donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGoudproject Suriname gebonden aan milieu-impact

Goudproject Suriname gebonden aan milieu-impact

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 feb – Het goudwinningsproject in het Nassaugebied zal niet uitgevoerd worden zonder inzicht in de milieu-impact. Dit zegt minister Clifford Marica, die waarneemt op Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Wel mag het economische belang niet uit het oog verloren worden.

Eventuele exploitatie van het gebied in Oost-Suriname zal onder meer banen scheppen. Ook betekent het miljoenen dollars aan inkomsten voor de staat. “Als ontwikkelingsland heb je altijd een spanningsveld: kies je voor exploitatie of bescherming van het milieu”, zegt Marica tegenover de Ware Tijd. Sowieso wordt uitgegaan van milieuschade als het ontginnen eenmaal is aangevangen.

De kunst is een werkbare balans te vinden. Suriname is aangeschreven door de Associatie voor Tropische Biologie & Conservering, ATBC. Volgens de biologen van deze organisatie moet Nassau gezien worden als uniek gebied. De biodiversiteit moet er zoveel mogelijk behouden blijven. Marica blijft erbij dat gezocht moet worden naar een werkbare balans.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

1 REACTIE
 1. Hallo kijk noh…. ga geld verdienen en verdien behoorlijk…jullie zijn toch de weggevertjes van het land in het buitenland kent men jullie als dombo’s…dus maak mensen hoofd niet moe met milieu ondertussen geef jij de boel als dombo voor centjes weg.

  Rede als u zo lief bent voor het milieu…waarom laat jij nu de mensen(suri’s) wonende rond I’am Gold als honden pinaren…Dan kom jij nu met een bedriegelijk verhaal fu draai sma idi….boi luku noh…(no miki………..ssst) een ander keer komt het wel uit.

  Jonge ga werken als het moet dan you e loes Opa Ruro.Pseudo.
  Bepaalde soort domheid moet eruit kan echt niet langer.

  De vraag: waarom bepaald soort van mensen aan de macht komen om anderen te laten pinaren…leg mi uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES