Verzekeraar Clico Suriname sust latente onrust

3

PARAMARIBO, 4 feb – Clico General Insurance Company Suriname put zich uit in het geruststellen van cliënten. In de nasleep van de financiële perikelen rond het moederbedrijf op Trinidad, wordt een charmeoffensief gelanceerd. Onder meer moet de lokale performance gelden als troef. Ook het karakter van de Surinaamse financiële sector moet voldoende zekerheid inboezemen.

“Clico Life Insurance Company Suriname en Clico General Insurance Company Suriname hebben een andere entiteit en vallen rechtstreeks onder het algemene toezicht van de Centrale Bank van Suriname”, zegt Clico-directeur Kim Kamta tegenover Dagblad Suriname. Cliënten hoeven zich dus geen zorgen te maken over het financieel management. Het bedrijf zou voldoende reserves vasthouden.

Voorlopig is geen sprake van een rush in Suriname. Precies dat heeft het moederbedrijf de das om gedaan. Als gevolg van de wereldcrisis eisten veel cliënten ineens hun geld op. De Trinidadiaanse regering heeft uiteindelijk moeten ingrijpen. Volgens Kamta zijn er geen gevolgen voor Suriname. De reserves zijn voldoende om de risico’s te kunnen dekken. Intussen hebben de financiële autoriteiten informatie opgevraagd.


3 REACTIES

  1. Hoe je het nu wil draaien of keren Clico is een buitenlands bedrijf en als de moedermaatschappij problemen heeft zal het consequenties hebben voor de dochtermaatschapij.


    Maak melding

  2. Zie daar,
    Inmiddels worden alle tegoeden van Clico verkocht door een deurwaarder, en de Centrale Bank laat nog steeds niets van zich horen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.