Surinaamse vrouw laat politiek links liggen

7

PARAMARIBO, 17 feb – De Surinaamse vrouw is nog maar minimaal vertegenwoordigd in de politiek. Dit stelt het Vrouwen Parlement Forum, dat zich inzet voor een zwaardere politieke stem voor de vrouw. De doelgroep is noch in het parlement, noch in het bestuur genoegzaam aanwezig. Er is zelfs sprake van een dalende trend.

“In 1996 was tien procent van de ministerraad vrouw, in 2005 was dat vijftien procent en na de verkiezingen van 2005 elf procent”, zegt VPF-voorzitter Iris Gilliard. Het baart zorgen, temeer daar de aandacht voor vrouwenaangelegenheden te lijden krijgt. VPF blijft erbij dat vrouwen meer kunnen inbrengen. Dat geldt niet alleen zaken en problemen die direct te maken hebben met vrouwen.

Ook andere nationale issues kunnen baat vinden. Maar dan zal de deelname van vrouwen intensiever moeten. Dat vergt meer initiatief bij de doelgroep zelf. Maar ook de politiek zal het zijne moeten bijdragen. “Vrouwen moeten zelf meer in zichzelf geloven en daarmee meer naar buiten treden. Ook politieke partijen moeten open staan voor vrouwelijk leiderschap”, aldus Gilliard.


7 REACTIES

 1. in een land in ontwikkeling gaat dit moeilijk.de vrouwen hebben het te druk met persoonlijke zaken en kunnen onmogelijk tijd vrij maken om komedie te gaan spelen in het parlement.je stem wordt toch niet gehoord en zegt de mannelijke collega’s ook niks.

  let maar op de aanwezige vrouwen in het parlement.deze zitten te zitten.en een ander is steeds bezig de minister van justitie te strelen en met haar ondergoed(directoire)in de vergaderruimte te zwaaien

  wat een lullig geur door deze gecreëerd en de overige dames in het parlement voor schut geplaatst.

  ik heb mijn vrouw liever thuis dan tussen de criminelen in het parlement.


  Maak melding

 2. Het is jammer dat niet nog meer vrouwen in Suriname hun stem niet laten horen.
  Het zal niet eenvoudig gaan, ze zullen vooral in het begin veel strijd moeten leveren, willen ze gehoord worden door de Surinaamse man.

  Onderstaande reactie van Alex zegt meer over hem dan over zijn vrouw: “ik heb mijn vrouw liever thuis dan tussen de criminelen in het parlement”.

  Of wil Alex zijn vrouw liever thuis houden, zodat hij de buitenman kan spelen?

  Vrouwen bereiken door hun “simpele” manier van denken en doen vaak hun doel.
  Verder kunnen vrouwen over het algemeen beter met geld omgaan.
  Hoe moeilijk een vrouw het financieel ook kan hebben, ze weet toch altijd iets lekkers voor te schotelen.

  Een vrouw is minder geneigd tot corruptie dan mannen. Vrouwen denken veel meer aan de toekomst dan mannen.
  Vrouwen zijn sterk, ze gaan bij pech zelden naast de pakken neerzitten.
  Uithuilen en de schouders er weer onderzetten is hun motto.
  Hoeveel Surinaamse vrouwen hebben het niet in hun eentje moeten redden en het is ze goed afgegaan. Of ze nou geschoold zijn of niet, ze maken iets van hun leven.
  Zulke vrouwen zouden het echt niet slecht doen in de politiek.


  Maak melding

 3. prema,
  je zit de hele dag thuis barra met grote gat te bakken.
  ay boi ouderdom komt echt met gebreken,sexy prima leer je kruis geduldig dragen.

  wacht maar ik stuur je nog een zuigfles,jij en nog een paar andere lijden aan twistziekte.


  Maak melding

 4. Als ze de vrouwen dan ook eens gewoon de kans geven en toestaan om plaats te nemen in de politiek zouden jullie nog eens een poepie kunnen ruiken, er zijn genoeg vrouwen die dit heel goed kunnen. Maar ze komen er niet in/ of worden er weer net zo hard uit gekickt. Doen ze dan toch zelf in de politiek. Want ze hebben altijd wat te zeiken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.