Bouterse passé voor parlementsvoorzitter Suriname

24

PARAMARIBO, 13 feb – Desi Bouterse’s lidmaatschap van het parlement is een definitief gepasseerd station. Dit zegt parlementsvoorzitter Somohardjo. Debatteren is dan ook uitgesloten en bovendien overbodig. De voormalige legerleider heeft zijn lidmaatschap verspeeld en daar blijft het bij. De democratie zegeviert.

Want daar is het om te doen. De spelregels van de democratie en de wet zelf worden strikt toegepast, zonder onderscheid. Gespierde taal zal daar weinig aan veranderen. “Het moet goed doordringen tot Bouterse dat hij geen bevelhebber meer is”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Recente kritiek van Bouterse en zijn politieke partij NDP zijn dan ook verspilde moeite.

De weg naar de rechter is het hoogst haalbare. “We leven in een democratische rechtsstaat en niet in een militaire staat. Dus mag je stappen naar wie je wil als je vindt dat je rechtsgevoel niet is bevredigd”, aldus Somohardjo. Hij ziet dan ook geen verdere gevolgen, zeker niet wat betreft de veiligheid in het land. “Als ze (Bouterse en de NDP, red.) moeilijk doen, passen we de wet toe.”

24 REACTIES

 1. tijdens de militaire bewind was bouterse geen regeringsleider maar bevel van het leger
  dus wat bedoeld de heer somohardjo ons te vertellen.men doet net of de heer bouterse het alleen voor het zeggen had.ik krijgt gauw de neiging te zeggen dat bouterse misbruikt is geworden.lees het verhaal van de heer horp.

  is een schijn of verkapte democratie in suriname.want de criminelen hebben het nog steeds voor het zeggen.straks krijgen wij een andere bende en van landsbelang zal weer weinig te bespeuren zijn.

  zolang men zich bezig houdt met de oude politieke gaarde zal suriname nooit vooruit komen,gewoon uitroeien die gasten of verbanen uit de politieke toneel

  een regering formeren in suriname is gewoon een vriendjes ding en niet in het belang van land en volk.
  sranan de fu sari


  Maak melding

 2. Oom Tjekre,
  Don’t forget grontapu na asitere. Pot zoveel mogelijk, legaal en ilegaal gronden op. Te enige tijd zal het voor goed afgelopen zijn.

  Vandaag ik, morgen gij!


  Maak melding

 3. “Debatteren is dan ook uitgesloten en bovendien overbodig.”

  “De spelregels van de democratie en de wet zelf worden strikt toegepast, zonder onderscheid.”

  Bovenstaande tegenstelde opmerkingen komen uit de koker van een veroordeelde verkrachter die namens Front mag fungeren als voorzitter. Deze man snapt niet eens dat hij dezelfde democratische spelregels en de wet aan het verkrachten is.

  Misschien dat iemand eens de tijd zal nemen om deze domme man uit te leggen dat je alles in de assemblee hoort te debaterren als een schriftelijke verzoek getekend door minimaal 6 assembleeleden is ingediend.

  Dit zijn de democratische spelregels en niet die tjekre tjekre regels die je zelf hebt verzonnen.

  Idioterie ten top.


  Maak melding

 4. “”Desi Bouterse’s lidmaatschap van het parlement is een definitief gepasseerd station””. Dit zegt parlementsvoorzitter “”DESI BOUTERSE””.
  Lees ik dit goed?! Wat een stommiteit van deze veslaggever, of is het een self-fulfilling prophecy, een zelfbevestigende voorspelling die zich direct of indirect waarmaakt? Hoe dan ook een ondemocratisch besluit van een ongeschoolde en incapabele parlementsvoorzitter, een egotripper die zich overschat en nog nooit heeft gehoord van het “”boomerang-effect””.


  Maak melding

 5. Schurk Somo maakt een hoop kabaal, hij mag blij zijn dat Opa Ruro hem een telo (bakba)winkel gegeven heeft om te runnen.
  Deze man zijn denkvermogen komt niet verder dan een tjikri tjikri tafel.
  En dan heb jij ook nog respectabele mannen en vrouwen die gewoom als domoor met deze schurk meedoen.(Ga Chinezen tegen betaling importen en domeigronden verhandelen Somo)De domoren zitten toch gewoon als lummel naar jouw te kijken.
  Het is toch zeer droevig gesteld met politiek Suriname…constant schurken rover aan de macht.


  Maak melding

 6. Een slordige fout gemaakt in de tekst.
  De parlementsvoorzitter moet niet zijn Desi Bouterse maar Paul Somohardjo. Overigens praat deze laatst genoemde m.i te veel. Iemand die zeker van zijn zaak is hoeft niet telkens op de feiten terug te komen. Groot praats hoeft hij ook niet te hebben. En ook zeker niet voor zijn beurt praten. Hiermee voorkom je onnodige comotie. Of is dat juist de bedoeling van Somo. Ach,met die Somo weet je het toch maar nooit.


  Maak melding

 7. Laat somo maar gerust zeggen:”Dan pas ik de wet aan als ze iets doen wat mij niet bevalt”.

  DEMORATIE IN SURINAME= DICTATUUR VAN DE MEERDERHEID!!!


  Maak melding

 8. 13 februari 2009
  We benne benieuwd, jammer, jammer, jammer!
  Pure overmoedigheid!
  Ja, ja, ja! Wat zullen we zeggen?
  Afwachten maar!
  waarom,en wie/wat zullen de softtarget c.q.bijkomende schade zijn?
  Mie atti e broedoe gi sranan!
  Foe san ede a moe waka so liki fa a bin waka ka ba.Tje tje Masra Gado tje!Soe ma o pai ede ini a disi!
  alleen de zon gaat voor niets op!
  trek lering uit het verleden!
  Oorzaak en gevolg!etc. etc.
  Dit bericht is per vergissing op een ander nieuwsbericht geplaatst.

  patriot!


  Maak melding

 9. Somoharadjo, doe niet stoer want je weet dat de ene groep geen problemen wil omdat ze geen zekerheid hebben of er externe hulp gaat komen.
  De andere groep wil poblemen omdat ze willen weten wie Bouterse, gaat steunen en of die groep van RMD echt die fout gaat maken.
  Venetiaan, bedoelde RMD, met mi e wakti den en dat weten alleen insiders en vooral Sherrif.
  Vraag jullie af waarom Somohardjo, zo wispelturig is over Bouterse, a frede RMD, Evert Tjon, werd gesteund door RMD, met handen af van Bouterse.
  Denk na heren over de bijkomende schade en of het dat waard is.


  Maak melding

 10. geen aandacht schenken aan deze idioot moordenaar en drugs dealer de mensen die hem aanbiden moeten maar naar ocer gaan.er is geen plaats voor een moordenaar in het parlement .


  Maak melding

 11. Mij maakt het niet uit wie gelijk heeft. Feit is dat ons aller geliefde Suriname te kijk wordt gezet door een analfabeet als parlementsvoorzitter. Een goed bedoeld advies voorzitter, in je vrije tijd, volg een cursus Nederlands in woord en op schrift. Het gewone volk wordt uitgelachen door de bakras door jou analfabetisme. Investeer in je vocabulaire en niet in grond.

  Ram.


  Maak melding

 12. Bouterse zijn tijd is uitgespeeld ik heb hem van zeer dichtbij meegemaakt dus niemand hoeft mij niets te vertellen.Wij surinamers hebben een puinhoop gemaakt van ons “switie sranang”

  De moord van Gooding,Piko Sabajo,Mahadew,Horb,Tolud etccc.

  Bouterse meldt je vrijwillig aan in de gevangenis.Jij bent een vloek voor suriname.

  Bouterse heeft jarenlang Havanavero vliegveld (West Suriname) gebruikt als druglandingsbaan.

  Wat willen jullie nog meer weten!

  LAAT JE NIET MISLEIDEN!!!


  Maak melding

 13. Somo,

  Een alleen venetiaan kan met jou een regring vormen en aangezien de nps en de vhp terug naar het einde rennen heb ik een gratis advies voor je pas op je tellen. En voordat je luid voortaan praat denk aan de woorden van een pl partijgenoot van je(al gaat deze regering uit elkaar hij blijft daar zitten!!.) Laat het volk nu ook weten dat het zover is dat de pl uit 2 kampen bestaat. De kamp van somo en de kamp van de directeur van ROGB.

  Groetjes uit indonesia


  Maak melding

 14. Dat is podium-taal van de DNA voorzitter tevens partijleider van de PL. Hij was (is) zelf voorstander van een amnestie regeling. Na de verkiezing zullen we zien wie waar een “onderdak” zal zoeken en of krijgen. He is a smart guy, just mark my words.


  Maak melding

 15. Hij heeft het nog steeds niet door….Het parlement moet uit 51 leden bestaan.
  Aanwezig of afwezig maar er moeten 51 leden zijn.
  Dus wat wil hij nu NDP verplichten nog een lid te brengen of hij gaat stelen…. gewoon een uit PL….Mi boi ..Mi boi ..dat din man e kari DEMOCRATIE.
  Hebben wij hier met schurken/boeven te maken of zitten wij elkaar belachelijk te maken door een stel domoren.

  Kerel DOMMO weet eerst wat GEBOD is dan heb jij het RECHT om over WET te praten.


  Maak melding

 16. lezen en begrijpen wat je leest is een hele grote manco hier op deze forum.sommo probeerd jou niets te vertellen jij ben zelf in waar met al die petten dat bouterse op had, ik zal een paar voor jou opnoemen voormalige legerleider,adviseur van staat, dictator , opperrechter en gewezen parlementslid. nu is hij voorzitter van een oplichters benden .


  Maak melding

 17. avondklok tin pasa kaba nou na democratie op hoeppelen met bouta tot de verkissing dan zien wij weer,wie de winnaar is.ram joe dong kaw joe,joe dink tak joe sab tak nederlands,jij met jou nederlandse kop


  Maak melding

 18. ja meneer Ram, weer die bakra’s die ons gaan uitlachen. wat een minderwaardige gedachte man. In Suriname heb je een eigen manier van Nederlands spreken. Het Surinaams-Nederlands en daar hoef je niet voor te schamen hoor. Veel witte mensen in Suid-Afrika praten toch ook afrikaans of niet, hulle word ook nie bespot of uitgelag nie. het gewone volk van Su spreekt ook Surinaams-Nederlands. dus zij worden ook uitgelachen. laat ze maar lachen, zij lachen toch ook om onze dikke w. vandaar dat zij het woord wraak als vraak uitspreken.

  meneer Somo, er is grond zat. als het in jou vermogen ligt begin maar grond uit te geven aan mensen die om grond schreeuwen omdat zij geen eigen stukje grond hebben. geef hen een stukje grond op de oude plantages aan de Commewijne, dan kunnen wij zien of zij er wat mee willen doen.


  Maak melding

 19. @Ram. Degene die SME al jaren belachlijk maakt in DDB. Ik krijg onderhand het gevoel dat het enigste redmiddel om SME verdere afgangen te besparen bestaat uit het de tong uitrukken en de benen kappen van DDB is. Zijn handen mag hij houden want hij heeft toch nog nooit zelf iets zinnigs op papier gezet en voor andere daden is hij te laf gebleken.

  @michael Blijkbaar wil je zo graag bepaalde dingen lezen dat je ook werkelijk denkt dat die onzin van jouw er staat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.