Bouterse’s knuppel in politiek hoenderhok Suriname

87

PARAMARIBO, 8 feb – Wellicht onbedoeld, heeft Desi Bouterse de knuppel geworpen in het lokale politieke hoederhok. Zijn in elk geval tot 2010 geldige verwijdering uit het parlement heeft de toon gezet voor felle discussies. Niet alleen wordt de oppervlakte geraakt van het wel of niet legaal zijn van deze uitsmijterij. Het raakt ook de grondslag van de staatrechtelijke handel en wandel in Suriname.

Meteen weer staat de grondwet zelf ter discussie. Onder meer staatsrechtexpert Sam Polanen vindt dat de meest eenvoudige begrippen in de grondwet aanleiding geven tot Babylonische spraakverwarring. Neem nou het ebgrip “afwezig”. Volgens het betreffende artikel mag een lid van het parlement niet langer dan vijf maanden achtereen afwezig zijn. “Maar wat is ‘afwezig’?”, zegt Polanen. Hij onderschrijft het veelgehoorde pleidooi voor formele toelichting.

De grondwet kenmerkt zich door het ontbreken van uitleg over begrippen en hele artikelen. Het zou het werk van een constitutioneel hof er beslist niet makkelijker op maken. Een dergelijk hof is vaker bepleit om de verwarring te doorbreken. Desi Bouterse is dan definitief geen lid meer, hij heeft wel bereikt dat de discussie over de deugdelijkheid van de grondwet aan blijft en levindig. De man die ooit de grondwet terzijde schoof, zegt nu in zijn grondwettelijk gegeven handelen te worden beknot. Ironischer kan het haast niet.


87 REACTIES

 1. Dat is nu een voorbeeld van een omtrekkende beweging die zelf door een International gerechtshof niet terzijde geschoven kan worden.
  Kortom, ik zeg u allen Democratie is niet wat het lijkt als je de tools door je zogenaamde vijanden wordt aangereikt om hun eigen fouten te maskeren omdat ze beter weten en kunnen weten.
  Welke rechtbank veroordeld een Nederlandse militair, of sterker nog de amerikaanse militairen die publiciteits straffen hebben gekregen wegens wandaden en toch vrij lopen.
  Ik schoot ook en en kan niet zeggen hoeveel slachtoffers ik heb geraakt, doch zal de politiek mij en anderen die hetzelfde hebben mee gemaakt moeten beschermen omdat ze anders niet deugen, zie de amerikaanse standpunt, Nederland, wij komen onze mensen tot in jouw gevangenis halen, is dat dan democratie of macht????
  Ik verwijs u allen naar de misdaden in Indonesie, die nooit zullen worden bestraft door de Nederlandse regering, sterker nog, de misdaden van de Amerikaanse militairen in Vietnam en Korea, moet ik nog doorgaan, nee!!
  Een standbeeld voor jantjes in Suriname, nee, want er zijn verkrachters daartussen die verzwegen worden.
  Hoeveel halfbl+oedjes in Suriname weten niet hoe hun vader heet of hoe hij eruit ziet,mstil blijven de moeders net als de verkrachte slavinnen.

  Aka e wakti en niemand gaat D.D.Bouterse,halen en berechten, sterker nog, letr op want de etter heeft henm al meerdre malen bijna gheliquideerd, helaas.
  Tori e tan na baka bika aka nanga redi musu e kibri den doti.

  D.D.Bouterse, staat niet alleen dus brada nanga sisa no piri a bita en no meri den wanb sa yu no sabi.
  A wans yu e tan na blanda, luku bun bika e keti san e tjari na ingi na wan bigi keti.

  De indiaan is de eerste bewonwer van Suriname, geen Marron, geen Hindustaan en geen stadscreool of aangevlogen Chinees of Javaan, wi na wan, ma no meri den ingi!!!!

  No meri mi famiri,bika un winti na faja winti san watra no man kiri.


  Maak melding

 2. RMD,
  Angri sie skapu na tigri njang? Dit heb al een tig aantal keren weleswaar met andere bewoordingen duidelijk gemaakt. Na unu ding trawan kong el djaso. De plek waar het Fort Zeelandia staat was precies de vestiging van die Surinen. Zij zijn beledigd, vernederd, vertrapt en verjaagd. En dan now wi ding emigrant wani kong plei ekte mang? Obia a no fu yu, no spiti na ini. Is het toevallig dat haast niet 1 indiaan een rol van betekenis speelt in Suriname. Watch out!


  Maak melding

 3. @RMD.Leider
  Warrig verhaal. Als je met gewetensnood zit zou ik hulp zoeken. Dat is echt geen schande. En in dat geval wens ik je oprecht sterkte bij de zware last. Wat wel een schande zou zijn als je je zelf wilt schoonpraten. Of als je overtuigd en met passie deelnam aan het gebeuren.

  Overigens. De context waarin iemand de kogels heeft afgevuurd is cruciaal. De militairen in het peleton hadden veelal geen enkele keuze. Voor hen een ander en weigeren had waarschijnlijk de kogel betekend. Slechts leidzaam en subtiel verzet was voor hen mogelijk. Natuurlijk zal en moeten ook aan die militairen de nodige vragen gesteld worden, maar dan wel met aandacht voor de feitelijke situatie.


  Maak melding

 4. Geachte redactie,

  Aan het eind van het betreffende artikel hierboven staat vermeld dat: “De man die ooit de grondwet terzijde schoof, zegt nu in zijn grondwettelijk gegeven handelen te worden beknot. Ironischer kan het haast niet”.

  Vooral de laatste zin geeft hier aan, dat de schrijver van het artikel ‘partijdig’ is, omdat hij zelf op het eind van het artikel zijn of haar conclusie trekt. M.a.w.; wordt hier met “Nieuws uit Suriname” bewust ‘partijpolitiek’ bedreven i.p.v. eerlijke nieuws verstrekking aan de gemeenschap. Of moeten al deze artikelen gewoon gezien worden als statements, die aan de lezer ‘slechts ter discussie’ worden voorgelegd.

  Vandaar ook dat wij m.b.t. het artikel uit “Nieuws uit Suriname”: “Surinaamse politie kan goudzoekers niet aan”, in onze reactie no.10 van februari 6th, 2009 at 12:46 am, ons ook afvroegen van wie het betreffende artikel in feite afkomstig was:
  Van de regering zelf of van Iamgold of van allebei.

  Trouwens, zelf hebben wij geen moeite mee van wie de artikelen afkomstig zijn, maar toch goed voor de duidelijkheid om te weten waar wij mee bezig zijn betreffende: ‘Nieuws uit Suriname’ via http://www.Waterkant.Net.

  Tenslotte verblijven wij met dank voor uw medewerking.


  Maak melding

 5. het kan nooit en te nimmer zo zijn, dat de leider van de n d p niet op hoogte was van een limit van vijf maanden.en de heer somohardjo heeft kans gezien dit nog vier maanden te rekken.

  volgens de voorzitter is de heer bouterse meerdere keren op de hoogte gesteld van zijn afwezigheid. neen beste mensen er wordt op hoog niveau politiek bedreven met volk van suriname.

  wetten worden niet door God gemaakt maar door mensen.en omdat de wetten in het parlement worden goed gekeurd zal de voorzitter zich zoals altijd weer als een god gedragen.

  ik vermoed dat de heer bouterse dit opzettelijk heeft gedaan.en men is gewoon in gestapt.
  de verkiezing nadert en de propaganda machine beginnen nu te draaien.

  in elk geval bouterse is nu de martelaar geworden van het kabinet venetiaan


  Maak melding

 6. De man die ooit de grondwet terzijde schoof, zegt nu in zijn grondwettelijk gegeven handelen te worden beknot. Ironischer kan het haast niet.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>…….>>>>>>>>>>U kunt het begrijpen of niet… praten wij over Dictatuur of Democratie incl Rechtsstaat.
  Dan waren de militairen aan de macht gebleven dan hadden wij nu anders lullen.

  Vaker in Su. steeds lopen lullen over rechtsstaat en democratie …maar daar tussen alleen maar schurken…Somo Sjantiekiller en lummel Robert Moe’ga’weg.(Opa Ro weer idi)Hij gaat als 70 plusser met een huichelaar onder een amandelboom staan en staan schreeuwen…. miki din kon wie e wach’tie din.(stel kleuters op verfoeilijk niveau.)..foei toch jongens 70 plussers… anno 2009)LAND VERKOPERS.


  Maak melding

 7. Het betoog van RMD.Leider, hoe vurig ook, gaat voorbij aan de essentie van het artikel. Er spreekt frustratie en vooral negativisme uit. Het gaat in deze, en of je nou staatsrechtexpert bent of niet, om de term “afwezig”. Ik heb de discussie gevolgd met de heer Polanen in “Suriname Vandaag” en ik ben er eigenlijk niets wijzer van geworden. Op elke slak zout leggen kan ik ook.
  Het woord “afwezig” heeft vele synoniemen, zoals: absent, dromerig, gedachtenloos, elders en negatief. Eigenlijk hebben ze allemaal betrekking op het onderwerp. Er zijn er nog meer, maar dan vooral in puzzelwoordenvorm.
  De grondwet spreekt over een bepaalde tijd van afwezigheid in de DNA, en is daarin redelijk specifiek. Vijf maanden afwezigheid maakt al dat men als parlementslid kan worden ontheven van de functie. Goed zo, dat is dus gebeurd. Ga nou niet zitten kissebissen over het woord afwezig, want daar kom je geen steek verder mee. Je bent er wel of je bent er niet. In het buitenland of niet. Je bent er gewoon niet, klaar! Als men het daar niet mee eens is, kan men binnen de DNA via een wetswijziging komen tot een partiële wetgeving, een aanvulling dus. Maar dat is op dit moment niet ter sprake. Daar komt nog bij dat DDB zich in het verleden nooit iets heeft aangetrokken van de rechtsgang in Suriname, en hij loopt nu bij het minste geringste naar de rechter. Hoewel hij de grondwet in het verleden heeft vertreden, gaat hij zich nu beroepen op hitaten in diezelfde grondwet. Een slang kan zich in vele gedaanten voordoen. Mensen, pas op uw zaak. Ik wens de huidige politici veel wijsheid toe, hoewel ik denk dat dit een ijdele wens zal zijn. DDB is en blijft een grote zorg.


  Maak melding

 8. Bouterse’s stok in politiek hoenderhok Suriname…>>>>> klopt niet Somo is gevlucht voor de deurwaarder.

  De vraag: Is Ruro Vniemand wel INTEGER….ik denk van niet (gewoon een smeerlap als Pres.)(een soort Robert Mugabé)…En waarom zitten zoveel schurken om deze man heen(is hij doof, blind en dom)
  Wat wil hij hiermee bereiken anderen uitschakelen als wat hij geflikt heeft met Jopie Adolf Pengel.(Hij heeft Jopie de dood in gejaagd)


  Maak melding

 9. Suriname was rustig en niemand heeft last van geen enkel militair en ook niet van Baas.

  Maar nu ziet het niet goed uit puur door een stel dieven en schurken in FRONT.

  Kosten wat ook zo mogen kosten deze rovers hebben hun zin nog steeds niet..onder het mom van Democratie en Rechtsstaat aan de macht komen om te stelen, te handelen in mensen(chinezen)straks zwerven deze mensen door heel Caricom en wie heeft het gedaan Suriname)ook nog erbij
  liegen en bedriegen, handel in domeingronden.

  Wij burgers zaten niet op deze rotzooi van deze FRONT schurken te wachten.

  LAND EN VOLK BELAZEREN…..SCHURKEN BENDE.

  En dit is weer typisch NPS om de boel te laten voor de boel.


  Maak melding

 10. wie zonder zonde leeft werpe de eerste steen. Het spel is zo, ik was aan de maccht jij zegt dat ik drugsdeler en moordenaar bent. Jij komt aan de macht. Je hebt al een karakter dat het jou en je zijnen moet goed gaan. Dat toont je achterban overal ter wereld, want geld is jullie hart, niet het middel. Wat ga jij doen? Jij gaat die kafries die gek zijn op alles wat gladjannes is verblinden slaat aan het genieperige dealen verrijkt zoveel mogelijk jou gelijkgezinden ehhh je vergeet ook je eigen mensen die echt geen geldhart hebbeb maar wang gado atie.Daarna ga je liegen en liegen en liegen voor iemand die zijn zonden al heeft beleden. De leugen is waarheid geworden xtc dealers van een frontleiders. Na gedane zaken neerstrijken in een gezellige oord waar de prinsessen en prinsen verder kunnen worden opgeleid om verdeel en heers politiek te spelen. Niet de witteman doet dat. nee gladjannes speelt creola uit tegen zijn eigen mensen. Creola roeit zijn eigen volk uit met wortel. tak,zand, klei ala sani ai poeroe ondro oeng foetoe. Dombo, xtc producenten


  Maak melding

 11. In warrige verhalen, frustratie en passie zit altijd een boodschap voor hen die het begrijpen.
  Zie daar weer hoe je de ophitsers kan ontmaskeren,want stil zijn en afwachten kunnen ze niet.
  A bita sa tan, en ik daag jullie uit je naam en toe naam te gebruiken, maar nee dat doen lafaards niet.
  Stratego is daarom een mooi spel en schaken ook dus waar blijft de durf achter nicknames die mij willen uitschelden.
  En lees goed want ik heb het over mijn Nederlandse unifill tijd, de zogenaamde humanitaire missies om ander mans Olie of Gas.
  Democratie, ho maar, gelul als er democratie in Nederland was dan ging de regering naar huis en ook in Suriname.
  Wie durft Poetin van Rusland aan, de hoender hokken zijn er overal.
  En inderdaad wie zonder zonde is mag de eerste steen werpen.
  Warrig un no sabi san na warrig, waka ini a booby trap, KOM OP MET JULLIE NAMEN.
  Tja meti dji tigri.


  Maak melding

 12. Worden de Surinamers die zich zelf serieus nemen achten niet een beetje moe van Bouterse en consorten.
  En het gaat maar door en door tot vervelens aan toe.
  Is er nou helemaal niets anders waar de schouders onder gezet kunnen worden.


  Maak melding

 13. Ik zal Sam Polanen een college staatrecht geven: de term ‘afwezig’ moet je naar maatschappelijke opvatting interpreteren. Volgens de interne regels van het parlement moet je als DNA lid tekenen voor aanwezigheid, na afloop teken je opnieuw voor vertrek. Als je niet tekent ben je ‘afwezig’ al ben je fysiek wel aanwezig, maar formeel NIET. Zo simpel is het! Een organieke wet is niet nodig in casu.
  Niet zeuren Polanen, je kent de regels!!!


  Maak melding

 14. ik ben tot de conclussie gekomen dat je (mensen) als bouterse en zijn aanhang niet serieus moet nemen, wel een beetje laat maar geeft niet.als je de reaktie van nummer 1 en nummer 2 en 4 leest dan zeg dat genoeg .deze mensen proberen op de meest domme manier alles wat bouterse doet goed te praten een woord als afwezig moet het ook ontgelden hoe dom kan je zijn, ja inderdaad zo dom als bouterse en zijn aanhang samen. de man die ooit de grondwet terzijde schoof, zeg nu zijn grondwettelijk gegeven handelen te worden beknot ironischer kan het haast niet. dit geld ook voor de aanhang.@ nummer 8 wil dit kwijt pengel is op natuurlijk manier aan zijn einde gekomen , dat kan je niet van horp zeggen, hoe serieus moet je iemand nemen die vene met mugabe vergelijkt terwijl die zelfde idi het opneemd voor bouterse .de aanhang van bouterse bestaat uit mislukkelingen mensen die geen eigen waarden hebben, deze mensen hebben nooit een goede voorbeeld gehad in hun leven daarom klampen ze zich vast aan iemand die ze een een betere en mooie wereld voorstelt een luchtkasteel luchtballonnen. terwijl het verleden niet in het voordeel van deze rat bouterse is .


  Maak melding

 15. Wat hebben de NDP-ers geslikt? Ze halicuneren allemaal? Zeker een partij overjarige paddo’s uit ptata die door de nieuwe wetgeving onverkoopbaar waren.


  Maak melding

 16. Ik blijf erbij Front (NPS/VHP) zijn een VLOEK voor Suriname. Deze beroepspolitici hebben nooit iets goeds voor Suriname betekend, zullen ze ook nooit doen. Waar het bij hun omgaat is aan de macht blijven ten koste van alles.

  Terecht wordt de vraag gesteld wat het woordje ‘afwezig’ betekend het gaat hier nl. om onze grondwet, dus toelichting is vereist, en als het onduidelijk is dan heb je nl vraagtekens. Wordt je als assembleelid ook ook automatisch uit de assemblee gezet, omdat het in de grondwet staat, als je zes maanden lang in het ziekenhuis ligt, je bent tenslotte afwezig.

  Enne by the way Somo is na zijn brief richting noordzee vertrokken voor familiebezoek of is het missie volbracht komen vieren met zijn bazen.

  We hebben ook onze presidentje gehoord, ‘mek a kong we wakti’ deze man snapt na al die jaren nogsteeds niet dat hij president is van een land en geen basja van een dorp.


  Maak melding

 17. @Neus

  Wij Surinamers hebben genoeg van Bakra basie, vergeet het maar dat jij hier de ontschuld zelve kan komen uithangen, wanneer jullie klaar zijn ervoor zijn wij dat ook. Het is typisch voor jou soort elk verhaal van de andere kant is warrig, wat is jou verhaal? Dat KraaK heldere leugen?
  Waarom moesten precies die 15 eraan geloven, het waren niet de enigen in Suriname die werden gebruikt door jou soort, waarom exact hun? Waar was men mee bezig? Waarom wordt er precies daar over niets onder zoch?
  Misschien is een haarfijn onderzoek naar waar men mee bezig was juist een weg naar wie wat heeft gedaan, of in opdracht van wie wat is gedaan.
  Maar ja rancune, haat, moordzucht van een communist geven geen opening naar daadwerkelijke licht op deze zaak.
  Suriname is er nu veel erger aan toe, toen kon verzet nog iets uithalen NU niet meer, omdat daar waar het verzet vandaan kan komen zelf de so call democratie steunt, wat heeft democratie aan een volks vertegenwoordiging die mond dood wordt gemaakt door een politie macht Haiti steil (weet jij het nog, de tom tom………)

  D.D.Bouterse for ever!

  Wi Mang


  Maak melding

 18. Bouterse is het niej tijd dat je oprot.Het is genoeg geweest. je hebt samen met bruinswijk het land zo kapot gemaakt dat het nou op afrika begint te lijken.En als julie twee nog twee nog blijven word het ook zn arme land als afrika waar alleen maar geweld is.suriname kan de rijkste land van zuidamerika worden maar de politiek is zo corrupt ze denken alleen maar aan hun eigen zak in plaats van regeren meer weten ze niej.
  Hoop dat jullie nou iets doen in het land. En voor de burgers.

  Groetjes harold


  Maak melding

 19. Een immigrant is iemand die een land binnenkomt.

  De Hindostanen, de Chinezen, de Javanen en anderen zijn immigranten, omdat zij naar Suriname waren/zijn vertrokken.

  Een emigrant is iemand die naar een ander land vertrekt.

  Surinamers die naar een ander land zijn vertrokken, zijn dus emigranten.

  Een remigrant is iemand die terugkeert naar het land van herkomst.

  Deze termen worden vaak verward.


  Maak melding

 20. @RMD.Leider ben jij ook zo’n domme indiaan????? Wil jij de tijd terug draaien??? Of ben jij gewoon een RACIST??? Suriname is voor alle Surinamers ongeacht hoe en wanneer zij naar Suriname kwamen!!!!!!


  Maak melding

 21. elke ambtenaar in Suriname weet dat hij in ieder een lijst moet tekenen iedere ochtend ook al vertrekt hij daarna. De heer Bouterse had dat ook kunnen doen, geen probleem. Maar nu wordt gedaan alsof de Grondwet niet duidelijk is. 5 maanden onafgebroken afwezig zijn is gewoon duidelijke taal en in dit geval hebben ze dat nog een tijdje aangezien. Dat de heer Bouterse fout zat wist hij zeer goed anders had hij het geld niet teruggestort. Hij dacht waarschijnlijk dat toch niemand hem aan zou pakken. Ik krijg de indruk dat de heer Bouterse steeds meer fouten aan het maken is. Overigens vind ik het een groot verschil of iemand corrupt is of een couppleger, maar dit terzijde.


  Maak melding

 22. wijdenbosch; bedanken van bouterse groot onrecht , deze mensen nemen surinamers en suriname niet serieus ze denken dat iedereen op zijn achterhoofd is gevallen.de mensen in ocer zijn voor deze onzin vatbaar en een aantal hier op deze forum, bouterse en bosje na TU DIDIBRI,


  Maak melding

 23. Wie neemt dat nou nog eigenlijk serieus, buiten Suriname ieder geval niemand.
  Begint steeds meer op een eigentijdse Surinaamse soap te lijken al dat gezwam.
  Figuranten en acteurs in overvloed.


  Maak melding

 24. Mi Mang, het wordt tijd dat je een psychiater opzoekt. Ik heb nog van mijn leven niet zo’n grote onzin gehoord. Was BAAS soms jouw leverancier?


  Maak melding

 25. ZIJ die denken dat de meega blok geen verandering zal brengen zijn het niet waard zich surinamer te noemen ze zijn ziende blind en doof nog ook het land zakt naar de afgrond het word tijd dat deze ratten het veld ruimen kinderen in het binnen land worden met kwik bedreig het land word overspoeld met zaken vulers en het arme volk kijkt toe zie daar de bevrijding in twee duizend tien meega blok zal dat laten zien ding die e waka nanga kroitie inie ding zaka zal wat moois beleven ze zullen willen vleugten naar de noord zee maar dat zal ze niet lukken ze zullen moeten werken voor wat ze nu gestolen hebben
  Suriname voorwaarts


  Maak melding

 26. Ik heb in een dik en oud boek de volgende waarheid gelezen:
  “De ene mens heerst over de andere mens tot diens nadeel”
  Hoe je het wend of keert, het komt altijd uit.
  Er is niet een regering die het elke inwoner naar de zin kan maken.
  Gewoon door het feit dat iedereen onvolmaakt en in zonde geboren is.
  Maar dat wil niet zeggen dat we daarom alles door de vingers moeten zien.
  Iedereen die misdaden heeft begaan of nog begaat dient berecht te worden zonder aanzien des persoon en zonder vooroordeel.
  Dan pas kan het recht zegenvieren.
  Heeft het recht nu niet zijn beloop, dan zal het zeker niet ontgaan aan de allerhoogste rechter, Hem kunnen we niet om de tuin leiden en Hij zal zeker recht verschaffen.
  Ook aan degene die nu vertrapt worden en onrecht worden aangedaan.


  Maak melding

 27. Mensen hebben om hun moverende redenen een bepaalde politieke voorkeur of anderszins.

  Over die smaak valt mijns inziens niet te twisten.

  Het elkaar uitmaken voor rotte vis lost niets op!

  Laten we ons voorkeur blijven promoten en tenminste begrip opbrengen voor ieders zienswijze.

  Dat uw mening niet wordt gehuldigd maakt de ander nog niet tot ongeletterde/analfabeet!

  Ga er vooral ook niet van uit, m.b.t. de materie alle wijsheid in pacht te hebben.

  Voor iwe het niet weet is de Surinaamse samenleving een zeer gecompliceerde.


  Maak melding

 28. @ nummer 20
  je kan aan de reaktie van deze mensen zien dat die dogma werkt.
  allemaal geven ze de schuld aan de blanken nederland amerika. ondankbare burgers mi mang dank god dat jij vandaag in vrij land kan leven.vraag bouterse het bewijs waarom die mensen dood moesten. ik ga mij iedere dag schamen voor deze mensen die zich surinamers noemen .ik heb het gevoel dat het de zelfde idi is die iedere keer een andere nick neemd want ze lullen allemaal even dom .


  Maak melding

 29. Prema,
  Wat is feitelijk jou punt?
  Op de Indianen na zijn alle niet Indianen Emigranten.
  Sommigen dwangmatig dan wel geheel op vrijwillige basis. De vrijwilligers werden wel in het genot gesteld van financiële middelen en een lap grond.


  Maak melding

 30. ik zeg u uit de diepste van mijn hart,dat nederland het niet goed meent met suriname.vooral niet met bouterse en zijn politieke partij de ndp.

  ik zal u besparen van de slechte geschiedenis van nederland tegenover de surinamers in suriname.hoe kan men deze nog vertrouwen
  dan moet je goed labiel zijn om aan de kant van jou vijand te staan.vele van de slechte gewoontes van onze leermeester is mij nog steeds bijgebleven, en dat ik deze idioten nooit meer zal geloven.
  gado sabi fu san hede a`no gi assi tutu.want als ik het voor het zeggen had,dan was mijn land veel verder.zeker wete.

  regeren betekend niet slapen maar hardwerken om land en volk uit de modder te halen.dit geldt voor alle landgenoten.wie niet wil mee helpen moet gewoon het land verlaten samen met de verraders.suriname heeft echt geen baatbij met een slappe leider. weg met de klootzakken en de land verraders.

  wie niet deugt moet plaats maken voor anderen.en dit geldt voor alle politieke partijen in mijn land suriname.venetiaan heeft mij erg teleurgesteld.van een nationalist tot handlanger van de buitenlandse machten.


  Maak melding

 31. Deze dictator denkt dat hij nog leeft in 1982….de tijden zijn veranderd….Anno 2009 zullen wij nabestaanden en vrienden keihard terugslaan!!!! We zijn niet bang en zullen nu terugvechten!!!! Oog om oog tand om tand!!!We wakti ju!!!!!!!!


  Maak melding

 32. du je ziet in een reaktie alleen datgene wat jij zien wilt.aangaande de reacktie van nummer 32 ga je bv. niet in op dramatische feiten zoals kinderen in het binnenland die ernstig ziek worden door het kwik en dat het land overspoeld wordt met zakkenvullers en op deze wijze alles financieren dat vindt jij wel gepast! je kan dan beter jou grote mond dicht houden en hopen dat het rustig blijft tot mei 2010 en ik doe hetzelfde.niet jij en ik @du maar het volk van suriname zal duidelijk aangeven welke vertegenwoordigers het kiest. het surinaamse volk moet zijn “duistere”kanten ook bewust aanvaarden want het mag absoluut geen obsessies veroorzaken of erger nog een tijdbom worden.dit probleem daar zal jij en je front mee blijven zitten jullie doen aan shadow boxing en je zult uitgeput raken. mek a kong we wakting.


  Maak melding

 33. @Du jij wil weeten wat het program is van het mega blok
  plan (1) het afpakken van je onrechtmatig bezit en te verdelen onder de armen
  plan (2)het bouwen van scholen voor onze kinderen en kleinkinderen zo dat zij het land verder tot ontwikkeling kunnen brengen
  plan (3) verwerken van onze bodemschaten tenbehoeve van land en volk het bij een brengen van alle volkeren die in suriname woont en werk zo dat wij niet meer verdeeld zijn werk gelegenheid scheppen
  tot slot het afbreken van gevangenissen met behoud van een cel om jouw daar in te stoppen want ondanks dit goed werk zal je toch proberen dit om zeep te brengen
  GOD ZIJ MET ONS SURINAME


  Maak melding

 34. He Krepie,

  En wanneer jullie klaar zijn met keihard terugslaan, zal de andere groep ook opstaan en keihard terugvechten en keihard terugslaan, want uiteindelijk is het toch oog om oog tand om tand. Enne wie zal de winnaar zijn, zeker niet het Suirinaamse volk.

  Het is alom bekend dat het bij deze groep allang niet meer om gerechtigheid of de waarheid gaat, wraak en nogmaal wraak waardoor jullie met medewerking van Nederland het complete Surinaamse volk in een wurggreep houden.

  Let maar op, de jeugd in Suriname heeft het spelletje van jullie door, OCER was heel erg druk afgelopen vrijdag. En iedereen wacht om heel hard terug te vechten, ik hoop voor je dat je in Nederland zit, want als de bom echt gaat barsten zal je in Suriname niet veilig zijn, maar goed als jij je zin maar krijgt.


  Maak melding

 35. @ alex geld dat ook voor jou en pinto en na mi dan zijn jullie ook zo labiel want jullie kiezen de kant van de man die jou land aan de rand van de afgrond heeft gezet,en aan mentor jr pak je ook ocer af van bouterse en die groote lappen grond die boereveen heeft en moenne of gelden voor deze mensen andere rechteregels??? ik heb nog een vraag voor jou mentor wat waren de doelsteling van de revo en vertel mijn hoeveel gerealiseerd zijn. stond zeker ook in hele kleine letters dat bouterse en zijn vienden zich konden verrijken over de ruggen van de arme en domme bevolking.


  Maak melding

 36. Du, U leze neus en samenspanners,
  Uit pure egards voor die nabestaanden wil ik hier geen van die 79 namen van gevallen soldaten, waar en hoe gevallen en of waar begraven/gecremeerd plaatsen.

  Sommigen werden zelfs nooit meer terug gevonden, aan de dieren/pierings gevoerd, levend verbrand, in blokken gekapt of wanneer het een kaderlid betrof door himself met 1 schot in het voorhoofd afgemaakt.
  Daargelaten, jongens die plotsklaps totaal ontredderd aan de Waterkant opdoken als drugsverslaafden, krankzinnige, anders georienteerde en of zwervers.
  Ik wil jullie en consorten die details besparen.

  Meer nog, wij weten dat er nog meer op jullie agenda staat dan een gehaal en getrek over een DDB alleen.

  Jullie verbeten doordraverij grenst niet aan menselijke- maar haast aan dierlijke instinkt.

  Wat wil jij nog meer wreken? Dit is pure anti christ!!!

  De mens wikt, maar God beschikt!


  Maak melding

 37. Geachte lezers,

  Bouta wel of niet, Nieuw Front wel of niet??? Wij kunnen onze eigen mening hebben. Echter zal het electoraat dat ergens in maart – mei 2010 beslissen. De Idos oppinie peiling heeft tot nu toe dichtbij de waarheid gezeten. De laaste peiling gaaft Mega Combinatie een aanzienelijke voorsprong. Als het electoraat beslist Bouta, dan is dat het. Nieuw Front? Dan is dat het. Als het Surinaams volk door een moordenaar/dictator geregeerd wil worden??? Shut up………….afwachten!!!!!!!!


  Maak melding

 38. bespaar jou zelf de mooite. zolang militairen of wie dan ook geen afstand doen van de misdaden die ze onze landgenoten hebben aangedaan zal ik nooit een druppel medelijden me ze hebben. met jou krokodillen tranen.


  Maak melding

 39. @Du aangezien je alleen maar onzin uitkraam
  zal ik je geen antwoord geven op je vraag want jouw garnaalenhersen kan het toch niet bevatten
  het surinaamse volk voor domme bevolking uitmaken geef aan dat je verstand niet op de juiste plaats zit maar niet getreurd er is nog hulp voor jouw in onze toekomstige paradijs zo menselijk zijn wij ook weer
  tot 2010 ik waag een poging hoe lang heb je niet gedronken uit een echte surie glas of bord kapot gemaakt door jouw front
  ik dank u


  Maak melding

 40. Jan,
  Maar dan voor allen, die de trekker overhaalden. Je kunt geen terroristen maken tot ambtenaaar en jongens die in de rechtmatige uitoefening van hun taak in de branding hebben gestaan met een kluitje in het riet sturen. I know, we talked it over and over en nog zijn wij niet uitgeëlt.

  Wanneer gaan we met die motorfietsen naar Brokopondo of is Nickerie toch een beter parcour?


  Maak melding

 41. Rare jongens die NDP-ers.

  Als Krepie zegt dat het volk bij een eventuele tweede coup niet langer machteloos blijft toekijken krijgt hij verwijten aggressief te zijn, maar in dezelfde reactie mag de NDP-er wel met geweld dreigen?! Na Mi ben je nog te dom om je eigen teksten te begrijpen? Waarom schrijf je ze dan? 😆

  Mentor jr komt niet verder dan schelden een ander verwijten dat hij verkeerde woorden gebruikt. Ach ja met jr achter je naam heb je nog veel te leren.

  Volgens Pinto ben je slecht als je opkomt voor de rechten van de burger nabestaanden. Nee het is veel beter om op te komen voor de militaire nabestaanden. Een paar kleine vraag je aan Pinto:
  – zijn burgers in jouw ogen dan onbelangrijk?
  – zijn militairen die actieve steunverlenen aan een misdadig regiem en zich schuldig maken aan oorlogsmisdaden veel belangrijker?
  – is er wel een goed onderzoek naar de doodsoorzaak en het verdwijnen van die militairen gedaan. Het verhaal gaat immers dat er op patrouille in het bos regelmatig onwelwillige dienstplichtigen gedumpt werden. Dienstplichtigen die er blijk van gaven niet mee te willen doen aan allerlei misdaden die door militairen begaan werden.
  – hoe kun je jouw steun voor bv een waarheidscommissie rijmen met je bovenstaande reactie?
  – moet de moord op Horb niet onderzocht worden.
  – moet er geen onderzoek komen naar moiwana, naar de vele verdwijningen, naar de onverklaarbare pieken in “dood door een zonnen steek”, “verdwaald op oefening”, “dood door hartfalen”, etc. etc.

  en als je deze goed beantwoord hebt weet ik er nog wel tig te verzinnen. Vragen waaruit zonneklaar blijkt hoe dom en hypocriet je wel niet bent.


  Maak melding

 42. “Op de Indianen na zijn alle niet Indianen Emigranten”.

  In Suriname zijn op de Indianen na, alle andere Surinamers nakomelingen van IMMIGRANTEN of immigranten.
  Ze zijn geen emigranten.

  Emigranten zijn die Surinamers die het land hebben verlaten om elders een nieuw bestaan op te bouwen.

  Ik heb al eerder gezegd dat begrijpend lezen voor velen moeilijk is.


  Maak melding

 43. @Du wat is de opleiding van een militair is om te doden een militair is kanonnen vlees
  dat weet ik als militair ik ben niet bang
  om te sterven voor mijn land
  durf je dat wat misdaad is lees en huiver
  geen scholing geven aan kinderen
  kinderarbeid
  sexmisbruik van kinderen
  wat doet front en wij aan deze misdaden
  hoe kom het dat de mentalitijd van een deel van de surinamers zo zijn geworden
  hoe moet dit opgelost worden ?
  waarom zijn wij zo verdeeld geraakt
  waarom zo veel haat en neit macht overheers nu maar jammer voor macht wijsheid overheerst de macht zij die ogen hebben zullen zien zij die oren hebben zullen horen
  ze je zelf in de plus maar niet in de min
  daarom zal ik strijden tegen dit onrecht
  als klijnkind van een strijder heb ik het recht om met wijsheid dit te bestrijden
  voorwaarts wapen broeders zij die sneuvellen saluut


  Maak melding

 44. @ mentor
  waar haal jij die dan, want jij hebt geen wijsheid. je moet alle onrecht bestrijden. een militair word opgeleid om land en volk te verdedigen en de grondwet te respecteren en de domocratisch gekozen regering , een militaire volgd orde van de regering die democratisch is gekozen.niet omgekeerd mie boi


  Maak melding

 45. Bouterse is in een adem te noemen met gasten als Mugabe,Saddam, Milosivic,Amin, Bokassa, Stalin, Pinochet, Franco, Fidel etc….

  Vult u het lijstje aan.


  Maak melding

 46. @Du wat voor visie hou je op na lees goed wat ik schrijf leef je in dan zal je zelf zien want wijsheid is een gegeven komt niet zomaar binnen vallen de Namen die je daar heb opgenoemd hebben met een in hun visie
  beleving gehandeld ik heb nooit beweerd dat ik wandaden niet bestrijd soms moeten er doden vallen in elk strijd dat men voert
  soms is een harde hand nodig zachte heel meesters maken stinkende wonden er moet een mentaliteit verandering kommen in suriname
  om dit land een goede plaats te geven
  wat is je haat tegen bouterse heef hij je wat aangedaan of ben jij zelf met je eigen in de knoop en in het vervolg moet je goed lezen en dan antwoord geven en niet van die kreeten die kant nog wal raakt
  is bouterse niet democratisch gekozen dan wat zeur je over democratie ga in op feiten
  in een oorlog is er geen genade zelf mijn broer die mijn leven in gevaar zal brengen schiet in dood dat is mij geleerd als militair en nu ingerukt mars


  Maak melding

 47. en, toch maar een reactie;
  goedzo prema,re 22 en 53.

  daarom zijn wij van mening dat er in suriname
  slechts 2 groepen zijn die daadwerkelijk
  rechthebbende zijn nl.

  1. de inheemse bevolking als zijnde de
  oorspronkelijke bewoners cs.eigenaren
  van het surinamms grondgebied.

  2. de afrikaanse surinamers omdat deze mensen
  als enige groep onder ABSOLUTE DWANG naar
  suriname zijn getransporteerd.

  alle andere groepen zijn VRIJWILLIG en met het oog op MATERIEELE vooruitgang naar suriname gekomen; deze vooruitgang ging natuurlijk ten koste van de eerste 2 groepen.


  Maak melding

 48. Prema #53,
  Op papier is dat een waarheid als, zo je wilt drie koeien. De praktijk van alle dag is een heel andere. Doe je televisie- of radiotoestel maar aan dan spreek ik je wel weer.
  Doen he!

  Suriname speelt in het André Kamperveen stadion tegen tegen de volksrepubliek China, respectievelijk tegen India. Ik zal maar niet verklappen hoe het met het krakersgedrag was gesteld. Dus zijn wij vooralsnog op papier Surinamers. Doe onderzoek hiernaar, dan spreek ik je wel weer.


  Maak melding

 49. Stenaf,
  Als jou visie wortel gaat schieten hebben wij een groot probleem hier in dit land.

  Wij overigen dienen wel zeer ter dege rekening te houden met die altijd zo quasi vredige Indianen. A bruku no priti bigi, a no afu naai bigi. Libi a tori.


  Maak melding

 50. @mentor
  over mentaliteit verandering gesproken, het lijk me heel verstandig dat je bij jou zelf begint, is bouterse jou vader of zo. ik mag en zal zolang ik leef de misdaden die deze man in suriname heeft begaan bespreken en aan het licht brengen ik zal ze nooit verheerlijk zoals jij en velen hier doen, aan de manier hoe iemand een oplossing aandraag om een probleem op te lossen kan je zien hoe dom of slim die persoon is .bij iedere gewapende treffen vallen doden , mensen zonder wapen en nogmaals zonder proces elimineren is heel andere zaak, dat kan bij jou niet in. ik heb een vraag aan jou stel nou front regering die verlaag zich tot het zelfde niveau en methode van bouterse en hem laat oppakken voor ophitsing bedreiging van het wettelijk gezag in suriname en zich niet willen houden aan recht en regels in het land wat zal jij daarvan vinden .geeft mij daarop antwoord


  Maak melding

 51. @Mentor jr
  Lekker sukkel ben je. Ja DDB is democratisch gekozen door zzijn aanhang om hen te vertegnwoordigen in de DNA en wat heeft hij daarvoor gedaan. Niets. En wat moet er met zo iemand gebeuren? Wel volgens de grondwet heeft hij zijn PLICHTEN zo ernstig verzaakt dat hij zijn zetel in de DNA kwijt is. Terecht.
  Hoe hebben we DDB al die hjaren leren kennen?
  Als dictator die niet bereid is om welke discussie dan ook aan te gaan, enorme blunders maakt en tegenstanders vemoord.
  Als gekozen politicus die als hij meer macht heeft door blijft gaan met blunderen en machts misbruik.
  Als gekozen politicus die als hij in de oppositie zit zijn verplichtingen naar de kiezers in het geheel niet na komt.

  De conclussie is simpel DDB wil alleen maar “politicus” spelen als het hem uitkomt en dat is als hij in een machtspositie zit waarin hij eigen privee belangen kan dienen. DDB kent niemand anders dan zichzelf en zal ook nimmer voor een ander iets doen. Hij is onmiskenbaar een sociopaat.


  Maak melding

 52. Als ronselen van mensen betekent op vrijwillige basis naar een ander land vertrekken, dan zijn de Indiërs en de Javanen inderdaad immigranten.

  De waarheid ligt voor het grootste deel wel anders.

  De Hollanders hebben bewust ervoor gekozen om over immigratie van de Chinezen, de Javanen en de Hindostanen te praten.

  Ze wisten wel waarom. Dus Stenaf ga je de geschiedenis van Suriname eigen maken.

  Sommigen spreken zich telkens tegen in hun reacties.
  Zo worden de Hindostanen de ene keer Surinamers genoemd de andere keer
  emigranten i.p.v. “immigranten”.


  Maak melding

 53. Noso die man hoeft niks te doen het zijn allemaal schurken… schurken…en domoren in Front en land verkopers…zie vijfcent voor goud I’Am Gold rooft 95ct iedere keer keer op keer weer… iedere keer…wie is dan die stommehond jij toch broko Noso kan jij niks reuken dan moet jij oprotten.
  Domkop NOSO….ga Chinezen importeren zij betalen USD dan heb jij geen SRD meer nodig.
  Stomjong dat jij bent.


  Maak melding

 54. @ pinto
  je vraad jou zelf als het maar zijn kan . sommige landgenoten van ons die in nederland geboren zijn doen het zelfde als het over kleurrijk gaat het gekke van jou vraag is als die hollander vraag aan die surinamers of (buitenlanders) om loyaal te zijn aan de samenleving in nederland vind jij het discriminatie nu doe jij precies het zelfde. als een afrikaanse team tegen hindustaanse of chinezen zou spelen voor wie ga jij (kraken)dan


  Maak melding

 55. beste pinto,

  het hoeft geen probleem te worden;
  alleen, HET ROER MOET OM;

  met een beetje VISIE en DAADKRACHT kunnen
  wij deze 2 groepen een gelijke start geven.

  in de woorden van dr. Martin Luther King,

  he who starts behind in a race will forever remain behind or will have to run faster then
  the ones in front


  Maak melding

 56. @ DU bouterse kan niet mijn vader zijn daar is hij te jong voor maar hij is wel mens en mijn wapen broeder mijn (ai opener ) als jij en ik en als mens zie ik een iedergelijk
  tot nu toe heb ik geen enkele wandaden kunnen vinden bij deze man( ga niet zeuren over 15) ik veroordeel hem niet ik aanbid hem ook niet waar ik naar kijk is de liefde wat hij heef voor zijn land
  in de tijd dat hij het landbestuurde heb ik het land vooruit zien gaan de mensen gingen huizen bouwen verandering heb ik gezien en meegemaakt maar omdat er met harde hand werd
  geregeerd was het in jouw ogen niet goed
  wel ik zeg het weer soms is het goed om met een harde hand teregeren klein voorbeeld
  je moeder of vader zeg tegen je ga niet bij de buuren steelen en je doet dat toch dang joe e kisie wang fong fong correctie tik noem ik dat maar als je dat steeds blijf doen dan krijg je een zwaardere straf of niet soms als dat zo was van wat je schrijf(ophitsing) dan was hij al opgepakt niemand staat boven de wet ik niet jij en hij ook niet maar als men de wet anders toepassen omdat ze denken dat het ze goed uitkomt dan pak ik ze aan ja
  ik hoop dat je dit begrijp in jip en janeke taal ps je kent mij niet hoe kan je mijn mentalitijd op waarde schatten en een andere keer moet je maar op mijn stelling reageren
  en geen stomme vragen ophoesten


  Maak melding

 57. @ neus mij jaag je niet op de kast
  hij is gekozen ja door zijn aanhang zo als je dat schrijf hij heef nimmer zijn plicht verzuimd men ziet hem als een bedrijging
  hij heef zelf aan gegeven wat hij kan en wat niet als de voorzitter van de dna die denk dat hij het broertje van god is hoe moet hij dan zijn volk dienen ik weet niet hoe jij je hem heb ervaren ik heb hem ervaren als een vooruitstrevende mens maar maak geen misbruik van zijn goedheid hij zal je corrigeren hij is een sociaalbewogen mens
  een mens van de natuur geef aan welke blunders hij heeft gemaakt elk mens maakt fouten erken jij je fouten geef jij je fouten toe dat doet hij wel mij een sukkel noemen ik ben je dankbaar voor om dat ik weet wat een sukkel is dat is iemand die steeds overleef nog maals bedank
  een ander keer iets verder kijken dan je neus


  Maak melding

 58. pinto suriname speelde recent tegen ghana en rwanda alle bosnegers waren voor hun afrikaanse soortgenoten. Slapen doe je overdag en s’nachts kennelijk.


  Maak melding

 59. DU,
  Ik heb het niet over landgenoten waaronder jou persoon, die primair uit financieel-economisch oogpunt in Holland bivakkeren.

  De mensen, die tijdens beide wedstrijden tegen Suriname kraakten hebben stuk voor stuk in Suriname hun eerste ademtocht mogen beërven.

  En dat maakt de daadwerkelijke ontwikkeling van dit land zo complex.


  Maak melding

 60. @Mentor jr
  Als DDB dan zelf heeft aangegeven – zoals ik begrijp uit jouw tekst – dat hij te stom is om de DNA vergaderingen bij te wonen had hij zich nooit verkiesbaar moeten stellen.

  Overigens wel een licht puntje dat DDB eindelijk eens inziet dat hij een stomme incompetente sukkel is. 😆
  Hopelijk gaat hij nog eens inzien dat een echte kerel zelf de verantwoordelijkheid neemt voor zijn fouten en daaraan de consequenties verbind:
  – deelname aan het proces.
  – eerlijk alles vertellen tijdens het proces.
  – erkennen dat hij volstrekt gefaald heeft in al zijn politieke functies en er nimmer de kwaliteiten voor heeft gehad of zal hebben.
  – erkennnen dat door zijn toedoen vele gemarteld en gedood zijn.

  Maar ja van een laf mietje als DDB valt dat niet te verwachten, die kerel heeft geen ruggegraat.


  Maak melding

 61. @pinto
  kan jij me uitleggen wat je bedoel met hun eerste ademtocht mogen beerven.het gaat jou geen moer aan uit welke oogpunt ik heb gekozen om hier te wonen , daar gaat niet om. waar het om gaat is dat jou stelling nergens op slaat want die surinamer die vele generatie hier wonen ook hun simpatie hebben niets mis mee dus lul niet dom jij denk dat iedereen zo achterlijk als jou jongen .en aan mentor jr wil ik zeggen mijn ouder hebben altijd met liefde opgevoed en mij uitleg gegeven waarom ik iets niet mocht doen en wat de gevolgen van kunnen zijn .als jou krommen en domme reaktie volg dan vraag mij af wat je van de slavernij vind daar ging ook niet zacht aan toe .kijk maar wat er nu gebeurd in die vroegere oostblok landen ee volk die je onderdruk kom in opstand vandaag of morgen.


  Maak melding

 62. @DU EN NEUS
  Mij zal je niet bij de neus neemen
  je bent een en de zelfde persoon die reageert
  gewoon bij de les blijven jongen zo kan het niet door gaan jullie dwalen af zo kom je er niet of ben je uitgeput je cirkel maar rond kom met feiten dat heb je niet dus luister goed naar de meester ja dat zeg ik ja ik kom met punten en mijn woorden niet verdraaien je lijk wel ronie of somo de twee van rebel tot politiek kwakzalvers ja dat merk ik nu wat de gevolgen zijn van je opvoeding trauma dat is nu het gevolg maar jepie de maar doe niet als een incontinente duimpjes draaier
  maar jammer voor je 2010 zal er een ander wind waaien in mijn geliefd suriname
  waar mijn voorvader voor heef gestreden
  die opgehangen en verbrand is maar niet getreurd er zijn nog nazaaten .


  Maak melding

 63. SchijtpijpDU,
  Aan geen enkele reactie of actie van jou hand is te merken dat jij liefdevol bent opgevoed.

  Mogelijk wel gevoed.

  Jij straalt in de eerste en laatste plaats bijzonder veel haat, wrok en afgunst uit. Ga al jou bijdragen, -waaraan mag de goede God weten-, maar na.

  Jij bent ook een van die figuren, die mede het beleid in dit land wil bepalen en terzelfdertijd de schappen van Albert Heyn niet willen loslaten om hier daarwerkelijk met je kloten in de blubber jou oprechte bijdrage te leveren. Het is toch zonne klaar waarom jij die oversteek niet aandurft.

  Dan moet je verder ook je kiezen zo je die nog hebt opelkaar houden.

  Wij die er door alle tijden heen zijn gebleven zullen de klus wel klaren.

  Verder vind ik jou een onmens om van repliek te blijven dienen.

  Ik verwacht geen zinnige reactie van jou F.Y.!


  Maak melding

 64. @ pinto en mentor jr
  mensen die de misdaden van bouterse bagatelliseren zijn in mij ogen gevaarlijker dan die misdadiger zelf. weet jij waar ik een hekel aan hebt dictators ik ben democratisch opgevoed respect voor het leven mens en dier alles wat leeft. bij mij thuis mocht je een mening hebben dat heeft mij gemaakt tot de man die ik vandaag ben,volgens mij weet jij zelf niet wat het is om in vrijheid te leven daarvoor hebben onze voorouders hun bloed en tranen geven zodat wij in vrijheid kunnen leven.bouterse heeft die oversteek gemaakt en in 1980 de macht over genomen met als gevolg het onderdrukken en vernedering en vermoorden van het surinaams volk om macht te behouden deze mensen noem ik machtwellustelingen.en 28 jaren verder hebben wij het nog over deze monster.ik geloof niet in sprookjes mss jullie wel.wie niet kan inzien dat dictators waar ook in de wereld nooit een land vooruit hebben gebracht,is naar mijn mening gestoord . iemand als gaddafi zingt nu een andere toon . dus jongens de feiten liggen voor het oprapen doe niet zo koppig en dom het einde van bouterse is in zicht .


  Maak melding

 65. Ik ben niet van plan mijzelf te verlagen tot het niveau van bovenstaande onbeschofte domme sukkels. Die krijgen van zelf hun trekken wel thuis. 😆

  Nog ff en het proces is afgerond. Maar daarvoor krijgen we nog een show van onze incompetente lafhartige standup comedian. 😆


  Maak melding

 66. @Du eindelijk wordt je een beetje wakker
  onze voorouders hebben gestreden
  maar jammer je heb er niets van opgestoken
  leef je in vrijheid ik denk van niet je wordt toch allochtoon genoemd in suriname zijn wij surinamers elke week of maand moet je kijken als je terecht kan bij de voedselbank
  waaneer heb jij de oversteek gemaakt naar de noordzee bouterse heef de oversteek gemaakt om zijn land te dienen en jij? door de koppigheid van die groene sekte is 80 ge kommen
  of zit ik weer uit mijn duim te zuigen
  verder hoef je mij geen antwoord te geven
  ik laat je aan broeder PINTO OVER
  PS moest je op reactie 77 woorden overschrijven get a live


  Maak melding

 67. DU,
  Duik een keer met een open vizier in de ware aard van de oude- en recente Surinaamse geschiedenis.

  Dat selectief en geïsoleerd deel waar jij en company een levensgroot punt van maken is slechts een farce.

  En het einde is nog niet in zicht!

  Mensen waartoe ook ik behoor ja, hebben met de beste voornemens de oversteek gewaagd en het is gelopen zoals het gelopen is.

  Als wij in de toekomst konden kijken woonden wij nog gewis in het veilige hoge noorden.

  Wij zijn nou eenmaal geen lafaards om in mindere tijden dit land de rug te keren.

  There is more to come.

  In summertime you must prepare for wintertime.

  When so ever you’re at the end your rope, tie a knot and hang on.

  If yu sribi yu o njang aai!


  Maak melding

 68. rancuneus en dom.
  nee de toekomst kan je niet kijken maar het verleden wel ,dus als je weet dat je als land en volk ben vernederd door bouterse en onderdrukt als je toch kies voor deze man dan ben je naar mijn mening niet een beetje dom maar heel erg dom.


  Maak melding

 69. ik zie bouterse deze mensen nog vertellen dat ze vanaf morgen een winterjas moeten kopen want het gaat sneeuwen in suriname wedden dat mensen als pinto mentor jr een jas kopen .


  Maak melding

 70. DU_tje mi boi
  ik ga jouw een edebaki cadeau maken,dan mag je gaan venten.
  want je breng mij terug in de tijd van krofaya baboen ramtahalsing en oma kaka.ha ha ha


  Maak melding

 71. De dagen van DDBn zijn geteld. Zelfs de grootste dictators hebben hun macht moeten afstaan. Daarom tracht DDB via de politiek weer aan de macht te komen en liefs middels de NDP.
  Deze partij moet zich goed bezinnen om deze man als voorzitter te handhaven. Zowel in de binnenlandse als de buitenlandse politiek zal deze partij te boek staan als crimineel. Het is beter voor het volk en de NDP als DDB wordt afgezet. Anders zullen de gevolgen niet te overzien zijn.


  Maak melding

 72. DU, voor jou consumptie, “ik heb al een winterjas met binnenvoering, capuchon en sjaal”, jo grappenmaker jo.

  DU lijdt aan een chronische Bouterse-syndroom! Zoek een bonoe- en of pijaimang.


  Maak melding

 73. ik sluit me aan bij posting 85 .
  dat zijn feiten , en wat pinto allemaal klets is om leuk te doen net een kleinkind dat aandacht nodig heeft.probeer het leven rooskleuriger in te zien pinto, en kijk uit voor die olifant anders word je verpletterd.de britse kant sunday time melde zondag dat de zimbabwaanse president robbert mugabe met zijn vrouw grace in het diepste geheim voor 4,5 miljoen euro en luxe villa in hongkong heeft gekocht. terwijl de helft van de bevolking in zimbabwe afhangkelijk is van voedselhulp,heeft het presidentiele paar miljoenen euri gestald op buitelandse banrekeningen. vrouw grace geeft het geld gul uit .zo gaf zij onlangs in vietnam 61 duizend euro uit aan marmeren beelden en voor een handtasje betaalde ze tienduizend euro . pinto dit zijn de (leiders) die jij zeer hoog hebt deze soort mensen zijn ziek machtzucht heet dat ze kijken alleen naar hun zelf alles moet om hun draien hun wil is wet , en die man of beter gezeg die laffe moordenaar van suriname is het zelfde als mugabe , ga maar na dan zal je zien dat er niet veel verschillen zijn tussen deze twee beesten .kijk wat nu gebeurt met de economie van zimbabwe, en wat bouterse met de economie van suriname heeft gedaan hoeveel voorbeelden moeten mensen jullie nog geven. maar er komt een dag dat je het niet meer kan ontkennen en dan ben echt benieuwd naar jou reaktie en antwoord. het zelfde zie je bij mensen die in een zekte geloven .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.