Fonds voor bosbouwonderwijs in Suriname actief

0

PARAMARIBO, 25 feb – Het Capaciteitsfonds Bos & Natuur is formeel van start gegaan. De komende vier jaar wordt ongeveer zevenhonderd duizend euro gestopt in verbetering van het bosbouwonderwijs. Niet alleen de natuur moet er beter van worden.

Het fonds moet ook de plaats van de mens helpen bestendigen. “De kwaliteit van het onderwijs voor wat betreft bosbouw en behoud van de biodiversiteit staat centraal”, zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Daarom ook zullen vooral onderwijsinstellingen, studenten en docenten profiteren. Alleen studiebeurzen en computer software worden niet gefinancierd.

Voor de rest mag vrijwel alles worden aangevraagd. Studies op uiteenlopende gebieden maken ook ruim kans. Uiteindelijk moet onder meer het duurzaam oogsten van hout beter bedreven kunnen worden. Dat geldt net zo goed het exploiteren van andere bosproducten dan hout en natuurtoerisme. “De bossector is van strategisch belang en de mens is er de belangrijkste factor”, aldus Jong Tjien Fa.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.