donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieZestien kilogram cocaïne in Surinaams vliegtuig

Zestien kilogram cocaïne in Surinaams vliegtuig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 feb – In de Boeing van de SLM is zestien kilo cocaïne aangetroffen. Dit meldt het Korps Politie Suriname. Het spul was verpakt en weggestopt in de binnenwanden van het toestel. Het betreft naar alle waarschijnlijkheid een retourtje.

Het toestel was net terug uit Nederland. Waarschijnlijk kon de zending niet worden afgehaald op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Dus kwam de coke onverrichterzake terug. Het toestel is opgewacht door de politie. Volgens de Ware Tijd zijn in totaal dertien pakjes aangetroffen. De straatwaarde wordt geschat op ongeveer een half miljoen euro. Hoe de daders door het strenge veiligheidssyteem zijn geglipt is ook voor de politie nog een raadsel.

opening
Fernandes Express
BODO Party

38 REACTIES
 1. Het lijkt mij juist te stellen dat directie en personeelsleden van de S.L.M de weet zullen hebben. Immers hoe kan het anders zo zijn dat derden toegang tot het toestel hebben gehad en dat 16 kilo onopgemerkt aanboord is gebracht. En wellicht zijn(corrupte) ambtenaren die suriname rijk is
  mede verantwoordelijk.


  Maak melding
 2. We benne benieuwd, jammer, jammer, jammer!
  Pure overmoedeigheid! Ja, ja, ja! Wat zulle we zegge? Afwachte maar! waarom,en wie/wat zullen de softtarget c.q.bijkomende schade zijn? Mie atti e broedoe gi sranan! Foe san ede a moe waka so liki fa a bin waka ka ba.Tje tje Masra Gado tje!Soe ma o pai ede ini a disi! alleen de zon gaat voor niets op!
  trek lering uit het verleden! Oorzaak en gevolg!etc. etc.

  patriot!


  Maak melding
 3. De SLM probeert het toestel in de lucht te houden door nu ook drugs te gaan vervoeren!!! Levert de verkoop van tickets niet genoeg op????? Hahahahahahahaha…..Hahahahahahaha


  Maak melding
 4. normaal zou men eerst moeten beginnen bij de afdeling Security van de SLM.niemand heeft de bevoegdheid om in die kist te komen,dan de Technische dienst en de Security.

  wat velen misschien niet weten,is dat men kan weten of die kist is overbelast en of de lading correct is geplaatst.dus het vis a vis is een opzet van nederland.er schuilt meer erachter.

  aangezien die kist alleen in nederland schiphol wordt overnacht en onderhouden.dit kan onmogelijk binnen de korstte keren in de binnenwanden van het vliegtuig gedeponeerd worden.
  dus brada de TD van de klm heeft ook boter op z`n kop


  Maak melding
 5. Nou nu de controlle op Schiphol met nog een paar tandjes opvoeren, jammer maar het is niet anders, want deze gasten zijn niet te vertrouwen. Haast een ieder bij de JAP keek de andere kant op.


  Maak melding
 6. Waarom moeilijk doen,verstopt achter de dubbele wand van het vliegtuig?Waarom niet in een koffer en gewoon deponeren bij de captain? Het had een bommetje kunnen zijn,hoe veilig het vliegen met the one-and only SLM?Er krioelen mp’s ,securitie op de luchthaven,ingang ,uitgangen overal bewaking,en toch..


  Maak melding
 7. Met evenzovele agenda’s als naar onze enige echte boeing wordt gekeken wordt het land Suriname bejegend, maar wie de na haai! Weet u nog die onschuldige pampoengs, die in de “bloei” van hun groei werden opengereten en gevuld met rotsooi, in dienst van de export van onze armste landbouwers. Over hard werken, zwoegen en ploegen gesproken.

  Is het nog mogelijk om elkaar recht in de ogen aan te kijken en zeggen, “I love you”?

  Vernietig ze!


  Maak melding
 8. DU, ik weet bij God waar niet als jij met jou gladgeschoren gezicht er niet middenin zit. Al die rijdende kastelen om onze smalle straatjes, onder bet bestaan van zoveel armoe, moeten toch ergens vandaan komen?


  Maak melding
 9. Sranang, Sranang…één en al corrupt!! Zogenaamd weet directeur Henk Jessurun en staff niets van af..mi édé yere. Laat me niet lachen hoor..”een raadsel voor de Politie…” die zijn al lang blij wanneer je ze in dit soort zaken weet om te kopen. Waar is miniSTER J&P Santhoki in deze..oja vergeten die is ook zo corrupt no TOE LETTER!
  Gaan jullie zo door het land naar zijn verdoemenis helpen.

  Sranang Lobie


  Maak melding
 10. Is die coke niet van Santoikie en consorten??? Want die hele “beveiliging en controle” zijn verantwoordelijkheid van hem!!!!
  Met mijn logisch verstand zijn dat mijn vragen


  Maak melding
 11. Alex ik kan jouw opmerking niet goed plaatsen

  aangezien die kist alleen in nederland schiphol wordt overnacht en onderhouden.dit kan onmogelijk binnen de korstte keren in de binnenwanden van het vliegtuig gedeponeerd worden.
  dus brada de TD van de klm heeft ook boter op z`n kop

  Waarom heeft de TD van de KLM boter op de kop?
  Waarschijnlijk heeft de TD van de KLM deze zending drugs ontdekt en de politie van Suriname ingeschakelt.

  Maar dit geeft wel aan dat de 100% controle op zowel JAP als Schiphol volledig terecht is.

  Het zou goed zijn om een ieder die in Suriname woont, die in een grote dure auto rijdt, een groot huis bewoont of veel geld uitgeeft eens aan een nader onderzoek onderworpen wordt.
  Kan men niet verklaren hoe men aan deze bezittingen komt, dan kan je met een gerust hart vaststellen dat dit crmineel verkregen geld is.
  Dus blokkeren, verbeurt verklaren en afpakken die bezittingen.
  Vastzetten deze lieden, zonder dat ze met de buitenwereld kunnen communiceren.
  Tevens een strafrechtelijk onderzoek starten waarin alles wordt uitgeplozen.
  Heeft men deze bezittingen inderdaad door criminele activiteiten verkregen, het maakt niet uit welke een zeer hoge straf eisen.
  Dat is de enige manier om van het criminele imago af te komen.
  Maar wie durft deze stap te zetten?
  Wie durft te snijden in eigen vlees?
  Het is heel goed mogelijk dat familie en vrienden opgepakt gaan worden, zo groot is e corruptie en criminaliteit in Suriname.


  Maak melding
 12. pinto vraag aan die man die jij baas noem hoe hij aan al zijn rijkdom is gekomen,vraag aan bouterse wat boereveen in amerika deed en die vliegtuigen in het binnenland . ik ben voorstander van plukze wet net als in nederland. in al mijn reaktie kan je zien en lezen dat ik tegen drugs ben en tegen iedere vorm crimineel gedrag ben , jou reaktie op nummer 14 slaat nergens op. jij verdedig hier op deze forum met man en macht de criminelen misdaden van bouterse iemand die voor drug is veroordeeld, alsof jou leven ervan afhangt, dus rustig aan mi boi . jij reageerd ondoordacht ik kan jou met vele stomme reaktie van jou, om jou oren slaan.


  Maak melding
 13. Aan pers en verantwoordelijke instanties in Suriname en Nederland.

  Bijgaand wil ik dringend het volgende onder uw onverdeelde aandacht brengen.

  In de Boeing van de SLM is wonsdag 11 februari zestien kilo cocaïne aangetroffen. Dit meldt het Korps Politie Suriname. Het spul was verpakt en weggestopt in de binnenwanden van het toestel. Het toestel was net terug uit Nederland en zou weer vertrekken richting Nederland. Wetsdienaren konden na een onderzoek het spul uit de wanden van de kofferruimte te voorschijn halen.
  Wie dit allemaal leest wordt er erg beroerd van en wil het niet snappen maar degene die zich achter de oren krabt vraagt zich af waarom er niemand wordt opgepakt want er rolt wel een degelijk doorzichtig plan die altijd uit het eigen midden komt maar er zijn nooit daders te vinden omdat het een verweven top netwerk is en daar mogen geen koppen rollen. En zo gebeurt het te vaak met allerlei fantastische verhalen uit Suriname die ergens belanden in de vrieskast als zijnde onopgeloste items of juist opgelost zonder dader aan te wijzen. Wel altijd veel en gratis materiaal voor een film producer.

  Wat wil dit verhaal van de cocaine verstopt in de wanden van de bagageruimte. We proberen het te analyseren op zijn risico’s.

  1. Er zijn bagagemedewerkers van de bagageruimte bij dit plan betrokken anders kan het niet. Zij hebben volledig vrijspel gehad om de wanden te demonteren om er 16 kg in te verstoppen. Er zijn dus meerdere personen bij betrokken want er moeten mensen op de wacht staan. Dus het heel groepje die aan het toestel heeft gewerkt zijn te traceren via het dienstrooster.
  2. Er zijn geen bagagemedewerkers van de vrachtruimte bij deze operatie betrokken maar de medewerkers die het vliegtuig schoonmaken. Ook deze groep is te traceren via het dienstrooster.
  3. Noch bagagemedewerkers noch schoonmaakpersoneel zijn bij deze operatie betrokken maar hoger personeel zijnde werkzaam bij de vliegmaatschappij of zelfs de wetsdienaren.
  4. Het cabinepersoneel zal het niet zijn want die gaat daar niet. Het moet dan toch duidelijk zijn wie er allemaal toegang heeft tot de bagageruimte? Dus de zaak is zo op te lossen wil je het oplossen..
  5. Het verhaal wordt nog spannender omdat naar alle waarschijnlijkheid de ontvanger op Schiphol niet de gelegenheid heeft gehad om de wanden van de bagageruimte te demonteren. Wie heeft hier op een strenger (in vergelijking met Zanderij) beveiligde Schiphol lang toegang tot de bagageruimte? Ja bagagemedewerkers en schoonmaakpersoneel. Hier is het dus misgegaan en ook hier is het dienstrooster na te gaan dat heel veel informatie kan geven.
  6. In elk geval gaat het signaal naar Paramaribo dat de transactie is mislukt. Paramaribo gelooft het natuurlijk niet en gaat kijken, dus mensen die wederom heel veel tijd mogen en kunnen doorbrengen in de bagageruimte. Ze vinden het wel en ze kunnen het laten voor een 2e try of ze kunnen het eruit halen voor een volgende zending. Maar wij weten nu dat het is gevonden dus blijft er 1 conclusie over. Zij die zijn gaan kijken of het verderfelijk spul nog wel aanwezig is en dus niet afgeleverd is omdat in de woorden van de ontvanger werd getwijfeld IS OP HETERDAAD BETRAPT door de wetsdienaar of anderszijnde eerlijke personen die toen de 2e demontage naar buiten hebben gebracht aan de politie.
  7. U zult het dus eens zijn dat de dader is gevonden en dat ook hiermee weer een netwerk op Schiphol opgerold kan worden. Einde film.

  Wat is wel veel belangrijker en waarop kan de Surinaamse vliegmaatschappij door de internationale luchtvaart veiligheidsdienst worden aangesproken of worden veroordeeld? Juist ja want als je het transport item Cocaine verandert in een Bom…dan was er een grotere ramp en wanbeleid gepleegd. Als men dus zoveel tijd en ruimte heeft voor demontage van wandpanelen om er drugs in te verstoppen dan kan dat met alles en dus is de veiligheid van burgers enorm op het spel gezet nu en ook in de toekomst. En juist hier gaat het mij om. Dit is dus niet alleen een zaak voor de politie maar ook een zaak voor de politiek en dus voor alle regeringen en met name die van Suriname en die van Nederland omdat met dit delict er grotere rampen zouden hebben plaatsgevonden of op Schiphol of op Zanderij als het bv zou gaan om een TIJDBOM in een tijd waarop wij bedacht zijn op terrorisme. De minister(s) in Suriname regarderend deze kwestie zou hieraan zijn consequenties moeten trekken en opstappen, het parlement moet hieraan aandacht geven wil zij in dienst staan van de burger. De Nederlandse regering moet ook aangerekend worden waarom het verborgen spul een retourtje heeft gekregen, hoe komt het dat Schiphol het niet heeft kunnen vinden, leest u, hoe komt het dat zij de Tijdbom heeft laten gaan, hoe is het met de controle hier , is het zo lek of alleen op de kisten van Suriname??

  Hein Taus
  Den Bosch-Nederland.


  Maak melding
 14. Lieve broers en zusters toch!!! Dit is nederlandse propaganda!!! Wie zegt mij dat de drugs niet in Nederland in het vliegtuig zijn gestopt om via Suriname naar Miami te gaan??? Ik vind het namelijk heel opmerkelijk dat de drugs in Suriname zijn onderschept en niet in nederland… De Antillen, nog steeds jammerlijk genoeg nederlands grondgebied, is al jaren de grootste doorvoer haven van drugs in de Carabiën!! Is het dan niet veiliger om je drugs via het beschaafde Suriname naar Miami te vervoeren dan via de Antillen??? Denk na en laat je niet indoctrineren. Suriname krijgt ieder jaar een compliment van de DEA om haar prima aanpak van de drugshandel.


  Maak melding
 15. Lees net een bericht in Nederlandse kranten, dat Brazilië wordt overspoeld met XTC uit Nederland….
  Nederland is al vele decennia de wereld leverancier van synthetische drugs!!!
  dat zegt genoeg!!!


  Maak melding
 16. @ zuidoost
  weet jij wat het verschil is met nederland de staat handeld niet in drugs. maar jou leider is een grote drugs dealer hoe komt het dat de tweede man in het leger boereven in amerika word gepakt voor het opzetten van een drugslijn.wat deden die viegtuigen in het binnenland .


  Maak melding
 17. Beste DU,
  Als ik 1 gram hard drugs, waar ook in Nederland probeer te verkopen,komt de politie mij binnen 5 minuten arresteren. Hoe kan het dan, dat dit kleine en overzichtelijke Nederland, al meer dan VIJFTIG JAAR !!!! voor meer dan 90% wereld leider is in de productie en handel van synthetische drugs??? Zijn de leiders hier dan niet corrupt?? Hoe kan de politie al die labaratoria over het hoofd zien?? Het beschaafde Suriname zal nooit deze kwalijke mijlpaal bereiken. Chirag kwalificeerde nederland bij zijn aantreden als het kankergezwel voor de Europese jeugd.


  Maak melding
 18. Ik denk niet dat de drugs in Nederland op het vliegtuig is gezet voor Miami VS omdat het prijs verschil van coke tussen de VS en Nederland heel klein zal zijn , het is alleen rendabel als je heel veel winst kan maken omdat de kosten om mensen omtekopen ook zullen oplopen.

  Het is niet de eerste keer dat er drugs in een toestel uit Zuid Amerika of west kust van Afrika werd aangetroffen die er langer in het toestel zaten voor het eruit gehaald werd tijdens de service van het toestel.

  De vraag is : wanneer was die SLM kist geplant voor service in Nederland , wie is er bij de SLM daar allemaal van op de hoogte en wie zou in Nederland op die kist werken?


  Maak melding
 19. Er zit eentje die verklaart dat de nedelandse staat niet handeld in dope , maar ze laten wel grote partijen langs om zogenaamde grote bazen te pakken,en wie meewerkt mag het spul houden, vraag maar aan helycopter-boy in Suriname.


  Maak melding
 20. Nr.16,Je hebt een punt ,ik denk eerder van Brunswijk met behulp van Santoki.
  Brunswijk zijn partij gaat over de SLM,een hoop dommie`s als Brunswijk werken er.

  100% controle moet ongehinderd door gaan zo niet naar 1000% opvoeren.


  Maak melding
 21. DU,Bouterse had geen vliegtuigjes,maar Brunswijk.
  Hoe komt het,dat Brunswijk is veroordeeld als drugscrimineel in Nederland en Frankrijk?
  Kijk wat er heden gebeurd en niet in het verleden,ik denk dat Brunswijk gewoon doorgaat met zijn drugslijn,hij en zijn consorten gaan over de SLm,dus vraag je dat maar eens af.Denk aan Adjoeba,zo te horen liet hij ongemerkt drugs in voeren in Nederland,heb je die huizen wat hij bezit/zat,gezien in Suriname?Heb je Brunswijk zijn vastgoed ook gezien?Ik lees vaak je reactie`s jij bent een Brunsiemang ,die ook 1 van de grootste criminelen in Suriname is je scheldt altijd maat op Bouterse,terwijl Brunsie ook een oorlogsmisdager is,maar omdat hij door zijn opdrachtgever,NPS/hangaliptipVene,wordt gekoesterd vind jij alles van hem Ok.Anderen zijn van Bouterse nou en,laat elkaar in hun waarden,maak je van de wereld een betere plek.
  Dat ding van Boereveen is nooit bewezen dat Bouterse er iets mee te maken had.
  Waarom vertik je het om Brunswijk in 1 adem te noemen met Bouterse,je meet met 2 maten man.Ding alla 2 na 2 didibrie jere.


  Maak melding
 22. Uit het bericht begrijp ik dat de drugs in ieder geval op de vlucht van Amsterdam naar Paramaribo aan boord waren. Nu wordt er gesuggereerd dat de drugs door een Nederlandse entiteit aan boord zijn gebracht. Hoe waarschijnlijk is dat ? Wat zou het motief zijn ? Zou het niet gewoon een ordinaire criminele actie zijn ?


  Maak melding
 23. terug naar 1997
  doodseskaders drugskartel suriname.HET surinaamse drugeskartel beschikt over een doodseskader dat de afgelopen jaren ten minste twintig mederwerkers om het leven heeft gebracht, omdat ze onbetroubaar werden bevonden.dit staat in de acht anonieme getuigenverklaring en een verklaring op naam die vanaf juni 1994 zijn afgelegd tegenover de haagse rechter-commissaris mr.G.C HAVERKADE. tot vorige jaar leide haverkade het onderzoek naar de betrokkenheid bij cocainehandel van ex leger-leider D.bouterse van suriname. op verklaring , die deel uitmaken van het justitiedossier, is door deze krant de hand gelegd.verscheidene getuigen verklaard dat de doodseskader word geleid door hoogeplaatste militairen die door een deel nu nog actief zijn in de inlichtingedienst die ressoteeert onder president wijdenbosch. de getuigen verklaring, die voor justitie het belangrijke bewijsmateriaal vormen, gaan alleen over moorden gepleegd in suriname. de voor bouterse meest belastende verklaring is op 2juni 1994 tegenover de onderzoekrechter afgelegd door een 35- jarige surinamer die sinds 1990 in rotterdam woond. hij heeft het op naam verklaard.de rotterdammer verteld hoe hij na persoonlijke opdracht van bouterse als lid van een veertien leden tellende peleton van het surinaamse leger midden jaren tachtig belast was met de bewaking van een cocainelaboratiriun in het westen van suriname. na onenigheid met bouterse over het niet uitvoeren van een opdracht zijn de dertien bewakers vermoord de rotterdammer , wist naar nederland te vluchten.uit anonieme verklaringen blijkt ook dat bouterse en voormalige rebellenleiders R.brunswijk, die opstandige bosneger aanvoerde , en thomas, die leider van een groep indianen, concessies heeft veleend om vanuit bepaalde gedeelten in het surinaamse binnenland cocaine naar nederland te smokkelen.


  Maak melding
 24. Security van de SLM…twee ongeschoolde krachten met een gummiestok en flashlight!!!! Hhahaahahahaha….ai mi boi!!!! Inside job wordt er gezegd. Zijn de drugs van Ronnie??? Want Leo is toch de baas??? Misschien moeten we in die richting gaan zoeken…


  Maak melding
 25. @31: verdraai de feiten niet. dat spul hebben ze niet uit dat plane kunnen halen.

  @16: sinds wanneer staat de security van de SLM onder leiding van Santokhie? Je bent een echte ebbe (javaan als je dat werkelijk bent).


  Maak melding
 26. @thea
  Ja Baas is een heilig boontje en die FARC figuren dat waren gewoon kennissen die ff met hun plane kwamen aanwippen en gelijk maar wat klapperpistooltje meenamen voor de kinderen en DDB rijkelijk voorzagen van schaarse geraffineerde rietsuiker. 😆

  Thea wat gebruikt je? Rietsuiker of bruin(e suiker) 😆


  Maak melding
 27. VAN DE HOED EN DE RAND.
  hoe boereveen geofferd werd.
  voorjaar 1994 een luitenant van bouterse wordt door amerikaanse undercover-agent in de val gelokt en veroordeeld.


  Maak melding
 28. Hoe on-omkoopbaar is die jap-team zelfs omdat als ze niet uit Nederland waren getipt ze de drugs misschien nooit hadden gevonden omdat het niet gevonden moest worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES