KLM peinst niet over opgeven vliegroute Suriname

24

PARAMARIBO/DEN HAAG, 18 feb – De KLM overweegt geen moment de route tussen Paramaribo en Amsterdam op te geven. Dit zegt KLM-woordvoerder Nanke Kramer. De sanering op andere lijnen in het Caribisch gebied heeft met Suriname niets te maken. Wat vooral speelt is de rendabiliteit.

De route tussen Aruba en Amsterdam was eenvoudigweg niet rendabel meer. Dus wordt die opgeheven per eind maart. Voor Suriname is dit “niet aan de orde”, zegt Kramer tegenover de Ware Tijd. Dat hoeft nog niet te betekenen dat de Mid-Atlantische route ook werkelijk de moeite van het blijven waard is. Maar om op te geven worden ook andere overwegingen meegenomen.

Die schijnen nog niet negatief uit te slaan voor Suriname. KLM blijft wel aandringen op het afschaffen van de commissie voor reisbureaus. Die maken nu aanspraak op zes procent van de prijs per vliegbiljet. Volgens KLM moet de maatregel het reizigerspubliek ten goede komen. President Ronald Venetiaan greep ruim een jaar terug in door het percentage wettelijk vast te leggen.


24 REACTIES

 1. schandalig van deze mevr,om te zeggen dat ze er niet overpeinst de route op te geven.omdat het zo rendabel is.sur neem maar alleen de slm of een andere optie,dan zal ik willen zien hoe deze mevr verder haar boontjes dopt. het is schandalig voor zo een uitspraak.


  Maak melding

 2. Een regering zonder ruggen graat gaat ook nooit kunnen vechten tegen het VOC of WIC mentaliteit.
  Je kan deze handeling in vergelijking nemen met een coup, eerst toejuichen en later de riem aantrekken om het te laten escaleren.

  En nu op de haatzaaiers hun mening wachten, het zal weer niet mals zijn, ma na so a tan, sa kakti e wroko.
  En nu kijken of BUZA een grote mond gaat opzetten alla wijlen Suharto, nee het zal wel niet.
  Nu mondje toe want anders krijg je niets om sterk te zijn tijdens de verkiezingen, wie wat er nog meer strak wordt gehouden.


  Maak melding

 3. Ging het vroeger met de langa wipi, spaansebok, vierendelen, verdeel en heers kaar kong. Anno 2009 gaat het uitmergelen geruisloos door met jumbo’s 747.


  Maak melding

 4. met zulk een uitspraak, kan jij direct uitmaken dat suriname(SLM)het niet voor het zeggen heeft, maar nederland.
  de presidentje van suriname heeft ons terug gebracht in de tijd van ja mi bakra.


  Maak melding

 5. Check eens..Kramer zegt:

  ” Voor Suriname is dit “niet aan de orde”, zegt Kramer tegenover de Ware Tijd. Dat hoeft nog niet te betekenen dat de Mid-Atlantische route ook werkelijk de moeite van het blijven waard is.”.

  Wel beste mevrouw Kramer als het nioet persé de moeite waard is, laat dan a.u.b. de route vallen, enzie hoe snel een ander die dolgraag wenst in te vullen.

  Een lijn met een hoge bezettingsgraad, even lang als een vlucht naar bestemnmingen in de USA, en hogere tarieven .

  En niet persé de moeite waard? Nogmaals laat dan zien en laat de lijn vallen.

  Op SME zal er graag door anderen gevlogen worden tegen scherpere tarieven.Dat verzeker ik U.

  De Nederlandse ARROGANTIE is nog niet verdwenen.


  Maak melding

 6. Als het beschikken over een eigen vloot niet reëel is dan zij het zo, maar kan niet tot doel hebben om de Surinaamse mens letterlijk en onbeschaamd uit te buiten!
  Amsterdam-Paramaribo Euro1.500,00;
  Amsterdam-Rio de Janeiro over Paramaribo, relatief voor een habbekrats! Neus #8, probeer het biologisch proces weer op te starten, misschien krijg jij dan wel hersentjes en ratio mee om je naaste van dienst te kunnen zijn.


  Maak melding

 7. Curaçao had een paar jaren geleden een premier die Mirna Godett heet. Deze mevr. had de KLM de stuipen op het lijf gejaagd door de historische woorden: “dat doen we ook!” te gebruiken. Ineens had de KLM al haar negatieve plannen/ monopolie v.w.b. de Antillen stopgezet.

  Mevr. zei dat, indien de Antilliaanse vluchtvaart maatschappij niet meer in Nederland mag landen, de KLM ook niet meer op de Antillen mocht landen. De hoge heren schrokken zich een hoedje, want iedereen had premier Mirna Godett onderschat. Maar ja, je moet wel durven.


  Maak melding

 8. Een vlucht in mei vanuit Schiphol naar Curacao en naar Paramaribo en vervolgens naar Schiphol voor een vakantie van 4 weken kost € 834.

  Is dit geen koopje ? De SLM is duurder dan de KLM.

  Onze mond vol hebben van de prijs terwijl Suriname hier debet aan is.

  De vertrekbelasting en luichthavenbelasting te Suriname en de luchthavenbelasting in Nederland. samen goed voor circa 120 euro.
  Tel uit je winst wie wat hier aan overhoud??????


  Maak melding

 9. Dit probleem krijg men als alleen de KLM vanuit Europa naar Su. mag vliegen.

  En kijk ..juist daar hebben wij een groot bril zitten hij vecht met zichzelve over jaren ’80 en neemt enkele dombo’s van de NPS ook daarin mee.

  Wij zijn reeds in een gedeelte van een andere eeuw…… maar groot bril houdt zich aan het verheerlijken van de kolonialetijd.

  Hoe wil men dat de Suri’s naar de toekomst gaan denken en ook eraan werken.

  FRONT EEN BELEMMERENDE FACTOR >>>DAT STAAT ALS EEN PAAL BOVEN WATER.

  FRONT NIKS EN OOK NIKS ANDERS DAN EEN KATALYSATOR VOOR DOMHEID.


  Maak melding

 10. De Surinaamse overheid moet aangeven tijdens de luchtvaart meeting dat ze meer concurrentie moeten toelaten. De Surinaamse overheid die verdient ook aan de dure tickets.(aandeelhouder van de SLM)

  Waarom geen verdrag met Venezuela om via Caracas ook naar Suriname te vliegen.

  Vele Europese carriers vliegen naar Caracas.

  KLM, MArtin Air (ook Transavia) en Air France vallen samen onder allen één onderneming.
  (zie de jaarcijfers)


  Maak melding

 11. Wat een klinkklare onzin.
  “1) De route tussen Aruba en Amsterdam was eenvoudigweg niet rendabel meer. Dus wordt die opgeheven per eind maart.
  2) Die (RENDABILITEIT)schijnen nog niet negatief uit te slaan voor Suriname. KLM blijft wel aandringen op het afschaffen van de commissie voor reisbureaus. Die maken nu aanspraak op zes procent van de prijs per vliegbiljet.
  3) President Ronald Venetiaan greep ruim een jaar terug in door het percentage wettelijk vast te leggen.

  Surinamers worden dus gebruikt als melkkoeien van de KLM. Produceert de koe niet meer dan wordt die afgeslacht. KLM wil ons verder afpersen met drogredenen. De commissie voor de reisburo’s moet ook ingeleverd worden, terwijl Vene dat nauwelijks een jaar geleden wettelijk heeft vastgelegd. dus er wordt geen respect getoond voor de pres. en getwijfeld aan diens integriteit.
  Nog erger en het allerergste is dat Surinamers steen en been klagen over KLM maar iedere keer trouw met de KLM vliegen. een maand de KLM boycotten en zie!!.
  Een vliegtuig vlucht is nooit comfortabel met welk maatschappij je ook vliegt, danwel de verschillen zijn niet als tussen een VW golf van 1969 en een Mercedes van 2009.
  De SLM is trouwens een overgespoten KLM vliegtuig. In de SLM krijg je geen rotsooi (harde broodjes en halfgebakken zalm) te eten, maar lekkere broodje batjauw ed.
  Klagen jullie over KLM, iedereeen gaat toch vrijwillig en zelf bij de KLM boeken en zonder enig pressie van de KLM de euro’s of dollars neertellen, terwijl de service niet beter is.
  De SLM is misschien even duur maar het hef is on onze handen, als de de KLM eruit pleuren kunnen we beter pressie leggen op de prijzen van SLM (binnenlandse aangelegenheid) dan bij de KLM. Suriname kan niet beslissen over de prijzen die KLM hanteert, Surinamers kunnen wel de KLM verbannen door maar een maand gezamelijk niet te boeken. De reisburo’s zouden dit kunnen coordineren en regiseren maar die zijn weer happig om uw geld te incasseren.
  De Surinaamse overheid zou de KLM landingsrechten kunnen ontzeggen maar dat zou de SLM problemen kunnen geven.
  weg met die Ka L.M.


  Maak melding

 12. Er moeten echte prijsvechters toegelaten worden op deze lijn i.p.v. monopolisten met hun miljoenen aan bonussen en salarissen.

  Dan zul je zien dat het stukken goedkoper kan.


  Maak melding

 13. laat ook garuda en air india deelnemen op deze route zal je zien hoe ze afdruipen de melkkoeien uit de polder.

  Maar surinamers schreeuwden al 300 jaar we worden uitgebuit. Wie buit suriname nu uit ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿


  Maak melding

 14. Neus wij begrijpen dat jij een leeghoofd ben.

  FRONT zal altijd toestemming geven de bevolking door anderen te laten uitbuiten…Opa Ruro. van der Pseudo. zit daar als buitenlander(witman)…dat hij is.


  Maak melding

 15. @ nummer 23
  de ndp van bouterse en bosje hebben laten zien wat uitbuiten is toch ? zijn hebben het volk os lafhartige manier uitgebuit zelf bij het inwissellen van de oude sterke gulden van suriname dat vergeten jullie zeker .wie is nou een leeghoofd vertel mij dat .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.