Surinaamse hoofdstad dag blank door intense regen

18

PARAMARIBO, 9 feb – Paramaribo en andere delen van de kust hebben in het weekend uren blank gestaan na ruim een halve dag intense regen. De kunstwerken in de hoofdstad waren weer niet berekend op een hevige stort in relatief korte tijd. In verscheidene wijken was het een gesjouw met have en goed.

Mensen moesten al in de vroege uurtjes inderhaast drogere delen opzoeken. Paramaribo had even veel weg van een klein Venetië. Het was in meerdere buurten pompen om straten leeg te krijgen. Het hemelwater trok gelukkig weg na enkele uren. Het heeft er de angst voor nog meer er niet minder op gemaakt. De Meteorologische Dienst voorspelt meer regen, maar dan minder hevig.


18 REACTIES

 1. Overmacht is overmacht.
  Jammer dat een jurist de lakens uitdeelt op inherente en uitermate technische ministerie.
  Die meneer verstaat de keus om uren lang te delibereren over zaken waarvan hij gezien zijn jargon geen ingewijde is. Bij God en in Suriname is van alles mogelijk. Vindt u het gek dat wij ook verzuipen?


  Maak melding

 2. Overmacht. De overheid moet machteloos toezien. De natuur is niet te bedwingen. De burger moet inzien dat de verantwoordelijkheid niet ten volle bij de overheid moet leggen. Al geruime tijd is bekend dat er een klimaatverandering op komst is. De burger moet in de eerste plaats zelf voor zorgen dat hun have en goed niet onder water loopt. Pas dan kan de overheid op een adekwate manier de infrastructuur plannen. Bestaat Paramaribo en omgeving straks over 20 jaar?


  Maak melding

 3. De dicht bevolkte gebieden hebben te weinig sloten, plasjes en kanalen, om bij zware regenbuien het overtollige water tijdelijk op te kunnen vangen en af te voeren.

  Eigenlijk logisch want voor elk waterpartij moest er land ingeleverd worden en daar kon men niet aan verdienen toen er verkaveld werd. Het waterprobleem is onder andere dus ook het gevolg van hebzucht.

  Ook nu zie je nog dat er teveel duikers geplaatst worden zodat het water nergens kan gaan. Erger nog, ik heb gezien waar mensen brede sloten dicht maakten om meer land te kunnen winnen, met als gevolg het onderlopen van zijn eigen land die hij binnenkort gaat verkavelen.

  Sloten, plassen en kanalen moeten verplicht, wettelijk in een verkavelingsproject meegenomen worden.

  Er moet een wet gemaakt worden waarin dit goed geregeld moet zijn.


  Maak melding

 4. Aan de regering van suriname hebben ze in sur geen kennis opgebouwd om een riool te leggen.30 jaar terug ben ik van suriname vertrokken maar komt iedere jaar terug naar sur het enige wat ik zie is puinhoop van 30 jaar terug overheid ik wil graag naar sur komen om jullie te helpen waarom alles door buitenlanders laten terwijl jullie het zelf kunnen doen heb vertrouwen in je eigen mensen.
  Groetjes.
  harold


  Maak melding

 5. Voor echte humanitaire problemen hebben de haatzaaiers geen tijd of plan, nee dan reageren ze niet, wel na mijn posting.
  Mama gron sa tan bari, en daarom zie je dat ze op vakantie gaan en letterlijk daar blijven na jarenlang gescholden te hebben.
  Ineens houden ze van Suriname, wel a gron ma lobi un ook tu na dati meki ey hori un drape fu tru na ondro gron.
  Eens zal er redding komen voor dat getergde land, helaas voor velen die net als hun oude meesters alleen de vruchten plukten en nog steeds.


  Maak melding

 6. Erg…erg…waar blijft de minister van OW????? Ik heb zelf moeten constateren dat O.S.Maretraite voor de zoveelste keer de leerlingen naar huis moest sturen!!!! Het water stond wel 25 cm hoog in de klassen!!!! En dan te bedenken dat de boomskreek nog geen 200 meter verder het water moet afvoeren. Waarheen Suriname????


  Maak melding

 7. Snap dit….men wil de binnenland bewoners dieper het bos in of de STAD insturen.
  Maar de Stad is een zwamp dus binnenland bewoners blijf lekker boven op GOUD wonen.

  BINNENLANDBEWONERS

  Laat die domoren FRONT lekker in zwampstront leven


  Maak melding

 8. waarom is men zo nalatig in het land?

  wateroverlast, slechte wegen met veel dodelijke ongelukken, criminaliteit, berovingen en verkrachtingen met de dood tot gevolg.

  En wat doen onze slappe minister president die gaat lekker in zijn heimat het binnenland vissen.


  Maak melding

 9. Niet voor niets hadden de Hollanders en andere Europeanen grachten aangelegd in Paramaribo net als in Amsterdam . Als die nu waren, zouden wij niet verzuipen en wij zouden er nog een rondvaart over kunnen maken. Die hersenloze politici hebben alles
  vernietigd.

  Khan


  Maak melding

 10. Pinto en daarom zal er nooit echt een industrieele revolutie kunnen plaats vinden.
  Het zijn alemaal de commeriele mannetjes die het aleen op papier weten maar niet ten uit voer kunnen brengen.


  Maak melding

 11. Er wordt hierover mateloos geluld.Een paar centimeter meer of minder. Dit is toch oud nieuws in het begin is er niks aan gedaan en nu maar klagen ipv oplossingen te bedenken.
  Iedereen is nu opeen seen ing. geworden.
  Die moest open blijven daar hadden ze niet dicht moeten timmeren aan de sloten waarom nu lullen en niet op het moment dat het gebeurde of op z’n minst eerst daarover na te denken en ipv nu te praten. Die praten vullen geen gaatjes van dit land alleen maar de zakken van hun.

  Tang Boeng


  Maak melding

 12. sommigen kunnen hun eigen riool niet schoonhouden laat staan dat zij van een ander schoonmaakt. op deze manier ben ik liever arm. geld zonder leven of waarde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.