Indiase heli’s wel geschikt voor Surinaams leger

12

PARAMARIBO, 23 feb – De drie heli’s die zijn aangekocht via een Indiase kredietlijn zijn wel degelijk geschikt voor het leger. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. De Dhruv-toestellen hebben beperkingen, maar dat zal de effectiviteit niet belemmeren. Weliswaar is eerder vanuit het leger negatief geadviseerd.

De Dhruv zou onder meer te weinig reikwijdte hebben om het Surinaamse grondgebied te bestrijken. Het advies is meegenomen bij het overwegen van de aankoop. Dat een dubbele agenda meespeelt, wordt weliswaar niet uitgesloten. “De mensen hebben bij presentatie de gelegenheid gehad hun zegje te doen. Als men vindt dat we de kredietlijn niet moeten nemen, moet men dat zeggen”, zegt Fernald tegenover de Ware Tijd.

Volgens het advies zou de aankoop van tweedehandse Amerikaanse heli’s beter uitpakken. Het Amerikaanse leger geldt als grootste donor van het Nationaal Leger. Eerder was vanuit het leger ook publiekelijk geprotesteerd tegen het voornemen Suriname aan te sluiten bij het Internationaal Strafhof. Omdat Washington dreigde met sancties, werd gevreesd voor stopzetting van de militaire hulp.


12 REACTIES

 1. Wanneer maakt Suriname nu eens zoveel werk van opbouwen . Het leger is alleen maar voor machtspelletjes en afbraak.
  Surinaamse kinderen met lege maagjes in de schoolbanken en heli’s van het leger in de lucht.


  Maak melding

 2. Ik vind Amerikaanse tweedehandse heli`s veel beter dan deze Dhruvs waar over gesproken wordt.
  Suriname heeft helikopters nodig die een grote reikwijdte hebben geen Dhruvs.Van de Amerikanen kun je altijd reservedelen kopen van de Dhruvs weet je niet en de vraag is als ze deugen voor hun karwij, dat moet nog bewezen worden


  Maak melding

 3. Dat wij een arm land zijn valt niet te ontkennen.

  Op het stuk van rollend-, varend- en vliegend materieel zijn wij gene dele analfabeten of vreemden in Jeruzalem.

  Het spul uit India heeft vooralsnog niet bewezen hier duurzaam te gedijen.

  Waarom bedienen wij ons dan niet massaal van “Tuktuks”?

  De ervaring ligt daar!

  Keiharde lessons learned hebben dat al meer dan bewezen.

  Laten wij er geen prestige kwestie van maken en het rigide pad verlaten.

  Mofo e sie fosi aai. Angri sie skapu na tigri njang!


  Maak melding

 4. Naar eigen research. het zal wel goede helicopters zijn want Brazilie, Chili, Columbia, Cuba , Suriname en uruguay en Guyana hebben ook belangstelling hiervoor. Voor de komende vijf jaar sinds vorig jaar heeft India voor haar leger bij de HAL zo’n 105 en nog 54 toestellen voor de luchtmacht besteld. Het heeft ook maanden geduurd voordat het zover was vanwege kritiek binnen het leger. het toestel weegt zo’n 5,5 ton. Als dit het toestel is tenminste wat Suriname zal krijgen. Er kan 14 mensen vervoerd worden. Ecuador heeft er zeven gekocht voor 51 miljoen dollar.


  Maak melding

 5. Dhruv’s kopen is de beste keus.Heel midden Amerika, Afrika,Azie en zefs Israel heeft ze in grote aantallen gekocht. Waarom zouden ze niet goed genoeg zijn voor Suriname? En nu nog een aantal van de Indiase gevechtsvliegtuigen en tanks kopen.Nieuwe heli’s kopen en geen tweede handse rommel wat bij de SLM het geval is.Deze heli kan 800 km aaneengesloten vliegen,goed om de landsgrenzen te bewaken. Proviciat.


  Maak melding

 6. Koen houd op met koen-koen…als men +/- 140 van die rotzooi wil verkopen in 9 jaar tijd…hoe kan de hele wereld met dit droevig ding vliegen….. wees wijs man.

  Als deze rotzooi niet binnen 3.mnd stil op de grond blijven staan…zullen zij als blik uit de lucht komen vallen de DROEVIGHEID zal dan hevig zijn …Maar de te betalen rekeningen staan dan nog open.


  Maak melding

 7. India beweegt hemel en aarde om de Dhruv, een lichte helicopter te verkopen aan landen in Azie en Latijns Amerika.Het Indiase leger heeft er zelf zeven in dienst voor lichte militaire taken.Voor de zware militaire taken geeft India de voorkeur aan Russische helicopters die werelwijd bewezen hebben de allerzwaarste taken aan te kunnen.In Irak en Afganistan gaan de Navo landen meer helicopters van Russische makelij inzetten omdat deze helicopters beter in staat zijn de zware taken aan te kunnen dan de Amerikaansen en West Europese helicopters. India heeft er enkele honderden Russische helicopters in dienst en koopt er binnenkort nog meer van de allernieuwste Russische helicopters.Zie ook: http://en.rian.ru/russia/20090211/120086244.html


  Maak melding

 8. Droef,

  Misschien is een afrikaanse helicopters een optie?

  Deze zijn van hout gemaakt en de rotor wordt met fietstrappers bediend.
  De snelheid is 0.5 km per uur.
  En de hulpmotor gebruikt water in plaats van brandstof. En ze zijn in staat om 10 balen van dat witte spul te vervoeren.


  Maak melding

 9. Suriname heeft geen keus omdat het land de aankoop van de helicopters zelf niet kan financieren. Men is afhankelijk van de Indiase kredieten die verplichten dat Indiase producten met deze vorm van financiering gekocht dienen te worden.Ik denk dat de levensduur van deze helicopters in Suriname van korte duur zal zijn.Voorbeelden genoeg van aankopen van vliegend materieel voor het leger.De overheid heeft geen interesse in het functioneren van het leger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.