woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit NederlandVVD wil alsnog vervolging Yvette Lont

VVD wil alsnog vervolging Yvette Lont

-

Does Travel - naar Suriname

De VVD in Amsterdam-Zuidoost wil dat voormalig ChristenUnie-raadslid Yvette Lont alsnog vervolgd wordt voor discriminatie. Lont verliet vorig jaar de ChristenUnie, omdat zij vond dat homo’s geen bestuursfuncties mogen uitoefenen binnen de partij. VVD-deelraadslid Eddy Meyer deed aangifte, maar justitie besloot haar niet te vervolgen. Meyer heeft vrijdag bij het gerechtshof bezwaar aangetekend tegen deze beslissing meldt Nieuws.NL.

Lont (Paramaribo, 25 augustus 1955) zorgde veel ophef door haar uitspraken over homo’s. Praktiserende homo’s zouden uit de partijorganisatie geweerd moeten worden, bepleitte zij. Op het partijcongres in juni besloot de ChristenUnie echter dat homo’s wel bestuursfuncties mogen uitoefenen, maar dat hun seksuele geaardheid hun politieke geaardheid niet mag schaden. Hierop stapte Lont uit de partij.

Eddy Meyer, fractievoorzitter van de VVD in het Amsterdamse stadsdeel, deed aangifte tegen Lont.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Waarom zitten wij van Surinaamse origine maar te lurken in die mensen hun ding. Het blijkt maar weer dat wij nooit voor vol worden aangezien. We worden voor de elfendertigste geassocieerd met onfrisse zaken. Hebben jullie er een keer over nagededacht om hier jou bijdrage te komen leveren?

  Yu musu habi saka fasi ma no meki sembe afrontu sakasaka yu!


  Maak melding
 2. VVD heeft gelijk. Vrijheid van godsdienst moet ook volgens juridische kaders afgebakend worden zoals gewoon met vrijheid van meningsuiting.
  Vergeet niet tijdens WOII werden bevolkingsgroepen naar KZ-Lagers gebracht, ook uit religieuze overwegingen


  Maak melding
 3. als het gaat om wilders dan is het goed, gaat het om een vrouw die niet zo een prachtige verleden heeft dan mag dat niet, in deze samen leving is het normaal dat je naar de rechter stapt als je het niet met elkaar eens ben zo gaat dat hier,wat dat betref kan suriname heel veel van dit rechtsstaat en rechtssysteem leren ,sommige moeten zwijgen als het over het recht gaat.


  Maak melding
 4. ik zou zeggen volgt eerst de heer Zalm maar. door zijn leugens huilt drie kwart van de europese burgers. op de programma De klelpunten zei een meneer dat hij aangifte was gaan doen tegen de heer Zalm. oud VVD. en de politie zei tegen hem dat de heer Zalm die is onschendbaar.


  Maak melding
 5. Politici als Lont kunnen we missen als kiespijn.
  klopt als een bus,maar hebben wij ons zelf niet afgevraagd waarom zij dit toen had gedaan.is het ons niet voorgehouden uit de bijbel,dat een christen geen bemoeienis mag hebben met onzedelijke personen.dit heb ik niet gezegd maar de God van de christenen.

  ik vind dat die dame heel correct heeft gehandeld en dan is het goed als je deze zelfde personen,dat ons een hele tijd heeft bezig gehouden met al de leugens te confronteren.

  goed zo lont
  je hebt je best gedaan,maar men heeft jouw niet begrepen.


  Maak melding
 6. Laat de VVD Yvette Lont, zo het hen roem oplevert, vervolgen.

  Maar laten wij een keer ophouden om haar hier verder als krabben in een ton, negatief te bespreken en alzo aan de schandpaal te hangen.

  Verkoop je zus niet voor een bordje linzensoep!


  Maak melding
 7. en jij verkoopt onze samenleving voor bordtje eten en wat sopie.en je probeerd die knollen die jij voor citroenen hebt gekocht in ocer hier te verkopen hou ze lekker zelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES