Eerste stap naar lagere tarieven A’dam-Paramaribo

15

PARAMARIBO/DEN HAAG, 6 feb – Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft vandaag op aandringen van de SP in de Tweede Kamer toegezegd dat hij gesprekken zal gaan voeren met Suriname om tot meer vliegaanbod te komen op de verbinding Amsterdam-Paramaribo. Kamerleden Roemer en Van Bommel, die al jaren ijveren voor meer concurrentie en lagere tarieven, zijn blij met deze “kleine stap in de goede richting”. Beiden zijn echter niet volledig gerustgesteld: “mocht dit niets opleveren dan zullen wij alsnog pleiten voor een zogenaamde ‘open sky’ tussen Nederland en Suriname. Alleen door meer maatschappijen te laten vliegen, zullen de tarieven dalen’ aldus de SP-Kamerleden.

Uit onderzoek van de SP en de Vereniging Van Reizigers (VVR) dat onlangs aan de Tweede Kamer werd aangeboden, kwam naar voren dat er structureel veel meer wordt betaald voor vluchten van en naar Paramaribo dan naar bestemmingen van vergelijkbare afstand. Roemer: “Dat is niet zo vreemd natuurlijk. Als je praktisch het alleenrecht hebt op een bestemming, dan kun je vragen wat je wilt want er is nauwelijks een alternatief. De SP is dan ook blij dat de minster dit gaat oppakken.” Suriname-woordvoerder Van Bommel noemt doorbreking van het monopolie van KLM/SLM “van groot belang zowel voor Suriname als de Surinaams-Nederlandse gemeenschap”.

Minister Eurlings sprak wel de angst uit dat de komst van meer aanbieders op deze verbinding negatieve gevolgen kan hebben op het aantal aangeboden vluchten buiten het hoogseizoen. De SP is daar minder bang voor. “De vluchten van en naar Paramaribo hebben ongeveer de hoogste bezettingsgraad, dus laat de minister zich hier niet door weerhouden. Ondanks de crisis wordt er nog in ruime mate gevlogen op Suriname. Dat heeft alles te maken met de sociale, culturele en historische banden tussen onze landen. Daar doet een crisis niets aan af” zo menen Roemer en Van Bommel.


15 REACTIES

 1. schijn bedriegd zal ik zeggen. Reeds jaren wordt hier zogenaamd steeds gesproken over het aanpakken van dit probleem. Wetende dat Suriname hierachter steekt (de SLM heeft geld nodig dus zal Suriname niet meewerken aan verlaagde prijzen) lijkt het mij vrij logisch dat hier geen eind aan komt.


  Maak melding

 2. Ik ben het met Schijn bedriegt eens, maar laten we toch hopen(hoop doet leven)dat er een CHANGE komt. Niet alleen het verdrag dient open gebroken te worden, maar ook in de toeristische sector dienen binnenlandse trip aanbieders hun prijzen aan te passen. Want een opensky wil zeggen dat er meer toeristen gaan komen, dus dient men erop voorbereidt te zijn.En een betere luchthaven,kijk maar naar Curacao.


  Maak melding

 3. Beste minister, dank voor de goeie zet.
  maar is het niet aan de surinamers en dan wel aan de SLm die gewoon genaaid wordt waar je bij staat, om nu te zeggen en opstaan wat zei eraan gaan doen.Het is zeker een lucratieven route zeker als surinamers twee keer per jaar naar suriname vliegen.Dat doet de gewone nederlander niet en zeker niet naar een verre bestemming. Dus ik zou zeggen breken met die handel en laat ook de russiche maatschappiojen erop vliegen.Er zijn zat maatscappijen die daarop willen vliegen. Dus ik zou zeggen een goeie zet.. maar laat het plan niet verdoezelen, want ik wil graag naar suriname dit jaar.


  Maak melding

 4. In su. zijn ze met heel andere ernstige zaken bezig zoals Nieuw-koffie -kamp en het monster ronnie die opeens van zich laat horen! nee, dit jaar gaan we zeker nog de volle pond betalen als we naar het rare nederland willen…
  grt.
  sika


  Maak melding

 5. Het is op zich een heel goed idee.
  Hoe meer vluchten hoemeer omzet voor een ieder, zowel voor de surinaamse kant en de nederlandse zijde. Ze zullen toch een of ander smoes verzinnen om het niet al te goedkoop te maken. Het is sowieso al een perfecte idee, ik hoor nu al bijna iedereen
  zeggen he trajari me free ie sabi toch…………

  Tang Boeng


  Maak melding

 6. Twee vliegtuigen en 700 personeels leden die iedere maand betaald moeten worden. Is dit niet teveel voor SLM. Moet men niet inkrimpen in het personeels bestand???
  IBO


  Maak melding

 7. Opa Ronald V meer bekend als Robert Mugabé die man wil ons daar niet hebben…daarom is dit verhaal voor een film…en bij elke reis naar Par’bo/Shiphol maken zij een film van jouw binnen en buiten het lichaam…is dit niet erg genoeg.

  Laatstelijk nog erger Oma is incontinent maar oma’s pamper moest eraf.


  Maak melding

 8. ik denk niet dat wij aan tarief verlaging zouden kunnen rekenen,maar meer een tarief verhoging.als we kijken naar de dure reclame materiaal en advertentie kosten bij de slm. dan kunnen wij dit vergeten.

  niks voor nodig als je weet dat men een bezettinggraat heeft van meer dan 100%.er wordt zeker gesjoemeld met advertentie kosten.

  bepaalde werknemers maken zich schatrijk met de grote bedragen dat hiervoor neer geteld wordt.je hoort steeds dat het niet goed gaat bij de luchtvaart maatschappijen.en toch hoeft de werknemers niet in te leveren,hoe dan.


  Maak melding

 9. Die mannen moeten eerst doen dan praten, er wordt zoveel gepraat maar er wordt niks gedaan. Laat ze eens een keer eerst iets doen en daarna praten.

  De vluchten van en naar Suriname zijn de drukste en de service is 10x niks bij de KLM maar de tickets zijn wel 1 van de hoogste want vergeet niet het is van vliegveld tot vliegveld meer niet.

  De SLM is goedkoper, de service is beter dus waarom vliegt niet elke Surinamer een bepaalde periode alleen maar met de SLM zodat de KLM z’n prijzen wel moet droppen.

  De prijs van SLM zal niet veel schelen met de KLM maar stel dat je met een gezin van 4 mensen op reis gaat en de prijs scheelt 50 euro per persoon dan is dat per gezin wel 200 euro en als je dat weer omwisseld in SRD dan heb je aardig wat (extra) zakgeld om leuke dingen mee te doen in Suriname en omgekeerd natuurlijk ook.


  Maak melding

 10. Zie echt geen verschil wat betreft service van beide maatschappijen.Prijzen verschillen een paar tientjes.Het gaat erom dat ik veilig mijn bestemming heb bereikt.


  Maak melding

 11. Nr 14 je praat boelsjit,veilig na een aantal vlieguren zijn ze verplicht om hun toestel na te laten kijken zoniet dan mag je op bepaalde luchthavens binnen europa niet landen.

  Tang Boeng.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.