Surinaamse ex-legerleider klaagt parlement aan

48

PARAMARIBO, 10 feb – Desi Bouterse gaat zich beklagen bij de Inter Parlementaire Unie. Dit zegt ondervoorzitter Jules Wijdenbosch van de Nationale Democratische Partij, NDP. Het parlement moet veroordeeld worden.

Het besluit tot verbanning van de ex-legerleider mag niet ongestraft blijven. “We zullen het onrecht aanvechten dat Bouterse is aangedaan”, zegt Wijdenbosch. Nu het kruit lokaal min of meer is verschoten, wordt kennelijk hoger gegrepen. De juridische mogelijkheden zijn nogal beperkt. Dezelfde onduidelijkheid over de rechtmatigheid van de ban, geldt de beroepsmogelijkheden.

Het is typerend voor de grondwet van Suriname. Toch claimen Wijdenbosch en Bouterse beiden de eer voor het introductie in 1987. Het Topberaad van maatschappelijke leiders heeft het document toen min of meer ongeschonden aanvaard. Volgens Wijdenbosch maakt dit nu dat niemand de grondwet beter kent dan zij. Ironisch genoeg ondervindt juist Bouterse de tekortkomingen, zijn kennis ten spijt.


48 REACTIES

 1. Ironisch genoeg ondervindt juist Bouterse de tekortkomingen, zijn kennis ten spijt.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>Als men de macht wil (FRONT) maar niet wil werken) dan is het meer dan logisch dat de boel blijft liggen en dat alleen schurken hiervan gebruik zullen maken.

  DNA daar gaat de deur open en dicht met de tijd als van een bakba-winkri.
  Daar hebben zij een VZ uit een tjikré tjikré hol die zich niet stoort aan GEBOD…hij doet als een ezel waar alleen de wet telt.
  Als Front verstandig is gaan zij vanaf nu goud zoeken…zelfs daarvoor zijn ze te dom.


  Maak melding

 2. Wat denken Wijdenbosch/Bouterse c.s. te bereiken bij de IPU? De IPU is een ngo, met het secretariaat in Genève, opgericht in 1889 en daarmee de oudste multilaterale politieke organisatie. 150 souvereine staten zijn lid van de IPU. De IPU, met als grootste raadgevende organisatie Amnesty International, heeft als doel bij te dragen in de vrede en veiligheid in de wereld door politieke dialoog en parlementaire diplomatie. Een praatcub dus, die tweemaal per jaar vergadert. Echter, één van de referenties van de IPU is: verdediging van de vrije meningsuiting dank zij haar comité voor de mensenrechten van parlementsleden. De IPU is slechts een adviserend orgaan, zonder jurisprudentie, die weliswaar binnen en Verenigde Naties en de WTO haar stem kan laten horen.

  Als dit het enige orgaan is waartoe bovengenoemde heren zich nog kunnen wenden, dan ben ik bang dat zij bakzeil moeten halen, vooral wanneer bij Amnesty International bij het horen van de namen Bouterse en Suriname de alarmbellen gaan rinkelen. Het negatieve advies ligt dus al klaar.

  Maar ja, slechte verliezers zullen er altijd zijn en blijven.


  Maak melding

 3. bosje je ben laffe hond , dat kan je ook van de hele ndp en zijn aanhang zeggen .als je macht wil hebben dan weet deze beest de weg naar hogere recht , als het gaat om de veroordeling van bouterse voor zeer grove mensen rechten schending dan zijn deze laffe haatzaiende mensen niet thuis wat een zeer trieste constatering.men zal zich afvragen of de surinamers wel goed bij hun hoofd zijn belachelijker kan jij jou zelf niet maken bosje, of is dit voor eigen consumptie voor meest domme deel van de surinaamse bevolking waarvan hier op deze site velen zijn.


  Maak melding

 4. Ironische:::::: genoeg:::::: hadden de militairen nooit de macht terug gegeven voor DEMOCRATIE + RECHT en WET….dan zou Robert Mugabé (Ruro Vniemand) nu anders piepen.


  Maak melding

 5. Als het niet buigen kan dan moet het barsten.
  Volgens mij willen DDB en Bosje nu de grondwet naar de hand te zetten ???
  Mooi als het je niet uitkomt dan even de grondwet maar wijzigen. Is dat nu hoe het in een democratie er aan toe gaat??

  Het behoeft niet veel fantasie dat deze schaamteloze heren uit eigen belang handelen en geen respect voor de consttitutie van Sranang tonen.


  Maak melding

 6. wie veroordeeld bouterse voor de de daden die hij gepleegd zou hebben tijdens zijn bewind en wijdenbosch,wat denken ze eingenlijk dat ze kunnen maken en breken in een rechtstaat er zijn regels maar deze man denkt dat hij god is en dat hij kan maken en breken willen ze misschien suriname naar de afgrond helpen wat ze al eerder gedaan hebben deze mensen zijn alleen maar haaien en rovers als het surinaamse volk hem daar heeft gezed waar was hij dan in de afgelopende 13 maanden wat heeft hij voor het surinaamse volk kunnen bereiken!!!! nee ze waren allemaal bezig met hun eigen zaak om suriname verder om zeep te helpen.
  mensen worden jullie waker de centralebank van de republieksuriname moet misschien weer leeg worden gehaald
  think about it


  Maak melding

 7. Wij Somo,alias Back&Neck,alias “Jelijk” en Chan,alias Cherief; Prinsen der Sarpa’s bij de gratie van Peetje,

  Allen,die deze zullen zien of horen lezen,doen te weten: Alzo wij in overweging genomen hebben,dat het wenselijk is een Grondrechtelijke Regel onrechtmatig toe te passen.

  Zo is het,dat wij de Rechterlijke macht en de Staten der Kolonie in onze macht hebbende,Wetten en Regels toepassen gelijk Wij goedvinden en verstaan bij deze,

  Wij ontnemen Dhr. Désiré Delano Bouterse,gekozen door het Volk tot Volksvertegenwoordiger en lid van het Parlement van Suriname,(lees Kolonie)het recht om zijn plicht zoals het Grondwettelijk is vatgelegd en in opdracht van het Surinaamse volk,nog langer uit te oefenen.

  Wij, zonen der Sarpa’s.


  Maak melding

 8. Als Bouterse in 1973 bij een meeting met Elstak, Leeuwin, Essed etc.te Amersfoort(omtrent de Surinamisering van het Sur. leger) wist wat ons in dit mooi land te wachten stond was hij mooi bij de Nato-troepen te Seedorf gebleven.

  De mens heeft nou eenmaal niet het vermogen om in de toekomst te kijken. Het is in elk geval een weergaloos avontuur geworden.


  Maak melding

 9. Hadden de repatrianten geen gelijk om goeddeels binnen luttele jaren weer richting het hoge noorden te keren? Gedane zaken nemen geen keer. Belangrijk is te weten hoe de vork aan de steel zit!


  Maak melding

 10. bouta werkt op velen zijn zenuwen, delen van de regering in nederland gaan nu zo ver dat zei de dag reeds zien aanbreken dat bouterse voor beterschap naar nederland moet.dit is ook een deel van de nederlandse beschaving.

  bouterse is gewoon een doorn in de ogen van vele hollanders,is voor daarom moet hij sterven. wees gerust wij gaan allemaal een keertje dood, geldt niet alleen voor boutetse.

  soekarno hadden deze ook niet lief en moest toen ook dood gaan.wat zijn die hollanders toch raar.weet je hoe dit komt omdat soekarno en bouterse geen hielenlikker zijn.alleen likkers en verraders komen in aanmerking bij deze mensen.

  de handelingen in het parlement van suriname komt zeker uit nederland,want dit is geen surinaams mentaliteit en heeft niks te maken met tekst en uitleg uit de grondwet van suriname.

  een dik voorbeeld is dat nederland ook niet wilde mee werken met de grenskwestie en met zeer bescheiden document heeft guyana de strijd gewonnen van nederland en suriname.nederland heeft dit in de hand gewerkt ten voordele van guyana.sorry maar de surinamers slapen


  Maak melding

 11. er hangen donkere wolken boven suriname!wat het volk nodig heeft is deze donkere wolken een plaats geven in zijn leven,zij die dat vertikken kiezen er zelf voor gedeprimeerd en gekweld, jaloers ,wraakzuchtig en met onbeheerste woede rond te lopen zoals bv. nr3 en nr2. het deel van het surinaamse volk die haar verstand en geduld toelegt en de donkere wolken een juiste plaats geeft zal langzaam mogelijkheden aan het licht te zien krijgen die in een onontgonnen bodem van het onbewuste verborgen ligt.het volk zal dan pas op alle gebieden van het leven creatiever zijn dan het ooit durfde te dromen.wie het anders ziet ,zou ik tegen willen zeggen kijk maar op cnn channel slaagd men in de wereld erin om probleemoplossend te handelen en grotere en slepende conflicten tot een goed eind te brengen?kom op surinaamers vorm je ga op het goede spoor en zie het belang ervan, alleen met de nodige inspanning wordt suriname weer binnen gehaald.een oplossing mag geen onoverkomelijke problemen teweeg brengen waar het land kapot aan gaat en 600.000 surinamers onder gaan lijden.indien wij als surinamers elkaar gedogen ,verdragen,accepteren zullen wij pas instaat zijn ons eigen tekorten en zwakheden ook onder ogen te zien en accepteren ,alleen zo kunnen we weg werken wat goed functoineren van het ons suriname tot nu toe hinderd.


  Maak melding

 12. He Alex,

  Ik denk niet dat Bouta er weer in wil, het probleem is onze grondwet en het feit dat Front die in geen enkele gezonde democratie regeermacht zou hebben de durf heeft om recht en wet opzij te schijven door zo’n daad te plegen. De meerderheid van de Surinamers heeft niet op het zooitje ongeregeld gestemd die zich Front noemt, dat is een feit.

  We wachten nu af, want de grondwet zegt ook dat onze assemblee uit 51 leden moet bestaan, wat nu als geen enkele NDP’er de plaats van Bouta wil innemen. Hihihihi


  Maak melding

 13. aaa…ik zie het al bouterse gaat persoonlijk verschijnen daar in geneve om zijn klacht in te dienen. mmm ik denk dat dit het laatste is wat we van deze zaak horen.


  Maak melding

 14. bouta bouta
  Waarom klaag je de parlement aan ik zou zeggen verschijn nou een keer voor de rechter dat de burger van het land een keer gerechtig heid krijgt je heb het land zins 1975 helemaal kapot gemaakt wil het nog meer kapot maken is het niej genoeg geweest.

  groetjes

  harold


  Maak melding

 15. DU,
  Jij bent zodanig op hol geslagen, -dus een diesel die een onbegrensd aantal toeren maakt totdat hij letterlijk uitelkaar spat-. Daarbij ga jij zover dat jij als mensenrechtenactivist mensen uitmaakt voor hond. Hoe zou jij het vinden om zelf door te gaan voor een loopse teef?


  Maak melding

 16. Een journalist en dus ook de schrijver van dit stuk zou altjd boven partijen moeten staan en zakelijk de feiten moeten weergeven. Feit is, dat op dit moment het niet relevant is wie aan de grondwet heeft gewerkt. Relevant is, dat een grondwets artikel onduidelijk is en die onduidelijkheid moet worden weggewerkt. En de plaats waar dat zou moeten gebeuren is de Nationale Assemblee.


  Maak melding

 17. ik kan mij echt niet voorstellen dat sommige mensen met zulke grote oogkleppen kunnen rondlopen.ze doen alles om die misdaden van deze monster goed te praten schandalig ik heb geen andere woord voor.ze willen waarheidscommissie dan is rechtsgang niet eerlijk nu stappen ze naar IPU.passaat waar waren jullie toen bouterse op zeer grove wijzen onze grondwet vertrapte en de rechten van de surinamers. bouterse heeft nooit de meerderheid van de surinaamse bevolking achter hem gehad dus lul niet.de tijd dat een partij de meerdeheid had in suriname is ver achter ons. jullie reageren en denken dogmatisch, het lijkt een wel een doctrine. zie reaktie 14, 16 ,12 en 13.


  Maak melding

 18. Alex, je vergelijkt appels met peren. Bovendien is je betoog heel warrig. Wie heeft de Surinaamse grondwet geschreven? De Hollanders? Kom op nou. En de kwestie-Soekarno vergelijken met de kwestie-Bouterse slaat al helemaal nergens op. Je bekijkt alles weer met een zeer koloniale bril op.


  Maak melding

 19. Nadat ik alle reacties van deze mensen heb gelezen is dat er nooit een overeenkomst bereikt kan worden met ons su. We zitten zoal mekaar af te maken op dit site. Laten wij allemaal een politiek partij vormen en dan het land over nemen omdat het erop lijkt dat wij het altijd beter weten. Laten we iets ondernemen en tenslotte zijn de verkiezingen over een jaar dus tijd zat. Wie meld zich aan kom met een goeie voorstel en geen geouwehoer of boelsjit. Weet je het beter laat van jullie horen.

  Tang Boeng.


  Maak melding

 20. We wachten nu af, want de grondwet zegt ook dat onze assemblee uit 51 leden moet bestaan, wat nu als geen enkele NDP’er de plaats van Bouta wil innemen. Hihihihi

  Na Mi

  Luku wan probleem dja’so…dus die mannen nemen het RECHT om een lid te ontheffen…maar nu wie geeft hen het RECHT een ander lid aan te stellen.
  Wat een domme labiele grap van Opa Robert en Somo de Fromuman.

  Hoe komen zij mij morgen vertellen dat dit Democratie is en dat wij in een Rechtsstaat leven.

  Met leugen staat… is de GRONDWET….VZ. heeft alleen recht om te ontheffen en aanstellen.
  RECHT EN WET DEMOCRATIE VERFOEILIJK TOCH.

  DAN IS DIT DICTATUUR !!!!!!!!


  Maak melding

 21. Deze aanklacht zal zeer hard aankomen voor deze regering een op democratische wijze parlementarier uit zijn ambt zetten
  laat maar zitten ze weeten dat het zo afgelopen is 2010 en het is gebeurd met deze rovers zie daar het stilzwijgen van ronald
  jammer hij is zo bejaard dat hij het niet kan zien of horen wat er in zijn land gebeurd
  Alex dit heb je heel goed gezien deze bakra basies denken nog steeds in de tijd van piethein die gestolen heef en vermoord
  Blaka bakra van daar dat ze die molukkers gedrogeerd hebben ze moesten vechten voor nederland weet je dat nog
  Denker heel mooi bedacht


  Maak melding

 22. Dit Forum lijkt een perfecte afspiegeling te worden van de nationale assamblee.
  Elkaar verwijten maken, anderen vernederen, etc. Waneer zal de Surinamer bereid zijn om conflicten op een vreedzame manier op te lossen? Aan DU zou ik willen vragen of hij het ook a.u.b wilt opnemen voor de slachtoffers van Moi Wanna, de naabestaanden van Abaisa, de naabestaanden van vermoorde gedetineerden, en zo kan ik nog heel lang doorgaan.
  Wat ons 400.000-koppen tellend volkje betreft kan ik alleen maar zeggen: “GROW UP” kijk om je heen en zie hoe ver wij achterlopen en onszelf tekort schieten doordat wij geen beroep durven te doen op onze fundamentele rechten. Wij laten met ons sollen door een groepje egoisten in ons parlement.

  BLIJKBAAR GELDT HET VOLGENDE NIET VOOR IEDEREEN OP DIT FORUM: “Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd” (IN ONS PARLEMENT GAAT MEN OOK ZO SELECTIEF TE WERK)

  Ipv hier te zitten schelden raad ik een ieder aan om z’n goeie iedeeen op papier te zetten en te sturen naar “informatie@dna.sr” via de site http://www.dna.sr/Contact-Adressen.
  Kunnen we tenminste zeggen dat wij geprobeerd hebben een steentje bij te dragen

  Observer


  Maak melding

 23. Ik wil mijn tijd niet verspillen aan zon grote crimineel als Bouterse deze man zou nooit in het parlement gezeten hebben.Hij hoort in het gevangenis te zijn.


  Maak melding

 24. Door mijn “misdaden” aan de kaak te stellen, verberg jij de jouwe! Je noopt mij om vast te stellen dat 15 in geen enkele verhouding staan tot meer dan 150!
  DU,
  Het is niet mijn wens dat je wakker wordt, maar gebruik ook jou gezond verstand.


  Maak melding

 25. Binnen iedere vakcentrale in Suriname heeft een ieder het recht, om conform de statuten en HR van die centrale, een kandidatenlijst in te dienen en dat mag geen punt van discussie zijn. De afgelopen jaren hebben wij gemerkt, dat vakbondsleiders zich in die mate bezighouden met partijpolitiek, waardoor er een belangenverstrengeling kan optreden. Als vakbondsleider zul je toch wel een keus moeten maken. Of je behartig de belangen van je partij of je behartigt de belangen van de vakbond.


  Maak melding

 26. Je moet ontzettend stom zijn om straks op een politicus te stemmen die nooit naar zijn werk gaat!

  Als DDB zo goed weet hoe het in elkaar zit en hoe het moet waarom neem hij dan nooit initiatief? Waarom was het dan onder zijn bewind zo’n chaos? Waarom ging toen de hele economie kapot.

  De meeste van de huidige politicie hebben hun kans gehad en het grondig verpest. Die mogen nooit of te niummer meer terugkomen. En dat geldt mn voor Bosje en DDB.


  Maak melding

 27. @ 30
  kom een keertje met iets nieuws, iets dat relevant is dan kan je een goede discussie voeren maar niet op deze manier sorry slaat echt nergens op. je ben net een kleinkind pinto .jij gaat graag naar die circus in ocer , ben jij niet uitgenodig voor mugabe zijn feest ??


  Maak melding

 28. oohw nu moeten we wel naar de grondwet kijken wat die zeg. dubbele bodem, of mag je het terzijde schuiven en later weer gebruiken als het jou goed uitkomt .wel luister no ik heb geen geweldige scholing gevolgd maar zelf een kind begrijpt dat diet niet kan .@ pinto iemand met gezond verstand weet wat het verschil is van standrechtelijke executie is , en waneer je in een vuurgevecht om het leven komt dat is een wezenlijk verschil . brunswijk kwam in opstand tegen het illegale bewind van bouterse iedere rechtgeaarde burger van suriname heeft het recht om in opstand te komen tegen een land of persoon die het wettelijke gezag met wapens omver werp.pinto hou a.u.b op met het recht willen praten wat gigantisch KROM is


  Maak melding

 29. Uilskuiken DU,Brunswijk kwam niet in opstand tegen Bouterse,jij leugenaar,Brunswijk werd geronseld door die boeven uit Nederland om met zijn dommekop een oorlog te voeren,had hij het gedaan uit zuivere Surinaams gevoel was het iets anders,hij is flink betaald door die BOEVEN,Somo,Haakmat enz.enz.
  Het zg leger van Brunswijk was een terroristische organisatie,allemaal voor eigen gewin en zeker niet voor het volk.Jij bent steeds bezig DU,de misdaden van Brunswijk goed te praten,je wordt steeds betrapt op je GORE LEUGENS.
  Ga je geschiedenis aub na,als je daar sowieso enig benul van hebt.
  Zeg nou zelf,wie gaat nou zg een rebellen oorlog voeren zonder 1 dubbeltje?Jawel iemand die begaan is met de noden van het volk,Bouterse en consorten hebben geprobeerd het volk te geven wat ze toekwam,want Aron,Lachman enz.enz. waren toen bezig alles voor zichzelf en familie te conserveren,de militairen dachten er toen anders over en pleegden een coup.
  Maar de BOEVEN waren het er niet mee eens en spanden gierige en hebzuchtige lieden voor hun karretje,de 15 en Brunswijk de hersenloze.De militairten hebben geen onschuldige burgers zomaar vermoord ,die periode kon je veilig op straat lopen zonder dat je beroofd werd,de straten waren schoon en de hamsteraars (winkeliers)werden zonder pardon flink aangepakt,de gemene straat- verkopers die rotzooi aan de man brachten werden ook flink aangepakt of heeft de domste van de klas DU die periode uit zijn weinige hersenen gewist?
  WAAR ZIT TOCH DE PIJN DU.


  Maak melding

 30. Wat als deze regering weggeschoten zou worden
  dan is dat macht overnemen nu zij de macht hebben dank zij brunswijk die doet als of hij de broertje van god is wat doen ze daar geld opmaken grond weg geven lijk je op mij kom maar er word voor gezorgd maar vergeet niet stem op mijn party geef niet als ik niets voor het land doe dat zijn onze lijders die nu de macht hebben nu ze de macht uit handen zien glippen willen ze met de zogenaamde trucs van kwade democratie zo noem ik hun werk wat ze nu uitvoeren onderleiding van hun kolonisator anders kan ik het niet noemen
  voor mij mogen ze met hun allen op een brandstapel bouterse is en blijf een luis in hun vel laat dat nu eens duidelijk zijn
  zij zullen alles doen om hem te tergen maar men vergeet het spreek woord al doende leert men wij zullen anders gaan piepen als ze de kans krijgen voor een politie staat
  laat dat gezeg zijn.


  Maak melding

 31. @ tea
  heb je het van horen zeggen .
  wie is dommer de mensen die zich laten aanzetten tot een staatsgreep. of de mensen die zich verzetten tegen brute dictator.
  of de mensen die met de meest achterlijk en domme argumenten proberen deze mislukte staatgreep goed te praten. tea als je niet weet waar je over praat hou je mond a.u.b dicht , weet jij waar de de goederen die inbeslag werden genomen terecht kwamen, bij de hoge militairen thuis terwijl het volk in de rij stond. hadden deze beesten alles tot de duurste flessen sopie thuis . als die discussie word gevoerd over de gevolgen van de panvinder coup moet jij jou mond houden vrouwtje. breek mij de bek niet open .


  Maak melding

 32. @DU als je zoveel weet waarom doe je dan geen aanklacht bij de PG ik vind je misdadig als je willen en wetens niets aan doet
  speel hier geen bluf poker maar gebruik je democratisch recht zo niet tjoep na bhol
  ik zal je blijven volgen tot dat je het snap
  losgeslagen wanhopige schepsel het recht zal zege vieren
  Wie geef je het recht om@Thea te verbieden
  om haar mening te geven kom met goed onder bouwde feiten en niet met beschimmelde verhalen maar er komt geen opstand om een noodtoestand af te kondigen ik zie je in mei 2010.


  Maak melding

 33. @ mentor jr .
  de nabestaanden hebben van hun democratisch recht gebruikt gemaakt om deze misdadigers voor het gerecht te krijgen . dat hoef ik niet meer te doen mi boi. ik ben het met jou eens aldoende leert men , maar sommige leren het nooit jij ook niet. er zij legio voorbeelden om te zien en te begrijpen, maar als je de hersenen niet hebt om het te snappen dan houd het op. het is toch te gek voor woorden om de man die de democratie in suriname met zijn poten heeft betreden nu horen praten over democratie, dat hij word tegen gewerkt om zijn democratische werk te doen.en deze beest demagoog vermoord mensen die opkwamen voor deze zelfde democratie rara hoe kan dat . dan moet je een ezel zijn om bouterse te geloven waneer hij het over democratie heeft .mentor probeer jij het eerst te snappen. zelf een kind kan dit begrijpen mi boi, het licht aan jou verstand vermogen en die heb jij niet kan ik uit jou reaktie afleiden.jij en pinto en tea zijn van de zelfde trede, de onderste.


  Maak melding

 34. ach mentor,laat die uilskuiken hoor,die heeft toch niets te doen dan de gehele dag internet af te struinen,whawhaaa als je die uilskuiken leest typen zou je denken dat hij en hij alleen de waarheid in pacht heeft,onderwijl een hoop leugens en bedrog spuugt hij uit.
  Wij waren in 1981 in Suriname ivb met werk,ik heb echt niemand in lange rijen zien staan,de in beslag genomen goederen werden aan het gewone volk verdeeld heb ik niet van horen zeggen ,maar zelf meegemaakt en dat is absoluut geen leugen zo ware mij God Almachtig.Maar waar was die UILSKUIKEN DU toendertijd want als je die oelewapper leest typen zou je denken dat ie in the heat of the battle was,ik denk het niet die lafbek zat zeker in Ned.te genieten van de soos.
  Dus UILSKUIKEN DU,ga je leugens maar bij de ongeletterden zoals Brunswijk verkopen.


  Maak melding

 35. @ thea
  ik verlaag mij niet tot het niveau van jou en jou voorouders.laat mij duidelijk zijn met mensen als jou die met dubbele tong spreken ga ik niet in discussie en ook niet met mensen die een racistische ondertoon hebben. wij surinamers mogen het eens of oneens zijn met elkaar en mogen elkaar de huid vuil schelden maar we zijn en blijven surinamers onthoud dat goed, thae jij ben een labaria.einde verhaal.


  Maak melding

 36. Whawhawhaaaaa ZIT DAAR DE PIJN DU?Je LEUGENS?
  Je bent ontmaskerd,noem nje mij een rascist?Wel heb je ooit,een teken dat je ,jezelf absoluut niet begrijpt,opeens noem je ,je een Surinamer ?ahummmmmmm,je bent en blijft een Uilskuiken,bedrieger en leugenaar.

  WAAR ZIT TOCH DE PIJN DU?


  Maak melding

 37. om de leugens van je du moeten ze zich verantwoorden bij de rechter du als er een hoopje poep ergens ligt en je gaat er met een stokje in roeren dan stinkt dat heel erg en als er iets is wat bouterse niet wil weten is iets van een nederlander ze hoeven niet te proberen want ze vinden geen toegamg tot deze beest niet door de voorduer en ook niet door de achterduer behalve als t hem goed uitkomt maar jij blijf ons wakker houden met je leugens we zijn blij ja en laat dat hoopje scheit maar want de stank is niet te harden
  Glenny


  Maak melding

 38. @ glenn
  je ben een leugenaar jongen net als jou baasje , wat kwam bosje hier doen en parmessar waarom heeft de ndp het over dubbele nationaliteit. nu moet jij mij duidelijk vetellen wat mijn leugens zijn beter voor de discussie ,


  Maak melding

 39. hi du je hebt me verkeert begrepen je werd door een nederladse uit gemaakt voor een leugenaar dus zeg ik laat dat hoopje poep maar rotten als je hierin gaat roeren dmv een reaktie dan laat je ze meetellen ik dank je juist dat je ons wakker schut ondanks wat ze van je zeggen op dit forum en de nederlanders moeten ook weten dat ddb(eest)echt niets met ze te maken wil hebben behalve als t hem goed uitkomt zie het plegen van de coup(met nederlandse militairen gepleegd) en toen hij een advocaat nodig had dus du lees de reakties nogmaals alles wat je van dat beest en aanhang vindt vindt ik ook zie me oproep soms aan dramaman om weer eens te reageren want ik vond wat hij schrijft ook goed hij liet ze ook niet heel so be good du
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.