Defensie Suriname handhaaft verbod bijklussen

4

PARAMARIBO, 5 feb – Het blijft voor militairen verboden er bijbaantjes op na te houden. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. De instructies na het geweld tegen burgers op de goudvelden van Iamgold, blijven van kracht. Weliswaar wordt een militaire eenheid gehandhaafd bij de goudraffinaderij.

Maar die verblijft er voor andere doeleinden. “Ik kan daar niet over uitweiden vanwege strategische redenen”, zegt Fernald. Punt is wel dat de militairen geen arbeid mogen verrichten voor het bedrijf in Nieuw Koffiekamp, Brokopondo. Volgens berichten uit het gebied worden de instructies genegeerd. Militairen schijnen toch nog op te treden tegen burgers die de velden illegaal betreden.

Fernald wil dat natrekken bij de legerleiding. Na de excessen waren de betrokken militairen voor de keus gesteld hun baan te behouden of te vertrekken. Slechts een officier koos voor Iamgold. “De instructie is duidelijk: je kan niet bezoldigd worden als militair en ook een arbeidsovereenkomst hebben met een particulier bedrijf”, aldus Fernald.


4 REACTIES

 1. Ik blijf het zeggen dat de huidge militaire top niet opgewassen is tegen dit euvel mede doordat zij zelfs doordrenkt zijn van bijbaantjes etc.
  De vorige bevelhebber Sedney wist wel raad met deze gasten. Was hij niet de bevelhebber die de militaire politie schoonveegde door kader en officieren te ontheffen van hun funktie. De officieren die misbuik maakten van hun funktie en bevoegdheden heeft hij in de memre boekoe kazerne ten overstaan van de goedwillenden duidelijk te verstaan gegeven dat het niet kan. “Ai na mi dof joe peer if oeng wanie probeer foe kirie mi” en hij nam de pouletten van de officieren in beslag.

  Zo moet het en niet anders.


  Maak melding

 2. De politie toucheert struktureel een overurenvergoeding. Na enkele detacheringen kan de jonge agent zich al een vervoermiddel aanschaffen.

  Leveranciers van allerhande goederen aan militairen komen t.z.t. met lege handen te zitten omdat die jongens/meisjes de zaak niet kunnen afbetalen.

  Ding booi/meid skeer!!!

  Het is niet reëel om er van uit te gaan dat mensen om wille van hun voortbestaan niet zullen bijklussen.

  Hun kinderen hebben tenslotte ook van alles en nog wat van node.

  Zelf startte ik mijn tjauwtjap toen ik tot de ontdekking kwam dat ik van mijn wedde voor mijn kleine nog niet eens een driewieler kon aanschaffen.

  De ambtenaar die bijklust is niet in staat om zijn/haar diensten voor de volle 100% uit te voeren. Doen ze dat niet dan hebben zij een groot probleem erbij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.