Surinaamse ex-legerleider zweert bij onschuld

53

PARAMARIBO, 21 feb – Ex-legerleider Bouterse is weer niet verschenen bij de verdere behandeling van het strafproces rond de Decembermoorden. Bouterse volhardt in het negeren van zijn dagvaarding. Advocaat Irwin Kanhai blijft er weliswaar bij dat zijn cliënt niet bij de moorden aanwezig was.

De vijftien tegenstanders van het militair regime zouden zijn doodgeschoten in het Fort Zeelandia, terwijl Bouterse zich elders bevond. Kanhai las een verklaring voor van een mevrouw Rita M. Chin. Die stelt dat Bouterse op 8 december 1982 omstreeks tien uur ’s avonds bij haar thuis arriveerde. Omstreeks middernacht hoorde zij schoten en wekte zij haar gezel, die vast sliep.

Bouterse pleegde een telefoontje. Chin hoorde hem zeggen: A bun (Surinaams voor: OK, red.). Ook vroeg hij wie op de vlucht waren neergeschoten. Een andere getuige, kolonel Henk Mohamed Said zei niet te weten of Bouterse zich in het fort bevond. Hij heeft wel diens lijfwacht gezien. Evenals anderen voor hem, scheen Mohamed Said veel vergeten te zijn vergeten. Vragen van de rechter en de verdediging werden maar moeizaam beantwoord.


53 REACTIES

 1. al is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel.bouterse wat heb jij gedaan om deze moorden te verkomen , heb jij geprobeerd om de daders voor het gerecht te dagen,nee deze man heeft tot de dan van vandaag de samenleving voorgelogen, ik heb dat intervieuw met al-jazeera gelezen toen dacht ik bij me zelf mensen die deze monster nog geloven zijn rijp voor een gesticht voor geestelijk gestoorden . vene en suriname moeten alles aan doen wat de democratie hun bied om deze monster uit de machtcentrum van het land te houden anders zal de geschiedenis jullie heel erg kwalijk nemen.


  Maak melding

 2. nee bouterse was zelf niet terplekke was zijn tweeling broer ze lijken sprekend op mekaar. Eentje mag wel naar het buitenland en de anderen niet.


  Maak melding

 3. Eén GROTE POPPENKAST, het is beter er mee te stoppen!!! Bouterse, Zeeuw, Bhagwandas, Tolud, Horb, Sital, Mijnals, Stolk..etc..zijn allemaal lieve jongens. Ze hebben niemand kwaad gedaan. Wel een beetje raar dat de 8 december HELDEN allemaal geboeid aan handen en voeten op de vlucht werden doodgeschoten!!! Maar de grote vraag is..door wie???? Wie??? Wie???


  Maak melding

 4. wat een angsthaas ineens. een wanna-be-dja-dja-mang. Nu daar het erop aankomt is hij niet zo stoer meer. Dit is een teken dat God’s molen al die tijd heel langzaam draait.


  Maak melding

 5. Wat laf ;die zij dat er contant zou betaald worden en dhr. daal mocht het kleingeld houden.Bij een collega van greneda bij een kaars licht-partij.Dit tijdens een staking van begin jaren tachtig.

  Waarom kwam toen niet een onderzoek als hij onschuldig is/was.


  Maak melding

 6. In meer dan 25 jaar heeft DDB genoeg tijd gehad om van alles te verzinnen en te regelen. DDB zou mevr. Rita C. wellicht omgekocht kunnen hebben om zich een alibi te verschaffen. Mevrouw Rita C. was bovendien zijn levensgezel. Ik zit me trouwens af te vragen hoeveel geloof je moet hechten aan de verklaring van zo’n bedvriendin.Het heeft er alle schijn van dat de verklaring van mevr. Rita C. een grote leugen is. Meineed kan haar dus verweten worden indien anders wordt bewezen. Ik hoop dat de rechtbank haar verklaring danook tegen andere achtergronden zal toetsen .

  Eerder verklaarden andere getuigen dat DDB zich in het fort bevond op het moment dat de 15 moorden werden gepleegd. De onderste steen zal hoe dan ook gauw worden gelicht.


  Maak melding

 7. Hoe zit die “rechtstaat” Suriname nu eigenlijk in elkaar? Als ze denken dat je een fiets gestolen hebt zetten ze je vast en als je verdacht wordt van 15 moorden mag je blijven rondwandelen, niet te geloven toch?


  Maak melding

 8. Stoppen met die poppenkast het brengt ons Suriname niet vooruit. Kijk liever naar de toekomst want er is een anderhalve generatie bijgekomen die niks weet van 8 decembermoorden en het deert hun ook niet. Wat nu gebeurt is gewoon polieke steekspelletjes.
  IBO


  Maak melding

 9. Eigen schuld wat er nu gebeurt rond het 8 december proces.
  Suriname had de hoofdverdachten en zijn kornuiten moeten laten berechten voor het tribunaal in Den Haag. Daar hoort het proces thuis. Nu lopen alle verdachten vrij rond en steken de draak met het bevoegd gezag.
  Hoelang tolereert Suriname dit nog. Is het niet zo van “Genoeg is genoeg.


  Maak melding

 10. irsi stop haar kop in het zand. Denkt ons met onzin af te leiden.

  IBO-tje het doen van recht aan nabestaanden en de burgers van SME in het algemeen alsmde het herstel van het rechtsgevoel en de rechtstaat is een groot goed. Zelfs Jazeera is er van onder de indruk.


  Maak melding

 11. Neus en Du hebben jullie actie ondernomen om het leven van Boyke te redden in de jaren ’80….hebben jullie actie ondernomen om de manja boom-klimmer(fruit hosselaar) (jaar 2008)te sparen.
  Hebben jullie Segebai gewezen op zijn roof zuchtige daden…nee toch… maar wel vriendje spelen…Unu libi mi….takru sortu libi sma unu tu…..SJANTIKILLERS.


  Maak melding

 12. Drama, drama, drama! Er is veel en veel meer drama aan te breien rondom de geweldadige dood/moord van/op 79 jonge militairen.

  Weet dat ook die nota niet in het heelal zal verdwijnen! Al die quasi mensenrechten activisten en judassen hier ten spijt.

  Waarom eerst het eigen recht toegepast via dieshit bevrijdingsraad en z.g. Zeisterzending???????


  Maak melding

 13. Bouterse was de leider en bevelhebber destijds.

  Het is onmogelijk dat zonder zijn bevel en leiding, 15 mensen op een zeer laffe manier vermoord zijn. Hij is sowieso verantwoordelijk voor deze massa slachting.

  Anders had hij destijds ook moeite ervoor moeten doen om de daders te pakken van deze zinloze moorden en te laten berechten. Die macht had hij ook.

  Het trieste van dit verhaal is dat hij gewoon vrijgesproken zal worden. Vanwege zijn macht en de corruptie. Kijk maar naar Brunswijk en Somo die ook openlijk alles mogen doen, wat ze willen, zonder gestraft te worden.


  Maak melding

 14. @14 je reactie hoort hier niet thuis!!! Of heeft je geheugen je ook in de steek gelaten??? Net zoals Bouterse en zijn helpers??? Ik ben bang dat deze MOORDENAAR zijn straf zal ontlopen door iedereen bang te maken. De lafaards zijn nu hun geheugen kwijt!!!!! Wie kan ons helpen deze moordenaar ook omzeep te helpen????


  Maak melding

 15. De verklaring van Fred Derby is zuiver, Bouterse is gewoon een moordenaar, maar de tijd zal het wel leren, er is een rechtvaardige God, die niet toe zal laten dat het recht niet zal zegevieren. Wij laten het voor zijn geweten, als hij dat tenminste heeft.


  Maak melding

 16. Geachte heer, mevrouw “Weet dit” (reactie no.1.),

  Met het eerste zijn wij het met u eens, dat dit gebeuren ‘verjaard en bejaard’ is, maar helaas dat men er nu een ‘politiekproces’ van gemaakt heeft, dan dat men daadwerkelijk de kwestie tot de bot wil laten onderzoeken.

  Want wat was de rol van de Nederlandse Militaire Attaché in Suriname toentertijd en de rol van de Amerikaanse CIA, die hun undercoveragenten in het district Saramacca gestationeerd hadden en regelmatig in contact stonden met de vakbondsleiding in het Moederbondscentrum in Paramaribo.

  Wat was de rol van deze invloedrijke Surinaamse vakbondsorganisatie (de Moederbond), alwaar een zekere R. Hoost assistent-secretaris van was, en momenteel politiekasiel in Nederland verkregen heeft.

  Zal trouwens o.a. ook ene Kolonel Valk van de Nederlandse Militaire Attaché in Suriname toentertijd en tevens adviseur van rebellerende Surinaamse militairen w.o. de huidige NDP voorzitter Desi Bouterse, ook opgeroepen worden tijdens dit vals proces.

  Zullen al deze hier boven benoemde vragen tijdens dit politiekproces ook aan de orde komen, is de vraag of wil men d.m.v. dit zogenaamd decemberproces, niet doodgewoon de keel van de vrijheidsstrijder Desire Delano Bouterse doorsnijden, zoals dat eerder in de geschiedenis van Suriname ook op een verkapte manier plaatsvond met een andere voormalige vrijheidsstrijder Cornelis Gerard Anton de Kom in 1933 of Patrice Lumumba van Congo in 1961 (zie ook: Patrice Lumumba – Wikipedia).

  Of zal na dit vals neokoloniaalproces, in de loop van onze geschiedenis op een ander tijdstip nog een ander waarachtig proces volgen, maar dan omtrent de ‘DECEMBER GEBEURTENISSEN’. Zullen onze kinderen dat ooit mogen meemaken.

  Nimmer zullen wij van de bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya eraan meewerken of aan wie dan ook enige ondersteuning bieden, om op welke wijze dan ook mede te helpen, om nog meer van onze Surinaamse vrijheidsstrijders om zeep te helpen. En vooral niet d.m.v. zogenaamde valse politieke processen gedomineerd door het buitenlandse kapitaalkrachtigen en als methodiek ter manipulatie van vooral derdewereld gemeenschappen vanwege hun enorme natuurlijke rijkdommen.

  Laat de leugen maar regeren, waar het dat niet laten kan, maar beslist niet op onze verantwoordelijkheid, niet vanuit de kennis waar wij vandaag over beschikken en beslist niet omdat ene neokoloniale macht het misbruik van die macht zo graag wil laten botvieren op een volk, die tevens ook voor de vrijheid van die macht gestreden heeft.

  Tevens weigeren wij een neokoloniale leugen te dienen, onze voorouders te verloochenen en ons land van herkomst omwille van een leugenachtig proces te verraden, slechts om het vals superioriteitsgevoel van anderen op basis van een minderwaardigheidcomplex, regelmatig te blijven voeden. Hier zal eens een eind aan moeten komen.

  Wij geloven best dat de ‘December Gebeurtenissen’ een wijze les is geweest, maar “nooit meer een Couppoging”? lijkt ons onwaarschijnlijk. Dat zal de geschiedenis beslist aan niemand beloven, gelooft u dat maar. Omdat de strijd voor Vrijheid en Rechtvaardigheid nimmer over rozen gaat. En waar corrupte regeringen die hun volk regelmatig bedriegen omver geworpen dienen te worden, is en blijft het een beslissing van dat volk.

  Het blijft een beslissing waar elk onafhankelijk land het recht beschikt zelf over te oordelen, als sommigen dat nou leuk vinden of niet.

  Omdat alleen een onderdrukt en bedrogen volk kan weten, waar de schoen wringt, “weet dit”.


  Maak melding

 17. vreemd dat er geen reaktie is van de meester van de klas handtje de voorste .bouterse en zijn aanhang vergeten een belangrijke deel van deze hele comedie van bouterse er zijn genoeg beelden en geluiden waar deze man zijn bedreigingen uit naar de samenleving toe en naar personen samen met zijn vriend maurice bishop. je kan zien hoe laf bouterse en zijn advocaat zijn ze proberen nu de schuld aan de doden te geven, bakkie


  Maak melding

 18. Die 081282-medaille heeft natuurlijk ook een keerzijde en die ziet er veel smeriger uit dan menigeen zou kunnen bevroeden.

  De hamvraag is, moesten persé honderden Surinamers worden uitgemooord omdat 15 onzer om ons tot nog toe niet klare redenen werden gefusileerd?

  Het laffe zit ‘m hierin dat die schuld blijkbaar nergens kan worden geadresseerd.

  Sommigen liggen waarschijnlijk op het kerkhof.


  Maak melding

 19. waarom is moordenaars bouterse zo bang
  om waarheid te zeggen heeft dat hij die mensen op 8 decem1982 vermoord?
  heel laf en grote mond heeft heeft
  maar een bangerijk.
  de democratie heeft de geweer in de handen nu
  als hij een grote mond heeft waarom verscheijnt hij niet in de recht zaal


  Maak melding

 20. Mensen mensen hier praten wij niet meer over iemand berecht, het is mij opgevalen zodra het verkiezing voor dhr bouterse staat om president te worden , begin de ka regering met hem. Het hele regering moet naar huis gaan allemaal zijn criminelen


  Maak melding

 21. DD. Bouterse , is de enige Leider
  Suriname , houdt van Dd Bouterse , Hij alleen kan suriname redden , We moeten het niet eens zijn met die mensen ( een handje vol) die DD. in de gevangenis willen zien Maar helaas Pinda kaas , het gaat Niet Door


  Maak melding

 22. Bouterse remember wat Rambocus je zei: Je Bent een lafhard.Be a man.Bouterse je bent gewoon wreeddadig.Waar is Piko sabajo,Gooding,Militair Tolud en Lachman heb je toch laten verdwijnen.

  Dang je play kerkiemang.Bouterse weet van niets maar was wel Bevelhebber.Dan ben je een Ka bevelhebber.

  Let wel Jadoenath misier en Dalfour zijn nog in leven.Ooit gaan ze ook praten.Het is onmenselijk wat je allemaal gedaan.Je bent telkens in het binnenland.Die drugtransporten op havannavero kan niet meer he.Aan jouw hand kleef bloed.Be a man en ga je straf uitzitten.Je fok a kondre op.

  Linka


  Maak melding

 23. @Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  Je kunt je lange epistels net zo goed weg laten. Er is meestal geen touw aan vast te knopen dus niemand leest ze, laat staan dat er iets zinnigs it de brei te destileren valt.


  Maak melding

 24. nr. 29 ….theorie en praktijk ….din sani datie moeilijk..boi… nr. 29 ..

  Rambocus zei… ik afgestudeerd ‘cumlaude’ COUPPLEGEN…Maar…. jouw reactie is van een bosuil erger kan het niet uilkuiken…..Het is een ander niks gegund daardoor jouw belazer verhaal…goed voor FRONT domoor…. ik begin het nu steeds duidelijker te begrijpen waarom een bepaalde deel van de(soort) bevolking als platjakkers rondlopen……CORRUPTIE UIT DE JAREN ’50 tot heden 2009.

  Andere NPS’ers zaten zelfs banen van anderen te verkopen.(tik tjuku gi traman wroko…tik tjuku gi trasma wroko) Zij zien nog steeds niet in dat CORRUPTIE….MOORD IS.
  MOORD VAN EIGEN MENSEN….DOMBO EZEL …ALS JIJ NIKS TE DOEN HEBT….GA OVER de FRONT CORRUPTELINGEN LULLEN.

  Die Sarasara Joe en die Ruro Pseudo zijn samen 140 jaar oud wat moet een land met zulke oude koeien.


  Maak melding

 25. @ nummer 18 en 23
  waarom mogen mensen van de ndp hun recht in het buitenland zoeken alibux bosje.en als de nabestaanden de moord op hun geliefde laten onderzoeken en daders laten berechten, dan mag het niet in jullie ogen.een hele vreemde gang van zaken bosje laat internationaal bekijken of bouterse rechtmatig uit het parlement is gesodemiterd, en alibux vraag ook om internationale steun voor zijn oplichting van de surinaamse staat. heeft alleen de ndp en bouterse het recht vraag mijn af. kunnen jullie niet inzien dat dit niet klopt. lees de reaktie van nummer 25 die slaat telkens de plank volkomen mis met zijn reaktie . dit bedoel ik met retoriek van een dictator lees reaktie nummer 23 ik heb jullie onderdrukt omdat ik jullie wil bevrijden van de blanken daarom heb ik 15 landgenoten doodgeschoten , maar ze zijn wel op de vlucht doodgeschoten en ik was er niet bij ik wist van niets,als je die idioot van nummer 23 zijn reaktie lees dan zijn die mensen bewust gedood door het regime van bouterse op verdenking van een tegen coup. nog steeds wachten wij op harde bewijzen 28 jaren lang. ze hebben allemaal last van geheugen verlies. ik heb een reaktie van zekere drs wirht van de ndp gelezen ze maken allemaal gebruik van de zelfde methode, alles in het zwart wit trekken dan heb je die domme massa aan jou kant want ze kunnen niet inzien dat het niet waar is . ga maar na al deze zogenaamde vrijheidstrijders hebben een goed gevulde bankrekening in het buitenland kijk naar bouterse mugabe idi amin , sese seko mobutu, bokasa mengustu papa dog ,en die arme bevolking die bekijk het maar .word nou een keer bewust van deze zaken laat jou niet door onbewuste klootzakken in de maling nemen.


  Maak melding

 26. DU,
  Kijk over welk gebiedsdeel van de wereld jij meent te moeten dagdromen. Ik zou zeggen blijf maar lekker door met je benen in het luchtledige fietsen.

  Jullie agenda, jullie agenda ja is meer dan doorzichtig! Jullie coup van 11- en 12 maart 1982 was meer dan raciaal geladen.
  Op een enkeling na waren al die burgers en overgelopen soldiers van 1 bepaalde komaf. En dat heeft mij wel verontrust in die dagen.
  Welke bedoelingen hadden die gasten. Wat zouden jullie doen als de buit binnen zou zijn?????

  Japjapi taki sweef teki taki is 1, blijven hangen is twee. Hier is Suriname.

  Suriname ever, andersoortige rotsooi never!


  Maak melding

 27. ik heb tot nu toe geen onafhankelijkheid van de rechtelijke macht kunnen proeven.nog van de president ook niet van de coalitieleden in de assemblee.deze hebben zich vijandig opgesteld,dat je je afvraagt of deze mensen in staat zullen zijn om een fatsoenlijke uitspraak te kunnen doen.

  als we weten dat de hele wereld door leugens wordt geregeerd.dan kunnen we dit ook naar het rijk der fabelen verwezen.macht is zoet en niemand geef dit zomaar uit de hand.venetiaan en consorten ook niet.

  dus jongens dit heeft echt niks en dan ook niks met democratie te maken.dit is alweer de zoveelste misleiding.


  Maak melding

 28. Zij die denken dat ze bouterse gaan opsluiten zullen van een koude Kermis thuis komen Du ben je nog niet uit de stress
  je begint al appels voor citroenen te zien
  wie de waarheid wil horen moet het maar vragen aan somo en andere geld schieters van de vuile oorlog


  Maak melding

 29. Hillery Clinton, bezoekt China, en zet de mensenrechten schendingen aan de kant om zaken te toen.
  Dat is politiek en als je het over echte echte mensenrechten schendingen hebt dan is China, meester en Suriname nog minder dan kleinduimpje.

  Het laatste te hebben geschreven, zeg ik toch respect te hebben voor alle na bestaanden waar dan ook ter wereld.
  Helaas hebben mensen vaak door hartvochtigheid geen gevoel voor de minderbedeelden in Suriname omdat ze in weelde verder leven.
  En niet alleen in Suriname, kijk naar Palestina, Irak, Uruzghan,Brazilie onze buurland, en in elk Afrikaansland tot aan India en Indonesie toe, teveel narigheid en zelfs in dat prachtige Amerika waar ze joelen om de eerste zwarte president die niet eens de arme zwarten te eten gevemn en behuizen, wat dan te zeggen van de eerste bewoners van Amerika, de arme indianen.
  In Columbia worden ze vermoord en in Suriname stlgezwegen alsof ze nooit hebben bestaan terwijl ze de rechtmatige bewoners van dat land zijn.
  Winti sa bari na un tapu wan dey,
  wan dey wan tranga ingi sa opo
  Na leki aka sa e wakti.

  Un seri na kondre baja fu tru


  Maak melding

 30. @pinto
  ik zie dat die doctrine werkt van de revolutie die dogma.
  over raciaal gesproken moet jij jou mond houden want alles van jou is raciaal of de blanken hebben het gedaan.ik ga een grote spiegel voor jou kopen kan jij kijken .blijf jij maar lekker dromen in jou hangmat aan mensen zoals jou en bouterse heeft suriname niets .want jij blijf maar geloven in die leugens van bouterse .leugen (1) op de vlucht doodgeschoten.leugen (2)bouterse houd jullie voor dat hij heeft gevraag om een rechtzaak,hij zeg dat tegen jullie omdat hij wist dat het zou komen. hij is mss vergeten maar ik niet dat hij alles en iedereen probeerde bang te maken om een rechtzaak te verkomen. bouterse zijn woorden er gaan nog ergere dingens gebeuren dan 8dec als er een rechtzaak komt.leugen nummer (3) als mijn advocaat mijn opdracht geeft om naar boxel tegaan dan ga ik.dit noem ik een grote slag om de arm om gezicht verlies te verkomen waneer hij moet komen opdagen .hij weet als geen andere dat die dag er aankomt .ik ga naar boxel waneer jullie het antwoord denken te hebben dan verander ik de vraag.ik vind dit een passend manier om bouterse te typeren. dit geld niet alleen voor bouterse maar ook voor zijn aanhang ze komen met de grooste onzin om deze man zijn misdaden goed te praten. pinto hang jij lekker in het luchtledige in jou hangmat en als het regend en jou straat loopt over wacht rustig in jou hangmat waneer OW&V een put komt graven om het water te laten zakken . mi boi pinto.


  Maak melding

 31. Beste meneer of mevrouw van de Bewustzijnsbeweging.

  Welke vrijheid en rechtvaardigheid heeft “vrijheidsstrijder” Desire Delano Bouterse Suriname gebracht, hij mag nog niet bij Anton de Kom in zijn schaduw staan.
  Anton de Kom offerde zich op voor de surinamers Bouterse heeft zich verrijkt ten KOSTE van de Surinamers


  Maak melding

 32. Uit verklaring van deze motjo Rita blijkt dat zij dan niet al te ver van Fort Zee Landia woonde dus kon DDB gewoon ook weg zijn geweest zonder dat zij het zelf wist.
  De redeen hiertoe is als zij dan met hem lag te rotzooien en zij de schoten heeft gehoord dan bakt bouta er niks van als me begrijpt.

  Tang Boeng


  Maak melding

 33. 25 februari 1980…de ZWARTSTE dag uit onze geschiedenis!!!! Nooit meer…nooit meer!!!!! Ik roep alle politieagenten, A-Team leden, Swot-team leden etc. om er voor te waken dat de 25 februari nooit meer terug komt. De politie heeft nu de juiste wapens. Gebruik ze als het moet!!!!


  Maak melding

 34. @bakaramang
  Precies.
  Anton de kom offerde zichzelf op voor SME
  DDB offerede SME op voor zichzelf.

  Vraag mij af naar welke Academia je moet zijn geweest om dergelijk verschil niet te zien. 😆


  Maak melding

 35. Nr 39 Ik ben het met je eens maar deze bandieten snappen de ballen niet.Wiens a kauw blakka ding abanie e takie dat a blauw.
  Je moet eens weten hoeveel moorden Bouterse op zijn naam heeft staan dan lult hij met een politieke proces.

  Bouterse vieze vuile leugenaar!


  Maak melding

 36. Jullie maken grappen 25-02-80 de dag van bevrijding.
  Alla sma ai opo…..alleen koloniale koesteraars hebben nog steeds problemen.

  GEEN GRAP EEN UITSTEKENDE DAG MI LOBI A DAY DATI TRUE TRUE ….. GOD BLESS SURINAM


  Maak melding

 37. DU#39,
  Analyseer maar zelf wat jij hier neerzet. Jij bent heel zielig. Jij hebt hulp nodig.
  Geloof maar niet dat ik ook maar enigszins onder de indruk ben van jou hersenspinsels.

  Jij mag ellenlang blijven volharden, maar ik ben vastberaden en zonder vrees.

  Een rein geweten vreest geen aanklacht! Iem sabi!


  Maak melding

 38. 25 feb. nooit meer schreeuwt een naiveling, eigenlijk zou ik hierin mee kunnen gaan, was het niet zo dat hetgeen we nu in Suriname hebben vele malen erger is dan een staatsgreep.

  Bij een staatsgreep is het allemaal duidelijk, wat we nu in Suriname hebben is een demo-dictatuur met een Bokasa aan het hoofd van een stelletje rovers, drugsdealers, dieven, moordenaars, mensenhandelaars, corruptelingen, verkrachters, pedofielen en al het ander uitschot des aarde.


  Maak melding

 39. En voor degenen die het niet weten, NPS en VHP zijn de grootste ramp die Suriname heeft gebaard, deze partijen zijn een kankergezwel in de Surinaamse samenleving, die eigenlijk uitgeroeid moet worden.

  Zelfs de staatsgreep van 25 feb. 1980 mag je deze partijen kwalijk nemen.
  Check your fact.


  Maak melding

 40. neus wat jij zegt is lariekoek .hoe dan ook DeKom werd door zijn eigen mensen[jou soortgenoten van het front] als een hond behandeld en het land[suriname] uit gegooid als een pure nationalist werd hij als communist bestempeld en dat was tegen big brother amerika en dwergje nederland.het gaat erom dat jou fronters ervoor gezorgd hebben dat De Kom veel te vroeg en op beesachtigewijze dood ging.de staat van suriname is verantwoordelijk voor de dood van de Kom,de nabestaanden hebben de zaak wijzelijk laten rusten.
  wat jij op een lage manier steeds opnieuw probeert te doen is de essentie van het verhaal te verleggen.daarom is het lariekooek wat jij beweert neus.


  Maak melding

 41. @ 48 ,49 en 52
  zijn jullie zo dom of is bouterse zo slim ??? ik denk het eerste, de reaktie van nummer 52 geeft aan dat deze mensen aan geschiedvervalsing doen, in 1933 is de kom op de boot gezet naar nederland door de toenmalige nederlandse autoriteiten. dus lieg niet. jullie weerleggen iedere keer de essentie van het verhaal door massa moordenaars en mensen die op zeer grove en beestachtige manier de mensen rechten in surinama hebben geschonden, die misdadigers zien jullie als vrijheidstijders dat soort (mensen) willen jullie met de kom en nelson mandela vergelijken.jokers zijn jullie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.