woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSociale leningenpot Suriname komt op goed moment

Sociale leningenpot Suriname komt op goed moment

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 feb – De nieuwe leningsfaciliteit voor sociaal zwakkere groepen komt op een uiterst geschikt moment. Dit zegt directeur Jim Bousaid van de Hakrinbank. De leningen zullen de huizenbouw stimuleren. dat is op zich weer goed voor de economie.

Aan de andere kant worden mensen geholpen die het anders niet zouden rooien. Overheid en handelsbanken werken samen aan de faciliteit. De leningen worden verstrekt tegen een rente van negen procent. Dat ligt al enkele punten onder de gangbare rentevoet. Maar ook hoeft de cliënt maar vijf procent te betalen. De rest is voor rekening van de overheid.

Verwacht wordt dat enkele duizenden gezinnen geholpen zullen worden. Volgens Bousaid hebben zich bij de lancering al een groot aantal personen gemeld. Dat geeft niet alleen de behoefte aan, maar ook vertrouwen in het land zelf. Mensen zullen in een periode van onzekerheid en crisis niet makkelijk overgaan tot grote uitgaven. De regering wil over een jaar evalueren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. goede zaak regering ik hoop dat dit gezien wordt als een soort volkswoningbouw zo kunnen
  er een heleboel woningen gebouwd worden wijdenbosch zou in 100dagen 200volkswoningen bouwen het volk wachtte er op zag niks toen kwam het front nu kunnen ze met de leningen het zelf doen laat de mamoetblok dit niet stoppen die slechterikken
  er zal niet in 1 dag alles goed komen maar beetje bij beetje zeker zo zie je dat niet alleen ddb(eest)kan denken ook de rest
  het front dus eerst hebben ze voor voldoende geld gezorgd valuta en nu dit want als er geen geld is kan de bank je niks lenen front ga zo door
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES