zondag, juni 16, 2024
HomeColumnsRotte tomaten

Rotte tomaten

-

Does Travel - naar Suriname

Iwan BraveDoor Iwan Brave – Met Desi Bouterse kan je scoren. Dat is wel zo evident. Het is buitengewoon indrukwekkend hoe vaak de hedendaagse en evenzo tragische Surinaamse tegenhanger van Icarus het aantal voorpagina’s heeft gevuld. En dan zwijgen we maar over het schier oneindig aantal kolommen aan achtergrondartikelen. En alle Nederlandse landelijke en regionale dagbladen hebben hiermee flinke scores behaald. Hoewel de omlaaggetuimelde Bouterse inmiddels is gedevalueerd tot een tandenloze tijger, is hij nog altijd goed om de gemoederen behoorlijk te doen oplaaien.

Dit blijkt uit de tientallen reacties die mijn vorige bijdrage ‘Desi Dobbelsteen’ heeft uitgelokt. Als columnist heb ik weer ‘gescoord’! Of je good old Desi nu de hemel in prijst of ‘de grond in boort’; altijd kassa. Hij is nu eenmaal een gevoelig onderwerp. Het geeft niet hoe vies en vuil sommige reacties tegen mijn persoon zijn. Ik zou trouwens de rol van ‘kritische’ moderator niet waard zijn, als ik hier niet tegen zou kunnen. De tijd dat een journalist of columnist straffeloos zijn scherpe of giftige pennenvruchten kan spuien – en hooguit met een ingekorte ingezonden brief vanaf komt – ligt alweer achter ons. In dit online-tijdperk kunnen lezers onverkort en onversneden het smerigste van hun innerlijk over je uitstorten. Zonder zogenoemde ‘olifantenhuid’ kan je maar beter stoppen.

Dat was even wennen en slikken in het begin. Maar nu denk ik: lang leve deze zuivere vorm van democratie en inspraak! Met het Internet als futuristische uitvinding, zijn we eigenlijk weer teruggeworpen naar het middeleeuwse toneelpodium van hulde, spot en hoon. De uitvoerders konden na hun voordracht twee dingen verwachten: bloemen of rotte tomaten. In extreme gevallen kon zelfs de mestkar over ze worden uitgestort. Dat je rotte tomaten of stront over je heen krijgt op internetfora, wil niet zeggen dat je het slecht hebt gedaan. Wat dat betreft hoef ik niet voor mezelf op te komen. Het zijn de lezers die elkaar erop wijzen waar ze de grenzen van betamelijkheid of fatsoen overschrijden.

Ik ben vooral zeer tevreden over de gezonde discussie en buitengewoon trots op al mijn Surinaamse brada’s en sisa’s. Het is bemoedigend dat ze in de pen klimmen en voluit gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting. Ook al moet ik het zelf ontgelden. Voor dit hogere doel vervul ik gaarne de ‘stank-voor-dank’-rol van pispaal. En ach: iedereen mag weten dat ik flink onderuit ben gegaan, mede als gevolg van crackroken. Zoals mijn Tante Friede van dik over de tachtig, die mij destijds liefdevol opving, heel opbeurend en ruimdenkend zei: “Het is geen schand te vallen; het is schand niet op te staan.”

Essentieel voor een bestendige wederopstanding, is dat je kunt toegeven dat je onderuit bent gegaan; dat je gefaald hebt en daarbij anderen onnoemelijk veel pijn hebt gedaan. Dat je volledig verantwoordelijkheid neemt voor je puinhoop. Wie mij afgelopen twee jaar heeft gevolgd, weet dat ik mezelf niet heb gespaard in mijn columns en op mijn weblog. Dit móest ook van mezelf, wilde ik kunnen blijven meepraten. Maar ook opdat niemand het tegen me kan gebruiken. Kortom: het was één groot opbiechten. Ik raad het Bouterse ten zeerste aan. Kom in het reine met jezelf, opdat geen enkele hoon je nog raken of doen wankelen – ook niet die van een ‘gevallen’ journalist. Geef openlijk toe dat je anderen pijn hebt gedaan, dat het nooit zo bedoeld was. Betuig ondubbelzinnig en oprecht spijt. Wees hierin een ware leider.

Tot slot heb ik één simpele vraag aan voorstanders van Bouterse die mij uitmaken voor ‘redi musu’ en iemand die wil ‘scoren bij blanken’ ten koste van zijn ‘eigen mensen’. Waren de slachtoffers van de Decembermoorden, de tientallen afgeslachte dorpelingen van Moiwana en alle andere honderden gesneuvelde Srananmans tijdens Bouterses regime, dan geen ‘eigen mensen’? Een uitspraak van een van zijn critici – universitair docent Gerard Leckie – was destijds: “Zolang ze praten, blijf ik.” Toen eenmaal Leckies voorstel tot kritische dialoog met scherp werd beantwoord, was hij er inderdaad niet meer.

Dus ik zou zeggen: blijf vooral je woorden voluit spuien (op dit forum)! Sommige glijden toch gewoon als rotte tomaten van mij af. Dan heb ik niet eens een olifantenhuid. Gelukkig maar. Ik blijf liever voor rede vatbaar.

Iwan Brave

opening
Fernandes Express
Passion in concert

45 REACTIES
 1. Ja hoor Iwantje voorwaar alweer een hele hoop rotte Hollandse tomaten. Jij ademt de Surinaamse geest niet om te kunnen aanvoelen wat of zich in Suriname voltrekt!

  Als rotte tomaat kun jij het beste weten wie nog allemaal voor dat predikaat geschikt zijn.

  Ik zou het niet eens zo erg vinden als Iwan Brave daadwerkelijk zo onbevlekt en Braaf was.

  Weet dat het verraad er altijd ingaat als koek. De verrader wordt altijd tegen het licht gehouden.


  Maak melding
 2. @ pinto
  lees eerst heel goed wat er staat,want volgens mij heb jij een probleem met leze en begrijpen wat je lees.er zijn een aantal zeer goede tips voor jou en voor bouterse in dat bericht en ook voor de mensen die als blind paard achter deze moordenaar bouterse lopen. over brave zijn verleden willen jullie wel praten , maar als het gaat over het verleden van de man die jullie aanbidden dan mag dat niet wat een domme en rare manier van dicusseren is dat .


  Maak melding
 3. Iwan,

  Je verdient respect voor het feit dat je de durf hebt gehad via internet je falen te delen met de lezers.

  Er zijn mensen die niet begrijpend kunnen en willen lezen en daarom anderen heel graag besmeuren met vuilspuiterij.

  Hoewel ik zelf achter de NDP stond, zijn mijn ogen opengegaan toen Bouterse met modder is gaan gooien naar een andere politicus.

  Mensen kunnen zo verblind zijn door verliefdheid, dat ze ziende blind zijn geworden.

  Velen zijn verliefd op Bouterse, maar willen zijn ‘vreemdgaan’ niet onder ogen zien.

  Men mag doorgaan met moddergooien naar jou, je zult er alleen maar nog sterker door worden. (Zal me trouwens niet verbazen als ik nu ook zal worden ondergespoten met vuile woorden).

  Wens je het allerbeste.


  Maak melding
 4. Aldus je oud tante Friede ..” het is geen schand te vallen, het is schand niet op te staan..”..!
  Iwan B , als je deze wijze woorden van tante Friede als lijfspreuk hebt/, kan NIEMAND je
  nog “deren”!!
  Het getuigt van G R o T E K L A S S E om je eigen tekortkoming/en zo publiekelijk te bespreken..
  Ga ervoor of GEEF JEZELF BLOOT OF…..niet,
  zeg ik MAAR..
  ORSINE


  Maak melding
 5. “Waren de slachtoffers van de Decembermoorden, de tientallen afgeslachte dorpelingen van Moiwana en alle andere honderden gesneuvelde Srananmans tijdens Bouterses regime, dan geen ‘eigen mensen’”

  Waren Rambocus & co echt onschuldig?
  Waren die dorpelingen geen Brunsie’s, en waren ze niet gewaarschuwd te vertrekken en te stoppen met voedselverstrekking aan Brunswijk?
  Diezelfde dorpelingen hebben die avond verkenners van het NL doodgeschoten!
  En, die 100den gesneuvelde Sranangmangs zijn vermoord door Brunswijk & co (incl. blanke huurlingen), Somohardjo en de nabestaanden van Rambocus & co!


  Maak melding
 6. het blijkt nu duidelijk dat de heer iwan brave zich geprikkeld voelt,het is een feit dat iedere persmedia bouterse zal gebruiken om hun financiële doel te kunnen bereiken. waaronder ook de heer brave.terwijl er nog ergere criminelen zijn blijft deze maar zwijgen,hoe dan.

  waarom schrijf je niet een keertje over de ex president van america en zijn vroegere minister van defensie de heer power.en liefst over de bezetting van iraq en afghanistan.hiervoor ben je zeker een bangerik.

  volgens mij komt deze man nog steeds voor, op de loonlijst van zijn(zogenaamd)vroegere werkgever.deze heeft zeker de opdracht gehad om voor verwarring te zorgen binnen de surinaamse media.

  doe je werk maar probeer andere niet van hunne oprechtheid te weerhouden.want dit is ver van jou schrijfwijze.


  Maak melding
 7. Ai boi…eindelijk iemand die durft om die moordenaar een draai om z’n oren te geven!!! Die 15 moorden moeten gewroken worden!!! Deze man mag en kan niet vrij uit gaan!!!!NEVER…NEVER…NEVER…!!!


  Maak melding
 8. Kan niet anders zeggen dan prachtig mooi stuk. Ik ben een Aardbewoner ,geen surinamer of nederlander.Maar de mensheid heeft geen bouterses, niets persoonlijk, maar geen gifmengers ,meer nodig, daar hebben wij de afgelopen 1000 jaar genoeg van gehad en zie het resultaat. De aanhangers van bouterse zijn soms uit slechtheid maar vaak uit ontwetendheid het soort mensen die barabas verkoos boven Jezus. Meneer Brave voor mij heb jij je morele waardigheid bijna weer terug. Hoogstaand stukje tekst.


  Maak melding
 9. Beste Prema,
  Mijn ogen zijn ook geopend.

  Ik was jaren voor de gek gehouden door de Nederlandse pers. Hoe is mogelijk!
  In mijn ogen was Bouta een grote drugshandelaar, de surinaamse Escobar.

  Nu is overduidelijk aangetoond dat hij niets met drugs te maken heeft. Lees bijvoorbeeld het commentaar van zijn advocaat Weski http://www.ndp.sr/internationaal-20060221.htm

  Hoe dan ook . Deze man blijft ons boeien. Zelfs onbelangrijke journalisten scoren hoog als iets over Bouta schrijven.


  Maak melding
 10. Iwan jij hebt een geluk deze site laat niet alles door.
  Maar dat jij behoorlijk ‘Redi-Musu’ bloed moet hebben heb jij bewezen.

  Kijk dit is update SME…(TV)… zoekt 50.000 leden.
  Zorg dat jij je hiervoor inzet en de 50.000 leden naar binnen kan halen.

  Loop niet als een oude lummel naar haat te zoeken, ga begrijpen dat jij niemand hiermee dient.

  En als zij de 50.000 leden niet halen hebben wij het te danken aan figuren als Iwan.


  Maak melding
 11. “Waren de slachtoffers van de Decembermoorden, de tientallen afgeslachte dorpelingen van Moiwana en alle andere honderden gesneuvelde Srananmans tijdens Bouterses regime, dan geen ‘eigen mensen’?”

  Ach Brave als je niet zo hypocriet en achterbaks was, had je die vraag wel zelf kunnen beantwoorden.
  Alles heeft een oorzaak, als je die nou gaat als journalist gaat onderzoeken en beschrijven zal je misschien serieus genomen worden, tot die tijd ben je gewoon bladvulling.


  Maak melding
 12. Charles,
  Het gezegde, “wiens brood men eet diens taal men spreekt”, geldt evenzeer voor meneer Brave zelf. Jullie zijn meesters in het verdraaien van de feiten.
  Oorzaak:
  Door het handelen of juist nalaten te handelen zijn 15 min of meer prominente Surinamers ons komen te ontvallen op 081282.
  Gevolg:
  Door de nabestaanden en company werd de economie van Suriname ten gronde gericht door vernietiging van bruggen, wegen, lichtmasten, bedrijven te Patamakka, Victoria,Baboenhol, Moengo enz.. Voorts werd er een binnenlandse oorlog ontketend waarbij minstens het tienvoudige van 15 de dood vonden.
  Aan wiens vieze handen kleeft er meer bloed, tenzij die 150 niet tot de categorie mens worden gerekend.

  Dit is de essentie van het hele eiereneten!


  Maak melding
 13. Dit is pure wraak van Iwan Brave.
  De schrik van die koti-gogo van die NDP-vrouwen zitten hem nog flink in de botten. Iwan verkoop moederlief niet langer voor een bordje linzensoep.
  Onze wijn kan zuur zijn maar het is ONZE wijn!


  Maak melding
 14. Zazou ik wou dat ik jou bijdrage #8 wel 10 keren kon citeren. Het is werkelijk onvoorstelbaar dat er mensen rondlopen, die die binnenlandse oorlog met al zijn gevolgen door de keel van anders denkenden willen persen. De daders van de 15 slachtoffers zijn min of meer bekend. Aan wie moet de rekening dientengevolge van meer dan 100 doden worden gepresenteerd? Zijn wij gek geworden in dit land?


  Maak melding
 15. aan de reaktie van de bouterse aanhang kan je zien hoe kortzichtig en dom deze mensen zijn.ik heb sterk het gevoel dat een aantal last hebben PTSS, zoek hulp want jullie zetten je zelf belachelijk hier.


  Maak melding
 16. Wat zieliggggggggg Iwan,een echte collumist vergaat niet zo in een tranendal.

  thea

  Jij bent een echte vent Thea.
  Het schijnt dat je als Surinamer in Suriname
  niet eerlijk en oprecht mag zijn,ze gaan je haten of verketterren.
  Iwan ga gerust door,op de ingeslagen weg.
  1 n’s zullen ze het snappen.

  Dokter Soul


  Maak melding
 17. het is erg jammer dat mensen als nummer 17 en 15 en nummer 5 niets uit zo een colum kunnen leren. ze kopen wel knollen die voor citroenen worden verkocht in ocer door demagoog bouterse.


  Maak melding
 18. De haatzaaiers willen louter hun lied horen.

  Iedereen die ook maar iets negatiefs kan brengen over de ander is meer dan welkom.

  Ja zelfs Brave valt deze onoprechte ode ten deel.

  Had Iwan Brave DDB positief belicht dan hadden wij hier wel de poppen aan het dansen. Ones a j….. always a j….!


  Maak melding
 19. Wie de bal kaats moet hem terug verwachten en moet je vooral niet achteraf gaan janken Iwan. Zoals ik al eerder zei middelmatigheid is troef binnen de Surinaamse journalistiek, ergo de meeste Surinaamse journalisten zijn samen met Front bezig het Surinaamse volk dom te houden.

  Lang Leve de jeugd, die begint het eindelijk door te krijgen.


  Maak melding
 20. geachte meneer brave,u spreekt over zaken waar u niet het minste van af weet en steeds weer moet ik u er op wijzen dat de decembermoorden en moiwanna zaken zijn die onafwendbaar waren.Waar er een staat van belg is afgekondigd gaan er natuurlijk slachtoffers vallen.U moet bedenken dat,indien u de macht in handen had,steeds contra aanvallen moest afslaan en niet tot het punt kon komen om de gestelde doelen te bereiken.Democratie is misschien gangbaar voor ontwikkelde landen,want daar hebben de machthebbers meestal hun schapen op het droge,maar in een ontwikkelingsland als Suriname zou de visie van een charismatische leider en/of een groep wonderen verrichten.Suriname is een chaos en geloof me democratie is niet weggelegd voor dat land,want het volk is laks en denkt alleen maar aan feesten en buitenlanders boemen om hun euro`s en dollars.Meneer Brave wake up en smell the coffee!


  Maak melding
 21. no.21 Dokter Soul

  thea is geen kerel, maar een ouwe bakra tang die denkt, omdat een zwarte haar rug beklimt ze over alles wat surinamers aangaat ook een toontje mag meeblazen!


  Maak melding
 22. Aan de vele reacties te zien, is het Iwan weer gelukt om de gemoederen bezig te houden. Zijn pen is superscherp. Vooral zo doorgaan.

  Mij blijkt uit sommige reacties dat bepaalde lezers niet begrijpend lezen of niet kunnen lezen. Laten zich meer meeslepen door emoties waardoor men de feiten uit het oog verliest. Jammer!!!!!!


  Maak melding
 23. Thea is weldegelijk een kerel. Recent zijn er een aantal forum leden bijgekomen die zgn een meid zijn en fanatiek NDP aanhangster.

  Statistisch gezien een erg onwaarschijnlijk fenomeen en een aantal geeft in de reacties duidelijk blijk geen meid te zijn.


  Maak melding
 24. mij blijkt uit sommige reakties dat bepaalde lezers niet begrijpend lezen. en laten zich meer meeslepen door emoties waardoor men de feiten uit het oog verlies. jammer !!!!!.mee eens 100 %. en juist deze mensen als ze goed lezen zouden heel veel kunnen leren wat brave schrijft , het is niet erg dat je fouten maakt, maar het pas erg als dat niet kan inzien of niet wil inzien . je hebt stelletje niets nutten hier die dat niet kennen begrijpen . ze hebben het over haatzaaien maar de man die op de podium staat om het volk te vergiftigen de grooste haatzaaier van suriname daar staan ze pal achter ze verdedigen bouterse alsof hun leven ervan afhangt .


  Maak melding
 25. Jaja Djogo ik ben een ouwe bakra tang,maar dankzij mijn voorouders kan je lekker hier profiteren van hun bloed zweet en tranen,zelfs op onze aow zit je te azen en wil je de volle pond,ondankbare schepsel.


  Maak melding
 26. Wanneer het niet in jullie kraam te pas komt verstaan mensen niet de kunst om begrijpend te kunnen lezen, zijn ze moordenaars of zo dom als een ezel.
  Het verstand is blijkbaar uitsluitend met u allen ten andere zijde aangevoerd door meneer I. Dobbelsteen.
  Ik woon helaas nabij een drugshol, die maar niet kan worden opgerold door de daarvoor in aanmerking komende instantie.
  Wat je door de jaren heen ziet is dat, “wang jonkey e tang wang jonkey!


  Maak melding
 27. het lijk rita verdonk wel, of is het thea verdonk je ben huigelaar eerste klas thea jou opmerking of reaktie van nummer 35 laat zien wie je ben en hoe jij denk, jij ben knetter gekke (vrouw)ik gebruikt de woorden van wilders heel toepasselijk. pinto, en na mi en onbewustzijnbeweging gaan jullie met deze soort (mensen) om , het gaat over rotte tomaten.@ pinto wang demagoog blijft een demagoog een moordenaar ook en een drugsdealer.


  Maak melding
 28. DU,
  Beschuldig anderen niet opdat t.z.t.ook niet gij hetzelfde lot ondergaat! Jij gist al een leven lang. Ik- en met mij velen hebben werkelijk te doen met jullie. Het kan haast niet anders dan dat jij en rancuneus door de “bevrijdingsraad” worden betaald om hier een hoop koeparipoepe rond te strooien. Wij zullen ook alles uit de kast halen om jullie wegwijs te maken. Jullie lijken dat oudevrouwenclub van Ongerechtigheid en Oorlog/Onvrede wel.


  Maak melding
 29. @ pinto leer lezen en te begrijpen wat jij lees dan mag je die discussie voeren, mijn advies aan jullie je laat jou door domme emoties lijden jij doet alsof bouterse jou holmaatje is heeft jou in je dienst tijd bezocht zeker anderrs kan ik mijn niet voorstellen, dat jij het zo opneemd voor misdadiger dan ben jij toch niet goed bij jou kop


  Maak melding
 30. @ 13,

  Ook al heeft iemand helemaal miets negatiefs gedaan, zo gauw hij of zij met modder gaat gooien naar een ander, heeft die persoon het vertrouwen dat ik in hem of zij had
  verspeeld.

  Nog 1 advies eerst goed lezen, eer je commentaar geeft op een reactie.

  “Jaja Djogo ik ben een ouwe bakra tang,maar dankzij mijn voorouders kan je lekker hier profiteren van hun bloed zweet en tranen,zelfs op onze aow zit je te azen en wil je de volle pond,ondankbare schepsel.

  thea”

  En diezelfde voorouders van jou hebben de slaven uitgebuit.
  En niet alleen de slaven zijn door hen uitgebuit maar ook de Hindostanen en de Javanen. Jouw voorouders hebben in feite alle Surinamers uitgebuit.
  Ze hebben ook andere landen zoals India, Indonesië uitgebuit alleen maar om rijkdom te vergaren.
  En daar pluk je heden ten dage ook de vruchten van.

  Maar wie zich hoogmoedig gedraagt krijgt ooit met een flinke smak de deksel op de neus.


  Maak melding
 31. Prema,mag wel zo zijn,maar zeg nou zelf jullie worden goed terug betaald,Nederland schroomt niet om het jullie naar de zin te maken,was het niet zo,dan hadden jullie hier ook nergens rechten op.
  Jij vindt het dus goed dat ik door Djogo uitgemaakt wordt voor ouwetang?En mag ik daar niets over terug typen?
  Ik lees ook jou reactie`s ,waar je ook met etnisichteit gooit,jij mag het dus ik niet?Meestal ben ik het met jouw eens,maar men mag alles tegen ons zeggen en wij moeten ons maar inschikken?Never nooit niet,wie de bal kaats moet het maar terug verwachten.
  Djogo beweert dat ik word besprongen door een zwarte,als hij een Hindustaan een zwarte noemt so be it,ik ben geen Surinaamse ,maar ben wel sinds 31 jaar getrouwd met een Surinamer(Hind.)heb 15 jaar in het mooie land mogen wonen,dus ja ik mag ook mee praten over Suriname.De gene die mij dat wil beletten moet nog geboren worden.


  Maak melding
 32. Thea,

  Het zou wat zijn als Nederland, die beweert een geciviliseerd land te zijn, de allochtonen geheel als minderwaardige mensen zou behandelen. Laten we eerlijk zijn de autochtonen zijn niet altijd even aardig voor “buitenlanders”. Er wordt nog altijd gediscrimineerd door de “blanken”.

  Net zoals jij het niet pikt dat je voor alles en nog wat wordt uitgemaakt, zo accepteer ik het niet als wij Hindostanen worden uitgescholden, dus zal ik me daartegen verzetten. Jij noemt dat gooien met etniciteit, ik noem dat opkomen.

  Trouwens lees ik vaak genoeg hoe jij anderen met ruwe woorden benadert, dus verwijt jij de ketel dat hij zwart ziet, terwijl de pot nog zwarter ziet.
  Zoek het maar zelf uit met Djogo en anderen, betrek mij er niet in.

  Dat vooral de ouderen vanaf het begin van hun aankomst van een uitkering hebben moeten rondkomen is zonder meer de waarheid.
  Maar als Nederlandse kleurlingen hadden en hebben zij daar recht op.

  In de jaren 60, toen er meer dan genoeg banen waren voor de autochtone Nederlanders, wilden ze geen vies en vuil werk doen.
  Gastarbeiders waren meer dan welkom. Vandaag aan de dag worden diezelfde gastarbeiders en hun nakomelingen als min behandeld.
  Kijk maar hoe de Marokkanen met z’n allen over 1 kam worden geschoren, omdat een handjevol zich niet weet te gedragen.

  Het is nog steeds zo dat een allochtoon voor hetzelfde werk dat door een autochtoon wordt gedaan, minder salaris ontvangt. (Discriminatie op de werkvloer is nog steeds een issue).
  Hoezo worden de “buitenlanders” goed betaald?Hoezo worden wij netjes terugbetaald door Nederland?
  In de jaren 70 kwamen Surinamers amper aan werk, ondanks dat er wel werk was.
  In de jaren 80 was er een economische crisis, was toen andere koek.

  Er zijn genoeg Surinamers die hebben gewerkt en nog steeds werken. Dus worden deze Surinamers betaald voor geleverde diensten.
  1 Van de gelukkigen die altijd heeft kunnen werken ben ik zelf.

  Nederland heeft als een relatief klein landje behoorlijk huisgehouden met het bedrijven van slavernij en het plunderen van koloniën en andere landen met hun VOC-mentaliteit, die zo geroemd wordt door Balkenende.
  Dus wat de autochtone Nederlanders in het verleden hebben gezaaid, daar plukken de huidigen nu de vruchten van. Soms smaken die zoet, soms bitter en zuur.

  Van mij mag jij je mondje roeren in Surinaamse zaken, maar besef wel dat je, ook al ben je 31 jaar met een Surinamer getrouwd, je nooit en never een Surinaamse zult zijn.

  Ben jij niet die Thea, die mij ervan had beschuldigd dat ik lieg dat ik me een Surinaamse voel en dat ook altijd zal zijn, terwijl ik de Nederlandse nationaliteit bezit?
  Besef wel dat ik (en met mij vele Surinamers)
  vanaf mijn geboorte in Suriname, de Nederlandse nationaliteit heb gehad en wonende in Nederland heb gekozen om die nationaliteit te behouden, zonder mijn Surinaams-Hindostaanse afkomst te verloochenen.

  Ben jij niet die Thea, die mij beschuldigd had jaloers te zijn omdat je met een Surinamer bent getrouwd? Die opmerking vond ik behoorlijk kinderachtig.
  Alsof het mij interesseert met wie en hoelang je bent getrouwd.

  Beschuldig mij er niet van dat ik het goedvind dat anderen jou schelden. Maar zoals je zelf zegt wie de bal kaatst mag hem terug verwachten.


  Maak melding
 33. ik voel mijn echt vereerd om in een adem genoemt te worden met neus en romeo hoost,de enige mensen die hier inhoudelijk wat te vertellen hebben ik lees de reaktie van neus heel graag en meneer hoost daar heb ik respect voor .nogmaals bedank.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES