vrijdag, december 1, 2023
HomeOnderwerpenEconomieBilliton Suriname stopt met ontmantelen stafdorp

Billiton Suriname stopt met ontmantelen stafdorp

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/ONORIBO, 25 feb – Billiton stopt voorlopig met het ontmantelen van het stafdorp op de plantage Onoribo, in het district Para. “Een overwinning voor ons”, zegt activist . Het bedrijf schijnt het protest van het lokale bestuur ter harte te nemen. En daarmee worden ook de claims erkend van plaatselijke bewoners.

Die hebben het bestuur van de oude plantage opgedragen Billiton aan te spreken. Het bedrijf mag dan vertrekken, maar Onoribo hoeft daarom nog niet berooid en beroofd te worden achtergelaten. Zeker niet na het jarenlange mijnen naar bauxiet. Dat heeft het natuurlijke milieu niet onaangeroerd gelaten. Om kennelijke ontmantelingsplannen te dwarsbomen zijn de afgelopen dagen protestacties gevoerd.

Het stafdorp is bezet door vooral vrouwen en kinderen. De actie kan nu worden opgeheven. Billiton heeft toegezegd de ontmanteling te stoppen. Terecht, vinden de plantagebewoners. Het stafdorp, waar voornamelijk bedrijfskader gehuisvest werd, staat niet op grond van Billiton zelf. De grond maakt deel uit van de plantage. Dus worden het dorp, inclusief woningen, zwembad, restaurant en tennisbaan, als onvervreemdbaar aangemerkt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES