maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname peinst zich suf over nasleep crisis

Suriname peinst zich suf over nasleep crisis

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 feb – Suriname houdt rekening met alle mogelijke gevolgen van de wereldcrisis. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Vooral aan de inkomstenkant is het oppassen geblazen. Daarom ook worden ontwikkelingen op de voet gevolgd en wordt waar mogelijk bijgesteld.

Eenvoudig is het niet. Zeker voor een land dat weinig variatie kent aan exportmateriaal, is het extra taai. “De ontwikkelingen zijn zo intens dat op dagbasis bekeken moet worden hoe je te positioneren”, zegt Rusland. Dat geldt voor zowel de staat als de particulier. Staatsolie is een uitstekend voorbeeld van hoe als het ware op de ontwikkelingen wordt gezeten.

De afnemende inkomsten uit de export van aardolie vergen dubbele alertheid. Het is van alle kanten aanpassen. “We verkeren onder een enorme druk van de situatie en moeten kijken hoe er overheen te komen. Als regering beseffen we wel dat er bezuinigingsmaatregelen nodig zijn”, aldus Rusland. Ook in andere sectoren moet dringend worden aangepast.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Leuke reactie van de minister alleen zit ik me nog steeds af te vragen, hoe het kon dat Suriname zo een waardeloze deal gesloten heeft met de huidige Iamgold. Waarom heeft de overheid toen niet, zoals Staatsolie zo een 25 jaar geleden, geinvesteerd in het eigen kunnen? Het is bekend dat de exploitatie en verwerking van aardolie veel complexer is, dan goud. Waarom heeft de overheid toen niet een goudbedrijf opgericht ala Staatsolie? Waarom hebben wij nog steeds meer geloof en vertrouwen in het buitenland, dan in onze eigen mensen?


  Maak melding
 2. En de aasgieren moeten met hum poten afblijven wat Jharap heeft opgebouwd.
  Want wat hij heeft gedaan dat is vertrouw op eigen kunnen.

  En niet zoals diklip bavenetiaan vetrouw op buitenlands kunnen.
  Hij maakt ook reclame voor de lippenstiften van l’oreal.

  NPS is decadentie.


  Maak melding
 3. Met een verdeeld volk kunnen we het wel schudden. Alleen met vereende krachten zullen wij de dingen die komen gaan kunnen torsen. Arrogantie zal ons niet ver brengen.

  We need each other!


  Maak melding
 4. Als de NDP nu eens begon met haar politieke verantwoordelijkheid te nemen en deel te nemen aan de DNA vergaderingen, beleidsstukken te schrijven, wetsvoorstellen te maken, eindelijk eens een volwaardig en volwassen partijprogramma te publiceren, etc. dan waren we al een heel eind.

  Pinto wil jij ze ff tot de orde roepen of durf je dat niet vanwege BAAS. 😆
  Wij zijn niet bang voor hem hoor, jij wel? 😆
  Je weet toch een ouwe straathond zonder tanden in zijn bek kan niet meer bijten. 😆


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES