maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurSurinaamse moeder zoekt kinderen in Nederland

Surinaamse moeder zoekt kinderen in Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

In het TV programma ‘Vermist’ van vandaag (vrijdag 6 maart) een opmerkelijk verzoek van een Surinaamse moeder. In de zomer van 2008 wordt een TROS-medewerker in Suriname aangeklampt door een vertwijfelde vrouw. Ze heet Carlien en vertelt een even herkenbaar als triest verhaal.

Op jonge leeftijd krijgt ze drie kinderen waarvoor ze niet kan zorgen. Ze komen onder de hoede van een Nederlands echtpaar dat belooft contact te houden. Maar na een paar brieven hoort Carlien niets meer uit Nederland. Daarom doet ze een emotionele oproep: ,,Meneer Jongbloed, alstublieft help me mijn kinderen te vinden”.

Vermist
Uitzending vrijdag 6 maart
Nederland 1 – 22.00 uur

opening
Fernandes Express
Passion in concert

43 REACTIES
 1. In het TV programma ‘Vermist’ van vandaag (vrijdag 6 maart) een opmerkelijk verzoek van een Surinaamse moeder. In de zomer van 2008

  de nederlandse pleegouders hebben helemaal verkeerd gehandeld om bewust alle contacten met de biologische moeder te verbreken.
  Dit moet tot de bodem uitgezocht worden, want er schuilt iets vreselijk erachter.

  in nederland hebben de pleegouders een heel andere opvatting tegenover de surinaamse.

  er zullen meerdere van deze carlien zijn.maar men schaam zich om op de voorgrond te komen met hun problemen.


  Maak melding
 2. @ alex ik hoop dat je naar vermist heb gekeken.
  en voortaan niet zo voorbarig zal zijn met conclussie trekken, want dat staat haaks op die leugens wat jij keer op keer hier schrijft en wat ook als een rode draad door dat progamma loopt is de jaren 90 de meest verschrikkelijk jaren in de republiek suriname die jij hier met hand en tand verdedigt.deze adoptie ouders hebben een hele goede job gedaan en je mag concluderen dat die kinderen vandaag goed terecht zijn gekomen . nog iets alex je laat zien hoe onbetrouwbaar je bent met jou informatie. je ben weer door de mand gevallen mie boi. het zelfde probeer ik jou duidelijk temaken als het over jou messia van de jaren 80 gaat beelden en geluids opnamens kan je voorliegen of tegen spreken .ik hoop dat dit een zeer wijze les voor jou zal zijn .demagoog .


  Maak melding
 3. Precies. Sommige schoften misbruiken alles om hun corrupte waar aan de man te brengen. Zelfs het leed van andere mensen wordt misbruikt en de goede inzet wordt als kwaad afgebeeld.
  Het wekelijke kwaad en de echte misdaden worden verhult. Schande.


  Maak melding
 4. du,
  mi boi als ik met jou moet gaan redetwisten zal de goede god mij zeker straffen.ik moet juist proberen jouw een helpende hand toe te reiken.want een kaw dat vast gezeten is is moeilijk uit de modder te halen.

  ben je ook zoekende?meld je aan bij vermist.
  tan bung,kaw


  Maak melding
 5. @ alex
  dat is het eenige wat je kan zeggen . weet jij wie hun straf zal krijgen mensen die leugens en misdaden verdedigen , mensen die de boel verdraien voor eigen gewin.


  Maak melding
 6. heel jammer dat alex zo denkt, die durinaamse moeder is niet eerlijk op tv, want de kinderen waren niet eens vermist en ze kon in paramaribo naar het adoptieburo of de raad van de kinderbescherming gaan om een brief naar nederland te sturen. die komt zeker aan,maar dat heeft deze surinaamse moeder niet gedaan. en zit nu op de kosten van de tros hier in nederland, goedkoper kun je niet naar nederland komen.
  lisette


  Maak melding
 7. Alex zou je inhoudelijk willen reageren op het programma vermist?!

  Mocht je tot de conclusie komen dat je het mis heb gehad, dan mag je je verontschuldigingen aan die pleegouders aanbieden.
  Dan zou blijken dat je mensen met goede bedoelingen als misdadigers heb afgeschilderd


  Maak melding
 8. sorry mensen
  maar ik heb het nog steeds over die dame carlien op dit net.
  naar aanleiding van wat er staat geschreven heb ik mijn mening gegeven.
  voor mij is de kous af.

  over het programma zelf, zou ik graag dit willen zien.
  gelieve de ULR te plaatsen.


  Maak melding
 9. jeetje wat ben jij kortzichtig alex, volgens mij weet jij van toeten nog blazen hoe het in suriname gaat. die dame? carlien een dame??? wat weet jij daar nou van? heeft 3 kinderen bij 3 mannen gehad. wist je dat?

  ik ben het met jan eens dat je je excuus wel mag aanbieden aan die pleegouders, die geregeld post naar die dame(zoals jij haar noemd) gestuurd.
  http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/serie?serID=263&md5=00b5cc6b7ff1f5f456cf9913f0e1eb64 kan je vermist kijken en dan rectificeren wat je geschreven heb
  lisette


  Maak melding
 10. alex, volgens mij weet je van toeten nog blazen hoe het allemall verlopen is en ik ben het met jan eens dat je je excuus wel mag aanbieden aan de pleegouders.
  die carlien zit gewoon te liegen en je zou eerst is naar vermist moeten kijken, maar daarnaast moet je ook van de situatie weten wilje commentaar erop geven. volgens mij weet er niks van.

  gr lisette


  Maak melding
 11. @Alex ik heb een vraag aan jou:

  Jij praat altijd zo mooi over de jaren ’80 en ’90 wat zijn dan jou herinneringen aan die jaren hoe had jij het in die jaren? had je het goed, slecht of er tussen in en wat was er dan zo mooi voor jou aan die jaren?
  Hoe oud was je in ’80. Ik ben het met DU en neus eens dat jij altijd vreemde uitlatingen hebt.


  Maak melding
 12. lisette,
  bedankt voor de genomen moeite.heel leuk die film van de vermisten de naam zegt het al.

  en aan bakramang wil ik zeggen dat niemand ook jij niet in een situatie zou willen wonen waar er steeds gevochten werd.overigens had ik het naar mijn zin en geen moeite met de verandering.

  hoop dat ik jullie van dienst ben geweest en bedankt.


  Maak melding
 13. dit is nou de (man) die zijn vrienden oproept om de patient DU te negeren, dit is de man die anderen pillen voorschrijft, deze zelf (man) alex verklaard anderen voor gek.
  jij ben geen man je ben laf alex.
  iedereen ziet het verkeerd en alex ziet goed hij wringt zich door allerlij bochten maar deze keer zal het niet lukken want het staat er, of ga je ook zeggen dat het onomstotelijk is bewezen dat er een dubbelganger is net als jou maatje .


  Maak melding
 14. iedere dorp heeft zijn idioot ,
  zo ook iedere site dus ja ik sta boven dit soort mensen die een discussie niet eerlijk en op een nette manier kunnen voeren. een discussie gaat niet om winnaars of verliezers je kan wat van elkaar leren ,alex probeer daar maar voor open voor te staan dat is beter dan dom en arogant te doen .


  Maak melding
 15. @alex maar jij had het wel naar je zin in die situatie, dus jij zou het graag weer over doen in die situatie waar steeds word gevochten? want je had het naar je zin toch?

  Ik moet het met DU eens zijn….ik weet niet waar jij woont maar de stad of het dorp waar jij woont heeft zeker zijn idioot!

  Sterkte!!!!


  Maak melding
 16. Beste allemaal,

  Ik ben een van de 3 kinderen van deze verschrikkelijke ouders die het lef hebben gehad om in 1x 3 kinderen te adopteren en 18 jaar 3 maanden en 4 dagen alle liefde aan ons hebben gegeven die ze maar in zich hebben.
  Ik wil dat deze discutie NU stopt en dat mensen eens even bij zich zelf gaan nadenken wat zij hier nou daadwerkelijk mee te doen hebben en hoeveel achtergrond informatie ze hebben op gezocht om hun mening te formen en deze hier zo pontificaal te deponeren! Dit is iets tussen de kinderen, de ouders, en Carlien. Geen van deze partijen heeft gevraagd of iemand alsjeblieft even ongenuanceerde conclusies wil trekken over een tijd van 18 jaar uit 6 zinnen tekst.

  Vriendelijke groeten

  p.s. Alex ik wil je graag bedanken voor al het werk dat je er aan hebt gedaan om ‘deze dame’ ‘de kinderen’ en de ‘(pleeg)ouders’ zo goed te begrijpen achter je PC. Een kleine suggestie: Misschien moet je je tijd stoppen in het redden van al die verloren moeders en kinderen die het allemaal zo slecht hebben. Ik denk dat je daar namenlijk HEEL goed in zult zijn. Wie weet kun je daar zelfs nog wat lof uithalen. SUCCES er mee!!!!!


  Maak melding
 17. let op de schrijfstijl van nummer 21. dit is echt misselijk daar ga ik van over mijn nek.je kan de man uit de goot halen maar de goot gaat nooit uit jou weg alex.
  echt gestoord ben jij dorps idi walgelijk ontsmakelijk vind ik dit.


  Maak melding
 18. uit valse schaamte handelt deze meneer DU
  hij zit tot zijn nek in de modder.maar weigert gewoon dit te accepteren.en probeer anderen als de schuldigen te betitelen.

  de schuldigen zijn zei die jou hebben opgevoed.niet de onschuldige mensen,dat jij hier zit te bekladden.
  wees een man en probeer eerst je zelf te begrijpen.want ik heb ook medelijden met jou.
  groetjes,


  Maak melding
 19. nummer 21,
  de vijf puntjes,dat als naam hebben gediend is misschien onbewust of bewust geplaatst. ik weet het niet.
  maar zeer belangrijk is deze
  groetjes.


  Maak melding
 20. Reactie nummer 21: de adoptie is iets tussen de ouders en Carlien? Ik dacht het niet, want de media is aan de haal gegaan met het verhaal en ik moet u vertellen dat Carlien er niet rooskleurig vanaf gekomen is. Of u hier moet reageren, weet ik niet, omdat het om 3 kinderen gaat (keurige jonge mensen nu) die hier niet om vroegen maar er bij de haren werden gesleept.
  Ik vind de meeste reacties daarom beneden pijl en schandalig dat jullie het leed van mensen die niet vroegen om exposure te gebruiken voor jullie eigen kleine kese-keses.


  Maak melding
 21. ik vind het super wat nr 21 heeft neergezet en DU ik denk dat wat ze over alex schrijft sarcartisch is bedoeld. Alex spoort niet maar dat weten we intussen
  gr


  Maak melding
 22. in nederland zeg men als jij jou zelf niet kietelt doet een andere dat niet.zeker de jongste kind van het gezin die dit schrijft op nummer 21. even raden hoe jong dat kind kan zijn 6 jaar denk ik .


  Maak melding
 23. NANGMAN no lobi NANGMAN

  voel hoe prettig dit is om anderen je levenslang zitten op te fokken

  men heeft nu een andere strategie toegepast op die nonsens dat je blijft piepen
  zelf een kind van 6 jaar(naar zelf zeggend)heeft jou te pakken.

  en nu naar sessie 03
  groetjes


  Maak melding
 24. DU,
  yu de fu sari boi

  ik weet zeker dat de persoon van nummer 21…..? zich goed heeft geamuseerd met je stommiteit,en is nu meer dan duidelijk gebleken hoe ver jij al bent.

  komt ervan als je steeds maar blijft ouwehoeren als een kampong rechter.ik heb je reeds vele keren gewaarschuwd om je te beheersen.de zaak is in behandeling,maar nee jij en die andere klootzak willen de rechters gaan uithangen op dit net.

  nummer 21/…..?
  dit vind ik erg sneu hoor,dit mag je weten.je kan onmogelijk met het leed van anderen gaan zitten spotten.

  die KAW is behoorlijk ten grazen genomen en leeft nog steeds in de domste veronderstelling.

  groetjes


  Maak melding
 25. Hallo beste mensen, ben een hollandse meid en veroordeel niemand!,de biologische moeder ken ik niet, dus hierover doe ik dan ook geen uitspraken, de adoptieouders ken ik wel,en deze mensen zijn oprecht en integer!
  Bovendien heel trots op hun kinderen,ze hebben ze altijd de gelegenheid gegeven, te doen wat hun het juiste leek, dus kan ik alleen maar heel veel respect voor ze hebben!
  De enige vraag die mij bezig houd, waarom pas contact zoeken na zoveel jaar???


