woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: Coup deel van de Surinaamse realiteit

Bouterse: Coup deel van de Surinaamse realiteit

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 feb – President Ronald Venetiaan leeft buiten de realiteit. Dit zegt NDP-leider Desi Bouterse. De stelling dat coupplegers uitgesloten moeten worden van deelname aan verkiezingen, geeft blijk van het gebrek aan realiteitszin. Venezuela is nochtans een levensgroot voorbeeld.

Daar zit de voormalige couppleger, Hugo Chavez, nu stevig in het politieke zadel. De lessen van dit Zuid-Amerikaanse land zouden ter harte genomen moeten worden. “De geschiedenis is daar. Ik heb die niet geschreven. Chavez is een couppleger geweest en vandaag de dag is hij president”, zegt Bouterse tegenover de Ware Tijd. Coups hoeven niet per se slecht te zijn voor een land.

Venetiaan vindt de gevolgen van de coup van 1980 voldoende reden voor uitsluiting. Wel beseft hij dat de democratie voor een ieder geldt. Bouterse zegt zich voor te bereiden op de verkiezingen van 2010. De politieke doelen uit de jaren tachtig zijn nog niet volledig gerealiseerd. Onder meer is Suriname nog te sterk afhankelijk van buitenlandse giften. Dus is er nog veel werk aan de winkel.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Ja, wie kan het tegendeel beweren.,enkel de president van Suriname. Met de “andere” pet op wil die de nu grootste partij met wortel en tak uitroeien.Dat is gelijk aan het negeren van de wil van het volk.In s’Lands belang is dat zeker niet en op die mannier komt je geen mm. vooruit en krijgt de “rekening” straks gepresenteerd.


  Maak melding
 2. President Ronald Venetiaan leeft buiten de realiteit. Dit zegt NDP-leider Desi ….R.V. zijn bril is van matglas zijn oren zitten onder udu-loso…..Hoe kan deze man in de realiteit zijn of leven…Hij blijft er buiten… helaas.

  De gemeenschap moet hem een nieuwe bril geven en zijn udu-loso vernietigen.


  Maak melding
 3. front eigenschuld
  waarom hebben de toenmalige frontleider dit niet eerder voorgesteld op leonsberg.

  venetiaan begin de nattigheid te voelen.en begin werkelijk nu te doen als bonzo.
  een kat in het nauw gedreven doet rare sprongen.

  sorry vene maar je hebt je tijd gehad,weg wezen kindsopa


  Maak melding
 4. Hoe staat het met de burger in Venuzuela .
  EEn dictatator die zichzelf tot eeuwige president wil benoemen. Zo’n voorbeeld daar wachten wij als burgers niet op!!!!!!


  Maak melding
 5. Suriname is een democratie en moet alles op alles zetten om dit zo te houden. Anders isoleert het zichzelf nog meer van de buitenwereld.

  En als de meerderheid in een democratie vindt dat massamoordenaars, drugshandelaren, pedofielen, criminelen, rovers, ex-coupplegers, verkrachters, straatvechters enz.enz.enz. ongestraft, President mogen worden dan moet men dit accepteren. Het zegt ook iets over de volk die op hun stemmen.

  Dit is echte democratie, als de verkiezingen maar eerlijk verlopen en stemmen goed geteld worden.


  Maak melding
 6. dit is het zoveelste bewijs dat bouterse een demagoog is hij gebruikt de zelfde retoriek om een paar honderd man die gisteren naar die onzin van hem stonden te luisteren zand in de ogen te stroien. iedere dag laat deze man zien dat hij buiten de realiteit leeft en wat nog erger is niemand kan of mag hem bij zijn verstand brengen dat hij aan het doordraien is.mooi voorbeeld chavez president voor het leven ik moet niet aan denken dat bouterse voor het leven word gekozen in suriname . de vergelijking met chavez gaat helemaal niet op, alleen in de realiteit van bouterse en zijn aanhang.vertel het volk echt hoe het met de mensenrechten en de persvrijheid is gesteld in chavez zijn land. vertel het volk ook dat olie de enige export produkt in van venezuela,en dat de mensen waarvoor chaves zijn revo bestemd is dat zij de gene zijn die de harde klappen voelen . ik vind dat president vene telang wacht om deze beest bouterse en zijn bloedraad te weren om aan de verkiezing mee te doen .


  Maak melding
 7. Ik vraag me af wat wil het volk dan?
  stemmen op D.D.B is dat de oplossing?
  Ik denk het niet, onder deze president (R.V) is tenminste het evenwicht tussen inkomen en uitgaven van het land verbeterd als je enkele wereldwijde financiele bladen leest zo nu en dan dan lees je de berichten dat het wel degelijk beter gaat Suriname dat het volk het nu nog niet merkt dat is niet gek eerst moet de balans in orde zijn dan wordt het land aantrekkelijk voor buitelandse inversteerders en kan de economie groeien en dan zal ook het volk het merken.
  Maar dit is een lang proces en duurd even.
  Je moet niet nu kijken “wat heb ik in mijn handen” maar wat kan ik over enkele jaren in mijn handen hebben als ik nu zuinig ben en zorg dat de uitgaven en inkomsten in balans zijn. Dan komen de kansen wel en krijgt het volk waar het recht op heeft een vooruitgang voor allen.
  In mijn ogen heeft D.D.B. al lang genoeg de kans gehad, al vanaf 1980 bijna 10 jaar of langer zelfs heeft hij de kans gehad wat heeft hij gedaan???? het land naar de afgrond gebracht en nu zijn er nog steeds mensen die in hem of zijn mooie praatjes geloven? ik kan het me niet voorstellen!
  Echt mensen deze president doet het naar omstandigheden nog niet zo slecht echt waar!
  heb geduld en vertrouwen het gaat de goede kant op onder D.D.B zal het land alleen maar in handen van de rijke (zijn vriendjes) blijven die hun rijkdom over de rug van de arme surinamer hebben vergaard.


  Maak melding
 8. Bouterse heef het goed verwoord maar de domkoppen van front begrijpen het zeker niet
  ding boerikie jesie tranga deze met die bril
  dementeerd al mie grang ma takie y kinsie
  ik sprak mijn oma nog die zij tegen me pengel be pratie batjaw maar opa ruro
  dinkie dat mie lauw niet eens wang kraw kraw a gie mie vo kaw fa y doe so lekie y lauw
  2010 kleur ik ze weg met die redie potlood


  Maak melding
 9. Mijn familie die nu in Venezuela woont, kan na 6:00 uur ‘savond niet meer naar buiten. Criminaliteit, drugs en moorden.
  Het land staat nu op de eerste plaats met de aantal moorden per dag.

  Janny


  Maak melding
 10. Suriname kan alleen de TOP bereiken als eenieder(elke Surinamer)een bijdage levert.
  ongeachte Politieke kleur of Ras.

  We zijn uniek op deze wereld, vergeet het niet.

  We zijn een jonge natie en onze voorouders komen vanuit alle hoeken van deze mooie wereld.

  Niet te spreken over onze culinaire
  traditie…hmmm

  wakka nanga konie!


  Maak melding
 11. Angst heeft grote ogen.
  “In angst lijkt hetgeen waar men bang voor is
  Groter”
  De steil van chavez is niet wat wij in sur. nodig hebben vandaag de dag.
  Wij hebben geen behoefte aan een door coca be
  stuurd land zonder grondwet. Basta!


  Maak melding
 12. Die coup moest komen…men was jaren ervoor bezig om de Suri’s van een probleem af te helpen komen…Recht en Wet was Belazer…Democratie was zoek…men deed en deed maar…Geld was reeds….. voor 2.miljard nfl.in het bos gegooid…wie en wie schuld hieraan hebben is bekend…Dom blijven doen Liegen Bedriegen Arrogantie men deed in de politiek niks en ook niks anderen als een stel idioten…Niemand kon nog iets begrijpen de bevolking keek en bleef maar kijken totdat …JA HOOR KRUITDAMPEN….En toen waren zij(politiek) plotseling in de realiteit…voor velen (politiek)begonnen als kinderen hard weg te lopen…maar de man op straat gaf deze idioten geen schijn van kans….allen richting KAMPEMENT.

  Men moet nu niet gaan roepen geweld mag niet….geweld komt bij een normaal mens altijd naar boven bij machteloosheid…anderen uitdagen belazeren voor schut zetten…anderen blijven irriteren…noem maar op…DAAROM 25 FEB 80′ er was geen andere keus…omdat de stakingsleiders zelf ook nog aan de macht waren…DAN BLIJFT ER WEINIG OVER DAN KLAPPEN…..KRUITDAMPEN… ENZ…. ENZ……DAAROM SU. KEN UW STORY(HISTORIE)


  Maak melding
 13. Front of Mammoet, wie gaat het worden. Als het aan mij mocht liggen, none of the above.
  We hebben politici die sociaal bewogen zijn.
  Die moeten opkomen voor het welzijn van de bevolking. Zolang politici enkel en alleen hun belang dienen zal het nooit wat worden.


  Maak melding
 14. Janny,

  Zo is het altijd al in Venezuela geweest, eigenlijk erger dan het nu is.

  Het verschil met nu is dat arme Venezuelanen nu een menswaardig bestaan kunnen lijden, terwijl het vroeger de rijken die rijker werden door de petrodollars en de armen armer.


  Maak melding
 15. “Coup deel van de Surinaamse realiteit”

  Alleen een Fronter zoals Vene of Sardjoe die met hun kop in een Witte Nederlander rectum vastzit kan dit ontkennen.

  De meeste fronters leven allang niet meer in de realiteit so what’s new.


  Maak melding
 16. Chavez heeft geprobeert een coupe te plegen maar had nog geen 10% van de bevolking en het leger achter zich. Gevolg de zaak mislukt en Chavez zat 2 jaar.
  Daarna ging hij de politiek in en nu probeert hij door wat met een paleis coup noemt alsnog president voor het leven te worden.

  Chavez is dan ook het levende bewijs dat iemand die ooit een coup pleegde in nagenoeg alle gevallen ook later in de politiek zal proberen om een dictatuur te vestigen. Om die reden kunnen we coup plegers nooit of te nimmer toelaten in de politiek. Ze krijgen dan altijd te veel macht die ze vroeg of laat altijd zullen misbruiken.

  DDB heeft met succes een coup gepleegd. En meer nog tijdens zijn bewind aangetoond incompetent als regeerder te zijn, machtsmisbruik normaal te vinden en vooral uit te zijn op eigenbelang ondanks alle mooie woorden die hij uit.

  DDB je maakt alleen maar een kans omdat ten tijden van jouw bewind het onderwijs in SME beneden alle peil was en we daardoor met een stel keizers zitten die je leugens geloven. Maar wie het nog niet weet zal er snel achte komen. Onder jouw bewind krijgen we weer een schikbewind en sociaal economische malaisse.
  Mocht jij ooit weer aan de macht komen dan kan ik nu al met redelijkheid voorspellen dat je binnen 5 jaar door het volk weg gejaagd gaat worden en de hoogste kankantrie van heel dicht bij mag aanschouwen. Het volk zal geen tweede keer met zich laten sollen.


  Maak melding
 17. De coup van CUBA is al vijftig jaar realiteit en het bezetten van de minder ontwikkelde landen die rijk zijn aan natuurlijke hulpbronnen al meer dan drie honderd jaar.
  Dus m.a.w, goed nadenken en inzien dat door massa media de coup van Suriname niets lijkt, laten wij met zijn allen blij zijn dat het niet zolang als in Indonesie alla Suharto, heeft mogen duren.
  Het ontkennen dat je voor de coup minder kansen had om iets te bereiken of lid worden van sommige verenigingen is jezelf kastijden.
  Dolfijn, VOS, en zo zijn er nog legio zaken die ik niet eens nodig vindt om op te sommen omdat mensen kort van memorie zijn.
  Ach, wie blind wil blijven mag blind blijven, wie mij wil verguisen mag ook en vergeet niet na te gaan waarom Anton de Kom, zijn waarheden en voorzienigheid decennia lang opgesloten moest blijven zoals Louie Doedel, in het gesticht moest blijven omdat hij de waarheid aan de kaak stelde.
  Mijn oom Eugene.Drenthe, heeft het mooi verwoord in zijn gedicht over muntjentji.


  Maak melding
 18. Ach botronoso een en al kletskoek, volgens mij snap je je eigen schrijfsel niet. Hou het aub bij een a twee regels per inzending, lekker overzichtelijk voor je.


  Maak melding
 19. @ nummer 16
  in welke realiteit leef jij mi boi. de coup moest niet komen. het was meer een uit de hand gelopen actie voor een militaire vakbond naar nederlandse model zo is het hele gedoe begonnen, ik weet waarover ik praat. ik hoop niet dat deze regering de zelfde fout maakt wat henk arron heeft gemaakt om de zaak te onderschatten. als het moet dan maar keihard optreden tegen mensen die zich niet willen onderwerpen aan het wettelijk gezag. de realteit is dat bouterse en zijn revo suriname onder guyana heeft gezet met zijn beleid. suriname was in alle opzichten guyana voorbij gestreefd en nu moeten wij alle handen in een slaan om deze moordenaars bende de zogenaamde bloedraad uit de machtcentrum van ons land te houden . de surinaamse pol pot bouterse.


  Maak melding
 20. mensen die denken,dat zei alles over alles weten.zijn mislukkingen van de eerste uur.kunnen deze alwetende niet ff in de geschiedenisboeken induiken en de waarheid vertellen zoals deze op papier staat.

  persoonlijke blabla zegt mij niks er zijn genoeg feiten te vinden op het internet en zal men tot ander gedachten komen.geen enkel goed weldenkend mens zal de decembermoorden goed keuren.maar mag ook niet zo zijn dat deze klootzak dieren rechters gaan willen spelen.

  met haat en vrees bereiken wij niks.het zijn de ondoordachte figuren die de populariteit van andere doet stijgen.

  alles wat betreft de decembermoorden is gewoon flauwekul.het is onmogelijk de nabestaanden tevreden te stellen.dit staat als een paal boven water.
  velen van deze zullen geen genoegen nemen met de straf oplegging.en dit maakt de zaak nog compliceerde.

  wat voor straf zouden deze graag opgelegd willen zien,dit weten zei zelf ook niet en dan gaan zei de rechtelijke uitspraak voor vis en vuil uitmaken.

  als men niet oppas wordt dit erger,want velen van de gasten hun geduld zijn reeds opgeraakt en willen nu actie zien.

  mik dem kong we wakti dem.


  Maak melding
 21. Het beste wat de regering kan doen is de nabestaanden schade vergoeding te betalen, want wat de uitspraak ook zal zijn, een wond maak je nietdoor nog meer wonden te maken.
  Een politieke partij proberen kapot te maken is ook niet realistisch want, alle politici hebben kinderen, dus m.a.w, de wrok zal blijven als er geen vrede wordt gesloten.
  En ja een coup nooit meer, maar lok het ook niet uit door stoere taal te bezigen en hopen op externe inmenging.
  Het zal te laat zijn,en vergeet niet dat er teveel onvrede is in het land.
  Begin met een massale woningbouw,bouw dat land op met positiviteit en geen negativiteit op negativiteit.


  Maak melding
 22. @ nummer 21 en 24
  mensen die denken, dat zij alles over alles weten. zijn mislukkelingen van de eerste uur , heb jij over de mensen die bouterse adoreren??. mensen denken niet dat ze alles weten ze kijken naar de realteit een naar de feiten en het verleden naar 29 jaren geleden hoe suriname was en wat nu van terecht is gekomen. aan nummer 24 wil ik zeggen dat die tijden voorbij zijn niemand zal het in zijn hoofd halen om een coup in suriname te plegen. maar jou reaktie laat zien dat jullie met bedreiging en intimidatie het proces willen stoppen maar dat zal niet lukken want het recht zal zegevieren. de ndp maak zich zelf kapot door een misdadiger drugs crimineel en moord verdachten als voorzitter te kiezen zeg de dingen in de juiste volgorde, wat gebeurd er met die wond wat bouterse 29 jaren geleden heeft veroorzaak in onze vredelievende samenleving. zolang de waarheid niet boven water komt zal er een open wond bestaan in onze samenleving. zie je niet hoe achterlijk jij ben RMD .L de regering moet schade vergoeding betalen aan de slachtoffers en de daders gewoon vrij laten lopen.


  Maak melding
 23. Hallo,haatzaadjes,hebben jullie lekker geslapen? Ik hoop echt van wel.Hebben jullie het al gehoord dat God zijn rechtstreekse mobielnummer door heeft gegeven? Het is bekend gemaakt op de radio, no joke.Dus hij is niet meer in de hemel. Bellen haatzaaiers dan kan hij in levende lijve met jullie allemaal samen Bouterse gaan halen. Oeng bai wan ticket djie Gado jere, want hij is op dit moment niet in de GEEST maar in het vlees.Iedereen had het liefs gewild dat er geen coupe had plaatsgevonden.Het is gebeurd,je moet samen naar die pijn toegaan maar als je voor geen rede vatbaar ben, ook niet na 29 jaar,is het lastig. Je Noemt ons aanhangers van een ideologie van toevallig de heer Bouterse,dom, acherlijk,moorddadig etc etc. Dat betent dat voor de hele achterban in suriname uitsluiting in de toekomst in het vooruitzicht heeft. die achterban bestaat groten deels uit jongeren. Let wel we zijn 1,5 generatie verder.Dus no oeng sabie keba dat oenoe no jang door het niet verzoenings gerichtgedrag van de haatzaaiers hetgeen betekent uitsluiting in de toekomst van bepaalde groepen. Is ook een vorm van een coup wat jullie nu doen en na 2010.Gaan jullie ons allemaal vergiftigen. Dan moeten wij bijvoorbeeld niet meer eten bij de warung.Blaka man misschien is dit inzicht wel een aanzet om nu te geloven in eigen kunnen.De ideologie van de NDP is werk in de positieve richting aan jezelf zodat de schakel der positieven groter wordt ten goede van land, volk en de gehele wereld.Wij NDP ideologisch denkenden zijn helemaal niet goed in ruzie zoeken, dus gaan jullie rustig door. Zie je niet Gado e kong jepie hoogs persoonlijk.Efoe oeng tekkel Bouta Dan oenoe e potie JENNY SIMONS-GEERLING OF ABRAHAMS Gaan jullie die ook doden of laten creperen.Het wordt een lange strijd net als de slaventijd.Hoelang heeft dat geduurd?


  Maak melding
 24. N.D.P
  narco drugs partij.
  deze regering dood niemand ook geen mensen die op het poduim het volk verdelen door middel van leugens en bedrog en ook geen mensen die de rechtsstaat bedreigen met geweld.de achterban van bouterse is naar mijn mening achterlijk ja , hoe is het mogelijk dat jullie bouterse verafgoden terwijl deze man jou land kapot heeft gemaakt jou landgenoten afgeslacht al jou rechten die grondwet de surinaamse burgers toekend heeft geschonden alle burger rechten persvrijheid vrijheid van meningsuiting iemand die met een kanon op mug schiet. voorbeeld abc radika met een pantser wagen kapot schieten omdat die mensen hun eigen mening hebben ,wat zou je vinden als vene sky radio in puin laat schieten. en jij wil dat de jongeren bouterse moeten zien als een massia bouterse zal de geschiedenis ingaan als een drugs dealer dictator en een moordenaar want dat is deze man de grooste volksmisleider ooit in suriname .


  Maak melding
 25. DU,

  Iemand achterlijk verklaren zonder gefundeerde bewijs is laster en smaad, geef dan ook je echte naam.
  Nogmaals, welke regering er ook komt moet schadevergoeding aan de nabestaanden betalen als genoegdoening en niet om hun leed te vergeten, dus lees goed en verberg je haat.

  De naam is inderdaad.R.M.D.Leider.Sr en geen fake, mijn registratie nummer is 590722068/delta cie, junior is ook al militair en heet ook R.M.D.Leider.Jr.


  Maak melding
 26. het is net water naar zee dragen om met de aanhang van bouterse in discussie tegaan.die zelfde mensen die zeggen dat er schadevergoeding betaald moeten worden aan de nabestaanden, deze zelfde mensen vinden dat deze rechtszaak niet eerlijk is maar ze willen wel dat
  er schadevergoeding betaald moet worden, maar berechten van de daders niet dit snap ik niet.het zal mijn een worst wezen of jij vroeger militair ben geweest of niet, ik heb nog nergens gelezen of gehoord dat de nebestaanden om een vergoeding hebben gevraag wat deze mensen willen weten is hoe en waarom hun geliefden op deze barbaarse manier zijn afsgeslacht op deze antwoorden wachten ze al 29 jaren .en sterker nog de mensen die beschuldig worden voor deze misdaden die zelfde mensen aanbidden jullie. vergeet een belangrijk ding niet in het leven grontapu na asi tere. vandaag zijn deze mensen aan de beurd morgen kan het voor iedereen zijn .


  Maak melding
 27. Sorry mi mati RMD, dat ik je naam heb gebruikt want ik merk dat DU, je rauw lust op dit forum.
  Du is ziek dus stoor je niet aan hem want je weet beter.
  Succes met je zoon en laat hij mijn zoon beschermen, zoals jij mij beschermde.


  Maak melding
 28. ja klopt iedereen die jullie door heeft verklaren jullie gek terwijl julli het vertikken om de echte realiteit onder ogen te willen zien blijf maar lekker in jou sekte geloven oke.


  Maak melding
 29. @32 wat heb je je lelijk vergist je schrijft onder al die namen die je hebt het zelfde verhaal steeds weer in elk geval ik zie liever rmd leider zijn kop dan zijn registratie nummer wat moet men hiermee zgn heb je zomaar rmd jr gebruikt hahahahahaa jullie vinden altijd dat de mensen met hun echte naam moeten reageren maar dat geld niet voor de wijzen in dit kamp kamp bouta
  nu weet ik wel wie dom is en wie niet rmd gaat je beschermen als hij in suriname is met zijn zgn zoon rmd jr niet als hij in nederland blijft
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES