maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidDengue wordt grondig aangepakt in Suriname

Dengue wordt grondig aangepakt in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 feb – Dengue zal grondig worden aangepakt. Dit zegt minister Celisus Waterberg van Volksgezondheid. Het Bureau voor Openbare Gezondheid, BOG, zal worden ingezet bij het vernietigen van de broedplaatsen van Denguemuggen. Er is een speciaal budget gereserveerd. Toch zal het accent bij de bestrijding verlegd moeten worden.

Nu wordt nog te veel verwacht dat de overheid het varkentje zal wassen. “Burgers moeten ook hun verantwoordelijk beseffen. Broedplaatsen in de eigen omgeving moeten worden opgeruimd, zoals lege blikken op het erf”, zegt Waterberg. De dragermug is uiterst selectief in het kiezen van broedplaatsen. De voorkeur gaat vooral naar stilstaand, helder water.

Dat kan nogal voorkomen in woongebieden, vooral op plekken waar de milieuhygiëne minder serieus wordt genomen. Dengue komt dan ook meer voor in het kustgebied. Voorlichtingscampagnes moeten nu het grote werk doen. Volksgezondheid wil de samenleving bewustmaken van de eigen verantwoordelijkheid. De investeringen in bespuiting met chemicaliën moeten hooguit aanvullen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Het is misschien wrang om het te zeggen: Maar al die varkens en ratten die eruit zien als mensen moeten eens een keer bij zichzelf te rade gaan. Ik mag hopen dat de dengue-muskiet niet selectief is. Overigens is het initiatief van Waterberg en het BOG lovenswaardig, maar of het enig effect heeft? Het is wel juist de verantwoordelijkheid bij de bevolking te leggen.


    Maak melding
  2. Waar Poecilia reticulata, Todobere of Gotrovisie zijn hebben we geen last van Muskieten of muggen. Meer dan 100 jaar chemicaliën gebruikt en toch nog Malaria en Dengue in andere landen. Tot heden is niet bewezen dat chemicaliën echt heeft geholpen. Er word veel geld aan Todoberes (vissen) verdient. Veel landen smokkelden onze Todobere uit en lieten ze op plekken waar veel Malaria voorkom en nu hebben ze nu weinig last van Malaria. Chemicaliën vernietigd meer dan je denkt. Ik vind het jammer dat BOG niks over onze natuur weet en blijven maar spuiten. Kwasi (slaaf) heeft het Malaria medicijn ondenkt en het heet Quassia amara. Rijke landen verdienen veel aan die malaria tabletten. We hebben meer dan 100 muskieten soorten. Je heb soorten dat in zout leeft en hoe wil je dit uit roeien? Meer over mij in http://www.calodema.com


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES