dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePartnership Suriname en EU reeds in volle gang

Partnership Suriname en EU reeds in volle gang

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 feb – Het economisch partnerschap met de Europese Unie is al vrijwel volledig in werking. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. De kansen via de speciale overeenkomst liggen nu open. Het lokaal ondernemerschap zal zich moeten bewijzen.

Meer dan ooit is er gelegenheid voordelig te leveren op de Europese markt. Rijst bijvoorbeeld kan tegen een tarief van nul procent worden geëxporteerd. “Het quotum voor Suriname is zo ruim dat we het niet kunnen overschrijden”, zegt Marica. De lokale rijstproductie kan dus flink opgevoerd worden. Dat is één van de voordelen van de Economic Partnership Agreement, Epa.

Weliswaar heeft de realisatie veel voeten in de aarde gehad. De onderhandelingen tussen de ACP-groep van voormalige kolonies en de EU stuitten vooral op de tarieven. Nu in elk geval het Caribisch gebied akkoord is gegaan, is het zaak de uitdagingen te erkennen, vindt Marica. Suriname kan zijn handelsbalans omslaan van voornamelijk import naar meer export.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. ik ben echt geen pessimist,maar de ervaring heeft geleerd dat wij juist met dit soort mooie uitdaging niet voor grotere verrassingen komen te staan.

  wij surinamers geloven heel snel en vergeet dat wij zaken doen.in dit geval moet alle onzekerheid eerst weg gewerkt worden.om met een gerust hart verder hieraan mee te werken.

  met een stukje zekerheid help je suriname naar een betere toekomst.


  Maak melding
 2. Hallo minister Marica,

  De lokale rijstproductie kan dus flink opgevoerd worden.

  Zo bevoordeel je alleen maar de hindoestanen. Probeer ook andere groepen te bevoordelen.

  Denk ook een beetje aan het oosten, daar kunnen ook rijstvelden gezet worden zodat de lokale bevolking daar ook inkomen hebben.

  Of zie ik het soms verkeerd.


  Maak melding
 3. wat wij zeker niet moeten vergeten is dat in het verleden velen organisatie en landen suriname de rug hadden gekeerd om de toenmalige regime nu wil iedereen samenwerken met suriname dat is een pluspunt. suriname kan het niet alleen doen , van landen als cuba libie graneda en venezuela daar hoef je niet veel van te verwachten .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES