dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOmscholen voor hogere waarde Surinaamse arbeider

Omscholen voor hogere waarde Surinaamse arbeider

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 feb – Omscholen is een belangrijk instrument bij het behouden van Surinaamse arbeidsmarkt voor lokale krachten. Dit zegt minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Met het omscholen van arbeiders wordt een voornaam knelpunt weggemaakt.

Tussen wat aangeboden wordt aan banen en wat beschikbaar is aan arbeidskrachten heerst een vrij grote spanning. In feite kan gesproken worden van een overschot aan banen. Toch heerst er flink wat werkloosheid. “Er worden veel vacatures aangeboden, maar vaak ontbreken de kwalificaties bij werkzoekenden”, zegt Amarello-Williams in het actualiteitenprogramma Suriname Vandaag.

Vooral de agrarische sector, horeca, ICT, mijnbouw en beveiliging vergen een bepaalde mate van specialisme. “Dat zijn sectoren waar banen worden aangeboden. Vandaar dat de overheid gelegenheid biedt tot omscholen. Als een sector uitvalt, kun je opvangen. De mijnbouwsector heeft wel een behoorlijke bijdrage wat betreft de staatsinkomsten, maar als je kijkt naar de werkgelegenheid is dat in totaal minder dan bij andere”, aldus Amarello-Williams.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

6 REACTIES
 1. Ik heb met mensen gewerk,’inmiddels vele van overleden,’die als ’twaalfjarigen’na de tweede ‘wereld-oorlog’zijn gaan werken.Die hebben in alle rust zich kunnen ontwikkelen met als resultaat dat hun kinderen bij de betere hoog-opgeleide mensen van Nederland behoren.
  ‘Suriname moet zwaar inzetten op de onderlagen van de bevolking,’t zal zich op termijn manifesteren in een hoeveel-heid goed op-geleide jonge zeer gemotiveerde gasten.’Wij hoeven(hier-na-maals)er in principe niet bij te zijn.


  Maak melding
 2. Leerpicht en/of werkplicht voor alle Surinamer die niks te doen hebben, zich vervelen en dus gaan roven om aan geld te komen.

  Als ze inkomen hebben zullen ze minder gaan stelen. Het zal de criminaliteit verminderen en de kwaliteit van de arbeidskrachten verhogen.

  Begin bij de Ephraimzegenweg en ramgoelamweg met leerplicht.


  Maak melding
 3. Alleen maar statements dan wel losse flodderige opmerkingen de ether in sturen en voor the rest up 2 the next one. Jullie ministers zij daar bedreven in.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES