zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTrinidadiaans bedrijf eist Surinaams markt op

Trinidadiaans bedrijf eist Surinaams markt op

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 feb – Cementproducent TCT Trinidad eist de Surinaamse markt voor zich op. De claim wordt gebaseerd op afspraken binnen de Caribische Gemeenschap, Caricom. De import van cement uit andere streken moet onmiddellijk worden stopgezet.

Suriname is dan ook aangeklaagd bij het Caribische Hof van Justitie. “Het kan toch niet dat terwijl een Caribische leverancier aan de vraag kan voldoen, de betreffende producten toch van buiten worden binnengehaald”, zegt TCL-vertegenwoordiger Dilip Sardjoe tegenover de Times of Suriname. De cementproducent wil een volledige stop aan de concurrentie van elders.

Volgens minister Cliffford Marica van Handel & Industrie is Suriname de grillen van TCL spuugzat. Er wordt consequent geproduceerd onder de lokale behoefte. Dat jaagt de prijs omhoog. Daarom is twee jaar uitstel aangevraagd en verkregen van de Caricom. Nu schijnt ook TCL bij te draaien en wordt marktconform aangeboden. Dat maakt de maatregel nog niet overbodig. De dreiging van monopolisering blijft hangen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Dit is alweer de zoveelste manier van Dilip Sardjoe om zich ten koste van de samenleving te verrijken. Is hij al niet rijk genoeg geworden door eerdere slinkse trucjes tijdens de jaren 80 en 90? Dat Sardjoe het probeert door te drukken om monopolist via TCT Trinidad te worden bij de cementimport is niet vreemd. In de jaren 80 en 90 kreeg hij van het toenmalige militaire regime het alleenrecht om allerlei goederen te importeren, waarbij andere Surinaamse ondernemers en importeurs doelbewust buiten spel werden gezet. Denk bijvoorbeeld aan de import van kippenvlees uit de VS.Vanaf die periode is Dilip Sardjoe de rijkste, zo niet een van de rijkste ondernemers geworden in Suriname. De Surinaamse regering moet niet zwichten voor de intimidatie van Sardjoe en zijn superieuren van TCT Trinidad.


  Maak melding
 2. Zoals altijd is Dilep Sardjoe er als de kippen bij als er geld te verdienen valt. Hij heeft de markt verziekt met zijn uitbuit prijzen. Op Accaribo is het enige wat hij doet cementzakken vullen met import bulk cement en hij vraagt heel veel voor het product die wereldwijd goedkoper is dan Suriname.
  Achterlijk dat dit door de overheid niet hard wordt aangepakt


  Maak melding
 3. Wat voor idioterie is dit nou weer?
  OK CARICOM mooi en leuk, maar dat kan nooit betekenen dat wij één speler binnen de CARICOM alle ruimte bieden de monopolist uit te hangen en een ieder naar zijn/haar pijpen te laten dansen. Zover ik weet werkt CONCURRENTIE altijd goed.

  Als TCL zulk prima werk levert dan hoeft het dan toch ook niet bang te zijn voor concurrentie?

  Het zou wat zijn zeg!. Enen meneer Sadjoe (de vertegenwoordiger) kanmetzijn benen omhoog ineen hobbelstoel gaanzuitten want enkel zijn TCL vrienden mogen cement aan SME leveren. Zo wil ik ook vertegenwoordiger wezen.

  Dus meneer Marica, laat TCL maar opsodemieteren, en de concurrentie gewoon met anderen aangaan.

  Het zou wat zijn indien zij nog hun rechtszaak winnen.


  Maak melding
 4. Geld verdienen is niets mis mee.
  Wel als je monopolist ben en de hele cementmarkt in Suriname kan chanteren.
  Als TCL Trinidad scherpe prijzen kan hanteren en voor voldoende hoogwaardig cement kan zorgdragen hoeft dit bedrijf zich geen zorgen te maken.
  Maar waarschijnlijk twijfelt de heer Sardjoe aan de kwaliteit van het door hem geleverde cement of hij is niet bij machte of wil niet dat er voldoende cement voorhande is voor de Surinaamse markt.
  Of de heer Sardjoe is een gewetenloze boef die er corrupte praktijken op na houdt en daardoor geen zakken met cement wil vullen maar zijn eigen zakken


  Maak melding
 5. Is er geen sranang bedrijf die cement kan produceren?

  Wij kunnen niet afhankelijk zijn trinidad, hallo..! Suriname wordt eens wakker!

  Eigen bedrijf zorgt ook voor werkgelegenheid.


  Maak melding
 6. Hier wil iemand een monopolie bouwen en snel rijk worden. Cliffford Marica zet hem op. Laat je niet belazeren door die oplichters.

  neus

  Die iemand is al de rijkste man van Su!!


  Maak melding
 7. Vreemd dat er uberhaupt zo’n contract door Suriname is getekend en al die jaren hun mars dichthouden en ook toestaan dat cement van elders wordt gehaald ( hoe wel ik persoonlijk dit wel goed keur), dus hun eigen contract onderuit halen.
  Ook vreemd dat er uitstel wordt gevraagd en geen stopzetting van het contract zelf. Elk contract heeft toch en einddatum of heeft suriname zich weer laten naaien ( met ogen open) door het buitenland.
  Dit is weer een vb dat buitenlandse bedrijven veel geld geven aan de personen die over ene bep contract gaan en die dan alles doordrukt om foute contracten te tekenen. Net zo Rosebel, Iamgold etc.


  Maak melding
 8. Pure achterlijke onzin van Sardjoe ten behoeve van zijn eigen vieze en al uitpuilende zak en ten koste van de arme man. Deze man gaat blijkbaar ontziet niets om zich te verrijken.
  “Het kan toch niet dat terwijl een Caribische leverancier aan de vraag kan voldoen, de betreffende producten toch van buiten worden binnengehaald”. Hij probeert mensen hiermee (drogredenen) bewust zand in de ogen te strooien, als je zijn mening volgt is er nooit concurrentie en nooit eerlijke prijzen. Laat dan ook SLM en KLM lekker doorgaan. pleur Shell eruit kan Chevron lekker de prijs opdrijven, etc etc.
  Heee Law en order man, waar ben en wat ga je hieraan doen.


  Maak melding
 9. Dilip Sardjoe zit weer achter dit gebeuren. Hij wil gewoon de monopolie hebben voor Suriname en daarna kan meneer de prijs opschroeven en de arme consument zal dan het gelag moeten betalen. Oprotten Sardjoe!!! Jij en je baas Bouta!!!!!


  Maak melding
 10. hoe is het dan gesteld met onze eigen cement fabriek.bestaat dit nog

  partij politiek voert in suriname de boventoon.en kan dit land nooit vooruit komen.het regelarij in de politiek maakt dat dit land niet een sterke economie kan opbouwen.

  iedereen streeft naar macht om snel rijk te worden en het land suriname gaat hierdoor kapot.


  Maak melding
 11. Ik ben van mening dat al die eenzijdige contracten zoals met TCL, Iamgold, Bauxiet enz. op de helling moeten.
  Onderzoek eens serieus of Suriname echt afhankelijk is van deze buitenlandse bedrijven.
  Laat Suriname zelf dit soort bedrijven opstarten.
  Desnoods staatsbedrijven, met managers die niet een gigantisch salaris verdienen, maar managers die afgerekent worden op de prestaties die geleverd worden.
  Als een bedrijf hele goede prestaties levert, mag de manager d.m.v. bonussen best een goed salaris verdienen.
  Daar is dan niets mis mee, want er wordt dan voor honderden zo niet duizenden Surinamers werk verschaft en dat is ook wat waard.
  Laat de Surinamer eens zien dat er ook een handels en ondernemers/geest bestaat.
  Het is toch van de zotte dat buitenlanders de dienst uitmaken in Suriname.
  Dat kan alleen komen en gebeuren als de Surinamer op zijn luie gat blijft zitten en geen innitiatieven toont.
  Dus ik zou zeggen kom op uit de veren en uit het relaxte hangmat vandaan en steek de handen uit de mouwen en werk samen zonder onderscheid des persoons om een goede eigen industrie op te zetten, zonder inmenging van al die uitbuiters.
  Dan pas kan Suriname floreren en voor iedereen welvaart garanderen.


  Maak melding
 12. Hallo mensen, het is weer een van de kopstukken binnen het MEGABLOK zo zie je maar ze willen het nog meer naar de verdoemenis brengen.2010 zal spannend zijn aangezien dat het jaar van de verkiezingen zijn,mijn gewaardeerde landgenoten laat je niet misleiden door deze schurken,maar let even wel dat Somohardjo niet al te veel zetels krijgt.


  Maak melding
 13. dilep sardjoe bezit een vermogen tussen de half en 1 miljard us dollar; als hij slim is koopt hij met onderpand een nieuw vliegtuig, dan kan hij mijn mensen meteen als passagiers zien en meer vermogen en geld verdienen…..


  Maak melding
 14. sardjoe deze naam komt mij heel bekent voor .hij toch een goede vriend van …..die het volk zogenaamd kwam verlossen van coruptie in 1980, en nu is hij een hele rijke man in suriname de zogenaamde (baas).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES