dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse minister grondzaken ziet bui al hangen

Surinaamse minister grondzaken ziet bui al hangen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 mrt – Minister Micheal Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, ziet eerstdaags nog gebeuren dat hem de deur wordt gewezen. Het beleid rond de distributie van domeingrond is een puinhoop. Wat dat betreft is er geen verschil van inzicht met het parlement. Alleen, de oorzaak ligt veel dieper.

Dat honderden rechtszaken lopen omdat burgers te lang wachten op grond, komt meer door politieke bemoeizucht. Met name zijn politieke partij, Pertjajah Luhur, laat zich openlijk in met het verdelen van grond. Dat leidt onherroepelijk tot chaos. “We kunnen de minister de zwarte piet geven en interpellatievoorstellen indienen om hem naar huis te sturen, de volgende gaat even snel naar huis”, zegt Jong Tjien Fa tegenover de Ware Tijd.

Ook op het ministerie zelf is er veel verzet tegen elke poging tot transparantie. Kennelijk is het goed garen spinnen bij de status-quo. “Alles, van kerken tot winkels, huisvesting, mijnbouw en bosbouw, wordt beheerd op basis van inadequate wetten. Het parlement geeft af op het beleid, terwijl zij de instantie is die verantwoordelijk is voor wetgeving”, aldus Jong Tjien Fa.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

21 REACTIES
 1. “Het parlement geeft af op het beleid, terwijl zij de instantie is die verantwoordelijk is voor wetgeving”,”

  Hahahahahahahaha Ze zijn echt desperate nu en weten niet meer waar ze het moeten zoeken. Front heeft dus de meerderheid in de assemblee, front heeft totnutoe elke voorstel tegengehouden om dit adequaat te bespreken, zelfs een voorstel om deze Canadese clown weg te sturen is weggestemd dor Front.


  Maak melding
 2. Hallo
  ben je wakker tjon het heef wel lang geduurd
  is iedereen al voorzien van grond dus nu maar opkrassen want de roof van gronden is transparant genoeg


  Maak melding
 3. minister jong tjien fa heeft gesproken.
  die man is ook mens en kan echt niet meer over brug met zijn politie leider p.somohardjo.

  ik hoop niet dat er privé geheimen tussen deze twee heren de pan zullen uit vliegen.want dit is pas het begin van een zeer lange lijdensweg.

  voortaan zal de voorzitter van de assemblee zich fatsoenlijker moeten gedragen en niet in andermans zaken gaan bemoeien.deze man somo is en blijft een groot gevaar voor de een wording van de surinaamse natie.

  venetiaan wat nu.
  gaat u proberen om jong tjien fa tot andere gedachten te brengen.


  Maak melding
 4. Steeds zie je hoe belangrijk het is dat politiekeleiders een HBO/Universitaire opleiding hebben genoten. De grootste problemen in de Surinaamse politieke arena worden veroorzaakt door personen met een te laag opleidingsniveau zoals Somo, Bouterse, Brunswijk. Je ziet toch steeds weer hoe primitief ze zijn in hun functioneren. Somo die denkt de functionele baas te zijn van zijn ministers, om ze vervolgens van alle kanten te dwarsbomen. Brunswijk die zijn handen niet thuis kan houden en Bouterse die de capaciteiten mist om in het parlement zijn zegje te doen en dan maar liever de clown loopt uit te hangen op publieke podia.


  Maak melding
 5. wat voor een klerezooi komt die mini-ster nu verkondigen? jij als mini-ster bent de hoofdverantwoordelijke wat betreft de gang van zaken op je ministerie. als het een puinhoop is ben jij zelf verantwoordelijk voor. hij klinkt precies als de stuurman van een boot, die beweert dat het de schuld van de eigenaar van de boot is dat het op de oever is vastgelopen. ik hoop van harte dat iemand hem om zeep helpt. hij heeft de boel goed lopen flashen, alle leed van de benadeelden opgeteld is meer dan voldoende om hem een enkeltje richting verblijfsplaats van wijlen segebai te geven.


  Maak melding
 6. Suriname heeft al honderd-vijfendertig-jaar-lang te maken met confrontatie en bitter weinig progessie.’Een visueel cirkel van etnisch belang.’
  “Belang gaat voor religie.”


  Maak melding
 7. Four by four by far………Lllllandroverrrrr!

  In the end zullen onze nazaten tot de ontdekking komen wie allemaal de grootgrondbezitters van Suriname zijn.


  Maak melding
 8. Vanaf het aantreden van deze minister hebben wij gemerkt, dat lappen grond worden versterkt aan familieleden van Paul Somohardjo. Op zich niets aan de hand, zou je misschien zeggen. Maar wanneer wij merken, dat deze mensen binnen een paar dagen na aanvraag hun beschikking in handen krijgen, terwijl anderen 10 tot 20 jaar moeten wachten, dan gaat er wel een lichtje branden. Wij hebben ook situaties gezien, waarbij mensen reeds hun beschikking in handen hadden en hetzelfde stuk land aan iemand anders van de politieke partij van de minister werd verstrekt. Dan gaan wij niet eens praten over grond van parastatale bedrijven, grond dat gereserveerd was voor de bouw van scholen, sport- en gemeenscentras, die ook aan familieleden van heer Somohardjo en Jong Tjien Fa zijn gegeven. Het is bijna vanzelfsprekend dat deze minister ook zichzelf goed heeft bediend. Dat was trouwens de enige reden van deze mensen om het ministerie van Grond in handen te krijgen.


  Maak melding
 9. Een ding blijft… OPVALLEN…Front is kinderlijk….constant…en toen ..en toen…en toen…in het verleden…..duidelijk het verleden…maar in het verleden hebben zij zelf voorbeeld gegeven…..uit de jaren ’60..zijn deze gasten en vooral KTPI en NPS behoorlijk als schurken tekeer gegaan rol VHP altijd (dubbel)….men dacht ooit in Somo een betere Javaan te hebben maar….. u ziet het….LAAT MEN DE BEVOLKING NIET BEDOTTEN…..NPS ZIT FOUT EN BEHOORLIJK OOK……ALTIJD ANDEREN LATEN STELEN EN OP DE ACHTERGROND BLIJVEN OM KRUIMELS TE VANGEN.

  PS…Wat voor achterlijk geroep als zij mij weg jagen ligt ook de andere op kortst mogelijk termijn ook op straat….GEWOON EEN BOEVEN ROVERS BENDE…ZICH VERRIJKEN MET STAATSMIDDELEN…EN STOMME HONDEN STAAN ALS IDIOTEN TE KIJKEN.(de Bevolking is slap geworden gewoon din sranan sma kon pa’pa din no waard)SCHANDE SCHANDE…Om elke dag naar deze liegers en bedriegers te kijken…verfoeilijk…afgrijselijk om als bevolking dit soort toestanden te ondergaan…DIN SMA DIN GEESTELIJKE TOESTAND GAAT KAPOT……..SHIT MEN.


  Maak melding
 10. Het kan zijn dat de minister onder druk staat van zn politieke partij(leider met kleine ei)Dan vindt ik hem een speel balletje.Dan moet hij bedanken en geen stont hier komen uitleggen gewoon de bom laten barsten als je niets op je geweten hebt.
  Want hij is nog steeds de hoofd verandwoordelijke voor het rijlen en zeilen van dit ministerie.


  Maak melding
 11. de mensen die aan geschiedvervalsing doen hebben het over nazaten .die zelfde nazaten zullen ook tot ontdekking komen dat de man die jullie hier adoreren en ophemelen en zijn misdaden verheerlijken, niet zo goed was en is voor land en volk.denk daar maar eens over.


  Maak melding
 12. Zoooolang de bui zien hangen en nog geen onweders geeft te denken.

  Somo als paterintellectualis heeft lak aan alles en iedereen.

  Het is blijkbaar nu of nooit!

  Tiking, diking, seri-ing.

  Vandaar dat allerlei prijzen in US-Dollars kunnen worden uitgeloofd.


  Maak melding
 13. Du waar lees je dat er gereageerd is op die man die jij bedoelt?Jij bent degen die steeds maar over hem begint,geef commentaar nu,op je afgoden,die boevenbende,maar dat vertik je,daarom zal ik je nooit voor vol aanzien.
  Je roversbende steelt en steelt maar van de arme bevolking en jij vindt het prima zo,of heb je misschien ook een lap grond kado gekregen~?

  De reaktie`tot nu toe geven precies aan hoe deze roversbende met Somo voorop steeds maar toeslaat,die Baviaan staat erbij en kijkt er naar met zijn zg schone handen.
  De gehele Front steelt van de arme bevolking,dat het een lieve lust is.Brunswijk heeft illegaal vrijwel een hele stad,Amofo heeft een lapgrond waar Beatrixs jaloers op zou zijn.De Zoon van Somo die heeft binnen no time meer dan 10 grote lappen grond en ga zo maar door.
  Deze minister had reeds lang door die Baviaan het bos ingestuurd gemoeten.


  Maak melding
 14. hALLO allemaal! als nazaat van de DDB tijdperk zie ik het zo met het grondbeleid: Front zou afrekenen middels de minister grondzaken met het boevengilde Bouterse. De leerling overtreft de meester,dus exit vuile bedrieger minister van grondzaken en DU erbij.Je hebt nu meer gestolen dan ooit te voren.NDP begint overnieuw met vanaf het begin controle om tenminste de kans te pakken om de klus te klaren. Trouwens DU je retoriek komt mij bekent voor, geen dialoog, geen grens hebben in het haten. Jo haatvampier. Mie abie knofrokoe.Met NDP als Leidraad moeten wij rechtmatig iets doen aan de verwoekerde percelen die een last zijn voor anderen.1. eigenaren percelen achterhalen ook jij DU in holland.2. aanschrijven om perceel te komen schoonmaken.Bij geen gehoor, boete opleggen via de rechter. Ook jij DU.Jongeren uit de buurt aanstellen als wijkopbouwbeheerders om de percelen te onderhouden. De kosten verhalen op de eigenaar. DU dit is staat tegen vervuiler, dus JIJ ook DU.Als jij denkt dan nog steeds je kop te verschuilen in het zand dan zal de staat middels de justitiele incasso tot in het zand haar gelld komen halen. Die gronden verkoopt de staat weer aan de jongeren die kunnen gaan opbouwen natuurlijk met hulp van een goed geoliede ministerie van sociale zaken. Du laat die haatvampier door een vampieruitdruiver uit je halen. Daaaaag


  Maak melding
 15. @NAZAAT
  de revolutie is voor het volk herken jij deze woorden nog ?
  we gaan coruptie aanpakken.
  en wie is de grooste verliezer het volk en suriname in het algemeen. en wie is de winaar die volks misleiders ze hebben allemaal hun goed gevulde banrekening .de meest corupte regering aller tijden is die van bosje en bouterse geweest dus lul niet.


  Maak melding
 16. Beste DU,het klopt de revolutie was voor het volk,maaaaar soema e foefoeroe tide.Zijn het de mensen van de revolutie.NEEEEE DU! Front zou jullie toch bewijzen wat ze met de boevengilde BOUTERSE zouden gaan doen.Als je weet dat je het niet waar kunt maken waarom belazeren toen en nu het volk.Front is de slechtste van de slechtste en NDP is de BESTE van de slechtste.Toch moeten wij samenwerken na 2010 DU.Ben je eens met de oplossing geboden om die hezuchtenaren op grond overal waar ze schuilen op hun verantwoording te wijzen de djaries te komen schoonmaken tenbehoeve van werkverschaving voor onze jongeren. Dat is transparantie.Ook foute NDPers gaan er aan moeten geloven.De staat schiet salarissen voor,de procedure helemaal doorlopen,niet luisteren of niet betalen, grond naar de staatveiling en in de verkoop zetten.Jullie zijn bang dat jullie in Suriname gee bigi ting meer kunnen spelen.De wereld is er nu een waar iedereen gelijkheid streeft.Du laten positieve ideen naar buiten komen.Want na 29 jaar klagen zozo elende nanga front. Trouwens je schreef “lul niet”bedoel je dat je geen lul meer hebt? Dat is ernstig of krimpt het in. Inzicht: Du misschien ben je daarom zo harteloos.Ga naar de dokter want mie no kan jepie joe efoe joe no habie PIE. Je klinkt als HOOST


  Maak melding
 17. DU,bijvoorbaat ben je al een slechte leider je bent niet soepel zit vol haat.Hoe wil jij volkeren bijelkaar gaan brengen om tenminste zonder haat goed voor zichzelf te zorgen, zonder de andere nadelig te benadelen. Let wel je hoeft niet allemans vriend te zijn dus ik adviseer jou door te gaan met je huiskamer politiek op straat is het allang geen 1980of 1982 meer.Fafoe joe lul niet.Groetjes DU Maak je niet druk ook in de NDP maken wij in 2010 schoonschip met de mensen zoals jou.Wroko,wroko, wroko.Nazaat


  Maak melding
 18. zonder anderen nadelig te behandelen , over welke (leider) heb jij het zeker niet over die massa moordenaar .als jij de nadelige gevolgen van zijn revo niet kan zien dan ben jij echt blind .over wroko gesproken hij heeft toch goed laten zien hoe makelijk hij aan zijn geld komt salaris ontvangen en lekker gaan vissen .die zelfde schoonschip had hij in 1980 beloofd het is puinhoop geworden .ik zie de beelden nog voor mij, voor de camara werden suriname zwaar mishandeld het leek wel de slavernij jij wil zeker naar die tijd he.en nog iets belangrijk iemand als hoost kan ik meer waardering voor hebben dan iemand die voor macht behouden anderen het leven ontneemd .ondhoud deze laaste regel goed want het kan jou ook gebeuren.


  Maak melding
 19. Ai boi DU, hoe kun je,de meest CORRUPTEregering allertijden is deze boevenbende die nu regeert,of wil jij beweren dat het niet zo is?Waar woon je trouwens?Ik denk in Nederland?Ja dan kan zo l.ll.n.Je hersenen gaan niet verder dan de revotijd no.Wie heeft beloofd om in 2006 het afwateringsysteem in Paramaribo te vernieuwen en het niet nagekomen?Zie daar wat die belofte te weeg heeft gebracht,een overstroomde Paramaribo,of is het volgens jou Bouterse zijn schuld?Wie steelt grond op dit moment?Bouterse no.Wie pakt geld aan van de Chinezen?Bouterse no?Wie laat de scholen op dit moment vervallen,geen leermiddelen,geen deugdelijke schoolmeubilair,de kinderen moeten zelf hun stoeltjes van huis naar school brengen en het ergste zelfs wc-papier,Bouterse zijn schuld no?Jij vindt altijd een stok om de NDP te slaan en je zeikt maar over het verleden,maar wat er heden gaande is in Suriname interesseert je totaal niet,kan niet anders je vreet zelf uit die boevenpot.
  Het blijkt nu dat het steeds dweilen met de kraan open bij je,blijf maar hangen in het verleden kom je erg ver mee,joe dong kaw joe.

  Weet je niet dat er nieuwe bruggen zijn gebouwd door Wijdenbosch, en dat iedereen er gretig en dankbaar gebruik van maakt?Die Bosjebrug geeft `s avonds een formidabele uitzicht op Paramaribo,als je er op staat,ga `s een kijkje nemen,als je daar toe de mogelijkheid zou hebben,ik garandeer je,al hoe je Bosje nu haat je hem stiekum een pluimpje zal geven.Alle blanke Nederlanders die Suriname aandoen en vanaf die brug `s avonds over het land kijken zijn vol lof.
  Als je dat zou doen,misschien heel misschien dat je haat zal minderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES