Brandstofprijs in Suriname volgt marktkrachten

2

PARAMARIBO, 12 feb – De brandstofprijs blijft onverbiddelijk gelinkt aan de werking van marktkrachten. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. De regering zal niet wijken, de klaagzang van de oliemaatschappijen ten spijt. De consument profiteert en dat is het leidend principe.

De prijzen zijn meer in overeenstemming met de wereldmarkt. Dit kan sinds de invoering vorig jaar van aparte prijsvorming voor de twee importeurs. “De separate pompprijzen blijven gehandhaafd met hier en daar wat aanpassingen”, zegt Marica. Het nieuwe systeem heeft zijn waarde bewezen. Door de aparte prijsbepaling is er minder ruimte voor speculatie.

Wie tegen lagere prijzen invoert, zal ook lager kunnen aanbieden. Met name Chevron met zijn Texaco pompstations is dik ontevreden. Er zouden verliezen worden geleden, vanwege de eigen kleinere clientèle. De duikeling van de internationale aardolieprijs heeft de speculaties pas goed opengelegd. Brandstof in Suriname werd steevast duurder verkocht dan op de wereldmarkt.


2 REACTIES

 1. Marica heeft dit goed aangepakt. Handelaren worden nu door de overheid gecontroleert op de woekerprijzen. De consument wordt eindelijk nu beschermd. Nu alleen nog de consument beschermen tegen willekeur van de garantieperiode. De fabrikant geeft een garantie van minimaal 6 maanden terwijl de handelaar in Suriname maar 1 WEEK garantie geeft


  Maak melding

 2. Goed zo, het zijn maar enkele ministers die verstand van zaken hebben en de kar willen trekken, van de rest hoor je nooit wat of doet nooit iets zinnigs of komt alleen neg in de publiciteit of kennen we nieteens van naam.
  De goede ministers zijn 1) Santhoki, hoewel hij ook wel zijn law en order selektief lijkt toe te passen en binnen front of VHP de andere kant op kijkt.
  2)Rusland
  3) Marica.
  de rest zijn slechts waardeloze zakkenvullers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.