vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHandelsmissie 'Suriname is booming 2009'

Handelsmissie ‘Suriname is booming 2009’

-

Does Travel - naar Suriname

De economische crisis is nu goed voelbaar in Nederland. Steeds meer grote en kleinere ondernemingen overwegen nu om activiteiten in het buitenland uit te laten voeren. Daar zijn nog wel gespecialiseerde medewerkers en managers te vinden, en deze kunnen tegen relatief lage kosten ingeschakeld worden. Dit maakt het tevens makkelijker om nieuwe producten en diensten op de markt te brengen.

Na succesvolle handelsmissies in 2008 organiseert Redmond Consultancy & Management (RCM) in het kader van bedrijven matchmaking en duurzame ontwikkeling wederom een reis voor ondernemers en managers naar Suriname. Alle deelnemers zullen de rijkdom van diversiteit ervaren. De thema´s zijn o.a. ecotoerisme, outsourcing-offshoring en landbouw-industrie, ict en vastgoed. Vanuit Nederland is er enorme belangstelling in de samenwerking met lagelonenlanden.

Wilt u in het 2e kwartaal 2009 ook mee naar Suriname en de diversiteit echt beleven? Dat kan! RCM is vooruitstrevend op het gebied van: kennisdeling/matchmaking (het bevorderen van internationale samenwerking via publicaties, seminars, bedrijfssimulaties, videofilms en business matchmaking handelsmissies). Daarnaast consultancy/management (o.a. feasibility study, landen- en partnerkeuze, offshore transitie, research en bedrijfsadvisering). Tevens training/coaching (o.a. “effectief omgaan met de Surinaamse zakencultuur en ondernemerschap”). Een voorproefje is mogelijk op dinsdag 17 maart. Dan organiseert RCM i.s.m. Kamer van Koophandel Amsterdam een Praktijk Seminar: Succesvol internationaal ondernemen met en in Suriname.

Kijk op www.redmondcm.nl voor het programma en meer informatie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Een gat in de markt voor Suriname en sr. kan hier enorm zijn voordelen mee doen.
  Hopelijk gaat de corruptie machine ook niet harder draaien en het tekenen van foute contracten niet voorbehouden aan bep personen die niet gecontroleerd worden.
  M.i. contracten altijd laten controleren door een commissie met mensen van verschillende politieke partijen.


  Maak melding
 2. Booming, als de bevolking niet eens geld heeft om ervan te kunnen leven en eten?
  Maak de kat maar wijs!
  Zolang alle Surinaamse grondstoffen voor een appel en een ei verkocht worden, word het nooit wat met Suriname.
  Het is ook niet voor niets dat Suriname door blijft sukkelen op dit gebied. De Canadezen gaan binnenkort ook als “hun” goud opeisen. Afspraak is afspraak zeggen ze dan.
  Booming, wie gelooft dan nou.
  Zonder geld is handel niet mogelijk. Wie weet is ruilhandel wel een optie.


  Maak melding
 3. De ondernemers zullen al heel snel van een koude kermis thuiskomen als ze zover zijn om daadwerkelijk te starten in Suriname. Het wordt een hele lange lijdensweg om de vergunningen rond te krijgen. Trek maar gerust 10 jaar voor uit voordat alles in orde is. Of meteen “iets onder de tafel schuiven” doet ook wonderen!!!! Ik kan er van meepraten!!! Ben al jaren bezig om een tweetal bedrijven op te zetten, maar de ambtenaren willen gewoon NIET werken of werken je bewust TEGEN!!!! Ik geef een paar voorbeelden: Verblijfsvergunning, bedrijfsvergunning, douane, autokeuren, rijbewijs omzetten, inschrijven CBB etc…alles werkt sneller met “TJOEKOES”.


  Maak melding
 4. Dat weet je,zaken afhandelen is een lange weg daar,maar wat ik nog erger vindt is dat de surinamer zelf er niet beter van wordt,ten minste als je niet in het clubje zit .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES