dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinamePolitiek Suriname moet af van troebele financiers

Politiek Suriname moet af van troebele financiers

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 15 feb – Politieke partijen in Suriname moeten zich ontdoen van de waas over financiering van hun partijkas. Dit zegt oud-minister en universiteitsdocent Subhas Mungra. Het laten raden naar financieringsbronnen laat te veel ruimte voor speculatie. Dat is niet goed voor de democratie, maar ook niet voor de economie.

De kans is immers levensgroot dat de criminaliteit via een achterdeur greep verkrijgt op de samenleving. Het is niet waarschijnlijk dat welke politieke partij ook dat nastreeft. “Maar het gevaar bestaat ook van oneerlijke concurrentie en verrijking”, zegt Mungra. Aangezien ook criminelen niet voor niets geld zullen geven, willen ze hun investering terugverdienen. Dat moet dan na de verkiezingen.

Zit de politieke partij eenmaal in het zadel, dan is het terugbetalen geblazen. Mungra iet dat gebeuren via bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van grote lappen domeingrond. Of het doorspelen van grote projecten en opdrachten. Dat zal uiteindelijk de economie duur te staan komen. Concurrenten worden zo oneerlijk weggedrukt. Mungra staat daarom speciale wetgeving voor om het financieren van politieke partijen te binden.

- Advertisement -


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
11 REACTIES
 1. Elk zichzelf respecterend land beschikt al jaren over dergelijke wetten en ook de anti corruptie wet waar we nog steeds opwachten hoort bij die wetten die een gezonde democratie heel hard nodig heeft.


  Maak melding

 2. die mungra heeft eerst zelf zijn zakken gevuld en komt dan nu mr ethiek uithangen
  hetzelfde geldt voor andere partijgenoten zoals bijvoorbeeld alimahomed, schurken zijn het


  Maak melding

 3. Subhaas Mungra’
  Je hebt een heel groot punt. Suriname wordt al decennia lang geteisterd door dit fenomeen. Drugs/crime is in the end alles en iedereen vernietigend! De producent, verscheper, retailer en gebruiker komen zichzelf wel tegen in the end helaas. En niet tijdens hun razen en tieren. Er was een dealer, die de duurste auto’s en motorrijwielen bezat. Zijn laatste dagen sleet hij met verkoop van slooponderdelen en de dakplaten van zijn villa.

  Weest opgepast!


  Maak melding

 4. Eén van de grote financiers is Dilep Sardjoe voor de NDP. Jong Tjien Fa voor Somo’s partij, De VHP wordt gefinancieert door tal van hindostaanse ondrenemers zoals Janki, dewalapersad e.a. terwijl de NPS wordt gefinancieert door stille financierders in het buitenland. But bovenal wordt de coke de financieringsbron van Brunsie en Bouta genoemd.


  Maak melding

 5. Pas het systeem van Barak Obama toe.Die huidige president van het machtigsteland ter wereld heeft NOOIT multinationals als sponsors voor zijn verkiezingscampangne willen hebben!!!Hij vroeg gewoon een bijdrage van het Amerikaansevolk.Daardoor kon hij vorigeweek al bepalen dat,elke manager van een bedrijf die meer dan $500.000,= verdient en ook nog een bonus krijgt,niet hoeft te rekenen op financielesteun van de Amerikaanse overheid.Kijk dat is pas MANNENTAAL!!!!!


  Maak melding

 6. Mungra heeft een goed punt. Ik stel voor dat alle partijen een register bijhouden wie welke bedragen of diensten heeft gedoneerd. Dit register moet openbaar zijn. Ik hoop dat de politieke partijen ook het nut van transparantie inzien en in het parlement zullen instemmen met zo’n wet. Zo’n wet heeft voordelen en nadelen. Voordeel: geen omkoperij en een partij heeft z’n handen vrij om te doen wat goed is voor het land. Het nadeel is dat je gelijkheid binnen een partij creërt en alle partijleden serieus neemt(maar dat ligt meer aan de manier waarop men nu tegen rangen en standen aankijkt)…………. of is dit juist een voordeel?


  Maak melding

 7. Al te vaak maakt men lelijke grappen en vooral met het land Su…i.p.v. deze mensen kijken wat de zogenaamde niet (crimineel) uitspookt gaan zij op criminelen zitten wachten…..ondertussen wordt het huis(Suriname)leeggeroofd door niet(CRIMINELEN).

  Let wel !!!!! op niet Crimineel tussen haakjes.!!!!


  Maak melding

 8. Is het niet dezelfde fam. mungra die de sponsor waren toendertijd van hun pol.partij
  en zodoende hun groep een beurs kregen om naar ned. of elders te gaan om hun studie af te kunnen maken op staats kosten. Weliswaar is het een goede punt maar hoe willen ze nu nee gaan verkopen tegen hun sponsors. Waarschijnlijk hebben ze nu ook een ander manier of vorm gecreeerd binnen hun partij van broeders no spang alla sani honderd dus het komt wel goed met jullie donatie.

  Tang Boeng


  Maak melding

 9. Soms zijn niet criminelen gevaarlijker.
  Mungra moet beter uitkijken en met een beter verhaal komen….dit is puur elkaar bedonderen.(Criminelen… ik zie alleen maar Criminelen en behoorlijke domkoppen en achterlijke boy’s)

  …..Grijpen naar Cadeau’tjes Land.


  Maak melding

 10. Waar blijf de corruptiewet komt zeker niet met deze corrupte bende
  deze criminelen moeten goed uit kijken
  ik zal niet schromen ze uit te kleden
  de grootste crimineel is DU ALIAS cow voetboy


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES