dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDollar immer mysterieus op Surinaamse geldmarkt

Dollar immer mysterieus op Surinaamse geldmarkt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 feb – De dollar blijft zich voorlopig nog mysterieus gedragen op de valutamarkt. De reeds maanden aanhoudende schaarste, heeft zich geïntensiveerd. Intussen blijven de direct betrokken spelers elkaar nawijzen.

Volgens de Vereniging van Cambiohouders worden dollars onbeperkt opgekocht door een kleine groep handelaren. Die kopen op tegen hoger laatkoersen dan de officiële. Aan de andere kant zeggen handelaren steeds nul op het rekest te krijgen van de cambio’s. Er wordt reeds geroepen om ingrijpen van de Centrale Bank van Suriname. Die zou rauwe dollars moeten gooien op de markt.

Volgens Remy Bailal, voorzitter van de cambiohoudersclub, is dat niet vreemd. “De oliemaatschappijen mogen altijd al vrijelijk dollars kopen bij de bank.” Dus waarom niet voor iedereen dollars beschikbaar stellen? Het probleem is dat het opkopen niet automatisch ophoudt als het aanbod ineens toeneemt. De Centrale Bank probeert ongewenst gedrag voorlopig in te dammen met wat lobbywerk en zachte drang.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. @Zwerver
    Kan ik mij haast niet voorstellen want die hebben al het gestolen geld inmiddels verzopen. Vraag Bosje maar die is peningmeester en vertelt het je heel eerlijk.


    Maak melding
  2. wie heeft ons sterke gulden na 1975 in waarde doen dalen ???
    wie is verantwoordelijk voor de economische rotzoi. het is een doorn in het oog van de mensen die aan geschiedvervalsing doen dat ne beter gaat met suriname. mensen als nummer 1 die nooit inhoudelijk kunnen reageren.tegen mensen als pinto die hun kop in het zand steken wil zeggen, kijk naar het beleid van nu en vergelijk het met die van bosje en goedschalk.ik weet dat het heel moeilijk is voor mensen zoals jou om van onder die doctrine te komen die dogma.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES