Terugslag foto halfnaakte Surinaamse scholiere

35

PARAMARIBO, 19 feb – Een foto in de ware Tijd waarop een halfnaakt schoolmeisje is te zien, krijgt mogelijk een politiek staartje. Coalitieparlementariër Ruth Wijdenbosch neemt aanstoot aan het plaatsen van deze foto. President Ronald Venetiaan is aangeschreven.

Gevraagd wordt om een diepgaand onderzoek naar het “plaatsen van een foto van een slechts in onderbroekje geklede scholiere.” Ook als het plaatje functioneel zou zijn, zou het niet mogen. Het kind maakte deel uit van een groep scholieren die door medisch onderzocht werden door de Regionale Gezondheidsdienst. Wijdenbosch is verbaasd en verontwaardigd.

Niet alleen de krant, maar ook de overheid wordt verantwoordelijk gesteld. “Evenals volwassenen hebben kinderen recht op bescherming van hun integriteit en dienen volwassenen en zeker verantwoordelijke ministeries erop toe zien dat die rechten niet geschonden worden”, stelt Wijdenbosch. Ook wordt een link gelegd met het toenemend aantal gevallen van seksueel misbruik van kinderen.

35 REACTIES

 1. Je kan je natuurlijk afvragen wat voor bedoelingen de desbetreffende fotograaf/fotografe gehad heeft met het maken van deze foto.
  Heeft iedereen zo maar toegang tot een medische keuring.
  Privacy is belangrijk en zeker voor jonge kinderen.


  Maak melding

 2. Wat een gezeur.Ik ben een Surinaamse man en ik woon in Nederland.Na het sporten ga ik onder de douche met mijn Hollandse clubgenoten, zowel vrouwen als mannen in de leeftijd van 23 tot 38 jaar.


  Maak melding

 3. De NPS heeft dom weg niks te doen gaat men om de foto zoveel heisa maken….NPS kon law kaba.
  Waarschijnlijk kennen zij verstand en lust en voorkeur van een pedofiel.

  Als normaal mens zal men heel wat fantasie moeten hebben om iets achter deze foto te zoeken.
  NPS heeft echt domweg niks te doen.

  VOER TALIBAN WETTEN IN…..DAN A KABA TOCH.


  Maak melding

 4. Toen ik die foto zag was t eerste wat ik dacht :dit kan niet ,dit zou niet mogen ! Als het mijn kind was zou er wat zwaaien echt!Ben je van de wc-pot gerukt om een kind zo te kijk te zetten !


  Maak melding

 5. Het blijkt maar weer eens dat deze politica iemand is wiens woede voor politiek gewin te huur is.

  Het ware inderdaad beter geweest dat deze foto niet was gepubliceert, maar maalt mw. Wijdenbosch er wel om dat niet alle kinderen van dit land een dergelijke onderzoek te beurt valt.
  Maalt zij om die ingestelde middagschool, die slechts één(1) leerjaar zou duren maar inmiddels het derde jaar is ingegaan.

  Het is verder ook niet relevant dat heel wat van deze kinderen met lege magen de scholen moeten bezoeken. Daargelaten de grote afstanden die uit geldnood lopend moeten worden overbrugd om onderwijs te genieten.

  Als u kunt voorstemmen om een pedofiel als voorzitter aan te stellen van onze hoogste college van staat, dan snap ik deze ophef al helemaal niet.


  Maak melding

 6. Wat is er nu weer voor “slecht” te denken aan een kinderrugje. Je zou bijna vermoeden dat de klagers zelf worstelen met pedo-problemen.
  Voor mij is deze foto alleen maar ontroerend.


  Maak melding

 7. Tjonge tjonge, wat zijn we weer allemaal roomser dan de Paus. In het buitenland zijn zulke foto’s de normaalste zaak van de wereld, alleen in Suriname, met zijn achterbakse taboes, wordt er ophef over gemaakt. Bovendien is op de foto slechts de rug van het meisje te zien. Alleen kan je disussiëren over de functionaliteit van de foto bij een onderwerp als “Schoolonderzoek door de Regionale Gezondheidsdienst”. Maar smakeloos? Geenszins.


  Maak melding

 8. Op de foto valt volgens mij niks te zien. Vanuit de journalistieke oog valt mij niks op. Ik zie alleen de rug van een kind.

  Dan moet je in het binnenland ook niet in sommige dorpen gaan filmen en documentaires gaan maken, niet zo hypocriet zijn. Daar zie je nog veel diepgaandere beelden.


  Maak melding

 9. Op zich is er met deze foto weinig mis.
  Maar de gedachte er achter.
  Wie heeft deze foto gemaakt en met wat voor bedoelingen.
  Heeft iemand zo maar toegang tot zo’n plaats van medische keuring waar jonge kinderen zich gedeeltelijk moeten ontkleden.
  Zeker nu sexueel misbruik van kinderen zo’n hot item is in Suriname, moeten we bijzonder zorgvuldig met onze kinderen omgaan.
  Het heeft niets met preuts te maken, maar meer met respect, juist jegens onze jonge kinderen.
  Onze jonge kinderen verdienen ook respect van ons als ouderen en we dienen niet te denken het zijn maar kinderen.
  Het voorbeeld dat wij nu geven zullen deze kinderen later navolgen.


  Maak melding

 10. Ik wil toch nog even een opmerking maken, vooral m.b.t. de reacties 1, 2, 3, 6 en 7.

  De solo-actie van mevrouw Ruth Wijdenbosch is alleen maar gericht op de verkiezingen van volgend jaar. Zij heeft de krant die de foto heeft gepubliceerd nooit benaderd, en heeft zich rechtstreeks tot president Venetiaan gewend met haar protest. Soms heeft zij, volgens het hoofdredactioneel commentaar in De Ware Tijd, hoogtijdagen maar ook dieptepunten, zoals deze zwakke, onjuiste en nietszeggende vergelijking de deze kwestie. Als men over de schouder van Wijdenbosch meekijkt, als voorzitter van de Commissie Vrouwen en Kinderrechten, zal men tot de conclusie komen dat ze haar spierballen moet laten zien wanneer b.v. de hulp aan misbruikte kinderen niet op gang komt, de stichting voor opvang van misbruikte kinderen wordt gesloten omdat er geen geld is, een groot deel van deze kinderen verstoken is van basisonderwijs en onder de armoedegrens leeft, geen goude huisvesting heeft en recreatiemogelijkheden onvoldoende zijn. En wat te denken van de wet op de Kinderbescherming die al langer dan 10 jaar (!) in de Assemblee ligt. Praten we nog niet eens over huiselijk geweld tegen kinderen, de verspreiding van porno op de lagere en middelbare schoren, en zo zijn er nog wel een paar onderwerpen te noemen. Mevrouw Wijdenbosch: Maakt u zich daar maar eens druk over. Dat is uw taak! Niet van een mug een olifant maken en goedkoop scoren. Deze foto is niet aanstootgevend, piëteitvol genomen en geplaatst. En wie daar aanstoot aan neemt heeft zelf groezelige gedachten!
  Ik hoor u niet over iedere vierkante meter van de Combéweg, Van Roseveltkade en v. Sommelsdijckstraat waarop halfnaakte hoeren staan. Dát is pas aanstootgevend!!!


  Maak melding

 11. dit laat nogmaals zien dat sommige mensen over de ruggen van meest zwakkeren in onze samenleving willen scoren .@ pinto jij en bosje zijn het zelfde anitrie domrie, wat deed bosje toen onze landgenoten omkwamen van de honger door zijn wanbeleid , wat deed bouterse toen bleek dat zijn aanwezigheid in de machtcentrum van surinamer ervoor zorgde dat suriname geisoleerd werd hey luister pinto jij ben en blijft een groote huigelaar hier ,waar blijft de ethiek van de journalist en de bladen. pinto weet jij nog dwarka panday van defentie. bosje maalt om het lot van jonge kinderen noem een andere naam niet bosje breek mij de bek niet open over deze man wat jonge vrouwen aangaat in suriname .het zou deze laffe politieke figuren zieren als ze met oplossingen komen .


  Maak melding

 12. Al die reacties over de foto vind ik nergens opslaan. Was dit zelfde foto langs de waterkant,heiligenweg,maagdenstraat. jodenbredestraat en noem maar op dat dit persoon wordt vermist dan had niemand naar gekeken of om gegeven. Dan zouden hun ogen de andere kant opkijken naar de halfnaakt geklede damen die door het stad paraderen . Wat zou er dan gezegd worden.
  Hey tranga bakadjarie
  spang kojtie en dergelijk
  hierom wordt er een heisa gemaakt.
  Dit laat gewoon zien dat de kinderen ook onderzocht worden.

  Tang Boeng.


  Maak melding

 13. Tja mijn 1e indruk was ” huh wat is er dan”

  Aan de andere kant is er idd een privacywet
  De vraag is dus meer ‘was er toestemming’ zo niet, dan is de ophef vanuit de gedupeerde gegrond. En voor de rest maakt die foto niets uit, ik persoonlijk vind wel dat er een andere foto gemaakt had kunnen worden…
  Het meisje zelf is onherkenbaar.