  Maak melding
 26. @Alex

  Rot toch op idioot en schoft. Wie denk je wel dat je bent om iedereen te kunnen beoordelen en veroordelen.
  Des te meer schandalig omdat je er elf regelmatig blijk van geeft niet bepaald een koekje te zijn. Sterker nog een enorme onbeschofte egoist met een te groot ego en een enorm bord voor je kop.

  Die adoptie ouders hebben alles met de beste bedoelingen gedaan. Dat de communicatie o slecht gelopen is heeft veel meer te maken met de chaos uit die tijd. Laten we de personen die daarvoor verantwoordelijk waren liever er daarop aanspreken. Weet je nog hoe het was in die tijd?


  Maak melding
 27. marielle,
  ik kan onmogelijk op je vraag een bevredigend antwoord geven.dit is meer een persoonlijk vraag.
  ik ga mij echt niet op glad ijs begeven.

  wat ik wel als surinamer zou kunnen zeggen,is dat wij ons meer zullen moeten gaan verdiepen op elkaar cultuur.vooral als het gaat over dit soort gevoelige zaken.

  misschien zou de heer DU jou bij deze de juiste antwoord kunnen geven.want hij komt toevallig uit een surinaams pleeggezin.met de zelfde zeden en gewoontes.

  met vriendelijke groet,


  Maak melding
 28. Ik kan mij heel goed voorstellen dat een moeder in een situatie kan komen te verkeren, dat zij haar kroost niet meer kan handelen.

  Maar om hen met open ogen als jonge onmensjes aan onbekenden toe te vertrouwen grenst bij mij bij het idiote!

  Yu no habi famiri?

  Die kinderen zullen wellicht nu droge voeten hebben en ook meer kansen hebben om grote mannen/vrouwen te worden in de maatschappij.

  Laat ze met rust of moeten ook zij at all cost belanden in (“Opa Doellie”)?

  Ik weet waar ik over praat.

  Er zijn onacceptabel veel kinderen, die het momenteel beter hebben in het gevang, dan thuis.

  Big shame on us!


  Maak melding
 29. er zijn personen die behoorlijk aanstoot kunnen nemen op anderen hun reactie.maar desalniettemin geeft dit een zeer prettig gevoel.
  jongens bedankt.

  de reactie slaat geweldig aan,dat sommige van de gasten gewoon hysterie wordt.en dit is niet de bedoeling.
  gewoon je zelf zijn,want dit siert de mens

  MVG


  Maak melding
 30. nummer 32/neus,
  jij ja
  klootzak dat jij bent,je voelt je zeker aangesproken hé

  het is meer dan duidelijk gebleken dat jij een klootzak bent.
  dit geef je persoonlijk toe.
  domkop

  mensen,
  zoals je weet is hij een van onze ondoordachte kampong rechter.

  oké dan koe


  Maak melding
 31. @18 @19 @20 ik zit scheef in mijn stoel van het lachen de tranen rollen echt ocer mijn wangen een soort gelijke zou zeggen mi gado mi ede jongens ik geniet echt van jullie maar dat ze nog niet in hun hol kruipen snap ik echt niet trouwens bouterse haalt hun er zo uit want ze moeten blijven om hun zelf belachlijk te maken
  Glenny


  Maak melding
 32. @Alex # 32
  Nu heb je 2 dagen de tijd genomen om over mijn reactie te denken en nog steeds begrijp je het niet?
  Inmiddels hebben diverse mensen het toch al tig maal aan je duidelijk gemaakt!


  Maak melding
 33. neus,
  nogmaals ik heb gereageerd op een artikel bij waterkant net en niet bij vermist. m.a.w ben ik ook niemand iets verschuldigd.

  jullie zijn zo bekrompen,dat jullie het verschil niet eens kunnen maken

  jonge probeer nauw eens keertje iets te begrijpen.als jij het verschil nog steeds niet kan maken,vraagt dan aan je buurman om je tekst en uitleg te geven.
  want je bent oerdom man.
  IS DIT BEGREPEN?

  TRA SUMA PIKIN a`NO YU PIKIN onthoudt dit goed

  ik kan me tijd beter besteden dan de hele dag zitten te lullen achter een computer


  Maak melding
 34. het lijk niet dat je je tijd anders kan besteden en doe dat aub niet want anders kan ik niet om je lachen want inderdaad ze laten je niet heel wat een moed heb je groetjes van
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES