Surinaamse minister wint kortgeding tegen King

28

PARAMARIBO, 1 mrt – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft het kortgeding gewonnen tegen de Nederlandse advocaat Frank King. Volgens de rechter heeft King Santokhi inderdaad beledigd met recente uitspraken via Radio Nederland Wereldomroep, RNW, en plaatselijke media.

King zal zijn uitltingen over corruptie moeten terugnemen. Dat moet via zowel RNW als het dagbld De West. Hoewel de uitspraken in Nederland zijn gedaan, is de schade in Suriname toegebracht, vindt de rechter. Bovendien heeft King de grenzen overschreden van het recht op vrije meningsuiting. King zal moeten verklaren dat zijn beweringen in strijd met de waarheid zijn.

King beroept zich op beweringen van een cliënt. De cliënt, Diante de Lisle-de Jong, zegt dat Santokhi en andere kopstukken op het ministerie knoeien met vergunningen voor vreemdelingen. De Lisle-de Jong is hoofd van de Vreemdelingendienst, een afdeling van Justitie & Politie. Volgens Santokhi heeft zij zich van meet af aan verzet tegen pogingen het vreemdelingenbeleid te versoepelen. Ze zou op rancune uit zijn.

28 REACTIES

 1. haha, wat is ie toch een sukkel, die king!
  blakkaman klaagmentaliteit noemen we dat.
  waarom huilen de hindoestanen niet over wat er op TCT gebeurt? of al die andere NPS gerelateerde ministeries/instanties?


  Maak melding

 2. Mevrouw De Lisle-de Jong jij bent een landverraadster!!! Het is een erg goedkope manier om aan een verblijfsvergunning te komen. En die zogenaamde advocaat King heb je lekker voor je karretje gespannen. We hopen jullie nooit meer terug te zien in Suriname!!! Stelletje bedriegers!!!!


  Maak melding

 3. Was te verwachten deze schurken aan de macht laten duidelijk zien geen respect voor de bevolking te hebben, men weet en men ziet dat er handel is in Chinezen.
  Men ziet dat een ministerie vol gepropt zit met hindoestanen…toch komt men rotzooi aan de blakkaman verkopen….Opa Ruro Pseudo verkoopt negers.
  Ik vraag mij af hoelang de bevolking dit soort rotzooi blijft pikken.


  Maak melding

 4. Ik Heb een forum gelezen ” Opositie vind onze rechterlijke macht te politiek gekleurd”.
  In mijn werk word mij geleerd omgevingsbewust te zijn ( je moet weten wat er in je omgeveing gebeurt).
  Als justitie moet je gehoord hebben van die naam Segebai hoef geen vriend te zijn waarmee je djogo pakt, maar als autoriteit, moet je weten wie Segebai is punt.
  Toch krijgt onze S Bouterse op de knielen.
  Er is maar een verklaring mogelijk.
  Het rechtsysteem (open bare ministerie)is teveel van een politieke kleur.
  In het parlement heeft hij een mevrouwtje die hem toedekt.Iedereen die iets roept ongeacht het waar is of niet, krijgt het met haar aan de stok.
  Als ik beweer dat het stinkt binnen justitie,is het dat mevrouwtje(assemblee lid van de vhp) die ervoor zorgt via haar connectie in nederland dat mijn hele doopzedel gelicht wordt.
  Wie bezitten in Su lappen grond? vrienden van S.
  Een gewone man kan er niet aan komen.
  Ik pak OW&V, en weet 200% in hoeveel voud steek penningen worden aangenomen.
  S heeft ervoor gezorgt dat hij een groep om hem heen heeft verzameld en ga kijken wie dat zijn, waar je moeilijk van kan winnen tot hier in ned.
  Iedereen die iets anders beweert moet of zijn woorden terug nemen, of moet betalen.
  De minister heeft ervoor gezorgt dat al zijn politieke vrienden beschermd worden door een wet aan te nemen, vooral de snelheid waarmee het door het parlement gegaan is , waarbij ondernemers (politieke vrienden)een wapen vergunning kunnen krijgen.
  Ik praat het niet goed wat de mensen in de armere gebieden doen ( roven).
  Maar dat zij vrij zijn om iedereen neer te knallen die hun eigendom betreet.Met andere woorden. Donkere broeders van mij die zijn de dupe.Wie zijn de mensen die daar gronden bezitten ????
  De donkere hebben daar niets alles wordt ze afgepakt. Men gaat roepen dan moeten ze gaan werken.
  De intentie zou moeten zijn”
  Hoe zorg ik ervoor als regering dat iedereen die wil werken, ondernemen, evenveel kansen krijgt.
  ex minister Gils is door deze zelfde minister publiekelijk voor schut gezet en niemand zegt er wat van.
  Aboutaleb (Rotterdam) heeft ruzie met Feyenoord supporters. Wat heeft hij gedaan: gaat met ze ingesprek.Want iedereen verdiend een kans hij wil burgervader zijn voor iedereen.
  Je kan geen wet aannemen waarbij je de binnenland bewoners kappot schiet en vervolgens hun grond door verdeeld aan je vrienden. Wat doe el vene???
  Laat hij dit toe.
  Ik heb een front hart maar geef mij een club als de jongens van Doe (met Carl Breeveld).
  Een jonge club niet besmet geef hun de ruimte. Alleen dan keert de rus terug.
  S. heeft gefaald.
  heeft teveel op zijn naam kan geen President worden.


  Maak melding

 5. ja meneer geen enkele uitspraken van deze rechters is goed in jou ogen ,alleen die van de opperrechter die in de binnenlanden van suriname verblijf. hij mag de doodstraf opleggen en dat keur jij wel goed.
  idi


  Maak melding

 6. “Surinaamse minister wint kortgeding tegen King”

  Niet nieuwswaardig dit bericht, was te verwachten!!!!!

  “Bovendien heeft King de grenzen overschreden van het recht op vrije meningsuiting.”

  Dit vind ik opmerkelijk, King heeft de minister van iets beschuldigd namens een client die het eventueel kan weten, die beschuldiging is niet door OM onderzocht. Op basis waarvan heeft de rechter dan besloten dat het overschrijding van vrije meningsuiting is.

  Dit moet een rechtsstaat en democratie voorstellen alla Vene.


  Maak melding

 7. ma mi gado,is tog duidelijk . ik wil het zien wie denk te winnen onder santhokaaa..en zijn mannen,,onder nps onder vhp.neverrrr.. die mannen doen wat ze willen hoe wil je winne.jammer heeeel erg triesss,,iemand die de bevolking wakker maakt word zooooo tegen gewerkt,, nou chinezen ga jullie maar lekker jullie gang verblijff halen in suriname,, 300. ben je al surinamer, dus doen..


  Maak melding

 8. Die man liegt de handel begingt in CHINA en daar zit PL…van Somo….zelf R.Buriki liep met verblijfsvergunningen deur in en uit om geld te vangen …Albina heeft niet eens luchthaven maar Chinezen…. 100 tal Chinezen kwamen daar Su binnen….Daarom RECHTSTAAT(rechters) SU. maakt hierweer een lelijke baldadige fout en staan nu te boek als BEDRIEGERS.


  Maak melding

 9. beste toff ,

  Vind je niet dat je onzin uitkraait.
  De bedrijven en sectoren die door suri- hindustanen worden gerund, worden door de nps-ers en andere niet hindustaanse politieke partijen kapot gemaakt. De bedoeling is duidelijk om de hindustanen die in suriname financieel gezien het meeste hebben op een dusdanige manier te verlammen zodat ze niet meer de sterksten kunnen zijn.

  Op de verschillende ministeries waar fraude gepleegd worden met staatsgelden/functiewijzigingen etc, waar onze creoolse broeders en javaanse broeders zich verrijken, hoor je niemand klagen.

  De hindustanen zijn harde werkers en gebruiken zowel hun hersenen als hun handen om het maximale voor hun kinderen te doen.

  Als er gesproken wordt over grootgrondbezitters, wil ik je dan alleen vragen of nederland niet aan elke burger een stuk grond had toegewezen om aan tuinbouw te doen. De hindustanen en javanen hebben deze behouden en de kans gezien om meer te kopen van de creoolse broeders en deze op hun beurt overgedragen aan hun kinderen. Wat hebben de creoolse broeders met hun percelen gedaan?

  De hindustanen betalen belasting zodat de creoolse broeders in het binnenland gratis medische hulp en goederen kunnen krijgen. Het klink als een onzin maar is gewoon de keiharde waarheid.

  De verschillende roofovervallen die gepleegd worden in suriname. Wie zijn er betrokken? Het zijn vaak onze creoolse broeders die met geweld een bepaalde groep van de gemeenschap als hun doelwit beschouwen.En dan worden ze nog op een zeer brute wijze verkracht,vermoord en beroofd van hun zwaarverdiende geld/rijkdom. Wat heeft de heer Gilds gedaan tegen deze vorm van criminaliteit tijdens zijn bewind. Niks en het is duidelijk waarom. De prioriteiten lagen ergens anders. En je zal wel begrijpen wat ik hiermee bedoel.

  Santokie is de enige minister in suriname die het politionele apparaat weer vorm heeft gegeven en enkele rotte appels heeft verwijderd van hun plek. De mevrouw die momenteel uit haar nek kraait over steekpenningen,etc. kan blijkbaar haar slag niet meer slaan wat ze mischien gewend was in het verleden. Dit zal elk iemand pijn doen en vooral als men hun “lekkers”niet meer kunnen verdienen.

  In suriname is er nogsteeds sprake van een verdeel en heerspolitiek. De creolen worden beschermd door drie vertegenwoordigde partijen in de front combinatie terwijl de overige slechts door een politieke partij wordt vertegenwoordigd. Alles bijelkaar opgeteld hebben de creoolse broeders de meeste zeggenschap in de poltiekvoering en beleidsvorming in tegendeel tot hun hindustaanse en javaanse broeders.

  De vruchten ervan zien wij wel!!!
  Ongeschoolde krachten die op plekken worden neergezet om beleid uit te stippelen voor een land.Zielig!!! Vind je dat zelf niet?

  Suriname heeft een heel lange weg te gaan. Alleen moeten we hopen dat er geen burgeroorlog plaats vindt.


  Maak melding

 10. @toff
  Je reactie is buitengewoon dom en stikt van de taal, stijl en andere fouten. Slecht één in wil ik special aandacht geven. Je zin dat:

  Aboutaleb (Rotterdam) heeft ruzie met Feyenoord supporters. Wat heeft hij gedaan: gaat met ze ingesprek.Want iedereen verdiend een kans hij wil burgervader zijn voor iedereen.

  En wat deed (en doet) jouw grote voorbeeld?
  De DNA, toch de plaats om ingesprek te komen met de politieke tegenstanders, meed hij als de pest. En hoeveel politiek tegenstanders heeft hij wel niet vermoord? Al dan niet bijgestaan door de paramilitaire arm: de zgn volksmilitie.


  Maak melding

 11. Mensen maak je niet druk. Die percelen worden voor veel euro’s verkocht en raad het nog eens wie koopt het op de hindostanen weer du s blaka mang no spang de hindostaan maak t weer geld over de rug van de hindostanen, en dhr. zonder ballen die voor 200% weet wat er gebeurd en niets doet vind ik jou ook zo”n landverrader maak werk van en klaag iedereen. Je zou een comitee moeten oprichten en als voorzitter daarvan al die mensen die volgens jou het land bedonderen moeten aanklagen.

  Tang Boeng


  Maak melding

 12. King heeft naar mijn mening geen eerlijk proces gehad. Dat plaatsvervangende rechters die enkele weken geleden zijn benoemd. Kort Gedingvonnissen uitspreken is geen deugelijke rechtspraak.

  Alle ministeries moeten een afspiegeling zijn van de Surinaamse bevolking. King heeft wel een punt.


  Maak melding

 13. Dit is een forum waarbij een ieder zijn mening kan, en mag geven.Graag leg ik het nog eens uit,voor enkelen van u die moeite hebben met begrijpelijk lezen.
  ‘Aboutaleb gaat in gesprek ‘:gebruik is als metafoor om inzichtelijkte maken dat hij er niet voor kiest om een bepaalde groep uit te sluiten,buiten te houden maar met ze in gesprek gaat.
  Want hij is er voor ons allen.
  Hij heeft ze allemaal nodig om de economie draaiende te houden.Doet S dat?
  Minister Gils wordt door een coaltitie partner voor schut gezet.Dat heb ik niet verzonnen.Dit kan alleen in Su en daar mag ik er niets van zeggen.
  Wie zijn de grote grond bezitters , en hoe zijn zij daaraan gekomen.Ik hoor het al”hard werken”
  Zolang dit door blijft etteren, komt het niet goed met Su.
  Als ik Surinamers,ook hier in Nederland, zou moeten adviceren, zeg ik doe er verstandig aan maakt niet die fout om meneer S tot pres te maken.
  Loop niet met oogkleppen op maar volg het kritisch.


  Maak melding

 14. @5: “De donkere hebben daar niets alles wordt ze afgepakt. Men gaat roepen dan moeten ze gaan werken.”

  Afgepakt? Laat me niet lachen jochie. Ga je eens scholen, echt zo een uitspraak van een straatneger wiens kennis van zaken beperkt is gebleven tot het niveau van “alles wat blinkt is dus goud”.


  Maak melding

 15. Alles van Front naar anderen toe is balorig…gewoon een stel baldadige gasten….Dan hoe wil men vroeg of laat geen geweld in het land….kom en leg mij uit….of is men met opzet bezig geweld op te zoeken met de gedachte deze te weten te onderdrukken en in voordeel weet om te zetten….ai boi…sani di….Dat din is nu op het niveau BA ZUKU BA VINI BA TJARI….Morgen helaas niet gaan schreeuwen…de bevolking is niet blind en ook niet zo dom als FRONT.


  Maak melding

 16. de negers klagen altijd over andere groepen.
  men vergeet dat vroeger op alle ministeries
  negers werkten. Toen zag je geen afspiegeling van de maatschappij en nu zie je alle bevolkingsgroepen op ministeries is het ook weer niet goed.

  Men wil het suriname een robert mugabe land maken.

  kijk maar naar de gevangenissen die is politiek gekleurd.


  Maak melding

 17. toff,

  je lult in de ruimte waarom heeft venetiaan de zelfverdedingswet niet ondertekend.

  Die klootzak weet wie de daders zijn je hebt je ogen ergens zitten waar geen zonlicht komt he. Het doet hem pijn dat zijn soorgenoten worden neergeknald.

  Maar denkt hij aan de slachtoffers aan tieners die verkracht worden in het bijzijn van de ouders. Heb je je wel eens afgevraagd wie de slachtoffers zijn?

  Nee he kan je geen mars schelen.
  Als er een bosneger tiener verkracht zou worden in het afrikaanse suriname dan hadden we abaisa toestanden. Die kogelvanger.


  Maak melding

 18. Ik had het niet anders verwacht in deze zaak
  deze uitspraak was te voorspellen
  want het gaat om de broertje van god
  zijn de bewijzen niet hard genoeg
  de bewijzen zijn voor het oprapen
  mr king laat het niet zomaar bijliggen
  hoger beroep desnoods via het caribische gerechtshof want ze hebben er ook last van in het gebied zie trinidad mensensmokkel via suriname wie stop deze bende van mensenhandelaars


  Maak melding

 19. van randwijk jij bent een neger en jij wil een neger zijn en nog erbij 2009.
  Als jij wil zeg Blakaman en dan weet ik waarom deze jongens daar zitten…..Maar de schurken op deze wereld weten het beter denk jij…wat een idioot ben jij en die hele domme FRONT van jouw ook ingesloten.


  Maak melding

 20. mensen die zich laten uitlokken om mee tedoen met die raciale gelul hier zijn naar mijn mening dom.hoe kan je over het toepassen van het recht in discussie gaan met mensen die iemand aanbidden die zich nooit aan enige vorm van recht en wet in suriname heeft gehouden.de bouterse aanhang moeten hun smoel dicht houden waneer het over het recht gaat. proberen jullie eerst de misdaden die zijn begaan onder de regime van bouterse te veroordelen zolang jullie dat niet hebben gedaan zijn jullie wolf in schaaps kleren. anderen hebben het over rancuneus ik vraag me af of ze weten wat het betekend. een anderen had niet anders verwacht.ik verwacht ook geen andere reaktie van jullie dan die zelfde korzichtige domme reaktie.


  Maak melding

 21. Het blijft een komedie in Suriname. King rectificeert niet, wat nu. King die blijft vasthouden aan zijn uitspraken in Nederland gedaan dat er een etnische zuivering plaatsvind. Laten ze maar lekker bewijzen dat King het verkeerd heeft, dit zou makkelijk kunnen door gewoon te kijken naar de lijst met namen die in dienst zijn genomen de laatste vier jaar.

  King reageert verbijsterd:
  “Ik woon en werk in Neder-land en heb in de Nederland-se pers iets gezegd over Suri-name. Dan kan het niet zo zijn, dat ik in Suriname daar-voor vervolgd wordt.” Suri-name heeft geen jurisdictie over iets, wat in Nederland is gebeurd: “Dan moet men naar de Nederlandse rechter stappen.” De uitspraak noemt hij ‘een internationaal schandaal’.

  Ex-deken Baarh vind het jammer dat Surinamers geen vertrouwen hebben in hun eigen rechtsspraak en de uitspraak in twijfel trekken.

  Baarh zolang Suriname geen rechtsstaat is en rechters niet eens weten waar hun bevoegdheid begint of eindigt zullen Surinamers geen vertrouwen hebben in hun rechtsspraak.

  Jullie maken Suriname te schande.


  Maak melding

 22. @ na mi
  wat jij hier schrijft is echt schandalig en dom.weet jij wie suriname ter schade zet jij en die domme massa die het pikken dat een drugs dealer en massa moordenaar mee mag doen aan de president verkiezing in suriname.jij neemd het hier op voor mensen die openlijk de mensen rechten op schandalige wijzen hebben geschonden .na mi jij ben grote os.


  Maak melding

 23. De komst van de nieuwe chinesen word als bedreigend ervaren door de hindoestaanse gemeend schap in suriname.”Men wil ons economisch breken.”De huidige president is hier,”in zijn reacties”,verantwoordelijk voor.”Al-dus een eerder gegeven reaties van een hindoestaanse landgenoot.Eind jaren ’60 begin jaren 70’toen was de ‘VHP’aan de macht,was er ook sprake van wantrouwe.”Suriname was toen’t toneel van ‘raciaal-geweld-branden en enkele doden’.
  DE sfeer nu, heeft veel weg van’60/70′,”t macht vraag-stuk”.Over tachtig jaar zitten wij met zijn allen nu in’t hier namaals.’Hopelijk is er dan een nieuw soort mens in dat land gevrijwaard van alles wat stil-stand te weeg brengt.


  Maak melding

 24. @ na mi
  jij gaat ze straks nodig hebben wacht maar waneer jou luchtballon uitelkaar zal spatten .hou ook wat over voor pinto en leider die zullen ze ook nodig hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.