Surinaamse ambtenaar moet straks langer werken

10

PARAMARIBO, 19 feb – Ambtenaren moeten binnenkort mogelijk langer doorwerken. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, Biza, bereidt een regeling voor. De pensioengerechtigde leeftijd gaat omhoog van zestig naar vijfenzestig jaar. Het gebeurt gefaseerd.

Als het betreffende wetsvoorstel wordt goedgekeurd, mogen de ambtenaren eerst tot hun tweeënzestigste werken. Daarna moet het hoger. “We volgen de ontwikkelingen nationaal en internationaal en nemen die mee”, zegt Biza-topfunctionaris Subhas Jhauw tegenover de Ware Tijd. Onder meer geldt de persoonlijke bijdrage aan het Pensioenfonds. De bijdrage loopt nu achter.

Vanwege de inflatie lopen de premies danig achter. Nu krijgen ambtenaren de gelegenheid langer te blijven werken en hun pensioen te verruimen. “Maar als iemand na vijfendertig dienstjaren wil stoppen, moet die mogelijkheid ook bestaan”, aldus Jhauw. Dus wordt ook rekening gehouden met de groep die niet wil blijven. De financiële gevolgen worden nog uitgerekend.

10 REACTIES

 1. Hallo 1 gram goud kost +/- 20. euro.
  10 gram +/- 200. eu.
  100 gram +/- 2000. eu.
  Dus werken tot einde leven is dat een oplossing……FRONT waarom ben jij zo dom bezig.


  Maak melding

 2. En weg is het luizenleventje van al die -veel te veel- amtenaren. langer doorwerken jongens maar betekent niet automatisch dat er harder gewerkt gaat worden,helaas!
  groet,
  wakaman


  Maak melding

 3. Nu al presteren ze voor zeker 70% niets, door hun langer te laten werken is het dan met de hangmat op het werk. Erg, haast 10% van de bevolking is in overheids-dienst en doen voor het grote deel de 7 even meer dan dat zit er niet in.


  Maak melding

 4. langer werken om je pensioen van 1,25 naar 1,35 te verhogen.voor een dubbeltje verhoging moet je nog twee jaren werken.

  nu al stort men meer dan een dubbeltje per maand.zou je 50% van jou gestorte pensioen geld elke maand ontvangen dan toch ben je opgelicht geworden door de regering.

  straks gaat men te horen krijgen hoeveel de assemblee leden en de president aan pensioen ontvangen.een assemblee lid dat net een jaar of twee bij de assemblee heeft gediend, maakt reeds aanspraak op een pensioen,dat meer is dan een ambtenaar die 45 jaar bij de overheid heeft gediend.

  zo u wil zeven even.in elk geval dit gaat over de gestorte pensioen gelden.dat waardeloos is geworden door de inflatie.gewoon waardevast maken dat ding.maar nee pa lanti e`baka dem jongens met hun eigen vet.


  Maak melding

 5. Er is nu al een overvloed aan ambtenaren en zometeen met verkiezingen zullen een paar honderd erbij komen. Hebben ze notabene zoveel buro’s en stoelen en de ruimte die nodig zullen hebben of wordt er straks met 2a3 personen van een buro gebruikt gemaakt.

  Taang Boeng……..


  Maak melding

 6. Men bedoelt: de ambtenaren moeten langer op kantoor blijven “SLAPEN”. Want weten zij wat werken betekent????????.
  Hebben ze ooit gewerkt???????
  Weten ze wat werken inhoud?????????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.