UNDP blijft Justitie Suriname financieel steunen

3

PARAMARIBO, 5 mrt – Het Ontwikkelingsprogramma van de VN, UNDP, blijft het Justitie financieel ondersteunen. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft een projectdocument getekend met UNDP-topman Thomas Gittens. Verscheidene werkgebieden worden versterkt.

Het gaat om onder meer mensenrechten, corruptiebestrijding en hulpverlening. Suriname en de UNDP hebben een projectdossier uitgewerkt. De bedoeling is vooral de mensenrechten te garanderen van personen wiens vrijheid is ontnomen vanwege justitie. Verdachten moeten onder meer sneller toegang krijgen tot hun advocaat. Ook mag er geen onnodige belemmering worden opgeworpen.

De UNDP zal ook technisch meewerken aan formulering van de zogenaamde anti-corruptiewet. Die is wel gereed maar behoeft wat aanpassing. Justitie krijgt ook aanmerkelijke steun via de ontwikkelingssamenwerking met Nederland. Volgens Santokhi wordt grote waarde gehecht aan verbetering van de mensenrechten in gevangenissen en cellenhuizen. Ook slachtofferhulp wordt opgekrikt.

3 REACTIES

  1. Heel positief, Ook /mn het feit dat ze aan de anti-corruptiewet gaan werken. Hopelijk komt die wet er dit jaar nog en hopelijk is er een meerderheid in de DNA om hem aan te nemen.
    En als er straks geen meerderheid is dan hoop dat de media zo vreindelijk zijn een lijst met het stemgedrag per individu te publiceren. Weten we gelijk waar de Wijsman is.


    Maak melding

  2. Mensenrechten,corruptiebestrijding klinkt als muziek in de oren. Maar de antie-corruptie-wet die wacht sinds jaar en dag in het Surinaams Parlement, voor die hoef je toch geen externe hulp nodig te hebben minister?.Of kunnen onze deskundigen het niet meer aan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.