dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBilliton Suriname drukt afvloeiingsregeling door

Billiton Suriname drukt afvloeiingsregeling door

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 feb – De Billiton Maatschappij Suriname, BMS, drukt zijn afvloeiingsregeling door. Dit meldt de Ware Tijd. Hoewel de vakbond onderhandelingen voorstaat, krijgen de arbeiders opties voorgelegd. Dat zet kwaad bloed.

De vakbond en ook vakcentrale C-47 spreken van onmaatschappelijk gedrag. Kennelijk wordt meer financieel voordeel verwacht bij onderhandelingen. Billiton gaat min of meer uit van een take or leave it positie. “Als het pakket (voorzieningen, red.) afgewezen wordt, kan BMS, afhankelijk van de noodzaak, besluiten de officiële procedure voor ontslag te starten”, stelt het management.

Een dergelijke procedure gaat via het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Dat kan nog heel wat bureaucratische voeten in de aarde hebben. Het bedrijf telt enkele honderden werknemers. BMS vertrekt over twee jaar definitief uit Suriname. Als reden geldt de economische crisis in de wereld. Om die reden is ook afgezien van een bod op de voorraden in West-Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Billiton gewoon voor het gercht dagen. Internationaal hulp zoeken bij de vakbonden.

  Niets laten verschepen en beslag leggen op alle zaken waarop beslaglegging mogelijk is.


  Maak melding
 2. Billeton voelt zich geboeld…zij wilden…ook op de goud gronden voor aluminium….ondertussen..om stiekem goud mee te nemen…maar die lummels hebben het dan maar voor 5.ct(vijfcent) weggegeven.


  Maak melding
 3. Laat ze alsjeblief zo snel als mogelijk opsodemieteren.We hebben genoeg kundige mensen in suriname ,om de boel draaiende te houden.Gewoon de boel in beslag nemen.Deze lui moeten met lege handen het land uitgezet worden,omdat ze naar mijn mening het sociaal leven en de orde en rust in suriname verstoren. Weg met die zooi.


  Maak melding
 4. Persoonlijk vindt ik niet dat je bhp op zon manier en op zo een toon een exit moet geven ,want hoe dan ook hebben vele suris hun bestaan toch aan hun te danken,en het zijn specialisten die doen waarvoor ze betaald worden!
  We bedanken die {dumbo} en corrupte politici van toen en (nu)die altijd maar dachten dat ze scherper waren en hun eigen zakken aan het vullen waren.
  Dus wie heeft wie belazerd?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES