Middenweg in goudzoekersconflict Suriname veraf

6

PARAMARIBO, 9 feb – Het vinden van een middenweg in het conflict rond de Rosebel goudmijn is een vrij complexe aangelegenheid. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Het ziet er dan ook niet naar uit dat een oplossing binnen de kortste keren is bereikt. Het optimisme lijdt er niet onder.

Rusland is ervan overtuigd dat beide partijen van goede wil zijn. Renaud Adams, directeur van multinational Iamgold, is met spoed naar Paramaribo afgereisd. Ook de leden van belangenvereniging Makaboa tonen zich inschikkelijk. “Belangrijk is dat we een oplossing moeten zien te vinden voor de problemen in het gebied. De uitgangspunten moeten worden doorgepraat”, zegt Rusland.

Volgens de goudzoekers uit omliggende dorpen wordt hen al geruime tijd een worst voorgehouden. Steeds weer zouden andere voorwaarden gelden voor het mogen mijnen op de concessie van Iamgold. Het bedrijf vindt dat de goudzoekers zich niet aan afspraken houden. Het gesteggel heeft uiteindelijk geleid tot het opleggen van wegbarricades en gewelddadig politieoptreden.


6 REACTIES

 1. Mr. Opa Ruro (Robert Mugabé)in wat voor poep troep heb jij ons weer gezet.

  Miki din kon unu é wach’ty din.(de vraag is op wie wachten, is het wachten op de goud verkopers van vijfcent)
  Herhaaldelijk heeft de NPS ons in stront(poep troep) gebracht.


  Maak melding

 2. berouw komt altijd na de zonde.
  eerst denken en dan doen.geloven in eigen kunnen is de basis tot succes voor suriname. trouwens je bodemschatten voor 95% van de inkomsten weggeven in een tijd van economische wereldcrisis momenteel vindt plaats onder leiding van deze corrupte zakkenvullers van venitiaan en zijn front regering die het volk van suriname verschrikkelijk uit laat buiten en laat vertrappen op alle fronten lijdt suriname en zijn volk schade door deze incomponete front regering.het is een eeuwige machtstrijd om te overheersen niet om goed bestuur. ronald aan het stuue ben je soms vergeten dat;

  a pisi doti pe wi gro true wi moe lobie hem!


  Maak melding

 3. als ik alle reacties van de beter wetenden lees, vraag ik mij eigen af waarom jullie dan niet zelf een bedrijf op zetten door middel van aandelen te verkopen. Alle surinamers niet lullen maar gewoon doen Kennis kunnen jullie inkopen arbeidskracht genoeg, want jullie hebben niks te doen dan commentaar geven. Ik heb € 10.000,00 wie nog meer. Of wie heeft kennis om alvast een bedrijfsplan te maken. Vooral de mensen die in NL wonen jullie weten zoveel komen jullie met mogelijkheden en ideeen. Niet kijk wat de regering doet, maar kijken wat wij kunnen doen. A no te yu e taki fa wan sma musu swin, yu o doro sese. Yu musu swin tu fu doro. Ik heb het idee dat wij een verwen volk zijn


  Maak melding

 4. @ Fakuman. Ik ben het grondig met je eens. het vooral ronduit en schande dat de staat Suriname zijn grond stoffen verkoopt voor maar 5% van de prijs.
  Ik snap nog steeds niet dat hier na al die jatren nog steeds geen opstanden zijn uit gebroken of demostraties zijn gevoerd door de surinaamse burger.
  als dit zo door gaat is Su over een paar jaar nog steeds arm en dan zonder grond stoffen. want onthou mensen er is niet veel meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.