Surinaams staatsbedrijf verdampt miljoen dollar

24

PARAMARIBO, 19 feb – Ongeveer een miljoen dollar is verdampt bij zaaizaadbedrijf SEL in Nickerie. Het geld is binnen enkele jaren tijd opgemaakt aan een dubieuze huurovereenkomst. Minister Kermechend Raghoebarsing overweegt een justitieel onderzoek.

Het geld is afkomstig van subsidies. “Misschien mogen we deze zaak niet zo laten. Het is niet correct wat er is gebeurd”, zegt Raghoebarsing. Het geld was bestemd voor dringende maatregelen bij de SEL of Stichting Experimentele Landbouwbedrijven. In plaats daarvan is betaald voor een gebouw, waarbij er “onvoldoende scheiding was tussen huurder en stichting.”

Dat duidt op gerommel van binnenuit. “Het contract had gewoon niet ondertekend moeten worden. Er was wel toestemming (van hogerhand, red.), maar je kon met je klompen aanvoelen dat het problemen zou geven. Er was sprake van grote onzorgvuldigheid”, aldus Raghoebarsing. De stichting heeft intussen een nieuw bestuur. Het geld moet terugbetaald worden.

24 REACTIES

 1. Wie zijn de schurken?Zijn het vrienden van de minister zelf?Er wordt van dubieuze huur overeenkomsten gesproken,kan man niet direct zeggen dat het geld door vrienden onderling gebruikt is.De minister weet zeker meer van de zaak af dan het geen in dit artikel te lezen staat.Ik zeg het nogmaals het ministerie van LVV en Openbarenwerken en Verkeer worden door een Hindoestaanse clan geregeerd het is een vrienden gedoe ze helpen elkaar en daardoor verdwijnen zeer veel gelden.


  Maak melding

 2. “”Misschien mogen we de zaak niet zo laten””

  Deze tekst geeft aan hoe er over na gedacht wordt over gemeenschapgeld in Suriname.
  Jammer maar hierdoor krijg men het idee dat iedereen in Suriname corrupt is

  daroe


  Maak melding

 3. Ben bang dat dit slechts een topje van de ijsberg is.
  Het is niet vreemd dat men diensten aan elkaar verleentom er zelf beter van te worden.
  Liefst met gemeenschapsgeld.
  Gewoon tot op de bodem uitzoeken en het geld terughalen.
  De bestuurders die hier aan hebben meegewerkt op een zwarte lijst plaatsen zodat ze nooit meer voor zulke verantwoordelijke functies in aanmerking komen.
  Gepaste gevangenisstraf en geldboete zou ook op zijn plaats zijn.
  Ook even een onderzoek naar de bankrekening en bezittingen van deze lieden zou niet verkeerd zijn.


  Maak melding

 4. FRONT gewoon weer..iets…erkomt gewoon weer niksssss…. niemand…….(ssst ssst justitie toch)….FRONT FRONT ondertussen een bekende domme/schurkenbende…


  Maak melding

 5. Het is inderdaad triest wat er is gebeurd en er zal zeker wat aan moeten gebeuren, maar aan het creeeren van etnische spanningen hebben we niets hier in Su., dat laten we met alle plezier voor Nederland! Aan de mensen die het beter denken te kunnen: Wees welkom om hier in Suriname op een constructieve manier mee te helpen want langs de kant staan schreeuwen is het gemakkelijkste wat er is toch! Als ik het goed heb begrepen gaat men in Ned. ook niet goed om mt gemeenschapsgelden (en dan druk ik mij zeer voorzichtig uit) en als ik dan lees wat voor straffen men daar dan krijgt…
  Desondanks blijven onze zg brada’s en sisa’s gewoon daar en nemen die shit, nb van witte mensen! Ik zou zeggen: kom naar Suriname om samen met ons hier het dan wel beter te doen.
  Laat alle etnische frustaties wel op Schiphol achter voor dhr Wilde(rs)man .
  JP


  Maak melding

 6. “Ik zeg het nogmaals het ministerie van LVV en Openbarenwerken en Verkeer worden door een Hindoestaanse clan geregeerd het is een vrienden gedoe ze helpen elkaar en daardoor verdwijnen zeer veel gelden”.

  Johan

  Uitspraak gebaseerd op etniciteit.
  We weten dat een ieder die de kans krijgt om geld achterover te drukken, dat ook doet.

  Het zal me niet verbazen als ook deze zaak in de doofpot verdwijnt.


  Maak melding

 7. HET is zeker die verdampte 400kg padie
  dat rond cirkelt ze stelen vlak onder de ogen en neus van die man met tien lange vingers sorry schone nagels el matador vinie en sheriff hij kijk maar met zijn bigie bril
  zet een ander bril op misschien zijn de rovers nog in de buurt pak ze aan anders 2010 exit lvv lantie voevoeroe


  Maak melding

 8. Prema,
  Ooit mocht ik namens de staat voor niet weinig centen voor mijn doen grote aankopen doen t.b.v. mijn diensten. Ik zal je vertellen dat ik onder enorme druk heb gestaan van mij plotsklaps omringende dieven. Het is hen in binnen- en buitenland niet gelukt om mij op de kniën te krijgen. Over een ieder, die de kans krijgt gesproken. Het begint er wel verdomd veel op te lijken dat het uit een zekere hoek komt ja Prema. Vindt je ook niet? Noem jij de namen op en ik zal fluiten. Stelletje onbeschamende dieven.


  Maak melding

 9. A tru no.8, gwentie foe todo na krakrasie hahahaha. Na soso njang mang sidong drape en gaat het nooit afleren. Met dit soort gasten is geen Land te bezeilen.


  Maak melding

 10. he jongens niet raghoebarsing is schuldig .
  het een deal onder leiding van ex minister gangaram panday .
  wat raghoebarsing moet doen is gewoon de politie afdeling fraude op de zaak los laten .
  als minister heb je niet te denken in termen van misschien.
  maar de journalisten die hem hebben geinterviewd zijn klootzakken .
  analiseer het vraaggesprek dan zal je zien dat de minister tot tweemaal toe die stomme journalisten de ruimte geeft om hem onder vuur te nemen.
  maar hoe kan het ook anders zij zien dat niet in want je moet ook rekening houden geeft de minister uit zichzelf aan dat hij onderzoek gelast dan heeft hij problemen binnen zijn eigen politieke partij. dus geef niet de minister of de regering de schuld van verkeerde zaken maar de stomme persmensen.


  Maak melding

 11. Eerst de minister Baliser/Balwaser(VHP) vervolgens $RD.80.000,00 bij CBB(VHP) en nu
  US$.1000.000,00 bij LVV(VHP)verdonkermanen.

  Is dat niet schandalig. Neen hoor liefje Prema het valt helemaal niet op hoor.

  Waar zijn Dora en Randjietsingh?


  Maak melding

 12. pinto je doet alsof een bepaalde groep boeven zijn maar vergeet je eigen soort niet die zijn de grootste boeven van het land.
  Het land hebben jullie soortgenoten naar de verdoemenis geholpen. Jullie moeten jezelf bezig houden met dansen feesten en beesten.


  Maak melding

 13. Pinto,

  Jij en anderen doen alsof alleen de Hindostanen de grootste schurken zijn in Suriname.

  Alle andere Surinamers zijn zeker schoon van blaam en zo zuiver als pasgeboren baby’s.

  Je kan mij pas aanspreken als ik zou beweren dat Hindostanen geen boeven zijn.
  Ik zeg alleen dat een IEDER in Suriname die de kans krijgt om te stelen, steelt.

  Zelfs in Nederland stelen Surinamers.
  Subsidiegelden die voor andere (privé) doeleinden worden gebruikt dan de doeleinden waarvoor ze bestemd zijn.

  Surinamers zullen nooit en te nimmer 1 natie zijn. Bij zowel goede als slechte zaken, spreekt men n.l. niet over Surinamers, maar worden de etniciteiten genoemd.

  En jij Pinto bent 1 zo’n Surinamer die Hindostanen altijd zal noemen als het gaat om negatieve zaken, maar ze nooit zal noemen als het om postieve gaat.
  Jij en met jou vele anderen doen alsof alle Hindostanen alleen maar slechte dingen doen.
  Breek mij de bek niet open, ik kan ook vele slechte dingen noemen gepleegd door niet-Hindostanen zowel in Suriname als in Nederland.

  Begrijpend lezen is en blijft moeilijk voor mensen als jij.

  Noem mij voortaan geen liefje. Of het nou goedbedoeld is of niet. In dit geval bedoel je het negatief.


  Maak melding

 14. mensen als pinto moet je niet serieus nemen ,hij blijft iedere keer de zelfde onzin verkondigen alsof coruptie met ras of etniciteit temaken heeft pinto je valt door de mand mi boi. begrijpend lezen is en blijft moeilijk voor mensen al jij .pinto, overal in de wereld komt coruptie voor kijk maar in israel, suriname en ook in nederland komt het voor , de taak is om de schuldigen keihard te straffen.vraag aan pinto hoe die man die als zijn god ziet bouterse aan zijn rijkdom is gekomen en bosje .


  Maak melding

 15. het verwonderd mij echt,dat zo een labiel als du nog kracht heeft om steeds met hetzelfde liedje te komen.neem mij niet kwalijk,maar vindt je zelf niet dat je nu teveel in de ruimte klets.

  jonge eerlijk gezegd je maakt me moe met al die rotzooi van jou over bouterse.heb je geen tijd meer om te wachten op een rechtelijke uitspraak.

  wil je niet bij de ware tijd gaan solliciteren.om mamantin tori te schrijven.of bij radio apintie om de plaats van harry jong loi in te nemen.


  Maak melding

 16. Alex joe DDB Dagoe. Nergens hierboven wordt door de naam van die idioot genoemd!!

  Alleen loosers als jij reageren 2 dagen na een reactie met dergelijke onzin.

  Als je zinvol bezig wil zijn wijs dan liever je matie op het feit dat ze zich weer als grote racisten gedragen op het forum. En dat van een partij die beweert niet ethnisch te zijn.


  Maak melding

 17. neus,
  naar zich laat aanzien ben je goed geïrriteerd geweest.naar aanleiding van mijn schrijven.maar ja dit moet men gewoon verwachten van een siamees.heb je een vlek aan je rechterbeen,dan ben je familie van de ezel.

  Alex joe DDB Dagoe hahaha
  mooier kon het niet,yu na dagu neus de kaw bana


  Maak melding

 18. Neus je meet met 2 maten,de naam van Bouterse wordt wel genoemd en wel door DU,je moet rap wezen met je oordeel als je idd nergens de naam van Bouterse bent tegengekomen,of ben je DU himself?
  DU,is de enige hier op dit forum die te pas en onpas met Bouterse aankomt zetten,ja dan krijgt ie respons natuurlijk,daar lees ik je niet over typen.
  En jullie noemen zich democraten???Kom nou zeg,volgens mij hebben jullie geen flauw benul wat democratie ihoud.Ieder is vrij om voor de gene te kiezen ,of het nu die schoothondje Venetiaan is,of die ongeletterde Brunswijk enz.enz.
  Een democraat,gaat niet een ander zijn keuze in twijfel trekken,anders kon Wilders ipakken.
  Jullie zij voorstaaders van het geboefte die nu regeert met een zware drugscrimineel onder zich,anderen zijn voorstaanders van Bouterse,die van zijn fouten geleerd zal hebben.een ezel stoot zich nooit voor de 2e keer aan de zelfde steen.
  En wat een taal wordt er gebruikt zeg,gebrek aan woorden/letters?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.