dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTwee burgers gewond bij onlusten Zuid-Suriname

Twee burgers gewond bij onlusten Zuid-Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 feb – De onlusten in de omgeving van Rosebel Goldmines hebben twee slachtoffers geëist. Dit meldt het Korps Politie Suriname. De twee burgers raakten gewond tijdens pogingen van militairen de rust te herstellen. Ze liepen beiden schotwonden op.

De gewonden zijn intussen opgenomen in een ziekenhuis in Paramaribo. Beiden verkeren buiten levensgevaar. Volgens de politie is de rust nog niet terug. De merendeels kleinschalige goudzoekers hebben de weg naar de goudmijn gebarricadeerd. Ze eisen onvoorwaardelijke toegang tot het concessiegebied van de Canadese maatschappij. Dat wordt geweigerd.

Volgens het management zijn de goudzoekers niet te vinden voor een ordelijke regeling. Onderhandelingen met hun organisatie Makamboa zijn gesprongen. Volgens politiewoordvoerder John Jones was het optreden nodig om de legereenheid nabij de goudmijn te ontzetten. “Het leger accepteert niet dat een eenheid wordt afgesneden.” De politie was er eerder niet in geslaagd de actievoerders tot inkeer te brengen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Niks aan de hand.
  Doorlopen.
  We gaan over tot de orde van de dag.
  Ongewapende burgers neerschieten is geen probleem voor Front (NPS/VHP), net als in de jaren 1970+. Is geaccepteerd.
  Alleen bij DDB & co gaan we mekkeren en zielig doen!


  Maak melding
 2. Oke, jongens en meisjes, ga er maar even lekker voor zitten. De tweede helft begint. Biertje erbij, voetjes op de salontafel, de thermostaat een paar graadjes hoger en daar gaan we. Wéér een binnenlandse oorlog? Nu vallen er twee gewonden, wanneer vallen er doden? Dit is ook niet nodig. Maar wie niet horen wil, moet maar voelen. Ik heb absoluut geen medelijden met mensen die recht en wet aan hun laars lappen. Wat van mij is is van mij. En wat van jou is is van jou. Heel eenvoudig. Respect is met de volgende letters geschreven bij deze mensen: G-O-U-D, en wel voor ons alleen. Is er nou niemand die deze mensen kan uitleggen dat ze volkomen verkeerd bezig zijn? En dan bedoel ik niet de mensen van RGM.


  Maak melding
 3. De militairen zijn weer eens met hun begrenste toerusting voor het karretje gespannen. Dat is uiteraard heel lullig! Militairen zijn niet opgeleid om zoetsappige praatjes te komen houden. Dit is bij uitstek politioneelwerk. Waar was de politie?


  Maak melding
 4. Santokie zet defensie in voor het opknappen van het vuile werk wacht maar hoe ver kan hij gaan wil hij president worden is dit een begin naar een politiestaat komt wel goed 2010 power koffie kampers dit krijg nog een staartje.


  Maak melding
 5. Is dit met instemming gebeurt van de coalitie partner A combinatie? Waarom heeft de politie zoals het hoort het traditioneel gezag ingeschakeld? Weten ze plotseling niet dat er in het binnenland andere gebruiken gelden en structuren zijn?


  Maak melding
 6. De militairen zijn weer eens met hun begrenste toerusting voor het karretje gespannen. Dat is uiteraard heel lullig! Militairen zijn niet opgeleid om zoetsappige praatjes te komen houden. Dit is bij uitstek politioneelwerk. Waar was de politie?

  Pinto

  —–
  En dit is de naakte waarheid.
  Volkomen mee eens.


  Maak melding
 7. En dit alles is werkelijk het gevolg van die koelbloedige moord op ABAISA anno 1973 en natuurlijk al dat bloedvergieten in onze geschiedenis daarvoor.

  De geschiedenis herhaalt zich namelijk altijd, zij het steeds in verhevigde vorm.

  Voor hij/zij die gelooft dat er ooit vrede komt in het Midden Oosten moet ik teleurstellen helaas.
  Ik ben bang dat het voor wat betreft Suriname niet anders is.

  Kijk maar hoe partijen elkaar hier en in de praktijk verbaal en anderszins te lijf gaan.

  Zo ef en toe vertonen wij significante overeenkomsten met de hyena’s.


  Maak melding
 8. @ pinto
  hebt je het over bouterse??
  het is wel frappant dat jij abaisa erbij haald een trieste gebeuren in 1973,maar over de afslachting van onze landgenoten in dec 1980 daar zwijg jij over.
  over significatie gesproken mie boi waar haal je die doekoe vandaan om zulke dure woorden te kopen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES