vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEconomie Suriname meer slaagkans met energieplan

Economie Suriname meer slaagkans met energieplan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 feb – De Surinaamse economie kan een flinke duw in de rug krijgen met een gedegen energieplan. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Nu vastgesteld is dat de komende vijftien jaar dubbel zoveel energie nodig is, zijn concrete stappen nodig.

Onder meer investeren in waterkracht is van het grootste belang. Volgens de eerste schattingen is ruim vijfhonderd miljoen dollar nodig. Van Ravenswaay ziet het als wel besteed geld. “Het grootste probleem nu is werkgelegenheid. Het is van belang de welvaart te behouden en mensen aan werk te helpen.” Gedacht moet worden aan grote projecten, zoals infrastructuur.

Maar dan wel van het soort dat relatief snel rendement oplevert. “Vooral infrastructuur met een meerwaarde en die zich terugbetaalt. Bij de grote projecten moeten we zoveel mogelijk Surinaamse bedrijven inzetten”, aldus Van Ravenswaay. Het schept werkgelegenheid en er komt een bredere basis voor economische groei. Een groot deel van de energiebehoefte de komende jaren wordt toegeschreven aan verwachte investeringen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
  1. hahaha

    mijn favominister kraamt weer eens wat onzinnigs uit.

    Suriname heeft meer energie nodig.Vandaar dat het EBS plant aan t van hogeguysstraat stil ligt.

    :)Deze man moet zich bezig gaan houden met koeien en bijen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES