Surinaamse dollar inwisselbaar binnen Caricom

5

PARAMARIBO, 2 feb – De Suriname dollar is binnenkort inwisselbaar in andere lidlanden van de Caricom. Dit meldt de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Omgekeerd mogen ook valuta van de andere landen ingewisseld worden in Suriname. De maatregel volgt op een voorstel van Suriname zelf.

De onderlinge handel wordt volwassen genoeg bevonden. Door de jaren heen is het valutaverkeer dan ook danig toegenomen. Het finale besluit viel tijdens een recente bijeenkomst van de Caricom ministers van Financiën op Barbados. Behalve met de Surinaamse dollar, wordt ook veel verkeer voorzien in de valuta van Barbados, Guyana, Jamaica en Trinidad & Tobago.

Ook de Oost-Caribische dollar geniet voorkeur. De belangrijkste vereiste was de monetaire stabiliteit. De Surinaamse dollar heeft zich degelijk bewezen sinds de intrede enkele jaren terug. Het succes met het voorstel wordt dan ook voornamelijk toegeschreven aan deze performance. Het onderlinge inwisselen moet het integratieproces enigszins helpen versnellen.


5 REACTIES

  1. toch zijn surinamers die geen waardering hebben voor dit beleid dat gevoerd word , nee ze willen terug naar die tijd waar onze geld niets waard was. ai mie boi over dom gesproken .


    Maak melding

  2. Weet jij hoeveel goed ontwikkelde- en hardwerkende mensen hier in Suriname diezelfde $RD’s moeten ontberen? Om het niet te hebben over het uitgeven abroad.


    Maak melding

  3. sorry hoor maar ik vind jou reaktie misplaats pinto. je moet niet wisselen, je mag het doen, weet jij nog dat onze geld niets waard was je kan iedere keer lopen zeiken en schelden over het beleid van deze regering. maar in die tijd van bouterse was het nog erger in suriname probeer nou eerlijk die discussie te voeren jongen .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.