maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOppositie: Justitie Suriname politiek ingekleurd

Oppositie: Justitie Suriname politiek ingekleurd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 feb – Er zitten verkeerde motieven achter het voornemen het aantal vicepresidenten te vergroten in Suriname’s hoogste rechtsorgaan. Dit stelt oppositieparlementariër Kenneth Moenné. De regering wil het aantal opvoeren van één naar twee. Maar dan niet om de rechtspraak te verbeteren.

Formeel heet dat wel zo. Het parlement is gevraagd de betreffende wetgeving aan te passen. “We moeten nog meer publiek debat over de rechterlijke macht voorkomen”, zegt Jules Ajodhia van de coalitie. Vervanging van de hofpresident hoeft dan nooit meer te leiden tot politiek en maatschappelijk gesteggel. Volgens Moenné heeft de hele exercitie meer weg van een rookgordijn.

Het heeft er veel van dat getracht wordt de balans te houden tussen de twee grootste partijen binnen de coalitie. En daarmee ook de twee grootste bevolkingsgroepen. Die zijn het meest vertegenwoordigd bij de rechterlijke macht. Een verkeerd en gevaarlijk uitgangspunt, vindt Moenné. “Waarom wordt niet voor drie of vier vicepresidenten gekozen, maar slechts voor twee? Is het misschien omdat de macht eerlijk verdeeld moet worden? De trieste werkelijkheid van de Surinaamse praktijk is dat wetten vaak op deze manier tot stand komen”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Het heeft er veel van dat getracht wordt de balans te houden tussen de twee grootste partijen binnen de coalitie. En daarmee ook de twee grootste bevolkingsgroepen. Die zijn het meest vertegenwoordigd bij de rechterlijke macht. Een verkeerd en
  meneer moene neefje van brunswijk

  gevaarlijk uitgangspunt, vindt Moenné. “Waarom wordt niet voor drie of vier vicepresidenten gekozen, maar slechts voor twee? Is het misschien omdat de macht eerlijk verdeeld moet worden? De trieste werkelijkheid van de Surinaamse praktijk is dat wetten vaak op deze manier tot stand komen”

  Minister presidenten worden ook politiek gekleurd??

  Wanneer krijgen wij een bosnegroide president?????


  Maak melding
 2. Men doet en men doet maar….Maar men moet een ding niet vergeten 25-02-80…zou nooit zo’n succes geweest zijn als de burgers niet meegedaan hadden.

  Het ging zo snel op die bewuste dag… THAT NOBODY CAN’T RUN OR HIDE THAT DAY.

  De burgers waren die rotzooi van vooral de NPS spuug en ook spuug zat.

  Ik krijg nu toch het gevoel als of de NPS weer die richting op wil gaan(jaren ’70)….maar dan …om de macht zelf te pakken en het land zelf in Dictatuur te willen brengen.

  PUUR EEN ROTZOOI VAN DEMOCRATIE…. RECHT en WET.
  Maar deze domheid en achterlijkheid zal ze doen schreeuwen.
  Deze lunnels zijn niet wijs en blijven kijken naar de NDP….maar er zijn ook andere machten mi boi NPS (FRONT)….dit is geen JORKA TORIE.(wanneer men begint te schreeuwen zijn ze laat)

  Men moet een ding niet vergeten gedrag van de Politie is gelieerd aan de machthebbers(b.v. een man in een manja boom dood schieten is opdracht van de (regering) hogerhand…bevolking bang maken..mensen gewoon om de lol keiharde klappen verkopen ..bang maken…gedetineerden tot de dood klappen verkopen ..komt uit hoger hand…beleid…. is …maak ze bang dan kunnen wij onze gang gaan)

  Maarrrrrrrr…weet dit !!!
  Man di na opo man di na bi’lo…..WEET DIT.


  Maak melding
 3. moenne waneer word jij verstandig mi boi.wat heeft jou voorzitter met de wetten en rechten in suriname gedaan ?? als jij een echte man ben neem jij afstand van die misdaden van jou voorzitter dan pas kan je praten niet eerder.


  Maak melding
 4. Het bezwaar van Moenne verdient aandacht, behalve wanneer dit gebaseerd wordt op raciale aspecten. Als de opposant voor ogen heeft de rechterlijke macht zodanig te organiseren dat de continuiteit van de rechtsstaat en rechtspraak gewaarborgd blijft,dan moet men inderdaad denken aan een meerhoofdige leiding. Uit bijvoorbeeld zijn 4 of 5 hoofdige vice-presidenten kan het Hof dan haar hofpresident kiezen.Uitsluiting van politieke of etnische motieven is daarbij te prevaleren.Regel zaken nu meteen voor de toekomst.Trouwens over heel wat zaken is door opeenvolgende regeringen niet, althans niet helder nagedacht.


  Maak melding
 5. Tijdens het bewind van dictator Bosje, was het een stuk erger!!! Toen benoemde Bosje zijn vrienden als rechters!!!! Dus wat lult de oppostie nou weer???? We zullen maar niet praten over de militaire periode waar de dictator alles bepaalde!!!!


  Maak melding
 6. He dit is gewoon demo-karikatuur alla Suriname.

  Sommige zwakzinnigen verwijzen naar het verleden om de fouten van nu recht te praten, hoe ziek kan je niet zijn.


  Maak melding
 7. @Neusje

  Dat je wrong op wrong uit mijn berichten haalt, ligt echt niet aan mij hoor.

  Het probleem ligt nogsteeds tussen je oren, ie ede tranga daarom, grapjas!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES