vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieWashington volhardt: Suriname gevoelig voor drugs

Washington volhardt: Suriname gevoelig voor drugs

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/WASHINGTON, 4 mrt – Surinaamse instituten als leger en politie blijven gevoelig voor drugsgerelateerde corruptie. Dit stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. In het jongste rapport aan het Congres wordt volhard in eerdere vaststellingen. Van een gedegen aanpak is geen sprake.

Integendeel, drugshandel en witwaspraktijken tieren welig. “De regering faalt in het identificeren, inrekenen en vervolgen van drugscriminelen”, aldus het State Department. In het International Narcotics Control Strategy Report wordt gesproken van onwil. Onder meer wordt de wetgeving niet voldoende aangepast. Ook de bureaucratie helpt een handje mee en er is sprake van corruptie.

Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie had zich al verontwaardigd getoond bij de vorige editie van het jaarrapport. De inspanningen tegen de drugshandel zouden te weinig erkend worden. Volgens Santokhi had de Amerikaanse ambassadeur bij navraag aangegeven dat het rapport gebaseerd was op oude data. Met de nieuwe uitgave schijnt nauwelijks verandering te zijn meegekomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

25 REACTIES
 1. The United States waken ook ervoor om de ondergang van de mensheid te keren. De wereld zou er echt niet wakker van liggen als zij op al die drugshaarden wat tapijten zouden leggen. Die zaak moet met wortel en tak worden uitgeroeid.


  Maak melding

 2. Die man geeft stuiver en wil wonderen ….Er is geen werk in het land…dan leg mi uit pi din sma.. musu fu…. vin moni….trouwens in USA breek jij je nek over drugs en witwas…laat die man naar zijn eigen land kijken.


  Maak melding

 3. in hoeverre mogen wij nog de minister van justitie en politie geloven.

  ook zou hij de zoveelste klacht kunnen indienen tegen:
  de Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken

  in elk geval wat hebt nu te zeggen over de nieuwe bijlage.
  bent u bereidt dit te weerspreken.laat ons bij waterkant net weten.


  Maak melding

 4. Als de justitie van politie ook betrokken is bij witwas praktijken en malafide transacties dan zegt dat denk ik genoeg over ons land als het gat om drugs en georganiseerde misdaad.

  Deze “leiders”maken er een bende van en maken ons hardwerkende Surinamers belachelijk op het interantionale fora.


  Maak melding

 5. Volgens mij zijn er nu anderen aan de macht dan NDP………….nu horen we niets !! Het is een GROTE BOEVENBENDE met Santokhi & Punwasi als grootste drugs criminelen !


  Maak melding

 6. hahahahahahaaha! Hou me vast, de Amerikanen spreken van onwil bij het identificeren,inrekenen en vervolgen van drugs gerelateerde criminelen?
  Suriname moet misschien wel geholpen worden want de scheidslijn tussen `witte-boorden criminelen en “kleintjes`wordt steeds kleiner in mijn ogen!
  m.v. grt.

  kriolomama


  Maak melding

 7. PARAMARIBO/WASHINGTON, 4 mrt – Surinaamse instituten als leger en politie blijven gevoelig voor drugsgerelateerde corruptie. Dit stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. In het jongste rapport aan het Congres wordt volhard in eerdere vaststellingen. Van een gedegen aanpak is geen sprake.

  Dit is toch een algemeen bekend gegeven.
  Als je door Suriname loopt kan je zo elke drugshandelaar aanwijzen die rondrijden in dure Lexussen en grote huizen bewonen.
  Toch doet de overheid hier niets aan.
  Zou dit belangenverstrengeling kunnen zijn?
  Drugcriminaliteit zit zo in de samenleving verstrengeld dat er een grote omkeer plaats moet vinden wil men dit op efficiente wijze kunnen bestrijden.


  Maak melding

 8. het was zo, en het is ook zo die amerikanen hebben gelijk, ontkennen heeft geen zin hard aanpakken deze misdadigers. veel van die gasten die werken op zanderij zijn in dienst van drugs criminelen. als de toemalige leiding van het land een drugs crimineel is, in onze parlement heb je figuren die in het buitenland veroordeeld zijn voor drugs smokkel mooie voorbeeld is dat.we mogen lullen wat we willen maar de politieke leiders van vroeger pengel lachmon bruma arron noem maar op hebben onze land altijd goed vertegenwoordig in het buitenland. als hoge militair haalde jij het niet in jou hoofd om lijfwacht tezijn voor drugscriminelen geld ook voor de lage rangen .ik blijf bij mijn mening dat die revolutie ons land van zijn normen en waarden en moraal heeft beroofd en niet te vergeten onze ontschuld .


  Maak melding

 9. Mischien is het voor de “gewone” man een ietsje moeilijk te bewijzen “iets”, maar als je even om je heen kijkt, dan kan je het ook afvragen waar halen die “gasten” het vandaar. Vooral met de recente drugsvangsten ect. geeft enkel stof aan die Amerikanen om hun bevindingen te rechtvaardigen. De minister moet dan niet verontwaardigd zijn, als hoofd van een x-tal Inlichtingen-diensten dient hij dit te weten, anders kan hij de tent opdoeken.


  Maak melding

 10. Hmmm,Hoe zouden die Yankees dat nou weten en zo zeker zijn van hun zaak en dit blijven volhouden?Zouden ze ongenuanceerde uitspraken doen?of jokken ze gewoon voor de Surinaamse overheden?of,of weten ze meer dan wij als gewoon volk denken te weten?Allemaal vragen die nog meer vragen oproepen.We shall see!!!!


  Maak melding

 11. Laten die amerikanen eerst naar hun eigen falend drugsbeleid kijken en verbeteren en dan van andere landen bekritiseren.
  Niet zomaar zijn zij het grootste drugsimport land. En kijk maar naar hun lokaal gemaakte Meth in USA dit.

  Stelletje hypocrieten


  Maak melding

 12. “De regering faalt in het identificeren, inrekenen en vervolgen van drugscriminelen”, aldus het State Department. In het International Narcotics Control Strategy Report wordt gesproken van onwil. Onder meer wordt de wetgeving niet voldoende aangepast. Ook de bureaucratie helpt een handje mee en er is sprake van corruptie.”

  Die Amerikanen zijn niet gek, ze hebben hun inlichtingen en weten dus heel goed dat onze minister van Jusitie waarschijnlijk ook met het spul rommelt. Geen verandering staat in het verslag en de minister mag van de domme doen, maar de Amerikanen zal hij niet voor de gek houden.


  Maak melding

 13. Ik heb het al vaker geroepen op dit forum en zal het nog eens doen.

  Iedereen die grote bankrekeningen heeft, grote auto’s rijdt, grote huizen bezit en/of veel geld uit geeft.
  Moet nader onderzocht worden.

  Men zal moeten kunnen bewijzen hoe men aan deze kapitalen is gekomen op legale wijze.
  Kan men dat niet, dan kan je rederlijkerwijs aannemen dat het geld is dat uit criminele activiteiten verkregen is.

  op alle bezittingen beslag leggen, desbetreffende personen in verzekerde bewaring stellen en alles tot op de bodem uitzoeken.

  Blijkt inderdaad dat het geld met criminele activiteiten verkregen is, vervallen alle bezittingen aan de staat Suriname.

  Hoge straffen in de vorm van gevangenisstraffen met gedwongen arbeid zullen standaard worden.

  De staat Suriname zal de opbrengsten van deze criminelen moeten gebruiken om drugs te bestrijden en de gezondheidszorg op een hoger peil te brengen.

  Alleen op deze manier zal Suriname van het drugs imago af kunnen komen.