  Maak melding

 14. Ja hoor DU, liever een “huigelaar” dan een huichelaar. Hollands e moro yu fu skrifi. Jij bedient je van een taal waarvan jij DU nog niet eens bubakassi hebt gegeten. DUtje, je maakt jezelf onsterfelijk belachlijk.
  Zieren/sieren;
  defentie/defensie;
  anitrie domri/awari domri;
  groote is oud hollands;

  Sosokiloalfayueskrifi!


  Maak melding

 15. jij moet de laaste zijn pinto dus hou op, waneer jou word gevraag naar de betekenis van jou geweldige woorden die jij soms gebruikt is jou antwoord altijd schelden dus hou je mond .los van mij schrijffouten lieg ik niet over de feiten en ik maak geen misbruik van sommige berichten dat doe jij wel.jij weet wel mijn schrijffouten te zien maar jij kan niet inzien dat het opnemen voor een misdadiger erger en belachelijke is dan woorden verkeerd spellen. ik was niet in het fort maar je weet wel te vertellen dat mensen op de vlucht zijn doodgeschoten,ik ben de gene die om deze rechtszaak heeft gevraag om achteraf te zeggen dat het een politieke zaak is,en de doden de schuld geven dat niet bouterse maar bakkie de sterkste man in het leger was,dit zijn geen fouten maar grote leugens en die verdedig jij hier schamteloos pinto.ik zal iedere keer met of zonder schrijffouten jou leugens en die van jou kamaraden hier met feiten blijven bestoken .het gaat niet om mij maar om suriname en ook niet om bouterse want als er iemand is die heeft bewezen geen bubakassi heeft gegeten van het besturen van een land en jij nog minder dan is bouterse dat. pinto je ben zo tegenstrijdig als bouterse daarom is hij jou holmaatje . hoe is met die olifant mie boi en jou chat schatje die de misdaden en wreedheden van haar voorouders hier verheerlijk daar hoor ik jou niets over zeggen???????


  Maak melding

 16. Waar ik heel erg benieuwd naar ben is wat de ouders van dit meisje vinden van de foto?

  Ook al wordt op de foto slechts de rug van het meisje getoond, die gesierd wordt door een mooie lange vlecht, zou ik dit als moeder niet accepteren.

  Is aan de ouders om toestemming gevraagd of hun dochter zo op de foto geplaatst mag worden?
  Zonder toestemming vind ik het een kwalijke zaak.

  Kinderen hebben ook recht op privacy.


  Maak melding

 17. @DU

  DU, ik ken je niet en weet niet wie of wat je bent, maarr…..wat heeft bouterse en wijdenbosch ( de man )met ‘dit artikel’ te maken? Op deze manier maak je jezelf niet aleen belachelijk, maar komt op mij wel erg zielig over hoor.

  “Onpartijdig”


  Maak melding

 18. Dit kan niet. Hoe kan een journalist doordringen tot de onderzoeksruimte.Volgens mij val dit ook onder het medisch geheim. alles wat er daar binnen gebeurt hoeft de buitenwereld niet te weten. Laatstaan een foto.


  Maak melding

 19. wat velen misschien vergeten,is dat big brother overal zijn.men wordt tegenwoordig overal ongevraagd gefotografeerd.en dit verschijnsel ziet men ook op de tv.

  als men nu rekening moet gaan houden met individuele zaken dan kan men de tent sluiten.wat men hier te zien krijgt is een normale zaak van de wereld.

  niks no fout,men maakt gewoon een lullig sensatie van dit waardeloze opname.en zo beginnen die rotverhalen weer.

  als het een boslandcreool was zou men anders lullen.njangman no lobi ngangman.

  dus ruth kom a.u.b met een andere politieke stunt.en begin alvast naar je zelf te kijken.om jou soortgenoot niet voor de buitenlandse haaien te gooien.

  un sabi te leki un kon dong.dus lul niet zomaar meer in de ruimte.meisje begin alvast naar een man uit te kijken.want je bent al oud genoeg.


  Maak melding

 20. alex,

  Dat big brother de soortgenoten van jou in het binnenland in het buitenland projecteert met hun akrikaanse kledij(hangende lichaamsdelen) wil niet zeggen dat iedereen daarvan gediend is.

  Ik sluit me aan bij Prema weten de ouders hiervan???


  Maak melding

 21. Zo vader zo zoon en stiefzoon EN AL DIE OLIEDPOMME PAARSE STOMMELINGEN DIE STEMDEN IN 2010 EN 2015. NEKS NO FOUT MET EEN MISDADIGE LEIDER. ALEUJA KRIJST STEVE MEYE.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.