Heeft de Republiek Suriname nog een parlement?

37

PARAMARIBO, 25 feb – Heeft Suriname nog een parlement? Die vraag wordt vooral in politieke kring steeds frequenter opgeworpen. Met name bij de oppositie – meer nog – de politieke partij van ex-legerleider Bouterse wordt principieel aangenomen dat er geen parlement meer is. Sinds Bouterse eruit ligt.

Bouterse is uit het parlement gezet en er is nog geen vervanger aangewezen. Zijn Nationale Democratische Partij, NDP, lijkt niet voornemens de vrije plek in te vullen. Niet op korte termijn in elk geval. De twaalf NDP-ers op de reservelijst hebben al te kennen gegeven geen belangstelling te hebben. Het parlement telt nu dan ook vijftig in plaats van een en vijftig leden.

Volgens de grondwet telt het parlement een en vijftig leden. Over situaties met meer of minder leden wordt niets opgemerkt. Sommige wetenschappers concluderen dan ook dat Suriname voor zijn zoveelste grondwettelijke dubio staat. “Het instituut parlement bestaat niet”, zegt staatsrechtgeleerde Sam Polanen tegenover de Times of Suriname. Alle handelingen als parlement zijn dan ook ongrondwettelijk.

Ook als de NDP blijft weigeren de zetel te bezetten, kan die niet worden afgenomen. Dus zit alles staatsrechtelijk muurvast. Anderen beweren van niet. “Het betekent dat ze gewoon doorgaan met vijftig leden”, zegt Fred Kruisland, advocaat en medeopsteller van de grondwet van 1987. Geen vuiltje aan de lucht. Feit is wel dat de grondwet naar de letter is toegepast op Bouterse.

“Afwezig is afwezig”, werd gezegd toen de oud-legerleider de dienst werd aangezegd. Hij had ruim een jaar verzuimd vergaderingen van het parlement bij te wonen. Volgens de grondwet houdt het lidmaatschap op als een lid vijf maanden achtereen afwezig is geweest. Het tegenargument dat onduidelijk is wat bedoeld wordt met afwezig, is zonder al te veel omhaal van de tafel geveegd.

37 REACTIES

 1. Gewoon een stel ezels Front….afwezig is afwezig dus eruit…zegt de grondwet(FRONT)….maar dan nu het parlement…. 51 leden…GRONDWET toch….dan kan men niet komen vertellen 50 kan ook……dan hoe staat het met afwezig.

  FRONT BEGINT ZIJN EIGEN DOMHEID OOK NIET MEER TE SNAPPEN.

  Het komt ervan als jij achter of onder Amandelboom gaat staan en een hoop poep troep staat te roepen nu moeten de hersenen werken….NOGMAALS HET PARLEMENT MOET UIT 51 LEDEN BESTAAN EN GEEN 50…..regel is regel wet is wet daar staat duidelijk 51…..daarom moeten liegers en bedriegers en huichelaars het alnd niet in moeilijkheden brengen…..Men moet zich ook als een flinke boi aan de regels houden…en dat is 51 niet meer en ook niet minder.


  Maak melding

 2. Rest een ding Opa Ruro Pseudo kan een ding nog doen en dat is vragen om vergiffenis…(door eigen domheid)….wil hij dat niet…. moet hij dan….ook eerlijk zijn en zijn bondru nemen en gaan lopen.

  Ga niet de bigiboi spelen ….jullie hebben zelf deze fout gemaakt….geef a.u.b niemand de schuld en ga geen mensen omkopen u weet…… het is dan corruptie vroeg of laat staan jullie voor de RECHTER.

  Dat ding Front is ondertussen… weer idi geworden.


  Maak melding

 3. Hoe verder,
  Nu die vijf duim lange spijker dwars door ba krasie’s handpalm is geboord.

  Te yu krasie fu naki maskita na see pranga yu musu luku bung nanga spikri.

  A piki takru!


  Maak melding

 4. Polanen is wel meester in de rechten maar is het recht nog lang niet meester. Staatsrechtelijk is er niets aan de hand. De NDP leden zijn niet permanent afwezig op Desi Bouterse na. Het is toch van de zotte om te beweren dat door de afwezigheid van Desi er formeel geen parlement meer zou zijn. Polanen geeft een verkeerd beeld en dat is jammer.


  Maak melding

 5. Heeft het eigenlijk zin om over hypothetische opties te spreken van het hebben van een parlementslid meer of minder? Nee. Het gaat om de harde ballen. Als een lid er consequent niet is dan is die er niet. Zo duidelijk is de praktijk en de praktijk is het enige wat telt. Theoretische aanwezigheid brengt geen brood op de plank. Het parlement is geen pensioenfonds. Want die leden die stoppen krijgen wel een lekker pensioen voor de rest van hun leven. En dat is heel veel geld. Veel meer dan dat wij kunnen verdienen met hard werken. Allemaal belasting-geld van ons arme volk. Dus van parlementariërs mag wel verwacht worden dat ze naar hun werk gaan en dat ze ook keihard werken.


  Maak melding

 6. Ai boi Kruisland.

  Dus afwezig volgens de grondwet is afwezig, niets aan de hand de grondwet is naar de letter toegepast.

  51 leden in de grondwet, geen vuiltje aan de lucht er kan gewoon met 50 leden vergaderd worden.

  Mede door deze advocaat van de duivel is Suriname verworden tot een jan boel,niemand weet meer waar hij of zij aan toe is, zelfs de grondwet wordt naar willekeur toegepast.


  Maak melding

 7. Zoveel mensen zoveel wensen zou men hier geneigd te zeggen.Volgengs de ene geleerde is er geen organieke wet hoe je het moet “vertalen” vandaar dat gehaal en getrek. De bal is nu bij het Parlement (coalitie) om zo een wet te maken zodat een ieder weet hoe je “iets” moet vertalen. Maar ja, daarvoor moet je de 2/3 meerderheid hebben, en die hebben ze niet.


  Maak melding

 8. als parlementslid was bouterse nooit aanwezig, toen vroeg kinsie zich ook niet af of er wel een parlement is. Bouta suriname wilt je niet, geeft niet om je, en hoe eerder je verdwijnt hoe groter de feest in sr zal zijn.


  Maak melding

 9. De vraag “Heeft Suriname nog een parlement?” vind ik het gezegd een stomme vraag.De oppositie werd de mogelijkheid gegeven om met een vervanger van Bouterse voor de dag te komen en dat hebben ze tot nu toe niet willen doen.Een persoon minder is toch geen catastrofe je kan toch verder regeren.Wat men in Suriname werkelijk zou kunnen hebben is een Constitutioneel gerecht daar alle twisten tussen de staat en het parlement worden geregeld.Het constitutioneel gerecht kan zo uit zien, het bestaat uit leden van uit de oppositie en uit de regerende coalitie.Het afzetten van Bouterse zou door zulk gerecht geschieden en niet door de voorzitter van het Senaat.Gevallen van corruptie en diefstal waar leden van het parlement wat over weten kunnen ook daar op genomen worden.Dit zijn ideee”n voor een verdere demokratische


  Maak melding

 10. Heeft Suriname nog een Parlement????Heel goeie vraag.Zelf denk ik meer aan een dictatoriale-regeringsvorm waarbij de absolute macht bij een kleine groep mensen berust.En of het nou een groep millitairenzijn (MILITAIRE-DICTATUUR)of burgers maakt niet zoveel uit.Een preciese omschrijving is moeilijk te geven maar feit is,een ONDEMOCRATISCH karakter.Dictators regeren ondemocratisch en hun regeringswijze is tegen de constitutie van het land.In de meeste dictaturen is er sprake van systematisch onderdrukken van de tegenstander(s).De rechtstaat waar men de mond vol van heeft,is alleen maar theorie want in de praktijk is het ondergeschikt aan de dictators.Binnen een dictatuur zijn er misstanden en zelfverrijking door de dictators.Het is niet ongebruikelijk dat dictators in theorie de democratie prediken doch deze in werkelijkheid uithollen door bijv.benoemingsprocedures zo te veranderen dat onafhankelijke controle verdwijnt.Dictaturen hebben vaak problemen met hun opvolging.Alhoewel er verschillende varianten van dictatuur zijn,past het z.g.n. “éénpartijstelsel” het dichts bij de zittende Surinaamse regering (lees: NF Plus) ) die alle macht in handen heeft waarbij andere partijen wordt verboden deel te nemen aan verkiezingen of althans het voornemen daartoe kenbaar werd gemaakt door een dictatoriale NF-leider.Het parlementairewerk wordt de oppositie ook onmogelijk gemaakt door de dictators.Dit alleemaal onder de noemer “DEMOCRATISCHE RECHTSTAAT” !!!!!!!!!


  Maak melding

 11. ik vraag mij in gemoede af,of mr.kruisland de nps,ers het goed meent met suriname.coen ooft was toen ook een katholiek en psv,ers van de eerste uur.

  de grondwet van suriname is meer een pamflet van kruisland.en niet van de toenmalige regering en nog minder van bouterse.kruisje je wijnglas zit je te wachten op de kamer bij venetiaan.

  komt er nog een tweederde meerderheid om die hele grondwet in de prullenbak te krijgen.


  Maak melding

 12. De NPS heeft nog steeds geen lering getrokken uit het verleden…ging Opa Ruro Vniemand om J.A.Pengel uit te schakelen…gelukt dus.

  Maar nu geschiedenis Jopie was een charismatische persoonlijkheid….maar weet u wat hij kreeg….Ro op zijn pad…gevaarlijke bestuurder(stakings leider nr.1)….daarvoor presteerde één het ’n NPS’er een BOM bij deze Pres. naar binnen te gooien…rede…. hebben wij eigelijk nooit geweten….MAAR U ZULT HET BEGRIJPEN…MAN DI NA OPA MAN DI NA BI’LO…

  UNU LUKU BUN SU…wordt gevaarlijk.


  Maak melding

 13. toen bosje niet in het parlemant aanwezig was werd er gezegd dat er gehoor moest worden gegeven aan het grondwet . want het grondwet schrijft voor als een lid 5 maanden onafgebroken afwezig is in het parlement dan hij op non actief gesteld worden. ons grondwet schrijft ook voor dat er pas sprake is van een parlement als dat vertegenwoordigd wordt door 52 leden.als het hoogste college nu 50 of 51 leden telt dan hoe kunnen we nu in godsnaam praten over een parlement en dat ook in een democratische land. mijn persoonlijke mening is dat de mesnen daar gewoon zitten te zeuren met dat gedoe. hou je gewoon aan de regels van ons grondwet. bosje uit het parlement en dan kan je niet komen een nieuw lid in het parlement die niet gekozen is door het volk. er moet een nieuwe verkiezig worden uitgeschreven. en dat is de beste oplossing waarbij het waarbij de burgers mee tevreden gaat zijn en ook ten goed van hun gaat komen.
  recties op ashieshchedalal@hotmail.com


  Maak melding

 14. heeft suriname nog een parlement??
  wie is nou dommer de mensen die zo een vraag stellen of mensen zoals nummer 3 .wat een overbodige vraag, waar was deze volksmisleider en politieke mislukkeling, al die tijd om de belangen van zijn domme massa te behartigen in het parlement in het binnenland zeker .opvallend aan deze demagoog is dat hij precies weet hoe hij die ezels die in hem geloven moet bespelen.


  Maak melding

 15. Ik wil even reageren op no 1
  Het parlement heeft nooit uit 51 leden bestaan omdat DDB er nooit was.
  Nu is alleen officieel geworden wat al die tijd al zo was.
  Dus wat is het probleem?


  Maak melding

 16. Repubiek Suriname wat een mooie benaming van ons prachtig vaderland.

  Maar bestaat dit land nog????????????

  Alleen de apen kolonie in het parlement en de grote parasiet in een wit huis zin nog blij. De rest moet maar zien rond te komen!


  Maak melding

 17. neen suriname heef geen parlement meer
  de opposanten worden de mond gesnoerd
  buiten parlementaire actie zal nu gevoerd worden het volk zal afrekenen met deze machtswellustelingen de volksleider DDB zal zegevieren en zal de volk masa hun belangen behartigen er zijn nu 52 leden nog even 49 let maar OP o wanneer o wanneer zitten deze rovers er niet meer nog negen maanden te gaan dan is het 2010


  Maak melding

 18. “Het betekent dat ze gewoon doorgaan met vijftig leden”, zegt Fred Kruisland, advocaat en medeopsteller van de grondwet van 1987. Geen vuiltje aan de lucht. Feit is wel dat de grondwet naar de letter is toegepast op Bouterse.
  >>>>>>>naar de letter en ook nog erbij cijfer … 50 is geen 51….deze man moet leren tellen….en zich aan de regels houden

  Maar u moet het begrijpen Kruisland is NPS’er en deze mensen hebben de hand van om mensen te belazeren…dit doen zij +/- 65 jaar.
  Daarom a libi fu blakkaman di so anno 2009.
  Zij lopen te belazeren dat zij zich zelve bij de buitenlander schaakmat zetten en alle grondstoffen voor stuivertje weggeven…
  De buitenlander ziet dat zij met domoren te doen hebben maar in Su..par’bo staan zij de bigiboi te spelen…ondertussen gewoon een stel domoren…e plij bigiboi met titel op zak maar din don liki buriki.


  Maak melding

 19. Dat Bouterse niet actief in het parlement van Suriname bezig is geweest, is een feit.

  Maar een feit heeft, naar mijn mening, een oorzaak en een oorzaak kan beroerde gevolgen met zich meebrengen.

  Ik probeer even in het schaduwgebied van “de vier vingers” te kijken.Ik zie meer dan alleen maar de feiten.

  Een aantal weken terug zei Kruisland dat het parlement,in dezen de coalitie, toendertijd, bij meerderheid gestemd heeft om Bouterse uit bepaalde commissies te houden. Dus kon Bouterse zijn parlementaire werk niet of nauwelijks verrichten.Hij, Bouterse, heeft als parlementslid niet/ nauwelijks kunnen functioneren. Hij is dus parlementair gezien, politiek monddood gemaakt.

  Die handeling van de coalitie om Bouterse zo buitenspel te zetten, zie ik als het zwaard van Damocles die al boven de hoofden hangt van toekomstige oppositie parlementatiers van Suriname.

  Naar mijn mening heeft deze coalitie in het parlement van Suriname ruimte geschapen om tegenstaanders – maximaal de hele oppositie – politiek niet meer te accepteren als actieve parlementariers in commissies.

  Dit ruikt naar een vorm van toekomstige parlementaire dictatuur.
  Een regering, dus de coalitie, kan in de toekomst gebruik maken van zo een handeling en dan maar verwijzen naar het verleden, waar het politiek gezien door Somohardjo (Front regering),als voorzitter van het surinaamse parlement,reeds toegestaan was.

  Nationaal en Internationaal heeft die toekomstige oppositie, mijns inziens, geen poot meer om op te staan.
  Willen wij dat wel hebben voor Suriname?

  Wie geeft hierop verdere reactie?
  Srika


  Maak melding

 20. @ mentor je zeg het niet goed de volksmisleider is hij. jullie zijn hypocriet tot op de bot de grooste dictator van de republiek suriname is bouterse weet jij hoe hij de media en mensen die hem niet naar de mond wilden praten de mond snoerde? hij stuurde een pantser wagen om radika abc de west in puin te schieten zijn tegenstanders werden opgepakt gemarteld en afgeslacht.


  Maak melding

 21. Hallo kolonie haatzaaiers.leer jij je kinderen ook om de achterban van de heer Bouterse te haten omdat zij een politieke voorkeur hebben op iemand? Daarmee bedoel ik je kinderen, je moeder, je kleinkinderen. Jullie lijken wel de gelovigen tegen de ongelovigen.Kijk in de hedendaagsewereld wat dat te betekenen heeft: Terrorisme zo begint het. Er is geen dialooloog mogelijk met Jullie nietige onderdelen van de wereld.Jullie kinderen zijn morgen de toekomst. Leer ze een felle mening hebben en leer ze de dialoog. Trouwens wie roepen jullie aan als je hulp zoekt als een van je dierbaren bijvoorbeeld ernstig ziek is? Nou, als Ndp Sympatisant willen n wij het rechtstreekse nummer of Email adres hebben om hem maar om vergiffenis te vragen, zodat de zaak Desire, Delano Bouterse in balans gebracht kan worden gebracht,opdat wij verder kunnen gaan met de nieuwe generatie het verschil tussen ons duidelijk kunnen maken. Let wel hoorbaar en zichtbaar.Jullie roepen toch al 29 jaar de GOd,Natuurknal van de haat aan.Jullie schrijven hem al 29 jaar aan. Zien jullie niet dat die macht van haatzaaierij geen kracht heeft. Hij Laat juist degene die dit voor jullie in su moest opknappen juist andere dingens doen, zoals mensenhandel, drugs via via je weet toch. Ze zijn verstrikt geraakt. Niet Suriname spreekt, maar de wereldmacht ongeacht hoe je over het denkt.Revoluatie, decembermoorden zijn tenopzichte wat zich ondro gron afspeeld peanuts.Dus go aksi A BITA ATI GADO FOE JOE MEKIE A KONG MEE NANGA OENOE FOE GO AKSI A BIGI VERGEVING BIFO BOTO SOENGOE.IK ben al begonnen in mijn omgeving hoe klein ook het verschil in haatzaaierij en daarmee het onmoglijk maakt voor mijn nazaten om een wereld in balans voort te zetten.Nog een klein vraagje zijn jullie haatzaaiers rode negers, dogl, hindostaan, javaan.In suriname was er al scheiding toch no go om nanga blakaman.Of zit ik nonsens te kraaien. Daar willen wij voor waken.En Bouterse motiveert tot bewustwording,wiens ding pierie pierie ze zijn net zo stervelijk en kwetsbaar als jezelf waarom opkijken tegen kleur en status.Ze poepen en plassen allemaal,moeten allemaal hun kont en geslachtsdeel wassen zoals ik het ook doe DUS NEKS NO FOUT.Edelen van het verderf


  Maak melding

 22. @DU het is soms goed om hard te zijn maar soms beter om harder te zijn @ SRika ik ben het eens met je stelling
  dat stukje van parlementaire dictatuur ik goed beken zo kom je als land niet verder
  dan corruptie bevorderen suriname is nu aangeklaag wegens rassen discriminatie
  iets wat niet voor is gekomen tijdens de regeerperiode van 80 toen was er een eenheid
  maar nu verdeeldheid en haat zie de bezetting van vele ministeries


  Maak melding

 23. @ 22
  nee we leren de kinderen niet te haten ,ik doe niet aan geschiedvervalsing dat doen jullie wel want bouterse is in jullie ogen een vrijheidsstrijder hij is de oplossing van alle problemen waar suriname nu mee zit terwijl bouterse de oorzaak is van al die ellende over haatzaien gesproken is het niet bouterse die jullie ophits tegen de blanken. ik vraag mij af waneer jullie bouterse gaan voordragen voor de nobelprijs voor vrede ik zie jullie daarvoor wel in . @mentor jr ik word moe van jou echt ik hoop dat het wettig gezag ook zo hard is tegen iedereen die zich niet wil neerleggen aan de wetten en gezag in suriname. over coruptie gesproken jou baas bouterse zou de coruptie aanpakken hij staat nu teboek als de meest corupte regime ooit in suriname samen met bosje en goedschalk je ben zeker vergeten hoe deze beesten ons land op schandalige manier hebben geplunderd en onze goudvoorraad en centralebank. laat bouterse zij excuses aanbieden aan land en volk en de nabestaanden niet jij moet het doen .


  Maak melding

 24. du,
  als je zoveel weet over bouterse,waarom dien je dan geen klacht in bij het hooggerechtshof in den haag.jullie allemaal zijn een potnat.

  in mijn ogen zijn jullie gewoon landverraders
  en weten niet van ophouden.

  bouterse treft geen enkele schuld het zijn de tegenstanders die moeten handelen.en geen bouterse.is dit duidelijk.


  Maak melding

 25. Nr. 24,Niet Bouterse alleen moet in dialoog treden en vergiffenis vragen? Jij en ik ook, want wij staan toch achter verschillende standpunten,stellingen en meningen uit verschillende situaties.Jij evangeliseerd dat Bouterse toch moet Creperen. Trouwens wat jou haatzaaiende evangelisatie betreft, is mij opgevallen dat die molen van jou haatdragende god met kleine letter, zijn molen wel heeeeeeeeeel langzaam draait. Is zijn molen stuk? Wij willen alsnog het Email adres,mobielnummer en zijn huis telefoonnummer om hem te helpen dit defekt op te lossen en hem van nieuwe KARMA te voorzien.KARMA IS HET MERK DAT JULLIE MOLEN nodig heeft. opgezocht op google???????????
  Ongeacht wat er gebeurd onze liefdevolle GOD,OERKNAL, NATUUR leert ons te vragen om een vredige oplossing voor alles wat er is gebeurd en dat iedereen het verdriet kan plaatsen ten bate van de generaties na ons. Nog iets Heeft al die haat evangilsatie de doden terug gebracht, Nee. Hou nou toch op en creeer ruimte waar we fel de afgelopen situaties kunnen evalueren.Waar jij de ruimte krijgt om jou verdriet jaarlijks groot in su kan herdenken inplaats van in holland te zitten en haat te evangeliseren.


  Maak melding

 26. RareDU,
  Nabestaanden zijn nabestaanden.

  Wat voor excuses of pardon wil jij nog meer wanneer het exponenten van die 8december nabestaanden zelf zijn, die hier in dit land hun doden door middel van een zeer bloedige oorlog hebben vergolden?

  Jij moet je een keer van die oogkleppen ontdoen.

  Ik heb ze toch gezien op Moengo in die rood/witte Isuzu 25-personenbus.

  Zien zonder gezien te worden. Wie moeten dan volgens jou om vergiffenis vragen.

  Het zal mij niet verwonderen als jullie Mentor jr en Arbeidsintensief ook zullen uitmaken voor onmensen.

  Weet dat die initiators van die binnenlandse oorlog met honderden doden, vroeg of laat ook zullen moeten opdraven.


  Maak melding

 27. Leuke van de onzin van de NDP aanhang is dat ze een goed inkijk je geeft in de huidige denkwijze binnen de partij. neem de volgende reacties.

  irsi. #10
  Het is dmv een eenpartijen staat mogelijk een schijndemocratie te vestigen die eigenlijk een dictatuur is. Een opmerking die klopt. in dat geval wordt het elke vorm van ppositie volkomen onmgelijk gemaakt. in SME zijn de media nog vrij, is de oppositie nog vrij in de DNA, etc. Maar waarom kmen ze met die gedachte vraag ik mij dan af. Is het misschien omdat Chavez – hun idool – hard opweg is dit in Ven te realiseren? Is dit soms het doel van DDB na de verkeizingen van 2010?

  Srika #20
  DDB kon volgens Srika zijn werk niet doen omdat hij buiten de defensie cmmissie gehouden werd. Blijkbaar is volgens de NDP aanhang dit de enige commissie die belangrijk is. Plenaire vergaderingen, andere commissies, etc. dat is allemaal niet relevant? Blijkbaar willen ze terug naar die voor hen goede oude tijd van militaire onderdrukking.

  Pinto, Mentor jr en Arbeidsintensief # div.
  doen niet alleen aan geschied vervalsing maar vinden het acceptabel dat hun groep anderen de dood in jaagd. Het leven van tegenstanders is gewoon niets waard en koelbloedige moord en marteling van tegenstanders hoort – volgens die NDP-ers – bij hun way of live.


  Maak melding

 28. De parlemetairiers,van het front,zijn slimmer dan Bouterse,die komen zeve eve,bouterse bleef weg uit ongerief,Brunswijk bv, komt hoog uit 3x per jaar opdagen,als ie komt zit ie meestal te slapen en zo ook de rest.

  Suriname heeft nooit een degelijk parlement gehad,de regeerders luisteren niet naar de oppositie,gaan hun eigen gang,ik vergeet nooit wat Brunswijk toen op de tv brabbelde:ik weet niet wat er onder het volk(land) speelt dit uit de koker van een zg parlementslid.Die mensen gaan nooit het land in,om op de hoogte te zijn maar er wordt wel geknokt in het “parlement”.
  De tegenwoordige regeerders gaat het maar om 1 ding,hun zelf en hun familie en vrienden te verrijken.
  Parlement in Suriname???


  Maak melding

 29. Met of zonder DESIRE DELANO BOUTERS in het parlement,de beste van de slechten for pres.Want oeng allamala abie botro tapoe oeng ede. Wie zonder zonde leeft werpe de eerst steen. Ze vergaderen niet omdat Desi een doorn in hun oog is maar ondertussen slm vliegtuig abi drugs,sma e smokkel go na Trinidad.Laten ze reces houde tot mei 2010.Jullie starre houding niet open voor dialoog om de situaties voor onze nazaten helder te krijgen is terrorisme.heeft de slavernij daarom zo lang geduurd? bijna wil ik denken dat het door de bita ati genen van jou foute slaaf voorouders die jullie uitdragen.


  Maak melding

 30. @ PINTO YU DONG MORO SOPO.
  jij zeg het zelf de binnenlandse oorlog , oorlog is oorlog daar staan mensen die gewapend zijn tegenover elkaar niet dat ik het goedkeur, maar het is heel wat anders dan ongewapende burgers kinderen vrouwen mannen af te slachten kan dat in toko toko hersen van jou mi gado .je maak jou zelf belachelijk met die stomme reaktie van jou iedere keer.


  Maak melding

 31. Met of zonder Des. in het parlement 2010 zit hij er wel.Zijn Haatzaaiers bereid ook de handen uit de mouw te steken? Dit zijn de vragen die de nieuwe orde ondermeer stelt.Als dat niet het geval zal zijn Dan zal dit weer het zoveelste bewijs zijn dat jullie haatzaaiers alleen maar desestreus,en verbittert zijn geraakt en niet meer zien dat jullie niet echt werken voor jullie gevallenen.Omdat de doden niets kunnen vertellen vervallen zij in spiritualiteit. Dat niveau beklimmen wij als symphatisanten van de NDP nu. U allen laat nu na om de spirituele krachten van uw dierbaren te laten spreken. Maar als ze al via u spreken vol haat en blind dan is er toen echt iets wezenlijks verkeerd gebeurd. Misschien verraad door jaloesie .Nee dat zijn wat domme vragen die opkomen drijven als ik zo naar jullie haatzaaieres kijk.Er zijn dingen gebeurd waarbij 1 persoon alleen de partij is.Citaat: Er zijn zoveel raketten op Irak afgeschoten door BUSh.Heeft hij een keer persoonlijk afgeshoten? NEEEEEEEE ONZE gevallenen aan militairekant zijn poepe, weer een tweede bewijs dat het land ten dode jullie haatdragende houding, niet open staan voor verdere gezamelijke opbouw totdat recht is gesproken. in de tussenliggende periode moet je toch samen werken en dat vertikken jullie Weer een bewijs voor de jeugd hoe jullie terroristen aan het opvoeden zijn.29 jaar geen dialoog,29 jaar haatzaaien als jullie spiritueel zo sterk waren waren we nu niet doooooooooor blijven vervallen in nog meer drugsellende


  Maak melding

 32. @arbeidsintensiever
  in elk geval was DDB duidelijk NIET bereidt de handen uit de mouwen te steken.

  Op de rest van je inzending valt niet te reageren. Daarvoor is het te onzinnig en chaotisch.


  Maak melding

 33. alex alleen jij meent t goed met suriname
  @12 grondwet is niet alleen een pamflet van kriusland ook van coen ooft en bosje en de
  z(w)ijnen door vene werd er een bom gegooid volgens jou voor pengel maar niemand ging dood maar toen die pansterwagens van jou op pad ging vielen er toch wel doden je wil niet aan de moorden herinnert worden maar je braagt er steeds om en@13 wat maak jij t bont met je grondwetgezicht vraag maar aan bosje hoe hij t deed bosje deed met maar 26 man en het maakte bodje niet uit of je in t parlement was of niet als je maar had getekent nam hij al genoegen mee en zo nam hij zijn leningen plafonwet aan weet je nog toen hij er maar op los leende nu moet de zo gehate president dat alles terug betalen zo mentor en anderen hou toch aub op met
  die domme dingens die je vraagt en die je zeg
  Glenny


  Maak melding

 34. […] lid is, en dat alles wat er nu gebeurt non-existent is. Advocaat en mede-opsteller van de Grondwet Fred Kruisland vindt het onzin; de Assemblee bestaat nog steeds, maar heeft een vacante zetel. Ondertussen zet de […]


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.