  Maak melding

 14. DaChief schreef: Laten die amerikanen eerst naar hun eigen falend drugsbeleid kijken en verbeteren en dan van andere landen bekritiseren.
  Niet zomaar zijn zij het grootste drugsimport land. En kijk maar naar hun lokaal gemaakte Meth in USA dit.

  Stelletje hypocrieten

  DaChief ben je zelf niet een beetje hypocriet.
  Je weet zelf dat drugcriminaliteit een groot probleem is in Suriname.
  Als ik met jou door Paramaribo loopt kan ik jou zo aanwijzen wie de drugscriminelen zijn.

  Dat is algemeen bekent en iedereen in Suriname kent ze, maar niemand durft ze aa te pakken.
  De tentakels van de drugcriminelen gaan heel ver.
  De uitvoerende macht wordt of gechanteerd of onder druk gezet om niet in te grijpen.
  Hoe ver is het tot in de regering doorgedrongen?
  Wakker worden knul dat moet je doen en niet alles goedkeuren of proberen te bagetelliseren.
  Het probleem is levensgroot.
  Al degenen die dit zullen ontkennen …………… hebben misschien zelf met drugcriminaliteit te maken.


  Maak melding

 15. men begrijpt de politieke geharrewar van de americanen misschien nog niet helemaal in suriname.deze zoeken meestal een rede om je land binnen te vallen.

  en dit kan een van de redenen zijn dat onze minister van justitie en politie geen stappen durven te ondernemen.
  aangezien de minister van onze defensie op bezoek was bij de americanen,wil santokhi eerst even in gesprek treden met deze meneer fernand.

  de situatie in suriname begint ernstige vormen aan te nemen.en venetiaan doet net of zijn neus bloed.

  wat doet deze om zijn land te beschermen tegen de buitenlandse leugens.tenminste als wij onze minister van justitie en politie mogen geloven.

  met een stukje principe kan de minister zich nog redden om met onmiddellijke ingaan zijn ontslaag aan te bieden bij de president venetiaan.


  Maak melding

 16. Santokieee!!!

  Kort geding…

  Zwerver

  Nu moet jij de bigi boi spelen Tjandertokki…a nowh im kong recht en wet is sterker kom op laat je ballen zien…SLEEP ZE VOOR HET GERECHT EN LAAT ZE DOOR GASTEN NAAR JOUW HAND GEZET…. HEN VEROORDELEN>>>KOM OP>>> no gi mi sjing…do the do boy right now….de ballen moeten wapperen.


  Maak melding

 17. Waar zijn nu de ballen van sangdoksie
  komt er nog wat van die zestien kilo dat slm heef gebaard ai boy sang doksie big brother
  zit in je keuken te koekeloeren tap a patoe a no smerie boeng.
  agersie dat defensie heef uitgelek in usa


  Maak melding

 18. no 15 ik ben het met je eens ,het enigste probleem is dat er heel weinig aan deze aanpak zullen meewerken omdat ……
  En in geval het niet zo is dan is dit de oplossing.
  Kijken wat er uit de bus komt???

  dis spikrie


  Maak melding

 19. Integendeel, drugshandel en witwaspraktijken tieren welig. “De regering faalt in het identificeren, inrekenen en vervolgen van drugscriminelen”, aldus het State Department.”

  Dit zijn de keiharde feiten, niet het stom geklets van de bewezen leugenaar en demagoog Tokkie. Front is al 8 jaar achtereen aan het bewind en ze hebben niets gedaan aan de eerdere vaststelling. Ik ben benieuwd met wat voor vodje ze nu weer gaan zwaaien, vorige keer hadden tokkie en punwasie het lef om met een vodje te komen zwaaien waarin ze beweerden andere cijfers te hebben. Blijkbaar waren de Amerikanen niet onder de indruk.


  Maak melding

 20. Maar Opa Ruro u zit aan het stuur…. you no e fieri dat wan wiel of banti e slinger.
  Kans di dat a banti o’go bos…. priti …of ai go zoetoe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES