zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameFransen minder cru tegen Surinamers op Marowijne

Fransen minder cru tegen Surinamers op Marowijne

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 mrt – De Franse autoriteiten schijnen minder drastisch op te treden tegen burgers op de Marowijnerivier. Minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken zegt geen klachten meer binnen te krijgen. De diplomatieke aanpak lijkt vruchten af te werpen.

Een speciale commissie heeft gesprekken gevoerd in buurland Frans Guyana. Belangrijkste aandachtspunt was het regelmatig vernielen van korjalen met inhoud. Ook werden regelmatig booteigenaren aangehouden. Volgens Kraag-Keteldijk zitten ook de Fransen met klachten. De korjalen worden aangehouden als de eigenaar verdacht wordt van smokkel of deelname aan illegale goudwinning.

Het zijn dan ook meestal vaten brandstof en voedselvoorraden die vernietigd worden. Suriname heeft aangegeven deze behandeling van zijn onderdanen niet op prijs te stellen. Er zijn nu eenmaal gemeenschappen aan beide zijden van de rivier die aangewezen zijn op boottransport. Toch is overeengekomen gezamenlijk te kijken naar een meer geordend verkeerd op de rivier.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Die Fransen hebben groot gelijk.Wat in Suriname wordt getolereerd is bij de Fransen uit den boze.In Frans-Guyana heerst er meer ordening en naleving van de wet en dat willen ze zo houden en niet anders.Surinamers moeten leren orde op zaken te stellen en geen “free for all” gedoe.Als ze hun eigen wetten niet weten te handhaven,hoe willen ze dan dat een ander het doet?????Respect to be respected.Voordat je anderen gaat dicteren!!!!!!


  Maak melding
 2. WEER ZO IETS….Albina heeft niks en ook niks…of moeten zij van R.Buriki(nu DNA lid)zijn stront lucht leven.

  Aan de Franse kant hebben zij het beter…dus u kunt het begrijpen zij stromen dagelijks als hosselaar het land binnen u kunt ook begrijpen met alle akelige gevolgen.

  Daarom kunnen wij(Su.onderleiding van FRONT) blijven smeken…maar Albina heeft niks en ook niks om behoorlijk te kunnen leven.

  Rest alleen Chinezen met grote winkels die daar op de centen van de bevolking zit te wachten(uitbuiten dus, kaal plukken)…Ik vraag mij af waarom zoveel Chinezen daar..

  Kan of kon men niet begrijpen dat het averechts werkt op de financiele en economische toestand van de inwoners daar in Albina en omgeving.

  Ai Boi FRONT wat zijn jullie SLIM…nu zijn onze mensen GAST maar toch eerder LAST.


  Maak melding
 3. opmerkelijk aan sommige reaktie is dat zij het hebben over houden aan de wet en het naleving ervan .
  maar waneer deze zelfde wetten worden toegepast dan klagen deze zelfde mensen. hoe tegenstrijdig kan men zijn .


  Maak melding
 4. Wij zeuren steeds over snesie dit joeka dat koeli en noem maar op.
  En steken zelf geen poot uit, en vevolgens
  als men mensen naar suriname haalt,harde werkers!want de surinamer kan niks anders dan alleen maar klagen en veroordelen

  ik vind surinamers huigelaars en onbetrouwbaar
  schamen jullie je niet?
  Je kunt zien dat wij voormalig kolonie van nederland zijn,helemaal besmet met die nederlandse huigelarij(deden precies hezelfde met gastarbeiders in nederland)
  Alleen maken wij het nog erger,en vinden
  dat wij gediscrimineerd worden!begin eerst
  met opschonen van het slechte regeeraparaat
  in suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES