maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentBenefietConcert in De Doelen dreigt flop te worden

BenefietConcert in De Doelen dreigt flop te worden

-

Does Travel - naar Suriname

In De Doelen in Rotterdam wordt op maandag 23 februari 2009 om 20.15 uur een benefietconcert gehouden om geld in te zamelen voor de Surinaamse Trio-indianen. Ondanks de belangeloze deelname van een groot aantal artiesten met een Surinaamse achtergrond lijkt het concert een flop te worden. Re-Play, Mai Tai, Edsilia Rombley, Joanne Telesford, Jeannine La Rose, Bryan B. en Sabrina Starke treden op, maar er zijn nog geen 350 kaarten verkocht. Quintis Ristie, bekend van Raymann is laat, is gastheer van de avond. Jörgen Raymann zal er zelf ook bij zijn in De Doelen.

De benefiet avond is voor de Trio-indianen die wonen in een nederzetting aan de rivier in Sipaliwini. Ze zijn self-supporting, maar wat ontbreekt is een school. De kinderen zijn weliswaar leerplichtig, maar de bewoonde wereld is drie dagen reizen weg. En dus moet er een school komen in het dorp. Om dat doel te bereiken is de stichting SIPA opgericht. In samenwerking met stichting zorg samen voor ^Suriname die al enkele jaren ervaring hebben.

Het Surinaams ministerie van Onderwijs heeft inmiddels de garantie gegeven dat de school wordt erkend zodra deze er staat. En dat er dus materialen en leerkrachten naartoe gaan. Wat overblijft is de bouw. Daarvoor is een bedrag nodig van 52 duizend euro. Voldoende voor vier lokalen en twee onderkomens voor de leraren. Een volle Doelen zou op 23 februari betekenen dat het doel is bereikt, maar voorlopig ontbreekt het nog aan mensen.

Kaarten zijn te koop bij De Doelen 010-2171717 op www.dedoelen.nl en op de avond zelf is de kassa geopend

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Ja, en één van de deelnemende artiesten had nog nooit van Trio-Indianen gehoord!! Nou, ik vind dat ongehoord! Vooral als je van Surinaamse afkomst bent, weliswaar geboren in Nederland en blijkbaar nooit in Suriname geweest. Wat kost een kaartje? Ongeveer 1/5 van je uitkering? Doe jullie best en zorg dat de tent volkomt!! En kijk eens een keer niet naar jullie centen!!!


  Maak melding
 2. Zoals altijd worden de autochtone bewoners van Suriname, de Indianen, weer in de kou gezet.

  Zelf kan ik niet gaan, maar misschien kan er een rekening worden geopend ten gunste van dit project. Ik stort graag mijn bijdrage.


  Maak melding
 3. Volgensmij is het een taak van de Surinaamse regering om er voor te zorgen dat er een school daar komt, het is toch te zot voor woorden dat dit gerealiseerd moet worden d.m.v. een benefietConcert!!!! Regering neem je verantwoordelijkheid!!!!


  Maak melding
 4. Tony Scott hoort hij niet bij?

  Het word toch niks, 28 euro een kaartje aub.
  Voor een benefiet concert hoeven wij niet te betalen.Dit soort actie is weggegooid geld.

  Trouwens er zijn genoeg leerkrachten die les geven in het binnenland.

  Vrede, Kwalasemutu


  Maak melding
 5. Als Bouta een afstammeling is van de indianen had hij zijn salaris aan de indianen kunnen doneren.Reken maar uit :
  Per maand ontvangt hij een loon van €7000.
  Hij is 9 maanden niet op het parlement geweest dus 9 x €7000= €63000
  Nou €63000- 52000= €11000

  €11000 had hij kunnen doneren voor school materialen zoals tafels en stoelen,..
  Maar ja,..zo gek is hij echt niet,..ikke,ikke ikke ikke,..en dan het volk!!


  Maak melding
 6. I’ll be there!!! heb mijn kaartje al.kom op mede-surineds schroom niet om deze TRIO’S de helpende hand te bieden.Niemand heeft last van ze,maar dat neemt niet weg dat ze een helpende hand goed kunnen gebruiken.


  Maak melding
 7. Bouta had makkelijk zijn salaris aan de indianen kunnen doneren.Trouwens hij is draar toch een afstammeling van.Reken maar uit:

  Hij is 9 maanden niet verschenen op het parlement.Hij verdient €7000/maand.Dus 9 x €7000= €63000
  Jongoe die school voorzien van alles inclusief meubilair.

  Tja,..Bouta no law,..hij denkt ,..ikke,ikke,ikke,ikke,ikke eerst!!!Volk mag stikke!!


  Maak melding
 8. Het bewijs dat de eerste bewoners van Suriname geen respekt krijgen en draak er mee steken dat geeft weer het niveau aan.
  Mijn bijdrage komt op hun rekeningnummer te staan en ik zal ze verder helpen daar waar ik kan.
  Lafu sma pina na fjo fjo yu e kari bika ingi sjing na alla kondre mang sjing.
  Ook deze aktie past in ons stratego, schaakspel en alles wat met strategie te maken heeft, dat geef ik even prijs.
  Pre nanga mi ma tan kibri, bika mi no e sribi


  Maak melding
 9. Het zou prettig zijn als er een rekeningnummer bekend zou zijn waarop kan worden gestort. Vooral omdat het voor heel veel mensen niet mogelijk om op een maandagavond in Rotterdam aanwezig te zijn. Zelf zou ik maar al te graag mijn bijdrage willen storten. Ik denk dat wij altijd moeten meewerken aan initiatieven die er voor zorgen dat er scholing kan worden genoten in de verste uithoeken van Suriname.


  Maak melding
 10. Surinamers en begaan zijn met een ander zijn lot?
  Daar heeft men echt de Surinamers niet voor nodig,want die denken alleen maar aan zichzelf en willen alles voor gratis.
  Ik stel voor dat men dit bekend maakt bij de regionale tv/radiostation,de Telegraaf en de huis aan huisbladen,promoot het bij de Blanken,zal je zien dat het storm loopt,zoals men weet zijn de blanke Nederlanders altijd in voor een donatie of ondersteunend aan dit soort benefietConcerten.
  Surinamers nemen praktisch alles over van de blanken,maar dingen waar het om gaat geven ze pertinent NIET THUIS.


  Maak melding
 11. Donaties Rabobank Gorinchem nr 1086.66.085
  http://www.stichtingsipa .com
  en zorgsamenvoorsuriname.nl
  Dank u wel ,lieve mensen.
  Wij geven geen geld maar leveren goederen en matrialen .In ons eigen beheer ,tevens worden er sturen we 15 container per jaar ,voor ziekenhuizen ,scholen,weeshuizen,kleding,spelmatriaal,rollators ,fietsen,enz.
  Zoals u ziet elke bijgragen is welkom .
  Stichting Sipa .


  Maak melding
 12. vraag niet wat ons land voor ons kan doen, maar krab eerst op je kom???
  Wat kan ik doen om mijn geboorte land een HELPENDE HAND te bieden vanuit Nederland!!!


  Maak melding
 13. Een school bouwen is iets dat gewoon moet zijn.De vraag is of dit altijd moet gebeuren door een stichting die uit Nederland komt. Wat is dan de rol van de Surinamers of de Surinaamse overheid?Volgens MDG 2 moeten meer kinderen naar school in het jaar 2015.Dat dit doel belangrijk is voor de ontwikkeling van Suriname en Suirinamers is duidelijk.Wat nu zou je zeggen gewoon een kaartje kopen of geen kaartje kopen? Ik zou zeggen laten we nu gewoon doen en een kaartje kopen.Tenslotte het volgende nog: Als Mevrouw Venitiaan en mevrouw Joella naar het concert gaan kunnen ze gewoon nog eens 300 kaarten kopen en die kaarten gewoon geven aan het bedrijfsleven, dat is goed voor de economische relaties uit Nederland.
  Als dit concert niet door gaat , ga ik me gewoon schamen dat ik een Surinamer ben.


  Maak melding
 14. frissen zoekt altijd geld, zonder te presteren. werken is voor de dommen denkt hij. snel rijk worden kan alleen over de rug van anderen. dat is diefstal. ga eens werken voor je geld frissen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES