics leest.
  Krijg ik heel sterk de indruk dat Surinamers het imago dat ze hebben van verdraagzaam en dat alle ethnische en religieuze groeperingen in vrede naast elkaar leven, niet waarmaken.
  Een aantal zet zich af tegen de “witte mannen” anderen weer tegen hindoestanen en andere weer tegen de creolen.
  Wat heeft dit met verdraagzaamheid te maken?
  Niets toch?!
  Als we niet oppassen zitten we op een kruitvat met een bijzonder kort lontje.
  Het verleden heeft maar al te goed duidelijk gemaakt waar dit toe kan leiden.
  Of zou ik leiden met een ij moeten schrijven, want dat was de uitwerking daarvan.

  Laten we niet generaliseren, maar realistisch blijven en naar de feiten kijken.
  Dan mogen we best man en paard noemen.
  Maar ga geen hele bevolkingsgroep aan een of een paar mannen verbinden.
  Daar doe je de rest van die bevolkingsgroep onrecht mee.

  Nu is in dit geval duidelijk dat deze Nederlandse witte kroegbaas verantwoordelijk is voor de invoer van drugs vanuit Suriname.

  Maar je gelooft toch niet dat deze domme Hollander alleen verantwoordelijk is voor deze transactie?

  Van wie heeft hij hulp gehad?
  Wie hebben deze drugs geproduceerd?
  Wie zaten in de tussenhandel?

  En zo kunnen we nog heel wat vragen oproepen van personen die hier bij betrokken zijn.

  Ik hoop van ganser harte dat ongeacht de nationaliteit en/of ethnische achtergrond, iedereen die betrokken was bij deze transactie opgepakt wordt en achter slot en grendel wordt gezet.

  Zoals ik al zo vaak op dit forum heb geroepen, al de bezittingen van deze criminelen in beslag nemen en verbeurd verklaren.

  Van de opbrengst van deze bezittingen de drugscriminaliteit bestrijden in alle vormen en in alle lagen van de bevolking ondanks de positie die men nu zou bekleden.

  Hoge straffen toedienen met verplichte werkzaamheden, zodat men niet in de gelegenheid is/komt om boze plannen uit te denken.
  Afmatten die lui en op deze manier gedwongen iets terug te doen voor de maatschappij die ze door hun handelwijze zoveel schade en kwaad berokkend hebben.

  Of men nu Wit, Bruin, Zwart, Geel of Rood is, gelijke monniken gelijke kappen.

  Laten we dan a.u.b. niet met de vinger naar een van deze kleuren wijzen, maar naar de persoon die verantwoordelijk is voor deze misdaden.


  Maak melding

 9. De grote boosdoener is de afnemer.

  Geen behoefte = geen producent/handelaar.

  Nederland moet STOPPEN met het alomgeprezen gedoogd beleid als het om drugs gaat.

  De hoeveelheden uit Suriname zijn slechts een fractie van wat er all over the world Holland binnen komt.

  Over vrijwel de gehele wereld zitten Nederlanders vast wegens drustransporten.

  Is dat stomtoevallig?

  Waarom zijn zij een van de weinige landen die ether als grondstof voor de cocaine produceren?

  Waar staan al die XTC laboratoria, die onder andere Bazilie en de V.S. overspoelen?

  Bovendien is het voor het Westen een fluitje van een cent om al die cocavelden, voor mijn part met B-52 bommenwerpers plat te gooien.

  Waarom staat die huichelaar daar te huilen????????


  Maak melding

 10. @Pinto het lijkt inderdaad maar een fractie van wat binnenkomt in nederland via die lijn maar wel de grootste lijn met bolletjes slikkers en daar zit het hem ook in het slikken is gevaarlijk en kan onderweg in het vliegtuig voor grote problemen zorgen en omdat ook uit te bannen is die 100% controle ook gestart bovendien was het zo dat met iedere vlucht uit SU coke mee kwam het zei via bolletjes het zei via bagage en of groentproducten dus over al die vluchten over het gehele jaar gezien was in ieder geval de ferquentie van invoer hoog en daarom de hoeveelheid best wel groot.

  Wat betreft die XTC export heb je zeker gelijk en daar moet ook wat aan worden gedaan dat ben ik met je eens.

  Wat betreft dat er over heel de wereld hollanders vast zitten voor smokkel dat klopt maar dat zegt niets in holland zitten ook mensen vanover de hele wereld in de gevangenis.


  Maak melding

 11. Pinto heeft gelijk, de afnemer is de boosdoener, een heler krijgt toch ook meer straf omdat ie aanzet tot diefstal of niet??

  Zolang die gebruikers (in dit geval NL) niet zonder dat gif kunnen en en veel geld voor blijven betalen zal dat gesmokkel blijven bestaan. Als NL dat probleem oplost dan zal je zien dat dat rotzooi geen waarde meer zal hebben en zal het ook niet gesmokkeld worden want als het niks meer waard is levert het ook niks meer op.

  Even voor die mensen die het hebben over grote auto’s en grote huizen in Suriname, dus die mensen die in die huizen wonen zijn dealers, dus die mensen die in die auto’s zijn dealers, luister noh als je niet kan rekenen of er gewoon te dom voor bent dan moet je je grote snuit houden want als je het zo bekijkt dan is iedereen in NL een dealer.

  Kijk een 1 kamer woning kost in NL soms al meer dan een ton euro, ja 100.000 euro dan heb je maar 1 fucking kamer en een stuk eigen grond waar een hele flatgebouw opstaat, en in Suriname koop je een stuk grond van ongeveer tussen de 15 en 25000 euro en dan bouw je een huis met misschien 5 kamers,2 toiletten, 2 badkamers enz enz en dan staat ie nog vrij ook voor ongeveer 30000 dan heb je totaal ongeveer 55000 euro uitgeven en heb je een mooi huis die alleen staat op je eigen grond waar jij alleen gebruik van maakt en dan krijg je van die witte mannen de stempel drugsdealer.

  Wat die auto betreft, ze moeten even de kosten ervan met die van NL naast elkaar zetten en vergelijken, in NL betaal je wegenbelasting en niet zo weinig ook, tegenwoordig heb je ook gaten in de wegen in NL dus, kijke even wat benzine kost in NL en hoeveel btw erover betaalt wordt per liter, en kijk even hoevel BPM er in NL betaalt moet worden bij het invoeren van een auto.

  In Suriname betaal je geen wegenbelasting, dus het maakt niet uit hoe groot die auto is, de gaten in de wegen worden aangepakt ondanks dat er geen wegenbelasting is, benzine kost ongeveer 1 derde van de prijs vergeleken met die van NL dus je kan er makkelijk(er) een grote auto rijden,verzekering is er stukken goedkoper en het invoeren van een auto in Suriname is goedkoper maar ja die stomkoppen kijken niet naar dat ze wijzen alleen maar met hun vinger en zeggen dat die mensen dealers zijn.

  Neus, zei ook dat mensen uit Suriname betrokken moest zijn bij deze zaken omdat deze dealer daar niemand kent, hij heeft gelijk maar dan moet je ook naar de zaak van dhr Bouterse kijken, NL veroordeeld hem wegens drugs smokkel, hij zou drugs naar NL hebben gestuurd, wie heeft ze hier ontvangen dan, Neus?? Surinamers werken in NL niet op de positie’s waar ze weet ik veel hoeveel duizend kilo drugs kunnen onderscheppen hoor.


  Maak melding

 12. Beste Su #14

  Ik denk dat mijn boodschap niet geheel duidelijk overgekomen is.
  Ik heb nooit beweert dat iemand die in grote huizen of grote auto’s rijden crimineel zijn.

  Wat heb ik wel gezegd:
  Dat al degenen die in grote huizen wonen, grote auto’s rijden en/of veel geld uitgeven, MOETEN KUNNEN AANTONEN hoe ze aan dit geld gekomen zijn.
  Als men dat niet kan, kan men redelijkerwijs aannemen dat dit geld met criminele activiteiten verkregen is.
  Dan dient de overheid alle toegoeden van deze personen te bevriezen en beslag te leggen op alle bezittingen en een diepgaand onderzoek instellen naar deze personen, hoe men aan het geld is gekomen.

  Dus iemand die rijk is, grote huizen bewoont of dure auto’s rijdt is op voorhand GEEN crimineel.
  Maar moet wel aan kunnen tonen dat deze bezittingen legaal verkregen zijn.

  Kan men dat niet,dan laadt men wel verdenkingen op zich.
  Dat moge duidelijk zijn.

  Maar je kan toch wel op je klompen aanvoelen als het gemiddelde salaris van een arbeider in Suriname rond de 350 euro per maand bedraagd, het bijzonder ongeloofwaardig is dat deze persoon in een huis woont van 100.000 euro en daar ook nog een dikke auto van rijdt?!

  Een onderzoek zou dan op zijn minst op zijn plaats zijn.
  En iemand is pas verdacht als hij/zij niet kan aantonen hoe deze bezittingen verkregen zijn.

  Dat je zegt dat benzine slechts 1/3 van de prijs in Nederland is.
  Is gewoon niet waar.
  Ben zelf regelmatig in Suriname en ik moet aan de pomp toch wel meer betalen dan je aangeeft.
  Volgens mij was de prijs van benzine ongeveer 20% lager dan in Nederland.
  Maar voor veel Surinaamse mensen is het heel erg veel geld.

  Wat het drugstransport betreft kan je de schuld bij de afnemers leggen.
  Maar dat is gewoon de situatie omdraaien.
  Als er geen drugs geproduceerd en vervoerd worden, zijn er gewoon geen drugs om te gebruiken en zal men moeten afkicken.
  Dat moge duidelijk zijn.

  Maar het is veel te gemakkelijk om altijd de schuld bij een ander te leggen.
  Steek de hand eens in eigen boezem.

  De controle in Suriname moet veel strenger zijn.
  100% controle op JAP, de politie moet de mogelijkheid hebben om personen die verdacht overkomen van straat te plukken en aan een nader onderzoek te onderwerpen, zonder aanzien des persoons.

  De straffen moet veel zwaarder worden om een ieder af te schrikken om ook maar iets met drugs te maken te hebben.

  Maar ga nu niet de hele boel verdedigen, dat geeft te denken.


  Maak melding

 13. SU, vergelijk ook dan meteen even het gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking in suriname en in holland en de mogelijkheden tot financiering, in su krijg je niet zomaar een hypotheek je moet dan een goed inkomen hebben en je weet hoe de zaken liggen als het gaat om een regelmatig en goed inkomen te hebben en gemiddeld verdiend iemand hoeveel? 80 srd per dag? als je een normale baan hebt in Su. Bovendien is het bewezen dat er veel mensen uit die branche in diew mooie huizen wonen of mensen die op andere duistere manieren aan hun geld zijn gekoemen. en dan nog dit… de benzine in su is in verhouding qua inkomen van de mensen duurder dan in holland.


  Maak melding

 14. Ik draai de rollen niet om en leg de schuld niet bij een ander, die hele situatie is het zelfde als overal op de wereld, er zullen altijd mensen zijn die niet kunnen verklaren hoe ze aan een grote huis en een dikke auto komen, zelfs in NL niet, niet iedereen in NL die een villa heeft en of een dikke auto rijdt is de braafste. Maar in NL vinden ze het misschien niet zo erg dat er dikke auto’s worden gereden omdat die mensen veel moeten tanken en daar zit veel belasting op, en het ziet er rijk uit als je overal dikke auto’s ziet.

  Wat Jan zegt vind ik onzin, als er geen drugs geproduceerd en vervoerd wordt dan moeten de junks in NL afkicken, ze moeten afkicken zodat er juist geen drugs geproduceerd en vervoerd hoeft te worden want dan is het niks meer waard.

  Ik vnd het zelf belachelijk dat er mensen waar dan ook rijk worden door deze vergif en het is ook belachelijk dat er zoveel mensen zijn die er veel voor betalen door het te gebruiken, sluit die mensen ergens op, dwing ze tot afkicken en zorg dat ze niet zelf aan hun geld kunnen komen, krijgen ze een uitkering dan geven ze die uit aan drugs, laat ze liever kleren kopen, naar de kapper gaan enz. Ik vind dat als iemand een junk is die geen recht op een uitkering heeft geef het liever aan iemand anders die het wel goed besteed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.